Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Unia Europejska przetrwa?

Gość dziadekwłodek

Rekomendowane odpowiedzi

Co masz na myśli?

Możliwość podróżowania z prędkością naddźwiękową? To było kiedyś a teraz nie ma tego.

Solidne samochody z silnikami robiącymi milion km bez kapitalki? To było kiedyś...

Auta zorientowane na przyjemnośc z jazdy? Zapomnij! Dziś są zorientowane na ekonomię.

To jaki standard nam rośnie, bo nie zauważyłem?

Za komuny jadłem szynkę taką, że można pisać o niej poematy, kabanosy pękały jak sucha gałąź przy przełamywaniu - dziś mam naszpikowane chemią gówno zamiast jedzenia.

Zaraz po komunie chleb z pewnej piekarni gdy stawiałem na stół i wiejskie masło to ludzie smarowali tylko ten chleb masłem i żuli, żuli i zachwalali. I NIE CHCIELI NIC NA CHLEB! ANI PLASTERKA!

Tej piekarni już nie ma, babcia co mi dostarczała masło nie żyje, nawet po tamtych wędlinach, których nikt nie chciał ślad zaginął...

To gdzie ten rosnący standard?

Komórki? P***ę komórki.

Tablety? Gdzieś mam tablety.

Wokół miliony gadżetów, których nie ma czasu używać, bo człowiek pracuje...

Il Dottore to typowy przykład Catholicus/Sovieticus - przeorany mózg późnego PRL'u łatwo poddający się parafialnym diagnozom. A na końcu okazuje się oczywiście że za komuny było lepiej :)

Co do standardu życia: pamiętam ten z początku lat 80 i nie tęsknię za nim. Wolę dzisiejszy, a chrzanienie o trzaskających kabanosach jest żenujące.

Chyli, się chyli i upaść nie może. Tylko standard życia wzrasta nieubłaganie.

Standard życia , to nie tylko telefon komórkowy , przeszczep twarzy , drogi samochód , dom -pałac , to również , a może przede wszystkim kultura osobista , rozwój duchowy , empatia , sprawiedliwość , uczciwość , rzetelność , lojalność , itd.,itp. , czy w tym wyścigu szczurów jest na to miejsce , czy ze zdobyczy nauki , techniki , medycyny korzystają wszyscy , czy tylko elita ?

oraz ci , którzy potrafią korzystać z łokci ?

Piotr

Standard życia , to nie tylko telefon komórkowy , przeszczep twarzy , drogi samochód , dom -pałac , to również , a może przede wszystkim kultura osobista , rozwój duchowy , empatia , sprawiedliwość , uczciwość , rzetelność , lojalność , itd.,itp. , czy w tym wyścigu szczurów jest na to miejsce , czy ze zdobyczy nauki , techniki , medycyny korzystają wszyscy , czy tylko elita ?

oraz ci , którzy potrafią korzystać z łokci ?

Żeby przypomnieć sobie ową legendarna "uprzejmość" sprzedawców , pracowników poczty,urzędników, kioskarek itd., podobno tak powszechną w minionych czasach proponuję obejrzeć powtórnie chociażby niektóre komedie Barei. W końcu to w tamtych czasach powstało powiedzenie: " Pan się zachowujesz jak kelner "

Żeby przypomnieć sobie ową legendarna "uprzejmość" sprzedawców , pracowników poczty,urzędników, kioskarek itd., podobno tak powszechną w minionych czasach proponuję obejrzeć powtórnie chociażby niektóre komedie Barei. W końcu to w tamtych czasach powstało powiedzenie: " Pan się zachowujesz jak kelner "

Nie neguję tego , co powiedziałeś , ale nie wszystko zmieniło się na in plus , petent jest nadal postrzegany , jako zło konieczne , pacjent jest intruzem , sprzedawca żuje gumę w czasie rozmowy , młodzież obscenicznie zachowuje się w miejscach publicznych , itd.,itp.

Piotr

Żeby przypomnieć sobie ową legendarna "uprzejmość" sprzedawców , pracowników poczty,urzędników, kioskarek itd., podobno tak powszechną w minionych czasach ...

Tomciu, dosyć tej autoreklamy

il Dottore, - chleb piekę sam, szynkę pekluje i piekę sam, wodę ma po trzech fitrach + energetyzator, wszystko palce lizać a i tak padnę na cokolwiek

za to komórki wcale nie są takie pier***lone, przynajmniej część durnoty wypadnie prędzej z obiegu za sprawą Altzhejmera

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Nie neguję tego , co powiedziałeś , ale nie wszystko zmieniło się na in plus , petent jest nadal postrzegany , jako zło konieczne , pacjent jest intruzem , sprzedawca żuje gumę w czasie rozmowy , młodzież obscenicznie zachowuje się w miejscach publicznych , itd.,itp.

Czy młodzież zachowuje się obscenicznie w miejscach publicznych z powodu wstąpienia do UE ?

Czy młodzież zachowuje się obscenicznie w miejscach publicznych z powodu wstąpienia do UE ?

Tego nie powiedziałem , to byłoby zwykłe uproszczenie i demagogia . Nie można i nie należy oceniać wszystko i wszystkich tylko przez pryzmat zdziczałej młodzieży .

Dyskusja dryfuje za daleko od tematu.

W takim razie , proszę przejąć ster .

Piotr

nie, ale z powodu "bezstresowego wychowania" ich już nikt nie nauczy tego czego uczyli mnie dziadkowie i nauczyciele, respektu, dobrego zachowania, kultury, patriotyzmu(jakiego teraz do UE?) Rodzice biorą udział w wyścigu szczurów, dzieci biorą narkotyki, rodzice uważają że pociechy to rosnący geniusze i na uawgi nauczycieli krytykują szkołe itd itp.....a o dzieciach g...wiedzą. Oczywiście to nie reguła, ale niestety zjawisko powszechne.

23031070, zgadzam się z Tobą

przepraszam, 23031970 :)

zero blisko dziewiątki

zapytaj proszę kim są rodzice tych nastolatków :)

kiedyś szedłem za grupą nastolatków w której dominowały liczebnie dziewczyny, rozmawiali, ale mimo że słyszałem wszystko to nie wiem o czym bo: mówi jedna, ku....po ch...idziemy, spier...stąd, a może ku...pójdiemy tam, a po ch...tam, nie pier....idziemy tam mówi druga itd itp..... Rozmowa nastolatków wyglądających schludnie, nawet inteligentnie.

zero blisko dziewiątki

Dziękuję i nie przepraszaj za to , że ofiarowałeś mi 943 lata życia !

zero blisko dziewiątki

Muszę napisać do Moderacji , aby zmienili mi nick , próbowałem to uczynić we własnym zakresie , ale nie wyszło , pozdrawiam serdecznie , Piotrek .

Piotr

nie, ale z powodu "bezstresowego wychowania" ich już nikt nie nauczy tego czego uczyli mnie dziadkowie i nauczyciele, respektu, dobrego zachowania, kultury, patriotyzmu(jakiego teraz do UE?) Rodzice biorą udział w wyścigu szczurów, dzieci biorą narkotyki, rodzice uważają że pociechy to rosnący geniusze i na uawgi nauczycieli krytykują szkołe itd itp.....a o dzieciach g...wiedzą. Oczywiście to nie reguła, ale niestety zjawisko powszechne.

zero blisko dziewiątki

zapytaj proszę kim są rodzice tych nastolatków :)

kiedyś szedłem za grupą nastolatków w której dominowały liczebnie dziewczyny, rozmawiali, ale mimo że słyszałem wszystko to nie wiem o czym bo: mówi jedna, ku....po ch...idziemy, spier...stąd, a może ku...pójdiemy tam, a po ch...tam, nie pier....idziemy tam mówi druga itd itp..... Rozmowa nastolatków wyglądających schludnie, nawet inteligentnie.

A kim są ?
  • 2 tygodnie później...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Powodzie w UE. W wielu krajach. W Niemczech olbrzymie straty. W Polsce lokalne podtopienia i w gruncie rzeczy małe straty. Wynikające w dużej mierze z zaniedbań władz i głupoty mieszkańców. Dlatego w tym przypadku taka postawa UE http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,14077047,KE_grozi_odebraniem_Polsce_pieniedzy_na_inwestycje.html daje wiele do myślenia i pokazuje, że Polska w UE nigdy nie będzie traktowana tak Niemcy czy Francja, a nawet Litwa. Łotwa czy Estonia - natomiast zawsze jak Bułgaria czy Rumunia.

Co do standardu życia: pamiętam ten z początku lat 80 i nie tęsknię za nim. Wolę dzisiejszy, a chrzanienie o trzaskających kabanosach jest żenujące.

Bożek konsumpcji wyżarł ci mózg - ot co!

Jesteś typowym przykładem ofiary reklam telewizyjnych.

Jaki ty standard życia widzisz w Polsce roku 2013?

Wpieprzaj dalej to chemiczne g*** z marketów to zmiany mózgowe się pogłębią.

Oni sobie hodują celowo takich jak ty.

Nie widzisz, że masz tylko POZORY wolności?

W istocie - zniewolenie masz takie samo jak za komuny.

Tylko władcy tego interesu są teraz w cieniu.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Polska w UE nigdy nie będzie traktowana tak Niemcy czy Francja, a nawet Litwa. Łotwa czy Estonia - natomiast zawsze jak Bułgaria czy Rumunia.

Podziekuj naszym politykom, w tym europosłom.

Taki Ziobro, Kurski czy Migalski bez przerwy są w polskiej telewizji, organizują jakies konferencje, jeżdżą po kraju. To kto ma nas tam reprezentować?

Jestem Europejczykiem.

pokazuje, że Polska w UE nigdy nie będzie traktowana tak Niemcy czy Francja, a nawet Litwa. Łotwa czy Estonia - natomiast zawsze jak Bułgaria czy Rumunia.

A przepraszam? Jak ma być traktowana?

I słusznie, że zabierają pieniądze, skoro żaden temat finansowany przez Unię nie może przejść bez korupcji, złodziejstwa, poślizgów, odwołań, załączników do załączników, spraw sądowych...

il Dottore, - chleb piekę sam, szynkę pekluje i piekę sam, wodę ma po trzech fitrach + energetyzator, wszystko palce lizać a i tak padnę na cokolwiek

Za to umrzesz zdrowszy! :)

Od chemicznego shitu z marketów trzeba się trzymać z daleka.

Ja nie jestem taki dobry - mi chleb piecze żona. :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Podziekuj naszym politykom, w tym europosłom.

Taki Ziobro, Kurski czy Migalski bez przerwy są w polskiej telewizji, organizują jakies konferencje, jeżdżą po kraju. To kto ma nas tam reprezentować?

A wszyscy wymienieni przez Ciebie są z PO? Przecież ciężar rządzenia i odpowiedzialność za jego skutki spoczywa na partiach będących u władzy, a nie w opozycji.

W PE i innych instytucjach unijnych też.

A przepraszam? Jak ma być traktowana?

I słusznie, że zabierają pieniądze, skoro żaden temat finansowany przez Unię nie może przejść bez korupcji, złodziejstwa, poślizgów, odwołań, załączników do załączników, spraw sądowych...

(...)

Tak samo, jak państwa starej Unii. Korupcja i marnotrawienie pieniędzy, wcale nie wygląda dużo lepiej w tych państwach. Tylko, że od nowych członków wymaga się więcej i bardziej rygorystycznie.

Tak samo, jak państwa starej Unii. Korupcja i marnotrawienie pieniędzy, wcale nie wygląda dużo lepiej w tych państwach.

Pewno, że nie. Weźmy Włochy...

Tylko pojedź do Włoch to zobaczysz na ulicach miliony szczęśliwych młodych ludzi. Siedzą po kawiarniach wieczorami, żartują, cieszą się życiem.

Pojedź do Polski i... znajdź 10 szczegółów. :)

Różnica jest mniej więcej taka:

vespa.jpg

vs.

tn1131_prospekt_wsk_kobuz.jpg

ak samo, jak państwa starej Unii. Korupcja i marnotrawienie pieniędzy, wcale nie wygląda dużo lepiej w tych państwach. Tylko, że od nowych członków wymaga się więcej i bardziej rygorystycznie.

Niestety to prawda. W którejś Polityce był dobry artykuł na ten temat; 'Pan Wiatru' o tym jak mafia włoska przejmuje kasę z projektów i funduszy unijnych. W porównaniu do Włoch nie mamy co narzekać.

Powrót po dłuższej przerwie...

Bożek konsumpcji wyżarł ci mózg - ot co!

Jesteś typowym przykładem ofiary reklam telewizyjnych.

Jaki ty standard życia widzisz w Polsce roku 2013?

Wpieprzaj dalej to chemiczne g*** z marketów to zmiany mózgowe się pogłębią.

Oni sobie hodują celowo takich jak ty.

Nie widzisz, że masz tylko POZORY wolności?

W istocie - zniewolenie masz takie samo jak za komuny.

Tylko władcy tego interesu są teraz w cieniu.

Szkoda tylko , że większość tego nie dostrzega , reklama (propaganda) zrobiła swoje !

Piotr

A wszyscy wymienieni przez Ciebie są z PO? Przecież ciężar rządzenia i odpowiedzialność za jego skutki spoczywa na partiach będących u władzy, a nie w opozycji.

Nie zastanawiałem się skąd są. Wymieniłem tych, a nie innych bo pchają sie do telewizji, ciągle są w kraju a wiem, że są europosłami. Zapewniam Cię, że w Brukseli w oczach posłów innych nacji nie bardzo wiadomo kto jest z rządu a kto z opozycji. Oni tam w wielu kwastiach dzialają razem, dbając o interes swego kraju i tego samego spodziewają sie po innych.

Jestem Europejczykiem.

Kurski i Ziobro dbają i interes Polski.

Właśnie dlatego nie współpracują z POrąbaną bandą.

Kurski i Ziobro może nie kroczą idealnie prostą drogą ale nie są zdrajcami Ojczyzny.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie zastanawiałem się skąd są. Wymieniłem tych, a nie innych bo pchają sie do telewizji, ciągle są w kraju a wiem, że są europosłami. Zapewniam Cię, że w Brukseli w oczach posłów innych nacji nie bardzo wiadomo kto jest z rządu a kto z opozycji. Oni tam w wielu kwastiach dzialają razem, dbając o interes swego kraju i tego samego spodziewają sie po innych.

Jako doświadczony uczestnik tego wątku, wiesz zapewne, że obrady plenarne każdego parlamentu to teatr. Ważkie decyzje zapadają w lożach, gdzie nie wszyscy mają wstęp - ludzie partii trzymających władzę - na pewno.

W PE doskonale wiedza ko jest ile wart, na przykład mniej niż zero. Ostatnie decyzje PE w sprawie immunitetów jednego ojroposła i jednej ojroposłanki doskonale ilustrują moją tezę.

Jak niby Unia ma przetrwać w obliczu takich newsów?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To kto zaludni Unię w przyszłości? Muzułmanie i ludzie - koty?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kurski i Ziobro dbają i interes Polski.

Właśnie dlatego nie współpracują z POrąbaną bandą.

Kurski i Ziobro może nie kroczą idealnie prostą drogą ale nie są zdrajcami Ojczyzny.

Jednak doktora popierdoliło w tej Irlandii.

Jako doświadczony uczestnik tego wątku, wiesz zapewne, że obrady plenarne każdego parlamentu to teatr. Ważkie decyzje zapadają w lożach, gdzie nie wszyscy mają wstęp - ludzie partii trzymających władzę - na pewno.

W PE doskonale wiedza ko jest ile wart, na przykład mniej niż zero. Ostatnie decyzje PE w sprawie immunitetów jednego ojroposła i jednej ojroposłanki doskonale ilustrują moją tezę.

Czy ja gdzies cos pisałem o jakichs obradach???

Na obrady można sobie wpaść i z nich wypaść, chodzi o to właśnie, żeby tam być.

Jestem Europejczykiem.

Ty zasię doszczętnie schamiałeś w tej polandii.

Wyjdź z rynsztoka, otrzep się, przestań być lemingiem.

Jeszcze masz szansę.

Ja, wójt wam to mówię!:)

Wracając do tematu:

tak, Unia przetrwa!

Mimo swoich rozlicznych wad jest to jeden z tych projektów który ma wizję. Nawet jeżeli ma problemy to ich źródło jest gdzie indziej.

Zjednoczona Europa Narodów przetrwa choroby wieku dziecięcego i będzie jedną z przewodnich sił współczesnego świata.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.