Skocz do zawartości
IGNORED

Własny ogród , ogródek, ogrodnictwo

Rekomendowane odpowiedzi

- Tabletki (różowe) ze sklepu ogrodniczego. Umieszczać przy wyjściach z nor.

- Karbid.

- Kolega ogrodnik wyłapał zwyczajnymi łapkami na myszy. To podobno sztuka strategii, ale zrobił to skutecznie...

Ja wytrułem wspomnianymi tabletkami.

Koty !!!

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

karbid to na krety,ale zaczalem stosować w przypadku nornic,od wczoraj,,,

mój kot to chyba sztame z nornicami trzyma,,,

rozowe tabletki,,,jaka nazwa?

Zraz!!! Albo masz kota, albo trujesz. Upoluje ci taki leniuch i zje otrutego gryzonia. wtedy, po wizytach u weterynarza się dowiesz ile kosztować Ciebie będą chronione roślinki. Ceną może być nawet życie kota.

Najlepiej przestać karmić i kota, i nornice. Głodny kot zajmie się nornicami.

Mój w tym tygodniu ma na koncie dwa krety(niezjedzone) i kilka myszy- wtedy każe głaskać się po brzuszku( dla trawienia).

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Chromolić koty...

Odkąd ich pogłowie u mnie w okolicy zmalało, zaczęło być słychać ptaki...

Pogłowie kotów nie zmalało bynajmniej od trutki. Zeżarły je lisy...

Odkąd ich pogłowie u mnie w okolicy zmalało, zaczęło być słychać ptaki...

Pogłowie kotów nie zmalało bynajmniej od trutki. Zeżarły je lisy...

Czyżby ptaki zawarły sojusz z lisami ;-) ?

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jest miło.

Okolicę opanowały rudziki, jako rzecze moja Żona i sikorki.

Ostatnio ptaszek tak się spoufalił, że usiadł na oparciu leżaka na jakim się wylegiwałem :-).

Na obrośniętej gęstym bluszczem szklarni mają gniazdo (w gęstwinie). Jak chcą tam wskoczyć do młodych z robakiem, najpierw siadają gdzieś obok i udają głupa (rozglądają się) nim ukradkiem, szybciutko wskoczą do gniazda.

Lepiej mi z ptakami niż z kotami...

Lisy niestety szamią mi borówkę amerykańską...

Ostatnio ptaszek tak się spoufalił, że usiadł na oparciu leżaka na jakim się wylegiwałem :-).

Jesteś dobrym człowiekiem.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nawożenie powinno się skończyć do końca lipca.

Jeżeli już to jedynie nawozy jesienne (jakieś tam potasy i fosfory chyba). Na pewno nie azot.

Chodzi o przygotowanie roślin do zimowania.

norniece sposób na nornice,slimaki to male piwo,,,,,,,,,

jakies pomysły których nie znam,,,

Próbowałem z dzikim bzem . Kopią dziury obok .

Karbidem walczy mój ojczulek i nie wywalczył.

Odstraszacz na baterię Bros działa tak z pół metra dookoła :)

Swiece dymne na kreta dobre ale drogie i trzeba by non stop ich używać .

Puszki czy butelki na prętach też nic nie dają . ostatnia dziurę jaką znalazłaem to przy samym takim drucie z puszką .

1:0 dla nornic .

Koty górą! Dwa dni temu kotka-brytyjka gościnnie(od tygodnia) bawiąca u nas(dzieci urlopują się) przyniosła półżywą nornicę do domu!

A szarek-dachowiec znowu każe się głaskać po pełnym brzuszku...nornic nie widać(nooo- ich działalności)

Ale kretów mam znowu sporo..Podejrzewam, że to efekt podlewanej, miękkiej ziemi. Obok na łąkach susza.

• 3 tygodnie później...

Co to za roślina .Rozplenił się pod drzewami lasu. Z wygladu poziomkowate ale ani smaku ani aromatu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-30841-0-33735600-1441103493_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Panowie, może ktoś będzie miał pomysł.

Kosiarka na zimnym silniku odpala normalnie, po chwili pracy (np po napełnieniu kosza) linka w pewnym momencie stawia bardzo duży opór, trzeba ją bardzo mocno chwycić i porządnie szarpnąć by odpaliła. Nie trzeba ciągnąć kilka razy, zaskakuje momentalnie, nie krztusi się a silnik pracuje normalnie. Zawsze gdy linka ciężko chodzi (8/10 przypadków) kosiarka wypluwa czarny dym.

Wymieniałem filtr, przesmarowałem "potencjometr", próbowałem bez filtra i zawsze efekt taki sam.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Do głowy przychodzi mi skrzywiony wał i przestawiony zapłon ( ścięty klin na wale).

Nie miałeś jakiejś przygody z kamieniem?

Edytowane przez HQ150

Wał czasem nie powodowałby drgań i innych problemów ? np nierównej pracy, kosiarka jest sezonowa i ma tak praktycznie od początku tylko dopiero teraz mi powiedzieli...

po stanie noża i obudowy od wewnątrz wnioskuje że raczej groźniejszych spotkań nie było.

• 1 miesiąc później...

A ja mam nowe hobby.Jako ,że nie mam swojego ogródka tylko 5,5 metra balkonu na południe zwróconego-zająłem się kaktusami.32 sztuki na zewnątrz i kilka sukulentów wewnątrz.

Ukryta Zawartość

post-23451-0-44588100-1447433484_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Mój sposób na 78 kg wagi,bez obwisłego brzucha:

83531b677e6edf59b8cf44de48658ad3.jpg

• 5 tygodni później...

Na ogródku wychodzą mi z ziemi cebulowe.

Jak tak dalej pójdzie...

Piramidon, co u Ciebie.

Ćwiczyłeś już przedramię (przycinanie drzew i krzewów) po zimie?

Pytanie do kolegów odnośnie przycinania i przesadzania Fiskusa, skubany niedługo mnie wyrzuci z pokoju tak się rozrasta, nie chciałbym mu zaszkodzić a teraz jest odpowiednia podobno? pora roku na te zabiegi.

Myślałem teraz go przesadzić do takiej dupnej docelowej donicy a przycinkę stożków wzrostu wykonać za jakiś miesiąc. Wiem że to jest drzewo i raczej dolne liście będą sobie w miarę drewnienia odpadać ale może koledzy mają na to jakiś pomysł żeby nie odpadały i mógł iść w wyglądzie w kierunku gęstego krzaku.

p.s. temat do innego wątku kapitalny estetyczny ustrój akustyczny z racji dużych mięsistych grubych liści każdy w innym kierunku u mnie ratuje pierwsze odbicia od szyby okna :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Pytanie do kolegów odnośnie przycinania i przesadzania Fiskusa, skubany niedługo mnie wyrzuci z pokoju tak się rozrasta, nie chciałbym mu zaszkodzić a teraz jest odpowiednia podobno? pora roku na te zabiegi.

Myślałem teraz go przesadzić do takiej dupnej docelowej donicy a przycinkę stożków wzrostu wykonać za jakiś miesiąc. Wiem że to jest drzewo i raczej dolne liście będą sobie w miarę drewnienia odpadać ale może koledzy mają na to jakiś pomysł żeby nie odpadały i mógł iść w wyglądzie w kierunku gęstego krzaku.

p.s. temat do innego wątku kapitalny estetyczny ustrój akustyczny z racji dużych mięsistych grubych liści każdy w innym kierunku u mnie ratuje pierwsze odbicia od szyby okna :)

Zapodaj zdjęcie

zapodane

Pielęgnacja: Wysokie osobniki wymagają podparcia palikiem, można je również skracać poprzez ucięcie wierzchołka – na jego miejscu niebawem pojawiają się nowe pędy.

Małe to zdjęcie. To jest fikus sprężysty.Możesz go przyciąć,a ucięty kawałek wsadzić do ziemi.Po prostu skróć go o trochę.Na ogół rośnie w formie pojedynczego pędu, dlatego dobrze jest przycinać nieco bardziej wyrośnięte egzemplarze. Zabieg pobudza roślinę do rozkrzewiania się oraz wydawania nowych liści.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.