Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie kolumny podłogowe na zamówienie

tomii241

Rekomendowane odpowiedzi

ja się odcinam. Naprawdę nie mam czasu ani chęci aby wdawać się w jakieś słabe rozmowy i licytować się kto ma rację, bo to do niczego nie prowadzi. To co miałem do napisania to już napisałem, wyraziłem tylko swoją opinie a jak widać niektórzy już szukają haków, układów, układzików.

pozdrawiam!

Ale ja lubię to forum: szukam kolumn które wyglądają i grają, mają być alternatywa dla zachodnich konstukcji typu dynaudio 340. Podoba mi się pomysł z Harpia Acoustic i studio 16 hertz oraz akustyk i equlibrium. To te firmy chodzą mi po głowie. Jestem ciekaw waszych opini co do tych firm. Dodam że wszystko ma grać w pokoju 28 metrów z accuphase E 550 i Dp 75 (CD). Pozdrawiam

posłuchałbym również Sound&Line MEDIUS EXCELLENCE

test tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) =

jak można się doczytać możliwa wersja na zamówienie _ T-Excellence

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak rozmawiałem z Panem Tomaszem to są one do posłuchania w sklepie DAT w Szczecinie

Nie wiem jak w nowym miejscu ale w starym Zeta Zero nie pokazały wiele. Detaliczność na bardzo wysokim poziomie, reszta wybitnie odstawała, mam nadzieję, że to tyko kwestia słabej akustyki (kamień i szkło w kwardatowym pomieszczeniu) bo i pozostałe zestawienia nie zagrały.

Sound&Line czy ta firma ma jakąś stronę internetowa?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

tomii241

pewna zasada przy zakupie polskich kolumn proponuje

nie rób unikatów na zamówienie ,decyduj sie na takie ktore pojawia sie u ciebie w "normalnym" czasie

radze poczytaj wpierw forum o roznych wynalazkach ktorych nie ma nawet na odsłuch a potem duzo nerwów

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Redaktorzy

Hej

Ukryta Zawartość

pewnie uwzględni sugestię zamawiającego, ale czy to hiend - ciężko powiedzieć

w sumie to sam byłbym zainteresowany kontaktem z osobą/firmą która wykona np. projekt dużego monitora z dużym głośnikiem basowym :

Ukryta Zawartość

Cóż, zasadniczo można wziąć pod uwagę Avcon ARM, wiem że producent nie ma oporów przed dostrojeniem kolumny pod kątem współpracy z akustyką pokoju docelowego. Wprawdzie głośnik basowy tylko 26 cm (a nie 30) ale w każdym razie duży monitor.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale ja lubię to forum: szukam kolumn które wyglądają i grają, mają być alternatywa dla zachodnich konstukcji typu dynaudio 340. Podoba mi się pomysł z Harpia Acoustic i studio 16 hertz oraz akustyk i equlibrium. To te firmy chodzą mi po głowie. Jestem ciekaw waszych opini co do tych firm. Dodam że wszystko ma grać w pokoju 28 metrów z accuphase E 550 i Dp 75 (CD). Pozdrawiam

Brałeś pod uwagę Dali Euphonia ms5.Kiedyś miałem Dali Grand,bas przytłaczał.Za mały pokój do tych kolumn.Bardziej sprawdziły się Dali grand coupe.Ale Euphonie to już rewelacyjne kolumny,do dużego pokoju jakby znalazł.Dali grand coupe wymieniłem na Dynaudio S25 i jest jeszcze lepiej.Jakoś mi pasuje Duński wyrób!!

Myślę, że z Accu E 550 dobrze by się zgrała Harpia, jeśli weźmiemy jakiś model za około 10000zł. Będzie rozmach, otwartość i ciekawy pomysł na brzmienie.

Nie radze brać niczego na Scan Speakach, no chyba, że to będzie kolumna trzy drożna.

ja też akurat miałem okazję przez dłuższą chwilę słuchać na AS wielu stafów i też tej Zety Zero i jak dla mnie to był bezsprzecznie najlepszy dźwięk wystawy, żadne Harpie (które były obok i w sumie całkiem niezłe ) nie miały szans do tego co było w Arii i tego co pokazało ZetyZero. To klasa sama w sobie. A jestem na As od wielu lat wiec jakiś obraz mam-prawda?. .Po za tym raczej nie narzekam na swój sprzęt (B@W i inne dobre klocki od ;lat zbierane)

te kolumny ZZ zaskoczyły mnie i biją chyba wszystko na głowę co spotkalem i niestety też biją moje (buuu) ....ale nie płaczę..

Bo za to już wiem na co kiedyś wymienię swój (nietani) staff.

co było dla mnie bardzo ważne, a moze nawet najważniejsze- dali mi szansę posłuchać mojej świetnie mi znanej płyty(komp. Debussy) wiec od razu wyrobilem sobie obiektywną opienię ( i tu na szóstkę!)bo nie ma to jak posłuchć swej ulubionej Cd

. A jak się dowiedziałem potem że to podobno nasz rodak konstruuje to serio poczułem nawet lekką dumę....ciesze się ze w Polsce powstają tej prawdziwej klasy hiendy. Polska stanie się silnym graczem dzieki takim pozycjom.

Dobrze kolega to określił -że te Zety to już prawdziwy HEnd, a wielu innych się tylko ociera o ten pułap.

I ceny sensowne.

A w "obcokrajnym" H-endzie czasem ceny potrafią być zupełnie z sufitu nieadekwatne do osiągów.

(radze tu zajrzeć do niejakiej firmy higherfi to mozna sie ubawić przy paru pozycjach haha)

A że zawiści dużo w necie to już zauważyliśmy wszyscy i na tym forum. jest na forum paru tzw "wściekłych dyżurnych" chyba z zawiści do cudzej niezwykłej jak tu przy tych zeta zera pracy.To za pewne bezsilna złość i nic więcej.Jakie to polskie.....hmmm

(tak ze zamykając temat niezłą robotę robią ci szalency od tych Zet- to mój typ od czasu gdy to posłuchałem (a słyszałem wiele w swym życiu-do biednych nie należę) i jeśli coś bedę zmieniał za rok w swej chacie to już wiem na co. Natomiast szukam teraz bardzo dobrego gramofonu i tu nie mam opinii .wracamostro do winyli może ktoś doradzi. budżet raczej mocny do dyspozycji (wiele k) Co sądzicie o napedzie liniowym?(tzw wózek) czy to dobrze gra?Jakiś konkretny model?

co było dla mnie bardzo ważne, a moze nawet najważniejsze- dali mi szansę posłuchać mojej świetnie mi znanej płyty(komp. Debussy) wiec od razu wyrobilem sobie obiektywną opienię ( i tu na szóstkę!)bo nie ma to jak posłuchć swej ulubionej Cd

Twoja opinia zawsze bedzie subiektywna, czy tego chcesz czy nie.

Podobnie jak moja :)

j

A że zawiści dużo w necie to już zauważyliśmy wszyscy i na tym forum. jest na forum paru tzw "wściekłych dyżurnych" chyba z zawiści do cudzej niezwykłej jak tu przy tych zeta zera pracy.To za pewne bezsilna złość i nic więcej.Jakie to polskie.....hmmm

luksus dżwieku dla wybranych -to oficjlalne hasło producenta, a dla przypomnienia jego wpis po wpisach ludzi niezadowolonych z odsłuchu bo wszystko juz było i o zawisci polskiej równiez

ZETA ZERO PRODUCER Użytkownicy 1 postów Rejestracja: 03.12.2010 Napisano 03.12.2010 - 22:54 Popijając pyszne zimne Martini i siedząc na hamaku w Tajlandii i przeglądając z nudów net natrafiłem na zabawną dyskusję i wypowiedź o naszym systemie (xxxZETZERooxxx) pewnego tu pana chyba mocno nieukontentowanego tym co tworzymy. Z reguły w życiu nigdy nie poświęcam się żadnym jałowym i dennym bo anonimowym plotkarskim dyskusjom netowym ceniąc czas mego krótkiego już życia jakie mi za pewne pozostało. Mam sto tysięcy ciekawszych spraw niż babskie gadaniny na jakimś forum dla frustratów. Takie anonimowe forum (gdzie ktoś nie potrafi się nawet podpisać pod rzucanymi przez siebie kalumniami i krytykuje coś (co by to nie było) zrobionego przez innego człowieka, a nawet NIE MA ODWAGI dać fotografii swej twarzy czy podpisu , a w zamian daje bzdurny dobry dla przedszkolaka obrazek np Himena czy innej maszkary) to miejsce właściwe za zwyczaj dla gospoś domowych bądź serio mocno sfrustrowanych (czyżby brakiem gotówki w kieszeni gdzieś na kresach ???) podtatusiałych starych kawalerów. Nie mniej ubawiony poetyckimi słowami kolegi o brzydocie naszych kolumn, o ich przeciętności pragnę podziękować serdecznie za tą uroczą i do prawdy cieeeeeeekawą ...hmmmm recenzję bo wreszcie diametralnie odbiegającą od wszystkiego co mówią i piszą Ci których stać na NIE-ANONIMOWOŚĆ w swych opiniach. Pytanie zatem mam: Z której to konkurencyjnej firmy kolega jest albo co tak kolegę w życiu frustruje ? Zimny klimat Polski, brzydka żona, brak kochanki i dopieszczenia czy może .........czysta zawiść ????????? Choć jesteśmy relatywnie bardzo młodą marką i młodym produktem zapewniam, że mając niemal 50 lat na karku długo się do tego ja i wszyscy mi bliscy z mego projektu przygotowywaliśmy. Pierwsza kolumnę z głosnikiem 15 calowym spaliłem memu tacie w roku 1969. Na naszej stronie www.audio-high-end.com można znaleźć wszystko: i dane techniczne i nawet niektóre wykresy i masę masę informacji dla dociekliwych, w tym nawet migawki z naszych żmudnych zakulisowych prac badawczych i co najważniejsze- bo kolumny nasze tworzymy dla LUDZI i ich radości życia - można tam sobie poczytać raczej bardzo obiektywne bo NIE-anonimowe opinie wielu często też bardzo wymagających słuchaczy jak szanowny kolega, w tym bardzo wielu osób które nas odwiedziły na wystawie AS2010, jak i opinie i linki już kolejno zgłaszających sie do nas znanych magazynów i salonów audio które poznały zalety xxxZETZERoxxx , a z którymi w efekcie zaczynamy współpracować nad szerzeniem idei technologii xxxZETZERooooxxx w Polsce i na świecie bo to czysto POLSKA myśl techniczna! Tworząc i projektując nasze kolumny bazujemy na technologii i nauce z całego świata ale jest to w 100% dzieło polskie. Na www.audio-high-end.com można też znaleźć linki do magazynów i relacji rzetelniejszych od kolegi, znawców audio-a dlatego rzetelniejszych bo poświęcili czas by się z nami skontaktować i na spokojnie przyjechać do nas , przetestować na swych płytach i posłuchać często godzinami i ocenić kolumny w akcji na dosłowenie każdym rodzaju muzyki i nagrań. Wspomnę tylko o jednym przykładowym fachowym i poczytnym magazynstereo.pl , który po przeprowadzonych własnych, trwających chyba około 7 godzin i do prawdy ...... "małoSPONSOROWANYCH" przez nas testach odsłuchowych ( bo dostali od nas po długiej podróży aż jedną filiżankę herbaty no i słodkiego pączka) przyznał naszym (tak przeciętniackim zdaniem szanownego kolegi) kolumnom jak sądzę bardzo ważny ich oficjalny status "ZŁOTEJ REKOMENDACJI na rok 2011'-poczytać sobie o tym można w drukowanym numerze który ukazał się na AS2010 , jak i w najnowszym niedługo ukazującym sie numerze kolorowym drukowanym jak i na stronie www.magazynstereo.pl. Polecam uwadze ten magazyn i portal bo do prawdy znakomite źródło wszechstronnej wiedzy fachowej i obiektywnej cackach dla audiofila. I co ważne- zanim coś powiedzą publicznie to............uważnie TESTUJĄ ! Jeśli ktoś był na AS i na naszej prezentacji to za pewne musiał zauważyć,(i zastanowić sie- dlaczego?) że nasza sala i prezentacja by najmniej nie świeciła pustkami a wręcz odwrotnie była niemal cały czas do nocy zapchana ludźmi i mało kto wychodził (sugeruję spojrzeć na ten link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) , a pokazów nie mogliśmy skończyć aż do 22 w nocy ze względu na ciągle obecnych wiele osób zafascynowanych wyjątkową podobno jakością dźwięku jaki zaprezentowaliśmy. Mnie osobiście cieszą opinie -wszystkich oceniających nasze kolumny w akcji na żywo -jak na razie tylko i wyłącznie jako coś wybitnego i spektakularnego. Cieszą mnie tamte nie-anonimowe opinie które powinny koledze dać do myślenia, że może coś nie do końca dobrze ze....słuchem u kolegi.......?hmmmmm albo kolega sie przyzwyczaił za nad to do brzmienia swych domowych .....Altusów?,........ Co ważne : jako szef całego projektu przyjąłem fundamentalną zasadę, że na naszej stronie zawierającej opinie słuchaczy i klientów NIE stosujemy żadnej wybiórczości bądź cenzury i to gwarantuję koledze sfrstrowanemu. Po niemal pół wieku przeżytym na tym świecie, i mając w pamięci czasy głębokiej komuny i szarego tłumu ludzi niezadowolonych ze wszystkiego dla czystej zasady sugeruję ewentualnie zmienić już nastawienie do świata i bliźnich na bardziej pozytywne i najpierw porządnie posłuchać i poznać , a dopiero potem ferować swe poetyckie wyroki i podpisywać się choć z imienia co i ja tu czynię. PS: Zapraszam serdecznie kolegę do nas na indywidualny odsłuch okraszony trzema nawet pączkami bo może po ich słodyczy nastąpi cud np odmiany nastawienia jak w Kanie Galilejskiej! tomasz Boże! Napłodzić ponad 11 tysięcy postów??? toż to Nobel z Literatury sie należy !Nałkowska wysiada przy tym !!!

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak z innej beczki co myslicie Audio physic Virgo 25 lub scorpio 25 vs Dynaudio 340 ;ub 380 pod accuphase

Kiedyś kolega robił porównanie Audio physic tempo 6 vs Dynaudio nie pamiętam jaki model,accu-dp510,e-450,z tego co wiem to Audio physic bardzo blado wypadły

Dobrze gość napisał ten z ZZ. Znakomity tekst.

mistrzostwo świat ! HAHA. Wg zasady starego mądrego polskiego przysłowia:

"psy szczekają a karawana jedzie dalej".

ode mnie piątka i brawo dla tego gościa z Zetyzero za świetny tekst.

Miał chyba prawo sie wnerwić jak zobaczyć jakie bzdury pisali jacyś do niego pijąc. Bo poszukalem w necie sobie i ja z ciekawości widząc tak błyskotliwą ripostę do kogoś, na co odpisał i teraz rozumiem jego odpowiedź rewelkę, pełną żartu i ironii.

no bomba odpowiedź.Facet ma gadkę super!Dać go na prezydenta RP ! PS: A kolego Cir - jak popatrzyć obiektywniej do tamtej dyskusji to jak teraz widzę było chyba apropos złośliwych bezsensownych docinków a nie kogoś kto prowadziłby jakąkolwiek mądrą i rzeczową dyskusję techniczną . prawda? Sugerowałbym zatem więcej dokładności w analizie faktów jak już się sięga do staroci im kogos palce wytyka .Tak swoja drogą tak grzebać w starociach? fuuuuu.... pozdro.

Poz a tym z ciekawości popatrzyłem na kolegi Cir posty to samo ...narzekanie na Polaków i polskich producentów co post to narzekanie . to jakas fobia anty polskoproducencka czy co?........... serio więcej autorefleksji.

tak ze dobrze by było nie przekręcać faktów, skoro facet nawet obronić sie nie może tu u nas ,. tak po za tym widzę, że gość zaprasza do siebie na odsłuchy i .....pączki. Wiec gra fair,. A ja na dodatek uwielbiam pączki-jestem strasznym grubaskiem (115kg zywej wagi) więc Serio pojadę bo to mnie zaintrygowało tym bardziej.,

Co i jak będzie zdam uczciwą relację wszystkim tu ma poscie.Jak sciema to mu dowalę, jak jest ok to też powiem. Jutro do gościa dzwonię. ma telefon i stały adres na stronie jak już sprawdziłem zaintrygowany tym super tekstem. Zatem to nie żaden krzak z tylko komórką. Po za tym widzialem gostka na żywo na As i był bardzo do rzeczy.

A kolega Cir -Czyżby i kolega Cir smutny jakiś bo jak analizuję i kolegi wpisy zaintrygowany to jakieś czesto z dozą złego humoru....

hmmmmm

Kolego Cir zatem życzę i Wesołych Pogodnych Świąt i lanego smigusa i na wesoło!

anakonda dzwoń nie czekaj i nie zajmuj sie stanem mojego zrowia bo radze sobie swietnie

bardzo draznią cie jak widze teksty ze cos sie nie podoba :) typowo polskie :) zatem polecam watki sponsorowane

a zyczenia przyjmuje jedynie od ludzi których znam

Ja mam odgrody Ardento Alter pana Tomasza Flanca z Bydgoszczy. Gorąco polecam. Dźwięk na żywo w domu, bez żadnych podbarwień pudła i bass-reflexu.

www.ardento.pl

anakonda,

z całym szacunkiem ale..

sprzedaj ten swój "nietani staff", dołóż trochę bo jak to piszesz "do biednych nie należysz" kup sobie topowe ZZ i skończ te swoje opowieści dziwnej treści.

skąd Ty się urwałeś "skromny" człowieku??

----------------------------------------------------

• Redaktorzy

Zarówno Zety jak i Ardento w pełni zasługują na swoje miejsce w Hi-Endzie. Niebanalne wzorniczo, perfekcyjnie wykonane i oferujące dźwięk wysokiej klasy cały czas próbują przebić się do świadomości polskich audiofili. Mam nadzieję, że kiedyś będzie można je zobaczyć i posłuchać na wystawie w Vegas, czy Monachium, bo Audio Show to zdecydowanie za mało.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Ja mam odgrody Ardento Alter pana Tomasza Flanca z Bydgoszczy. Gorąco polecam. Dźwięk na żywo w domu, bez żadnych podbarwień pudła i bass-reflexu.

www.ardento.pl

A ja mam ZG10/2 szerokopasmowe, 20 cm, kupiłem w serwisie aukcyjnym, zapłaciłem przystępną kwotę, równowartość trzech butelek piwa.

Jestem zadowolony, nie mam zwrotnicy, nawet zacisków, tylko proste purystyczne połączenie do wzmacniacza.

W prawdzie jest rezonans obudowy, ale jest on wymierzony tak, aby linearyzować charakterystykę impulsową oraz częstotliwościową głośnika.

Dżwięk na żywo, pełna liniowość fazy, lokalizacja hirurgiczna, rozplanowanie wzorcowe, odpowiedzi impulsowe genialne, jednorodność dźwięku perfekcyjna.

Gorąco polecam.

Pozdrawiam.

P.S.

Zaoszczędziłem ok 25 k pln.

IMHO wystawa nie, ale zdolność nabywcza większości zwiedzjących niedostosowana do oferty ZZ.

Dlatego mają święty spokój z atakami ze strony konkurencji.

Zarówno Zety jak i Ardento w pełni zasługują na swoje miejsce w Hi-Endzie. Niebanalne wzorniczo, perfekcyjnie wykonane i oferujące dźwięk wysokiej klasy cały czas próbują przebić się do świadomości polskich audiofili. Mam nadzieję, że kiedyś będzie można je zobaczyć i posłuchać na wystawie w Vegas, czy Monachium, bo Audio Show to zdecydowanie za mało.

100%

Potwierdzam.

Las Vegas, to jest to.

Kiedyś kolega robił porównanie Audio physic tempo 6 vs Dynaudio nie pamiętam jaki model,accu-dp510,e-450,z tego co wiem to Audio physic bardzo blado wypadły

Przy Dynaudio, nie tylko Audio physik wypadają blado.

Niemcy, robią dobre samochody, musi to im wystarczyć.

posłuchałbym również Sound&Line MEDIUS EXCELLENCE

test tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) =

jak można się doczytać możliwa wersja na zamówienie _ T-Excellence

Obudowa drewniana, nie za bardzo nadaje się na kolumnę głośnikową, drewno czy pochodne materiały, mają ogromną stratność dielektryczną.

Ukryta Zawartość

Obudowa drewniana, nie za bardzo nadaje się na kolumnę głośnikową, drewno czy pochodne materiały, mają ogromną stratność dielektryczną.

?!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.