Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, ASURA napisał:

Pod Rzeszowem były roSSyjskie zabory i oni tam żadnych technologii know how przemysłu ani wyszkolonych technicznie ludzi poza roSSyjskim mirem nie zostawili!

Rolników z pod Rzeszowa do pracy przy testowaniu mikro chipów nie postawią- za duży przeskok technologiczny

Ściana wschodnia to Polska C jak byś nie kumał i przestań ściemniać

No nie Panie Szanowny.

Rzeszów i okolice to obszar na którym skupił się przemysł lotniczy. Pratt&Whitney, Safran, MTU, Boeing, tak na szybko z głowy wymienię.

Jestem Europejczykiem.

17 minut temu, Jaro_747 napisał:

No nie Panie Szanowny.

Rzeszów i okolice to obszar na którym skupił się przemysł lotniczy. Pratt&Whitney, Safran, MTU, Boeing, tak na szybko z głowy wymienię.

Rodzimy przemysł lotniczy akurat tam wcześniej z przed 2WŚ był za tym kadry specjalistów tylko zmieniły późniejszy zakład demoludowy na zakład z kapitałem zagranicznym

WSK Rzeszów jak byś nie pamiętał

W Krakowie WSK miał większego pecha i nie przejął go zachodni kapitał, no ale jak 40 lat tłukli części do dwupłatowca AN-2 i coś tam poza wirówkami na licencji AL do śmigłowca MI-2

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

3 minuty temu, ASURA napisał:

Rodzimy przemysł lotniczy akurat tam wcześniej z przed 2WŚ był za tym kadry specjalistów tylko zmieniły późniejszy zakład demoludowy na zakład z kapitałem zagranicznym

WSK Rzeszów jak byś nie pamiętał

W Krakowie WSK miał większego pecha i nie przejął go zachodni kapitał, no ale jak 40 lat tłukli części do dwupłatowca AN-2 i coś tam poza wirówkami na licencji AL do śmigłowca MI-2

Jak rozumiem te przedwojenne kadry teraz tam pracują 😁.

O WSK Rzeszów pisałem to kilka razy. Sprzedali za guziki tak samo jak WSK Mielec. Bardzo duży udział w tym szwindlu mieli przekupieni związkowcy z "Solidarności". Taka ciekawostka.

Jestem Europejczykiem.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jak rozumiem te przedwojenne kadry teraz tam pracują 😁.

O WSK Rzeszów pisałem to kilka razy. Sprzedali za guziki tak samo jak WSK Mielec. Bardzo duży udział w tym szwindlu mieli przekupieni związkowcy z "Solidarności". Taka ciekawostka.

Co Ty nie powiesz a ja pamiętam że całą naszą gospodarkę my sami sprzedaliśmy za damski ch co by paru cwaniaczków jakieś drobne do kieszeni zawłaszczyli. Sprzedali moje, twoje, sąsiadów wspólne dobro wypracowane przez ćwierć wieku- fakt za komuny ale pieniądz nie śmierdzi

My tu sobie gadu gadu a eksport rośnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Godzinę temu, ASURA napisał:

Co Ty nie powiesz a ja pamiętam że całą naszą gospodarkę my sami sprzedaliśmy za damski ch co by paru cwaniaczków jakieś drobne do kieszeni zawłaszczyli. Sprzedali moje, twoje, sąsiadów wspólne dobro wypracowane przez ćwierć wieku- fakt za komuny ale pieniądz nie śmierdzi

Co ty nie powiesz?!?!?

My to znaczy kto? W takim przypadku nie ma żadnych "My", sa konkretni ludzie.

Jestem Europejczykiem.

51 minut temu, Jaro_747 napisał:

Co ty nie powiesz?!?!?

My to znaczy kto? W takim przypadku nie ma żadnych "My", sa konkretni ludzie.

No. co poszli na szubiennice i wisieli na niej dopóki ciało puściło i kości opadły co by następnym głupoty do głowy nie przechodziły

Andrzej Gwiazda chciał wieszać na latarniach komunistów, ciekawe dlaczego tego w ramach profilaktyki i uzdrowienia państwa nie zrobiono?

Kto sprzedawał majątek za grosze wspólny jak nie osoby decydujące nim czyli byli aparatczycy

Zwykły Kowalski co najwyżej mógł do roboty nie pójść lub coś z niej w teczce wynieść

Żyjesz w świecie bajek z mchu i paproci. Komuniści???

"19 września 2001 roku Komisja Zakładowa NSZZ „Solidarność" WSK „PZL - Rzeszów" S. A. wyraziła zgodę na prywatyzację przedsiębiorstwa. Umowę o sprzedaży 85 proc. akcji WSK PZL-Rzeszów SA (WSK Rzeszów) firmie United Technologies Holding SA (UTC), z siedzibą w Hartford, Connecticut USA, podpisano 21 września 2001, natomiast do przekazania tych udziałów nowemu właścicielowi doszło marcu 2002."

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, zetempowiec napisał:

Tę garażową fabryczkę kabli i kondycjonerów też sprzedałeś?

Co ma wspólnego twój atak osobisty z tematem?

1 godzinę temu, ASURA napisał:

ma wspólnego twój atak osobisty z tematem?

To nie ja użyłem zaimka "my", a nie poczuwam się do wspólnoty, więc twoja insynuacja jest obraźliwa dla mnie, jako członka społeczeństwa polskiego. Cokolwiek wyprzedawałeś, to nie w moim imieniu.

17 minut temu, zetempowiec napisał:

To nie ja użyłem zaimka "my", a nie poczuwam się do wspólnoty, więc twoja insynuacja jest obraźliwa dla mnie, jako członka społeczeństwa polskiego. Cokolwiek wyprzedawałeś, to nie w moim imieniu.

Patrzyłeś i nie krzyczałeś za tym brałeś udział w tym wszystkim

Godzinę temu, ASURA napisał:

Kolejny, który wie lepiej ode mnie, co myślałem, robiłem i gdzie byłem.

5 godzin temu, zetempowiec napisał:

Kolejny, który wie lepiej ode mnie, co myślałem, robiłem i gdzie byłem.

Polski ekonomista i polityk, poseł na Sejm I, III i IV kadencji, minister przekształceń własnościowych.

Janusz Lewandowski: Nie przeproszę za transformację.

Ukryta Zawartość

Skąd mu to do głowy przyszło?

zetempowiec, co o tym myślisz?

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, zetempowiec napisał:
7 godzin temu, ASURA napisał:

Kolejny, który wie lepiej ode mnie, co myślałem, robiłem i gdzie byłem

A..  jeszcze nie skakałeś z jajka na jajko i w związku z tym masz alibi, oc rozumiem

W dniu 18.06.2023 o 00:07, ASURA napisał:

Pod Rzeszowem były roSSyjskie zabory i oni tam żadnych technologii know how przemysłu ani wyszkolonych technicznie ludzi poza roSSyjskim mirem nie zostawili!

Rolników z pod Rzeszowa do pracy przy testowaniu mikro chipów nie postawią- za duży przeskok technologiczny

Ściana wschodnia to Polska C jak byś nie kumał i przestań ściemniać

Mylisz się , to była Galicja czyli zabór austriacki .

24 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Mylisz się , to była Galicja czyli zabór austriacki .

Tak zagalopowałem się z tą geografią, jednak tamte tereny były od czasu najlepszego okresu rozwoju przed zaborowej Rzeczypospolitej rolnicze za tym brak przemysłu innego niż rolniczy nie zapewnia kwalifikowanych kadr przed, po II WŚ jak i obecnie co by się nadawały do przemysłu elektronicznego. Uczenie kultury technicznej to proces długotrwały stąd taki a nie inny wybór i lokalizacja pod Wrocławiem gdzie są dostępne wysoko wykwalifikowane kadry

Nie mogę się doczekać podobnej lokalizacji Technologii High Tech w Krakowie na terenie po byłej hucie Lenina-Sendzimira-Mitala obiecywanej przez wyborczego wielokrotnego cygana Majchrowskiego który na szczęście już w końcu w tych wyborach wyleci na pysk z magistratu nim do końca z Krakowa zrobi Sosnowiec  

Kadry inżynieryjskie są zarówno z AGH, Politechniki Krakowskiej, nawet z.. WSP i coś tam z upadającej gwiazdy UJ

Nawet jak by pójść po linii hutniczej to na AGH opracowano i opatentowano linie produkcji drutu miedzianego o czystości 7N tylko nie ma kasy co by to ruszyć a przemysł elektroniczny coraz bardziej potrzebuje wysokiej czystości miedzi a nie tylko miedzianych 4N gąsek z KGHM za tym inwestycja skazana na sukces a obecnie niestety tylko półkownik (nie mylić z stopniem wojskowym)

I z tego powodu ale także ze  względu na położenie geograficzne już w latach 30 zaczęto budować tu przemysł, ciężki , zbrojeniowy , chemiczny.  COP.

18 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

I z tego powodu ale także ze  względu na położenie geograficzne już w latach 30 zaczęto budować tu przemysł, ciężki , zbrojeniowy , chemiczny.  COP.

Oczywiście tylko ile czasu i ile środków musiano na to przeznaczyć a tak firma z zewnątrz przychodzi na gotowe i nie musi wszystkiego robić od zera mając już na miejscu wykwalifikowane kadry

W dniu 4.06.2023 o 12:01, Jaro_747 napisał:

A facet który opuścił Ojczyznę dla pieniędzy

image.png.93927bc4b4d1eeb6328ec34aba898590.png

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

2 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

A ty pracujesz w Niemczech Środkowych .

W Polsce, do jej końca lub mojego, bezapelacyjnie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jak informuje „Portal Samorządowy”, lokomotywa wodorowa Pesy, największego polskiego producenta taboru szynowego, jest już po zakończeniu testów i jako pierwsza lokomotywa tego typu na świecie została dopuszczona do eksploatacji. Firma jest więc już gotowa do jej seryjnej produkcji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.