Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, costa brava napisał:

Znak że wojny nie będzie to bylby gdyby budowali pod Rzeszowem a nie Wrocławiem,

Pod Rzeszowem były roSSyjskie zabory i oni tam żadnych technologii know how przemysłu ani wyszkolonych technicznie ludzi poza roSSyjskim mirem nie zostawili!

Rolników z pod Rzeszowa do pracy przy testowaniu mikro chipów nie postawią- za duży przeskok technologiczny

Ściana wschodnia to Polska C jak byś nie kumał i przestań ściemniać

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

13 minut temu, ASURA napisał:

Pod Rzeszowem były roSSyjskie zabory i oni tam żadnych technologii know how przemysłu ani wyszkolonych technicznie ludzi poza roSSyjskim mirem nie zostawili!

Rolników z pod Rzeszowa do pracy przy testowaniu mikro chipów nie postawią- za duży przeskok technologiczny

No nie Panie Szanowny.

Rzeszów i okolice to obszar na którym skupił się przemysł lotniczy. Pratt&Whitney, Safran, MTU, Boeing, tak na szybko z głowy wymienię.

Jestem Europejczykiem.

17 minut temu, Jaro_747 napisał:

No nie Panie Szanowny.

Rzeszów i okolice to obszar na którym skupił się przemysł lotniczy. Pratt&Whitney, Safran, MTU, Boeing, tak na szybko z głowy wymienię.

Rodzimy przemysł lotniczy akurat tam wcześniej z przed 2WŚ był za tym kadry specjalistów tylko zmieniły późniejszy zakład demoludowy na zakład z kapitałem zagranicznym

WSK Rzeszów jak byś nie pamiętał

W Krakowie WSK miał większego pecha i nie przejął go zachodni kapitał, no ale jak 40 lat tłukli części do dwupłatowca AN-2 i coś tam poza wirówkami na licencji AL do śmigłowca MI-2

3 minuty temu, ASURA napisał:

Rodzimy przemysł lotniczy akurat tam wcześniej z przed 2WŚ był za tym kadry specjalistów tylko zmieniły późniejszy zakład demoludowy na zakład z kapitałem zagranicznym

WSK Rzeszów jak byś nie pamiętał

W Krakowie WSK miał większego pecha i nie przejął go zachodni kapitał, no ale jak 40 lat tłukli części do dwupłatowca AN-2 i coś tam poza wirówkami na licencji AL do śmigłowca MI-2

Jak rozumiem te przedwojenne kadry teraz tam pracują 😁.

O WSK Rzeszów pisałem to kilka razy. Sprzedali za guziki tak samo jak WSK Mielec. Bardzo duży udział w tym szwindlu mieli przekupieni związkowcy z "Solidarności". Taka ciekawostka.

Jestem Europejczykiem.

8 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jak rozumiem te przedwojenne kadry teraz tam pracują 😁.

O WSK Rzeszów pisałem to kilka razy. Sprzedali za guziki tak samo jak WSK Mielec. Bardzo duży udział w tym szwindlu mieli przekupieni związkowcy z "Solidarności". Taka ciekawostka.

Co Ty nie powiesz a ja pamiętam że całą naszą gospodarkę my sami sprzedaliśmy za damski ch co by paru cwaniaczków jakieś drobne do kieszeni zawłaszczyli. Sprzedali moje, twoje, sąsiadów wspólne dobro wypracowane przez ćwierć wieku- fakt za komuny ale pieniądz nie śmierdzi

My tu sobie gadu gadu a eksport rośnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Godzinę temu, ASURA napisał:

Co Ty nie powiesz a ja pamiętam że całą naszą gospodarkę my sami sprzedaliśmy za damski ch co by paru cwaniaczków jakieś drobne do kieszeni zawłaszczyli. Sprzedali moje, twoje, sąsiadów wspólne dobro wypracowane przez ćwierć wieku- fakt za komuny ale pieniądz nie śmierdzi

Co ty nie powiesz?!?!?

My to znaczy kto? W takim przypadku nie ma żadnych "My", sa konkretni ludzie.

Jestem Europejczykiem.

51 minut temu, Jaro_747 napisał:

Co ty nie powiesz?!?!?

My to znaczy kto? W takim przypadku nie ma żadnych "My", sa konkretni ludzie.

No. co poszli na szubiennice i wisieli na niej dopóki ciało puściło i kości opadły co by następnym głupoty do głowy nie przechodziły

Andrzej Gwiazda chciał wieszać na latarniach komunistów, ciekawe dlaczego tego w ramach profilaktyki i uzdrowienia państwa nie zrobiono?

Kto sprzedawał majątek za grosze wspólny jak nie osoby decydujące nim czyli byli aparatczycy

Zwykły Kowalski co najwyżej mógł do roboty nie pójść lub coś z niej w teczce wynieść

Żyjesz w świecie bajek z mchu i paproci. Komuniści???

"19 września 2001 roku Komisja Zakładowa NSZZ „Solidarność" WSK „PZL - Rzeszów" S. A. wyraziła zgodę na prywatyzację przedsiębiorstwa. Umowę o sprzedaży 85 proc. akcji WSK PZL-Rzeszów SA (WSK Rzeszów) firmie United Technologies Holding SA (UTC), z siedzibą w Hartford, Connecticut USA, podpisano 21 września 2001, natomiast do przekazania tych udziałów nowemu właścicielowi doszło marcu 2002."

Jestem Europejczykiem.

Godzinę temu, zetempowiec napisał:

Tę garażową fabryczkę kabli i kondycjonerów też sprzedałeś?

Co ma wspólnego twój atak osobisty z tematem?

1 godzinę temu, ASURA napisał:

ma wspólnego twój atak osobisty z tematem?

To nie ja użyłem zaimka "my", a nie poczuwam się do wspólnoty, więc twoja insynuacja jest obraźliwa dla mnie, jako członka społeczeństwa polskiego. Cokolwiek wyprzedawałeś, to nie w moim imieniu.

17 minut temu, zetempowiec napisał:

To nie ja użyłem zaimka "my", a nie poczuwam się do wspólnoty, więc twoja insynuacja jest obraźliwa dla mnie, jako członka społeczeństwa polskiego. Cokolwiek wyprzedawałeś, to nie w moim imieniu.

Patrzyłeś i nie krzyczałeś za tym brałeś udział w tym wszystkim

Godzinę temu, ASURA napisał:

Kolejny, który wie lepiej ode mnie, co myślałem, robiłem i gdzie byłem.

5 godzin temu, zetempowiec napisał:

Kolejny, który wie lepiej ode mnie, co myślałem, robiłem i gdzie byłem.

Polski ekonomista i polityk, poseł na Sejm I, III i IV kadencji, minister przekształceń własnościowych.

Janusz Lewandowski: Nie przeproszę za transformację.

Ukryta Zawartość

Skąd mu to do głowy przyszło?

zetempowiec, co o tym myślisz?

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, zetempowiec napisał:
7 godzin temu, ASURA napisał:

Kolejny, który wie lepiej ode mnie, co myślałem, robiłem i gdzie byłem

A..  jeszcze nie skakałeś z jajka na jajko i w związku z tym masz alibi, oc rozumiem

W dniu 18.06.2023 o 00:07, ASURA napisał:

Mylisz się , to była Galicja czyli zabór austriacki .

24 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Mylisz się , to była Galicja czyli zabór austriacki .

Tak zagalopowałem się z tą geografią, jednak tamte tereny były od czasu najlepszego okresu rozwoju przed zaborowej Rzeczypospolitej rolnicze za tym brak przemysłu innego niż rolniczy nie zapewnia kwalifikowanych kadr przed, po II WŚ jak i obecnie co by się nadawały do przemysłu elektronicznego. Uczenie kultury technicznej to proces długotrwały stąd taki a nie inny wybór i lokalizacja pod Wrocławiem gdzie są dostępne wysoko wykwalifikowane kadry

Nie mogę się doczekać podobnej lokalizacji Technologii High Tech w Krakowie na terenie po byłej hucie Lenina-Sendzimira-Mitala obiecywanej przez wyborczego wielokrotnego cygana Majchrowskiego który na szczęście już w końcu w tych wyborach wyleci na pysk z magistratu nim do końca z Krakowa zrobi Sosnowiec  

Kadry inżynieryjskie są zarówno z AGH, Politechniki Krakowskiej, nawet z.. WSP i coś tam z upadającej gwiazdy UJ

Nawet jak by pójść po linii hutniczej to na AGH opracowano i opatentowano linie produkcji drutu miedzianego o czystości 7N tylko nie ma kasy co by to ruszyć a przemysł elektroniczny coraz bardziej potrzebuje wysokiej czystości miedzi a nie tylko miedzianych 4N gąsek z KGHM za tym inwestycja skazana na sukces a obecnie niestety tylko półkownik (nie mylić z stopniem wojskowym)

I z tego powodu ale także ze  względu na położenie geograficzne już w latach 30 zaczęto budować tu przemysł, ciężki , zbrojeniowy , chemiczny.  COP.

18 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

I z tego powodu ale także ze  względu na położenie geograficzne już w latach 30 zaczęto budować tu przemysł, ciężki , zbrojeniowy , chemiczny.  COP.

Oczywiście tylko ile czasu i ile środków musiano na to przeznaczyć a tak firma z zewnątrz przychodzi na gotowe i nie musi wszystkiego robić od zera mając już na miejscu wykwalifikowane kadry

W dniu 4.06.2023 o 12:01, Jaro_747 napisał:

A facet który opuścił Ojczyznę dla pieniędzy

image.png.93927bc4b4d1eeb6328ec34aba898590.png

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.