Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilskie bezpieczniki

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne,sam demontaż bezpiecznika nie jest jakims problemem.Wolalbym by przed wnikliwą oceną przepracowal przynajmniej 300 godz. Ostatnie tyg mam napięte i cierpię na chroniczny brak czasu i to jest powod dla ktorego nie chce zrobic stosownego porownania obu elementow. Pisanie o moim niezrozumialym kluczeniu to jest belkot ale dajmy juz spokoj. Za tydz dwa bezpiecznik powinien przepracowac odpowiednia ilosc godzin a ja moze znaje wiecej czasu i wtedy z całą pewnoscia wykonam porownanie i zapewniam iz bedzie to test o wiele bardziej rzetelny niz porownanie nowego bezpiecznika.

I male sprostowanie ,wspomniana przeze mnie plyta nagrana jest na nosniku HQ i z zastosowaniem technologii K2. Pomylilem ja z innym krazkiem Wilsona ktory nagrany jest na SHM

Za tydz dwa bezpiecznik powinien przepracowac odpowiednia ilosc godzin a ja moze znaje wiecej czasu i wtedy z całą pewnoscia wykonam porownanie i zapewniam iz bedzie to test o wiele bardziej rzetelny niz porownanie nowego bezpiecznika.

Jako że to wątek o bezpiecznikach to nawet wskazane jest nie robić off-top czymś innym. Więc nie krępuj się podzielić wyłącznie opinią o bezpieczniku.

Dzięki.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

• 2 miesiące później...

Chcę przestrzec innych przed tą firmą.

Nie wysyłają zamówionych produktów i nie reagują na e-maile.

Zamówiłem to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest kilka sklepów oferujących ten bezpiecznik. Wszystkie są Holandii i to ten sam oszust. Nigdzie indziej nie znalazłem takiego produktu.Takie coś chyba w ogóle nie istnieje wyprodukowane przez HI Fi Tuning.

Ukryta Zawartość

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Chcę przestrzec innych przed tą firmą.

Nie wysyłają zamówionych produktów i nie reagują na e-maile.

Zamówiłem to:

http://www.kempelektroniksshop.nl/accessories/hifi-tuning-audio-grade-fuses/hifi-tuning-audio-grade-fuses-103.html

Jest kilka sklepów oferujących ten bezpiecznik. Wszystkie są Holandii i to ten sam oszust. Nigdzie indziej nie znalazłem takiego produktu.Takie coś chyba w ogóle nie istnieje wyprodukowane przez HI Fi Tuning.

Napisz do Gigawatta , ma fajnego dystrybutora Ohm -Audio w Holandii może pomogą ?

• 3 tygodnie później...

Jak wygrzejesz go i się osłuchasz z nową akustyką wyjmij go i włóż stary. Jeśli różnice są to usłyszysz je od razu.

Bzdura.

Oba są wygrzane, więc oba grają.

• 2 tygodnie później...

cześć,

szukam chętnych do "łączonego" zakupu bezpieczników Synergistic Research Black Quantum (najwyższy model). To oficjalna oferta specjalna producenta (oferuje 3 szt. w cenie 2) zatem cena jednostkowa jednostkowa spada z 590 zł / szt. na 390 zł / szt. Kontakt na priv, czekam do jutra do 12.00. Bezpieczniki 5x20, slow, wartość A dowolna pod warunkiem, że są dostępne.

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Jak wygrzejesz go i się osłuchasz z nową akustyką wyjmij go i włóż stary. Jeśli różnice są to usłyszysz je od razu.

Bzdura.

Oba są wygrzane, więc oba grają.

i są zależne do dynamiki zmieniającej się temperatury. :_)

Ma ktoś doświadczenia z bezpiecznikami firmy Audio Horizon, bo mają opinię b. dobrych???

Najważniejsza jest własna opinia oczywiście po sprawdzeniu we własnym systemie. Wypożyczyć się tego nie da. Prawda? Większej wartości nabierze jak kupisz. Doświadczenia w audio są kosztowne. W Polszy mamy lepsze. Testowałeś i dalej ganiasz?

Najlepsze z tych, które sprawdzałem. (AHP, AMR Gold, Hifi tuning)

Polecam jeszcze test Verictum - ja sprawdziłem i już nie szukałem dalej. Ale oczywiście zalezy od systemu i oczekiwań.

Dystrybucja tych Verictum to żart jakiś. Tego się nie da nigdzie on line kupić.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Dystrybucja tych Verictum to żart jakiś. Tego się nie da nigdzie on line kupić.

Jak to się nie da?!? - piszesz do producenta, płacisz kaucję i przysyłają Ci następnego dnia. Ludzie mili, uporzejmi i kontaktowi - telefonem tez sie daje załatwić...

To są jedyne wysokiej klasy bezpieczniki które wypożyczasz do testu na z góry określony czas i jeśli ci nie pasują zwracasz. Pokaż mi coś takiego innych firm bezpiecznikowych. Radzę przetestować X fuse i X2 , oba są świetne i "zagrały" bardzo odmiennie w moim systemie w zależności od miejsca. Zastosowałem zasadę pomieszania ich.Są zdecydowanie lepsze od Hi Fi Tuning Supreme Silver i całej plejady przereklamowanego chłamu z tego co na rynku zachodnim. Wymagają długiego wygrzewania i są wyraźnie kierunkowe. Wyjątkowy produkt z naszego kraju w przystępnej cenie. W końcówce mocy Passa Aleph 4 stosuję zamiennie co jakiś czas X i X2 i w ten sposób mogę sobie kształtować dźwięk według nastroju. X2 utwardza dźwięk, bas jest sztywniejszy i krótszy, wybrzmienia wygaszane są szybciej.X grają jednak przestrzenniej z większą głębią, barwniej ale z lekkim zmiękczeniem.

Najważniejsza jest własna opinia oczywiście po sprawdzeniu we własnym systemie. Wypożyczyć się tego nie da. Prawda? Większej wartości nabierze jak kupisz. Doświadczenia w audio są kosztowne. W Polszy mamy lepsze. Testowałeś i dalej ganiasz?

Coś tam już testowałem i wyniki są zachęcające.....

i jak słusznie zauważyłeś, wypożyczyć się nie da, więc pytam, coby określić kierunek zmian i ewentualną zbieżność z oczekiwaniami;-)

Najlepsze z tych, które sprawdzałem. (AHP, AMR Gold, Hifi tuning)

Dzięki, te firmy znam i użytkuję, a jak wypadają w porównaniu z Verictum, które do tej pory zrobiły na mnie największe wrażenie - i to nie tylko ceną, ale i wpływem (pozytywnym) na dźwięk.

Coś tam już testowałem i wyniki są zachęcające.....

i jak słusznie zauważyłeś, wypożyczyć się nie da, więc pytam, coby określić kierunek zmian i ewentualną zbieżność z oczekiwaniami;-)

Dzięki, te firmy znam i użytkuję, a jak wypadają w porównaniu z Verictum, które do tej pory zrobiły na mnie największe wrażenie - i to nie tylko ceną, ale i wpływem (pozytywnym) na dźwięk.

Verictum miałem tylko Demiurga. Bezpieczników nie testowałem. Po tym jak wsadziłem Audio Horizony, nie czułem już potrzeby przeprowadzania dalszych prób. Tak dobre efekty uzyskałem

Po tym jak wsadziłem Audio Horizony, nie czułem już potrzeby przeprowadzania dalszych prób. Tak dobre efekty uzyskałem

Czyli nie porównałeś z topowymi Hi Fi Tuning i Verictum? Bez bezpośredniego starcia takie zabieg który wykonałeś jest dyletanctwem. Cóż, każdy ma własną metodologię:) Verictum można było wypożyczyć i bez problemu porównać do Horizonów , Hi Fi Tuning trzeba po prostu mieć by porównywać. Takie porównywanie zajmuje dużo czasu(wygrzewanie, określenie kierunku) i nie każdy ma umiejętności i cierpliwość by to zrobić. Jestem pewien że lekceważenie bezpośredniego zestawiania-porównywania nie tylko bezpieczników szybko się zemści za jakiś czas.

Jak oceniasz Demiurga? Może parę słów?

Dyletanctwem jest Twój wpis - zobacz co napisałem wyżej. Mam wszystkie ww. bezpieczniki w szufladzie.

Demiurg niezły, opisywałem go już gdzieś na forum, ale został zmiażdżony przez kabel 2x tańszy.

został zmiażdżony przez kabel 2x tańszy.

Konkretnie jaki kabel go zmiażdżył i w jakim systemie? Może link do wcześniejszych twoich ocen.

Verictum miałem tylko Demiurga. Bezpieczników nie testowałem.

Czyli nie masz o nich pojęcia.Tak jak myślałem.

Bezpiecznik Verictum to przebieraniec. Nie interesują mnie testy przebierańców.

Sieciówka, która pogoniła Demiurga, topowe Acrolinki itd:

Ukryta Zawartość

W moim systemie:

Autorski transport plikowy

DAC: APL DSD-M

Wzmacniacz: SPEC RSA-F33EX + RSP-901EX

Kolumny: Kawero! Chiara Ultimate (topowa wersja, na Duelundach CAST Silver)

Okablowanie: IC Acrolink 7N-A2500II Mexcel, głośnikowe Absolue Creations TIM Signature, sieciówki S.I.N PC Limited do cyfry, Harmonix M2R to wzmacniacza.

Ukryta Zawartość

Kolumny: Kawero! Chiara Ultimate (topowa wersja, na Duelundach CAST Silver)

Czy mógłbyś kilka słów o tych kolumnach napisać. Mam kolumny w całości na RSach i dźwięk po ich zainstalowaniu przeszedł wszelkie wyobrażenia. Gdybym wcześniej wiedział jakiej klasy są te Duelundy to poszedłbym w CASTY.

Bezpiecznik Verictum to przebieraniec. Nie interesują mnie testy przebierańców.

Ten rzekomy przebieraniec nie dał najmniejszych szans: AHP,AMR Gold, Furutech, kilku RSom,HiFi Tuning Cu,Ag Supreme. Możesz zdradzić co przebrali?

Ale ta czarna naklejka daje naprawde duzo.

Scena jest duzo wyrazniej nakreslona, az czuc przestrzen. Niskie mocniejsze i lepiej kontrolowane. Najwiekszy problem to okreslnie kierunkowosci, jak to sie uda to zmiany sa niewyobrazalne.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Po tym jak wsadziłem Audio Horizony, nie czułem już potrzeby przeprowadzania dalszych prób. Tak dobre efekty uzyskałem

Kupiłeś w ciemno, czy miałeś wcześniej możliwość posłuchania u siebie?

Najwiekszy problem to okreslnie kierunkowosci, jak to sie uda to zmiany sa niewyobrazalne.

Dobre;-)

W Japonii sprzedają specjalne naklejki np. firma Acoustic Revive, które poprawiają brzmienie.

Możliwe, że zamówili sobie właśnie takie naklejki ze swoim nadrukiem, do tego polerowanie czapeczek i bezpiecznik gotowy.

Pozdrawiam

Pygar

file-moon

:):):)

Czy piewcy/adoratorzy Verictum mogliby skomentować te dwa obrazki zamieszczone przez Diogenesa - choć w zasadzie komentarz file-moon'a wystarczy :)

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Czy piewcy/adoratorzy Verictum mogliby skomentować te dwa obrazki zamieszczone przez Diogenesa - choć w zasadzie komentarz file-moon'a wystarczy :)

Babatular, oczywiście że możemy. Jeśli to jest to co poniżej, to niewiele się przepłaca. Sam fakt przebrania produktu jest dalece naganny i rozczarowujący tylko pd jednym względem. To nie była polska myśl techniczna jak myślałem, a byłem z nas dumny. Tu jest porażka.

Produkt nadal przebija inne marki pod każdym względem i tu nie ma jakiejkolwiek dyskusji. Produkt nie kupuje się w ciemno jak tę resztę badziewia nawet typu Audio Horizons. Kto chciał go ocenić mógł wypożyczyć i nikt gwałtem do jego zakupu nie namawiał. Nie było najmniejszego problemu ze zwrotem. Porównywałem z całą plejadą którą podałem i ten przebieranieć nie dał im szans.Czy klue jest w owijce w X, a co jest w X2 i jaki zabieg w nim zastosowano?

Ukryta Zawartość

Czy Audio Horizons jest bezpiecznikiem lepszym od przebierańca? Była szansa to sprawdzić, ale Marcin GPS spanikował i nie porównał, bo bał się przekonać, że wywalił w błoto 115 $+ koszt przesyłki, wiadomo powszechnie, że produkty zachodnie są silnie przewartościowane cenowo w stosunku do jakości, a ich recenzje są najczęściej opłaconą reklamówką.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Voodoo pelna geba, "producent" robi sobie jaja z klientow, a bywaja i tacy ktorzy nadal twierdza ze produkt ciagle jest "topowy" - krol jest nagi.

Wybaczcie ale ja na szczescie jestem gluchy i mi bezpieczniki (zadne), naklejki i inne pierdoliony nie graja i niczego nie zmieniaja.

Ale jak wszyscy czasem jak cos widze to "slysze" roznice, dlatego by sie samemu nie oszukiwac wole ABX.

Ale nie potepiam tych ktorym one "graja".

Lubie jednak czytac jak "wielkie" roznice uzyskuja smarujac bezpiecznik magiczna pasta lub kupujac taki bezpiecznik z magiczna naklejka.

Wiara czyni cuda :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.