Skocz do zawartości
IGNORED

Akcesoria Bazodruta

Slawomir2007

Rekomendowane odpowiedzi

Zapros Bazunie to Ci zaprezentuje , te plytke podkladasz pod transformator/ zasilanie cd lub wzmak a co wprowadza sam uslyszysz nawet jak gluchy jestes w co watpie :) pozdrawiam

Male sprostowanie Bazodrut nie wykonuje tych gadzetow jest tylko posrednikiem czyli nie gadzet Bazodruta tylko od Bazodruta .....bo co niektorzy zrobia z niego wielkiego konstruktora a nim nie jest :)

Wpisz w google ....holfi the magician..... jest test tych plytek i recenzja jak wplywaja na poprawe dzwieku pozdrawiam

Holfi nie wkłada się stricte pod transformator, muszą wychodzić na zewnątrz obudowy - bardziej pod gniazda i kable....jak opisano tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Płytki Holfi są znane w Polsce od co najmniej 7 lat.....nie jest to więc żaden gadżet Bazunia :D

Ukryta Zawartość

Holfi nie wkłada się stricte pod transformator, muszą wychodzić na zewnątrz obudowy - bardziej pod gniazda i kable....jak opisano tu:

Ukryta Zawartość

Płytki Holfi są znane w Polsce od co najmniej 7 lat.....nie jest to więc żaden gadżet Bazunia :D

Wiec temat powinien byc zat. Akcesoria od Bazodruta !!

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Palton.. nie rozmieszaj mnie i nie pisz takich gupot , przeczytaj instrukcje

Instrukcje, a niby skąd ją wziąć?

Okazało się, że CD Ceca wykorzystane jako transport, nie chciało współpracować z Lampizatorem. Yoa już beze mnie podłączył DVD jako transport i wszystko ruszyło. Zapewne coś nie spasowało, jednak powinien być jakiś standard.

A to jeszcze jeden gadzet ktory zadzialal oczywiscie od Bazodruta , oraz Lampizator......Fikusa jak pamietam :)

Holfi są od Bazuni ? ;)

Lampizatora Fikusa przywiózł Bazunia, oczywiście mój błąd.

• Użytkownicy+

Jak gra lampizator Fikusa?

Nie wiem... Tak jak napisałem, po podłączeniu nie wydobył z siebie dźwięku. Winne było niedopasowanie przetwornika z Cecem. Yoachim słuchał i mówi, że grało to nieźle. Pewnie z lepszym napędem, będzie jeszcze lepiej.

To podobno najlepszy/topowy lapizator jaki jest (6-ka ?) Cena ok. 20kzł.

Co więcej... u mnie w systemie pod DAC-kiem też słyszalny jest wpływ

wow.

DAC na kulkach poprawia dźwięk. przetwornik nie drga przy pracy ? czy jest wyżej niż blat stolika ?

po prostu wow.

Co do nieszczęsnych Holfi to Miszcz Pacuła Pierwszy Recenzent RP o słuchu absolutnym nie słyszał ich wpływu i odesłał do dystrybutora z Łodzi, tak więc nie wszyscy dostrzegają ich wpływ :)

Też przetestowałem u siebie Lampizatora Level 4, którego użyczył mi Bazunia i nabrałem szacunku do urządzeń wychodzących spod ręki Pana Fikusa. Powiem tak - przetwornik ten wprowadził inną jakość, która dla osób poszukujących kolejnych wtajemniczeń w dziedzinie audio naprawdę może przynieść sporo radości. Lampizator bardzo ciekawie wpłynął na barwy, troszeczkę posłodził, pogłębił stereofonię, wydelikatnił obraz, uszlachetnił. Można ująć tak - obraz stał się bardziej namacalny i bardziej plastyczny. A dodatkowo wymiana różnych lampek w Lampizatorze poszerza i uatrakcyjnia paletę możliwości dźwiękowych tego ustrojstwa. Potwierdzam, że jest to "gooodne urządzenie" jak ujął to mój kumpel Jacenty.

Lampizator 4.5 wg mnie gra świetnie, będę go ćwiczył na kilka sposobów, opowiem wszystko, obiecuję ;)

...gra pięknym, nieefekciarskim dźwiękiem, podoba mi się zdecydowanie, tylko tyle powiem na ten moment.

Dzisiaj będziemy sprawdzać na transporcie Lampizatora...

pozdr

joa.

Lampizator 4.5 wg mnie gra świetnie, będę go ćwiczył na kilka sposobów, opowiem wszystko, obiecuję ;)

...gra pięknym, nieefekciarskim dźwiękiem, podoba mi się zdecydowanie, tylko tyle powiem na ten moment.

Dzisiaj będziemy sprawdzać na transporcie Lampizatora...

pozdr

joa.

czekamy na krótką recenzję

Jak gra lampizator Fikusa?

Witam odnosnie Lampizatora od P.Fikusa za 18tys zl napisze tak . Bazodrut najpierw wyciagnal starego , ciezkiego zlampizowanego przez Fikusa SONY niczym czolg na lampach podobno za 2tys szt ?? , moj cd ktorego porownywalismy do tego SONEGO to poczciwy Denon dcd 1450 ar po lampizacji od McG na tanich ( podobno dobrych lampach Philips SQ E88CC ) Juz po minucie Bazodrut odlaczyl cienkiego zamulonego niczym nie wyrozniajacego sie Sonego !!!! ....a mialo byc tak pieknie . Z torby wyciagnal Lampizator !!!! i tu troche zrobilo sie milo odnosnie jaka Lampizator prezentowal jakosc. Denon byl lekko suchy , bas za krotki :( Bazodrut sie usmiechnal mial prawo 18 tys kontra 750zl :):) ale szalu nie bylo roznica byla tak minimalna na barwie lekko ocieplonej z Lampizatora ze 90% sluchajacych te klocki wybrala by ze wzgledu na finanse Denona . Ale ja nie odpuscilem , wieczorem zadzwonilem do McG Opowiedzialem mu o odsluchu tych klockow i zapytalem czy wymiana lamp na E88CC np Simens lub Telefunkien wniesie cos do poprawy brzmienia taniego Denona McG polecil inne rozwiazanie i gwarantowal ze to rozjedzie Lampizator Fikusa . Otoz podpowiedzial abym tanie kondensatory na wyjsciu w lampowce zamienil na ??? koszta duze ale sie oplacalo a na dodatek zakupilem lampy Simensy i Telefunkieny a co w koncu to moje hobby koszta sie nie licza chociaz tanie nie byly :( Po wymianie kondensatorow a uwierzcie mi moj kolega ktory mi je wkladal nagimnastykowal sie aby je wsadzic bo sa wielkie jak bateria R-20 . kolega ktory mi je wkladal jest z forum , nick Ambersound z zawodu elektronik . To dzieki niemu i jego pasji jakim stalo sie audio moglem caly swoj sprzet przerobic do mozliwosci sprzetow z wysokiego lotu. Co do dzwieku Denona po zaaplikowaniu tych kondow i lamp Simensa dzwiek stal sie zdecydowanie lepszy . Moge nawet powiedziec ze Lampizator przy Denonie sie umywa. Poprawila sie rozdzielczosc, przestrzen , bas tak gleboki sprezysty ze nie moge w to uwierzyc jak niewielkim kosztem mozna poprawic az tak duzo , wokal to pierwsza klasa , dynamika i jeszcze raz dynamika ( zasluga kondow ) nie ma muzyki ktora by brzmiala slabo na mym sprzecie , no chyba za jest to jakas plyta z lat 40 stych akurat slabo nagrana .....jakies amerykanskie wydanie. To tyle na temat sprzetu oczywiscie zachwalalem glownie swoj ale prosze wybaczcie mi to !! Zajmuje sie tym , mam duzo czasu, kasy i pomyslow aby sprzet ktory mozna tuningowac rozwinal skrzydla. Wiem ze moge jeszcze wiecej np. w wzmacniaczu wymienic lampy na lepsze chociaz sa dobre ale jeszcze nie umieram i nie powiedzialem ostatniego slowa ......co do plyt muzyka kazdy gatunek , pokoj akustycznie poprawny , kable sam robilem , kolumny Akkus V4 po przerobce :( sorki P. Albecki ale ja sie rozwijam i brne caly czas do przodu , malymi krokami ale wyniki sa ??? pozdrawiam i zapraszam do siebie na odsluch , sluze pomoca , kolega Ambersound zlota raczka czyni cuda poprawiajac nie doskonalosci producentow malym kosztem.

Czyli Lampizator DAC łapie się na definicję "akcesorium Bazodruta"? Chłopaki w Krakowie porównywali kilka leveli do Protagonista. Ten ostatni zawsze był górą. Ja z kumplem porównywaliśmy natomiast efekty innego rodzaju tuningu odtwarzaczy z DACem lampowym za ponad 20k i ten wymiękł. Co jeszcze przetestować? bo lampy w źródłach coś tak średnio grają jak do tej pory. Zdarza się, że jest ładnie, ale łyżka koparki zawsze uniesiona.

Czyli Lampizator DAC łapie się na definicję "akcesorium Bazodruta"? Chłopaki w Krakowie porównywali kilka leveli do Protagonista. Ten ostatni zawsze był górą.

Sporo zależy chyba jednak od systemu. W zeszłym roku miałem okazje porównywać Lampizatora 3 po dodatkowych dużych modach z Protagonistem w dwóch różnych systemach (oba na lampach). I w jednym Lampizator łoił Protagonista aż miło a w drugim było dokładnie na odwrót.

A propos Lampizatora to nie udało mi się go podłączyć w innych sposób niż z dvd, z CEC'em się nie polubił i nie wiem czyja to wina, więc co mogłem to napisałem w Kujawskich, ponieważ Lampizator to nie jest Akcesorium Bazodruta.

...ale jakoś tak się stało, że dostałem w komplecie sieciówkę Bazy, wersję najlepszą. Miałem również Electraglide'a Ultra Khan więc z nią poczyniłem krótkie porównanie, o czym trzy dosłownie słowa napiszę.

Słuchałem zamiennie, pomiędzy CD CEC'a, a moim Leben'em. Obie sieciówki były całkiem dobre i muszę przyznać, że zupełnie inne.

Ultra Khan był delikatny, subtelny i szybciutki, co pokrywało się charakterem mojej małej "trzysetki". Natomiast Bazodrut, szybki, energetyczny, masywny, detaliczny, z dużą ilością informacji, więc mam wrażenie, że pasował lepiej do wzmacniacza, a Electraglide do CD.

Kabel Bazy był trochę dopalony, jakby miał przycisk "turbo boost"w kokpicie, energia dźwięku była naprawdę wielka, ale z tego co wiem i słyszałem to wszystkie jego wyroby tym się charakteryzują, a że miałem jeszcze głośnikowe to je również podłączyłem i wtedy zrobiło się jak dla mnie zbyt energetycznie, zbyt krzykliwie i wróciłem do swoich Auditroium23, które są równiejsze i nie tak wystrzałowe... ale sieciówka została i grała akurat, muszę tu dodać, że podobała mi się bardzo w połączeniu z moim "maleństwem".

Jak ktoś potrzebuje ożywienia systemu, to kable Bazodruty mogą się naprawdę świetnie sprawdzić.

pozdr

joa

Yoachim a jak u Ciebie wypadł Electraglide Synapses ??

Pytanie powinno paść w "naszych" Kujawsko-Pomorskich. Tam też szukaj odpowiedzi ;) ... bo tu przecież mamy wątek o Bazodrutach.

To może są to całkiem niezłe kable.

Pożycz sobie posłuchaj i napisz-bo na razie tylko gdybiesz,a morze jest szerokie i głębokie-masz blisko sprawdż-tzn.zarówno do morza l Bazodruta.

Osobiście sprawdziłem jednoczesnie 4 czy 5 sieciówek i na długa metę nie da się tego słuchać-jest zbyt ostro i natarczywie-to sa moje odczucia i tyle.

Może w innym systemie jakaś jedna sztuka spełni rolę-jakby coś to proponuję do ciemnego systemu który brzmi jak spod koca wełnianego)

Wreszcie Oszołomodrut kogoś zauroczył ale o zgrozo Lampizator już nie jest najlepszy? Miejmy nadzieję, że Pan Wiesław przynajmniej podrobi "magiczne" płytki Holfi. To dopiero będzie jazda.

Wreszcie Oszołomodrut kogoś zauroczył ale o zgrozo Lampizator już nie jest najlepszy? Miejmy nadzieję, że Pan Wiesław przynajmniej podrobi "magiczne" płytki Holfi. To dopiero będzie jazda.

Ciebie tez chyba kiedys "zauroczył"

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość

(Konto usunięte)

wyślij do Wiesława email, lub cokolwiek, takiej lub podobnej treści, by było wiadome, że stać ciebie nie tylko na kpiny zza pleców.

wyślij do Wiesława email, lub cokolwiek, takiej lub podobnej treści, by było wiadome, że stać ciebie nie tylko na kpiny zza pleców.

Już wysyłałem wielokrotnie, niestety nie odpowiada.

Ciebie tez chyba kiedys "zauroczył"

Jakoś udało mi się oprzeć pokusie. Dla mnie to zbyt hi-endowe rozwiązania :)

zakładając, że odbierał, dał temu wyraz, nad wyraz widoczny.

teraz, możesz tylko to, co widać.

Płakać jakoś z tego powodu nie zamierzam. Znam przekręty tego sprzedawcy min. sprzedaż cudzych kabli (SonusOliva) w przebraniu i pod swoją marką za kilkukrotnie wyższą cenę. Rozumiem, że dla Ciebie to powód do dumy?

Kaziu jeżeli dla Ciebie ten obwoźny handlarzyna jest guru to nikt nie broni Ci kupić całej jego kolekcji. Z prawdziwym hi-endem ma On tyle wspólnego co krowa z chińczykiem. Moje uszanowanie.

Płakać jakoś z tego powodu nie zamierzam. Znam przekręty tego sprzedawcy min. sprzedaż cudzych kabli (SonusOliva) w przebraniu i pod swoją marką za kilkukrotnie wyższą cenę. Rozumiem, że dla Ciebie to powód do dumy?

Kaziu jeżeli dla Ciebie ten obwoźny handlarzyna jest guru to nikt nie broni Ci kupić całej jego kolekcji. Z prawdziwym hi-endem ma On tyle wspólnego co krowa z chińczykiem. Moje uszanowanie.

Nawiązując do tematu wątku każdy musi sobie sam dokończyć AKCESORIA BAZODRUTA TO JEST JEDNA WIELKA .....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.