Skocz do zawartości
IGNORED

Rozkład i upadek audiostereo.pl

Gość discomaniac71

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zauważasz widoczny spadek poziomu merytorycznego wpisów na forum?

• Tak
      33
    • Nie
      11
    • Nie mam zdania
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Wielu kolegów stąd odeszło i słusznie. Sam czasem zastanawiam się co tutaj robię. Wszechobecny kult chłamu i plastikowej tandety. Oaza dla mądrych inaczej.

Nieważne że siedzi w swoich czterech ścianach i cały jego świat audio sprowadza się do internetowych ciekawostek. Nieważne że poza swoim domowym plastikiem nie słyszał niczego zasługującego na uwagę. Że nie zna historii audio, że nie pofatygował się do salonu żeby pożyczyć, posłuchać i stworzyć podstawy do własnej opinii. Ważne że on jest najmądrzejszy. Nikt mu nie podskoczy. Każdego kto ma inne zdanie zgnoi i zrówna z ziemią. W razie braku argumentów oskarży o tępotę umysłową, głuchotę nabytą albo handel w sieci. Taki jest obraz tego nowoczesnego forum i jego członków.

W związku z tym mam pytanie: co na to moderacja i właściciele? Czy zależy Państwu na postrzeganiu forum jako audio przedszkola? Czy chcecie Państwo żeby każdy normalny pasjonat audio unikał tego miejsca jak ognia? Bo jak na razie najlepiej czują się tutaj ci, co de facto nie mają nic do powiedzenia.

https://www.audiostereo.pl/topic/94865-rozk%C5%82ad-i-upadek-audiostereopl/

Podpisuję się pod wypowiedzią kolegi Disco!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Kolejny wątek wzajemnej adoracji do polewania sobie?

I mamy pierwszego eksperta. Witamy serdecznie! Poczuj się swobodnie, tutaj obowiązuje pełny luz wypowiedzi. Możesz ewentualnie użyć swojego właściwego nicka.

Forum ma się dobrze. Rejestrują się ludzie, którzy nie mają pojęcia o audio i dostają odpowiedź w większości od zakonspirowanej branży. Po zakupieniu urządzenia w "polecanym" sklepie więcej na forum nie wchodzą. Liczba osób zarejestrowanych na forum rośnie, dzieki czemu jest wiekszy zysk z reklam. Branża jest zadowolona, bo trafił się kolejny klient któremu wcisneli leżaki magazynowe. I użytkownik też jest zadowolony bo w swojej nieświadomości, myśli że kupił najlepszy sprzęt na rynku, nie mając porównania do niczego innego.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Forum ma się dobrze. Rejestrują się ludzie, którzy nie mają pojęcia o audio i dostają odpowiedź w większości od zakonspirowanej branży. Po zakupieniu urządzenia w "polecanym" sklepie więcej na forum nie wchodzą. Liczba osób zarejestrowanych na forum rośnie, dzieki czemu jest wiekszy zysk z reklam. Branża jest zadowolona, bo trafił się kolejny klient któremu wcisneli leżaki magazynowe. I użytkownik też jest zadowolony bo w swojej nieświadomości, myśli że kupił najlepszy sprzęt na rynku, nie mając porównania do niczego innego.

I to to właśnie oraz wypowiedź Disco odzwierdziedlają to jak dzisiaj forum egzystuje. Nie było mnie tu od początku, zanim sie zarejestrowałem to minęło kilka lat ale czytałem uważnie, bo było kogo poczytać. Wiele się dowiedziałem, dziś prawie już nie ma od kogo... piszą przeważnie ludzie, którzy nie maja doświadczenia, posiadają jeden i ten sam sprzęt od lat ale starają sie doradzać we wszystkim i wszystkim w koło. Branża wzięło forum tylko dlatego, że nie ma im się kto przeciwstawić i napisać coś sensownego. Jestem na forum bo tu poznałem kilka osób z którymi warto trzymać kontakt i wymieniać jakieś tam doświadczenia. No i po to by sięgać do archiwalnych wpisów np. w kwestiach analogu a płyty czarnej i lamp w szczególności. Kiedyś fajnie się o tym pisało więc poczytać warto. Zakładka muzyka i bocznica to jednak za mało by tu stale zaglądać.

Kilka lat temu zarejstrowałem się ponieważ chciałem uzyskać potrzebną mi informację , na moje pytanie szybko otrzymałem odpowiedz i było OK,

teraz strach cokolwiek napisać zaraz znajdą się wiedzący lepiej , bardzo trudno uzyskać odpowiedz na konkretne pytanie.

Ostatnio dobrze się bawię czytająć wątek "nirwana bełkotu".

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Bo jak na razie najlepiej czują się tutaj ci, co de facto nie mają nic do powiedzenia.

Proponuje założyć forum na którym:

- zabronione będzie wątpienie w grającą moc kabli sieciowych, interkonektów i wszelkiego rodzaju podstawek, a także magicznych płyt demagnetyzujących.

- członkami będą mogły być tylko osoby które podeślą pit z przynajmniej sześciocyfrową sumą dochodu zaczynającą się od 5.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Branża wzięło forum tylko dlatego, że nie ma im się kto przeciwstawić i napisać coś sensownego.

Ci co mieli lub mają coś do powiedzenia i próbowali otworzyć innym oczy co tu się dzieje już dawno "zapomnieli" swoich haseł do logowania.

Na szczęście istnieje z nimi inny kontakt niż toto tu...

dziwne ze ten sam facet regularnie z rochem co pol roku podejmuje ten sam temat z tym samym wynikiem.Po czem zaczyna robic to co zawsze robił tzn pieje swoje i przeciwnikom wmawia ze nie maja pojecia o czym pisza.Tak jus od paru lat.Jakas depresja czy ogolnie znana ..psychoza.

czy moze autorytet ktory stracił...autorytet.

• Użytkownicy+

Jakie mają być wyniki, to po przeczytaniu "obiektywnie" postawionego pytania i tytułu tematu, już wiemy. Disco, a więc jaki jest prawdziwy cel założenia tego wątku ?

Starzy forumowicze się wypalają, odchodzą z forum, a jakiś czas później z tego świata. Taka jest kolej rzeczy i trudno temu zaradzić. Być może, gdyby forum było ciekawsze, zostaliby tu odrobinę dłużej. Gdyby było gorsze, pewnie odeszliby jeszcze szybciej. Typowe polskie narzekanie i czarno widzenie, przekłada się na kondycję forum. Taka widać nasza tradycja. Co innego jak który liznął języka i skrobie na zachodnich forach, wtedy jest git. Wiadomo, nie nasze więc musi być dobre, a że tam nie troluje, to i moderacja mu nie przeszkadza, bo nie ma z nią styczności.

Sam zakładałem podobne tematy, ale o innym wydźwięku. Chciałem zdobyć odpowiedź, co jest na rzeczy. Proponuję poczytać ten temat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

można znaleźć w nim sporo odpowiedzi, jeśli się ich naprawdę szuka ...

Ukryta Zawartość

zastanawiam się co tutaj robię

I to może być tytuł Twojego następnego wątku z ankietą, który pozwoli podnieść poziom merytoryczny forum, szczególnie na bocznicy.

A przecież jest niemal doskonały (gdyby nie cytaty) sposób aby na własny użytek wypatroszyć forum z wypowiedzi rodem z mchu i paproci: ignoruj. Dodaj na początek z 5-ciu, może 6-ciu zacznij od jednego E. i jednego na S. potem możesz alfabetycznie.

Witam.Weście pod uwagę też tych sympatyków Audio z małych mijscowości.Zazwyczaj zapracowanych i kiepsko zarabiających, dla których odwiedzenie salonu audio to wyprawa kilkadziesiąt kilometrów.Czy taki ktoś bez kasy,do tego dochodzi jeszcze rodzina ,zalatany żeby powiązać koniec z końcem ma ochotę na taką wyprawę gdy ma dzień wolny.NIE??? W takim salonie nie zawsze da się posłuchać nic nie kupując (zależy od personelu ) , a oglądając wypasione klocki na które nigdy nie będzie go stać może się tylko rozchorować.I co robi taki sympatyk audio, siedzi na forum gdzie może sobie pooglądać nowości, poczytać czy coś nowego wprowadzić do systemu (nie zawsze odbijającego się na kieszeni) , wymienić doświadczenia (nie zawsze bez krytyki ).Zawrzeć nowe znajomości, wreszcie (nie zawsze się czegoś nauczyć ).Dla takich ludzi (ja się do nich zaliczam ), forum to żródło wiedzy,którą dzielą się tylko życzliwi bez cwaniactwa i ignorancji .Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów Mariusz.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Forum żyje swoim życiem , zawsze tak było , starzy nudzą się , przychodzą nowi nie znudzeni , sprawy czysto techniczne doradzane są z dużym skutkiem .

Takie biadolenie przypomina : O za moich czasów to dopiero było .

Coś mi tu pachnie wypaleniem się założyciela wątku .

Edytuję : zauważyłem że na proste pytania takie jak np. out , in , itp. to tylko młodzi odpowiadają , a starzy nie " tykają tego " , proste sprawy zostawiają młodszym .

dziwne ze ten sam facet regularnie z rochem co pol roku podejmuje ten sam temat z tym samym wynikiem.Po czem zaczyna robic to co zawsze robił tzn pieje swoje i przeciwnikom wmawia ze nie maja pojecia o czym pisza.Tak jus od paru lat.Jakas depresja czy ogolnie znana ..psychoza.

Panie Muls za te słowa ma pan u mnie PLUSIKA z poważaniem ,Numerek

Piotr

Proponuje założyć forum na którym:

- zabronione będzie wątpienie w grającą moc kabli sieciowych, interkonektów i wszelkiego rodzaju podstawek, a także magicznych płyt demagnetyzujących.

- członkami będą mogły być tylko osoby które podeślą pit z przynajmniej sześciocyfrową sumą dochodu zaczynającą się od 5.

Punkt nr 3:

- zabronione będzie pisanie źle o płycie CD z wielkim potencjałem. ;-))

Dobrze, że na bocznicy założyłeś ten wątek, disco.

Jest szansa, że mniej ludzi będzie czytała Twoje bzdurne teksty.

Chociaż o reklamę już zdążyłeś zadbać na forum stereo. :)

• Użytkownicy+

Forum żyje swoim życiem , zawsze tak było , starzy nudzą się , przychodzą nowi nie znudzeni

Zgadza się, tylko jedna uwaga. Na początku, nie było starych i znudzonych, bo forum jak i sam internat dopiero się rozwijały. Znudzenie następowało z czasem i gdy przyszli nowi, to ci starzy już znudzeni, pokazywali im, gdzie ich miejsce. Co delikatniejsi, przestali pisać i tak to się do dzisiaj kręci. Przychodzi ktoś nowy, to dostaje na dzień dobry kopa w d...

Poza tym, duże poluzowanie i przymykanie oczu przez moderatorów, spowodowało spadek merytorycznych wpisów, a zwiększenie ilości pyskówek. Późniejsze nagłe akcje moderatorskie, powodowały alergiczny odruch u forumowiczów. Tam gdzie jest konsekwencja od początku ale nie ma zamordyzmu, jest zdecydowanie lepiej. Tak staramy się teraz działać, niestety nadal odbijają się czkawką czasy, gdy okresy samowolki, przeplatały się z ostrymi akcjami.

Inną sprawą osłabienia forum, jest polska dzielnicowa. Mamy widocznie zbyt mały potencjał, żeby istniało tyle for o tej samej tematyce. Obrażeni przechodzą z jednego do drugiego i tam wylewają żale, zakładając koła pokrzywdzonych. Dzielenie jest naszym zwyczajem narodowym, szkoda, że nie ogranicza się to, do świątecznego opłatka ...

Panie Muls za te słowa ma pan u mnie PLUSIKA z poważaniem ,Numerek

Buhahahahaha... ;-)))

Nie wiedziałem o tym, ale teraz rozumiem tę bezsilną krucjatę na forum.

Trzeba mu współczuć.

Na wiele pytan, na forum sa odpowiedzi i nalezalo by sie poprostu nauczyc wprowadzac precyzyjniejsze "kwerendy" do zaawansowanej wyszukiwarki.

Z drugiej jednak strony chyba wszyscy potrzebujemy kontaktu z drugim czlowiekiem i dyskusji.

Tyle ze teraz tylu madrali, ze nie wiadomo gdzie szukac tych normanych, poukladanych i prawdziwie doswiadczonych.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Buhahahahaha... ;-)))

Nie wiedziałem o tym, ale teraz rozumiem tę bezsilną krucjatę na forum.

Trzeba mu współczuć.

Dlaczego nigdy dotąd nie podzieliłeś się wrażeniami z odsłuchów sprzętu innego niż Twój domowy?

• Użytkownicy+

Tutaj 10 stron wałkowania tematu :

Ukryta Zawartość

Do tego apele i inne zbliżone tematyką:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sam nie wiedziałem, że tyle naprodukowałem tematów :) Można zauważyć, że we wszystkich drążyłem temat, żeby skutecznie zwalczać to zjawisko. Niestety, zdaje się, że jest ono nieuniknione.

Disco założył temat, żeby potwierdzić sobie samemu, że już na niego czas ... Sam musi sobie odpowiedzieć na to pytanie, moim zdaniem jeszcze czas nie nadszedł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dlaczego nigdy dotąd nie podzieliłeś się wrażeniami z odsłuchów sprzętu innego niż Twój domowy?

Dlaczego tyle czasu tracisz na forum, którego poziom, jak sam napisałeś, nie odpowiada Twoim wyobrażeniom i oczekiwaniom? Lepiej zająć się przecież w tym czasie żoną, dziećmi...

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.