Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

KLUB ROKSAN KANDY K2

Gość cdplay.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Dali - świetne tweetery - dźwięk z perlistymi wysokimi - jednak nie na moją kieszeń. Nie chcę na razie inwestować w sprzęt - inne priorytety. Posiadam podłogowe Elac fs67.2 w pokoju prawie 20 m2 jednak niezbyt ustawnym tj. nie mogę ustawić ich dalej od tylnych ścian co powoduje podbicie basów. Elac kolumny piękne, grające piękną średnicą z delikatnymi wysokimi. Dobrze rozstawione odwdzięczyłyby się pełniejszym dźwiękiem. Kombinowałem nieco z kablami głośnikowymi. Ostatnio podłaczyłem Stereovox firefly i daje radę. Dźwięk jest szybszy, wysokie bardziej żywiołowe kosztem niższych częstotliwości. Jednak szukam dźwięku bardziej "monitorowego" z perlistymi wysokimi.

Panowie ktos sie orientuje czy mozna podlaczyc suba przez lfe do kandy2, ale zrobic taki myk, ze z onkyo pre out sub I fronty podlaczyc do kandy2,i takim sposobem onkyo jest procesorem do suba i frontow, a kandy wzmacniaczem , chodzi o to ze onkyo wali dziwnym bassem w relu i nie chce zniszczyc suba.

Edytowane przez anxion

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

• 1 miesiąc później...

Zastapił go mini naima dac v1 & nap100 k2 jeszcze mam w domu i porównuje sobie na przemian oba zestawy jest dobrze conajmniej jedna szkoła wyżej brzmieniowo a to dopiero pierwszy dzień z nowymi klockami

No to witam ponownie pisaliśmy przez allegro ja dopiero czekam na K2 szkoda że tego K2 od Ciebie nie kupiłem ale trudno chyba w poniedziałek będę już miał K2 to zapiszę się do klubu jak mi się spodoba jak nie będę szukał dalej dlatego pytam co zastąpiło K2 ;)

Napisz jeszcze czy ten nowy zestawik charakterek ma podobny do K2 czy to coś innego całkiem ? Jak z basem mocniejszy lepszy niż w K2 bo ja mam nadzieję że K2 będzie miał właśnie taki bas jak lubię czyli tak zwane mięsko które lubię w rocku i metalu ;)

Cieżko mi na te chwile porównać roksan ma właśnie taki bas jaki lubisz, słuchałem na nim różnej muzyki i się nie zawiodlem. Naim zaciekawil mnie bardzo dobrymi opiniami na zachodnich forach szczególnie wisienka w tym zestawie jest dac v1, który gra wybronie czegoś takiego jeszcze nie słyszałem pisze o klockach jakie posiadaniem i do nich się odnoszę

Ok rozumiem wiadomo że bas to nie wszystko jednak ja zauważyłem coś takiego że często bywa tak że im droższy albo bardziej audiofilski klocek tym bas szczuplejszy z mniejszą masą i brakiem dociążenia na samym dole wiadomo że każdy powie ale jakość tego basu lepsza konturowość wielobarwność ale co z tego skoro już nie można poczuć tego basu tylko go słuchać ?

Ja lubię bardziej koncertowe granie oczywiście poza basem reszta ma też dla mnie duże znaczenie góra zróżnicowana wielobarwna lekko ocieplona i wokal pełny ciepły to jest to co lubię w połączeniu z dobrym mocnym masywnym głębokim basem który daje kopa w klatę to już dla mnie Hi End wtedy jest :)

Ciekawe czy skromny Kandy K2 mnie zadowoli już się doczekać nie mogę .

Ok rozumiem wiadomo że bas to nie wszystko jednak ja zauważyłem coś takiego że często bywa tak że im droższy albo bardziej audiofilski klocek tym bas szczuplejszy z mniejszą masą i brakiem dociążenia na samym dole wiadomo że każdy powie ale jakość tego basu lepsza konturowość wielobarwność ale co z tego skoro już nie można poczuć tego basu tylko go słuchać ?

Do tego kupuje się końcówki :)

Ale K2 to też kawał pieca .

Do tego kupuje się końcówki :)

Ale K2 to też kawał pieca .

No tak końcówki przedwzmacniacze i $$$ trzeba sporo wydać a ja mam budżetowe klocki więc wiesz K2 jak mi się spodoba to zostanie u mnie na dłużej ewentualnie CD pod K2 dobiorę jakiś inny i koniec poszukiwań ? hehe oby tak było ;)

No tak końcówki przedwzmacniacze i $$$ trzeba sporo wydać a ja mam budżetowe klocki więc wiesz K2 jak mi się spodoba to zostanie u mnie na dłużej ewentualnie CD pod K2 dobiorę jakiś inny i koniec poszukiwań ? hehe oby tak było ;)

Po co przedwzmacniacz i dodatkowe kable ?

Tani przedwzmacniacz to i tak kiepski przedwzmacniacz.

W cenie K2 kupisz dobrą końcówkę bo jeszcze nie są w modzie to i ceny dobre.

Do tego DAC z regulacją głośności jak Stream Magic 6 i temat załatwiony .

W cenie K2 kupisz dobrą końcówkę bo jeszcze nie są w modzie to i ceny dobre.

O jakiej końcówce mówisz ? Jak coś z DIY to raczej odpada UGODE już miałem i nikt dokończyć mi jej nie chciał .

UGODE już miałem i nikt dokończyć mi jej nie chciał

Bo to okres letni. Ludzie mają urlopy i wypoczywają a nie siedzą i grzebią :)

Po Twoim poście odnośnie pomocy było kilka tych końcówek do sprzedania . Trzeba było popytać tych co sprzedają czy Ci ją skończą .

O jakiej końcówce mówisz ?

Jest masa końcówek w cenie nowego K2

Warto by jednak dozbierać do Ushera 1.5 czy Passa X150 wchodząc w całkiem inny świat :)

Bo to okres letni. Ludzie mają urlopy i wypoczywają a nie siedzą i grzebią :)

Po Twoim poście odnośnie pomocy było kilka tych końcówek do sprzedania . Trzeba było popytać tych co sprzedają czy Ci ją skończą .

Jest masa końcówek w cenie nowego K2

Warto by jednak dozbierać do Ushera 1.5 czy Passa X150 wchodząc w całkiem inny świat :)

No tak tylko że ja nowego K2 nie kupowałem a w cenie do 3000 pln nic ciekawego nie ma z używek więc raczej kicha :)

A odnośnie K2 pytanie jaki CD najlepiej zagra z K2 jakie użyacie CDki z wszysmi K2 ?

Mam już K2 tak jak myślałem za ciepło gra z moim CD jeszcze lampki póżniej zmienię na Electro Harmonix bo są chłodniejsze i ostrzejsze ale chyba niewiele to da zobaczymy no i trochę za gorąco dziś na odsłuchy słuchać się nie chce w taki upał .

Jak ktoś szuka K2 to oddam za 2650 pln przesyłka kurierem gratis stan idealny srebrny cały komplet jak ze sklepu na wyświetlaczu pilota jeszcze folia .

A taki wymarzony miał być ten Kandy K2 ;)

• 6 miesięcy później...

Witam. Mam pytanie akurat o K1. Może ktoś wie czy pilotem od wzmacniacz Roksan Kandy K1 MKIII, który obsluguje też CD i TUNER można wyłączyć przyciskiem power nie tylko tego wzmaka ale także CD? Bo mam okazje nabyc taki odtwarzacz ale bez pilota. A nie widzi mi się po każdym słuchaniu wylączać odtwarzacza CD z tyłu na wyłączniku.

• 8 miesięcy później...

Witam dołączam do klubu z k2 panowie mam pytanie co do źródła z czym najlepiej zgral by się k2 i kef q500? Najbardziej myślę nad jakimś playerem sieciowym lub cd z odtwarzaniem flac z USB lub dysku do kwoty 400f

Witam,

Jestem w posiadaniu NAD C356 plus dynaudio x16. Nosze sie z zamiarem kupna Roksan k2 ponieważ wiele wpisów mówi że to jest dobre połączenie. Ale czy skok jakościowy będzie duży? Czy może lepiej iść o poziomy wyżej? Odsłuch wstępny raczej nie wchodzi w rachubę. Moje źródło to SM6, IC Acrolink, głośnikowy Audiomica dolomit reference.

Pozdrawiam Damian

Nie słuchałem Nada. Jednak połączenie Roksan K2 z Dynaudio uważam za udany. Roksan wzmacniacz grający dynamicznie, analitycznie dobrze współgra z raczej ciepło grającymi Dynaudio.

• 4 tygodnie później...

Witam dodałem już wpis w klubie Roksana także tu też a więc po odsluchach k2 z kef q500 jestem zauroczony Ale postanowiłem odsłuchać m1 i m2 i warty jest dopłaty także mój idzie pod młotek gdy by ktoś z forumowiczów był chętny ? Wysyłka z UK z ubezpieczeniem

• 1 miesiąc później...

Jeszcze nie oficjalnie ale mam takie pytanie do prezesa - czy roksan kandy k2 cd jest produkowany z dwoma wersjami koloru wyświetlacza? ten którego słuchałem miał wyświetlacz niebieski ale na zdjęciach w necie widzę zdecydowanie zielony - czy są dwie wersje kolorystyczne ? czy to tylko zniekształcenia koloru na foto?

• 7 miesięcy później...

Witam, poszukuję kabli głośnikowych do wzmacniacza Roksan Kandy K2. Niestety w tej kwestii nie mam żadnej praktyki dlatego proszę o pomoc w doborze odpowiednich kabli do mojego systemu. Słucham głównie muzyki rockowej tj U2, Pink Floyd, Marillion, Metallica oraz trochę muzyki elektronicznej np. Schiller. W muzyce preferuję szeroką przejrzystą scenę, separację instrumentów. Klarowną górę (dużo szczegółów) ale nie jazgotliwą, bas sprężysty, zróżnicowany, masywny ale pod kontrolą, klarowność średnich tonów zszytych z sopranami. Cena kabli do 1200 zł mogą być oczywiście używane.

Ewentualne moje wybory:

- Nordost Blue Heaven Bi-Wire

- Albedo Air1

- AudioQuest Gibraltar Bi-Wire

- Wireworld Solstice 7 bi wire

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.