Skocz do zawartości
IGNORED

KONDYCJONER XINDAK XF-2000ES

konik123

Rekomendowane odpowiedzi

Jak poznać zamulony dzwięk ,muzykę ?

Wysokich i średnich ubywa a bas się ciągnie.

Co do kondycjonera to nie zamula, wręcz przeciwnie dzwięk się podnosi, bardzo wyraźna poprawa w każdym aspekcie dzięku. Wysokie, średnica, kontola basu. Dwa gniazda ( od wzmacniacza / końcówek mocy ) nie są filtrowane. Osobiście polecam, bardzo dobry stosunek cena/jakość.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

• 10 miesięcy później...
  • 6 miesięcy później...

powiem szczerze, ze tez mnie to ciekawi. mam wprawdzie kondycjoner xindak xf-2000b, ale instrukcja jest tak lakoniczna, ze niewiele z niej mozna odczytac. w tym xindaku pewnie tez sa takie, tylko inaczej nazwane. w 2000b sa gniazda przelaczalne i nieprzelaczalne (czyli 2 niezalezne od wlacznika na przedzie urzadzenia) i 4, ktore dzialaja tylko po wlaczeinu kondycjonera. o ile dobrze mysle, to te 2 nieprzelaczalne sa przeznaczone pod urzadzenia o duzym zapotrzebowaniu na prad.

dobrze jednak aby ktos mnie poprawil.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

• 8 miesięcy później...

Kupiłem z ciekawości ten kondycjoner z drugiej ręki i po zobaczeniu wnętrza nie wiem czy będę go wogóle używał.

Kto takie coś dopuszcza do sprzedaży w Europie!?

Na spodzie przykęcony kawał stali ważący ze 2-3kg w dodatku zaraz nad nim jest płytka, oczywiście pomiędzy nie ma żadnej izolacji.

Sama płyta tragicznie polutowana przez chińskie dzieci, nie wiem czy to tak kiepski lut czy po prostu jest popękana.

Instruckja w chińskoangielskim w dodatku z błędami to już wisienka na torcie.

Zapowiadane zdjęcia, przepraszam za spóźnienie ;-)

Szkoda że instrukcja jest tak lakoniczna, według opisu na gniazdkach które są filtrowane transformatorem powinien być bezpiecznik T3A, na obudowie było napisane T2A a w środku siedział F2.5A :)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-51011-0-70342600-1409820790_thumb.jpg

post-51011-0-52658300-1409820793_thumb.jpg

post-51011-0-73874500-1409820797_thumb.jpg

post-51011-0-71782700-1409820805_thumb.jpg

post-51011-0-08213600-1409820808_thumb.jpg

post-51011-0-20547800-1409820810_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zapowiadane zdjęcia, przepraszam za spóźnienie ;-)

Szkoda że instrukcja jest tak lakoniczna, według opisu na gniazdkach które są filtrowane transformatorem powinien być bezpiecznik T3A, na obudowie było napisane T2A a w środku siedział F2.5A :)))

To jest warte ze 150 zł biorąc pod uwagę koszt samych elementów (najdrozszy transformator) -reszta czyli wpływ na dźwięk chmm jakby to powiedzieć ............

Sprzedac to za 1800zł to jest dopiero mistrzostwo swiata ,no ale cóż kazdy robi ze swoimi pieniędzmi co chce . Zastanawiające jest tylko w jaki sposób wmawiają sobie potem że jest "lepiej" .cyt : Wielopoziomowa siec filtrująca zbudowana z kondensatora . Człowiek który to sklecił chyba nie ma pojęcia o czym pisze . W kazdym urzadzeniu grajacym jest takich filtrów po 10 przynajmniej o wielee bardziej zaawansowanych .........w cenie urządzenia oczywiście.

to wam powiem, ten akurat kond jest chyba jednym z najuczciwiej wycenionych, miałem juz nawet takie ustrojstwo za które sobie zyczył pan 20tys, miało grać ze wszelkiej maści klockami a wyszło jak zawsze...wzmacniacz-gniazdko scienne:) Jesli chodzi o wykorzystywanie czegos takiego do źródeł to zgoda, jak najbardziej tak.

Nie rozumiem zbytnio tylko jak ten kondycjoner działa.

Na gniazdkach "Switchable" dla akcesorium po wyłączeniu kondycjonera miernik napięcia pokazuje mi jakby faza była po obu stronach wtyku IEC.

Nie wiem też jak wygląda sprawa ze sprzętem który ma tylko + i - czyli płaską wtyczkę.

moze warto nastepnym razem najpierw posłuchać a potem rozbierać:)) Podłącz kondycjoner pod gniazdo z bolcem i wtedy zobacz. Sonicznie napewno ze źródłami wnosi to urzadzenie sporą poprawe, pod wzmacniaczami juz nie, ale to chyba kazdy kondycjoner, chociaz kto wie

Mam gniazdo z uzmieniem. Rozebrałem go żeby sprawdzić co jest nie tak z tymi gniazdkami dla akcesoriów cyforwych, czyli te które przechodzą przez wbudowany transformator.

Wymieniłem bezpiecznik ale dalej nie działają. Mam tylko nadzieję że to nie zwarcie w trafie.

Kondycjoner kupiłem głównie dla aktywnej zwrotki BSS FDS-360 i DACa Metrum Octave. Przedwzmacniacz Krella KRC-HR ma oddzielny zasilacz z potężnym filtrowaniem dlatego tu kondycjoner raczej wiele nie zdziała. Wzmacniacze to Krell ksa50MkII i Crown K2 który napędza dwa woofery JBL 2235H i tu też nie widzę zbytniego sensu podłączania ich pod Xindaka.

Krell ma ciągły pobór mocy na poziomie 300W a Crown ma niezbyt dużo pojemności w zasilaczu i nie wiem czy ten ryżowy kondycjoner by wytrzymał takie nagłe impulsy.

to nie pomoge, na moje najlepszy nawet kondycjoner ograniczy dynamike wzmacniaczy czy koncówek z tego co słyszałem u siebie, ewentualnie mozna szukać szansy w pasywnych wynalazkach chociaz jestem zdania ze najlepiej sie sprawdza w tej roli wzglednie najlepsza sieciówka w ściane...

spróbuj jeszcze odwrócić faze w ścianie

ciekawe co na to wszystko panowie z elektropunktu, ktorzy bylo nie bylo zauwazyli/ uslyszeli, ze cytuje "Co do kondycjonera to nie zamula, wręcz przeciwnie dzwięk się podnosi, bardzo wyraźna poprawa w każdym aspekcie dzięku. Wysokie, średnica, kontola basu. Dwa gniazda ( od wzmacniacza / końcówek mocy ) nie są filtrowane. Osobiście polecam, bardzo dobry stosunek cena/jakość" ;-)

Zależy, może w krzykliwym systemie będzie lepiej ale u mnie niestety nie.

Pomierzyłem trochę omomierzem i między 6cioma sprawnymi gniazdkami mam 0, te które są uszkodzone pokazują 5 ohm, po wyjęciu bezpiecznika dla tej sekcji jest 0.

Mam przeczucie że trafo poszło.

• 2 tygodnie później...

Zależy, może w krzykliwym systemie będzie lepiej ale u mnie niestety nie.

Pomierzyłem trochę omomierzem i między 6cioma sprawnymi gniazdkami mam 0, te które są uszkodzone pokazują 5 ohm, po wyjęciu bezpiecznika dla tej sekcji jest 0.

Mam przeczucie że trafo poszło.

a nie podlaczales pod gniazda do tego nie przewidziane (przelaczalne), sprzetow o zbyt duzym poborze ?

Ja nie, ale poprzedni wlasciciel pewnie tak.

ja tak wlasnie uszkodzilem moj, na szczescie byl na gwarancji i naprawili to w ramach. instrukcja jest tak szczatkowa, ze az bylem w szoku, ze sprzet na terenie unii moze byc z takim swistkiem sprzedawany.

Instrukcja jest tragiczna, to fakt. W dodatku jest pelna bledow jezykowych.

Nie mam cos checi zeby w nim grzebac ale wedlug znajomego poszedl jeden z tych malych zoltych kondow (MKT/MKP?).

skontaktuj sie moze z dystrybutorem i serwisem - polpak - moze cos pomoga nawet zdalnie. te bezpieczniki to pewnie czesta przypadlosc takiego sprzetu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.