Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie kable sieciowe (hit czy kit?)

corner

Rekomendowane odpowiedzi

Audiomica chce się odciąć od wtyków szeroko dostępnych na naszym rynku i sięga po cenowo oraz jakościowo taki sam gatunek, ale z mniej znanym wyglądem:

audiomica--kopp---160-euro.gif

Kopp, kosztujący 1.60 euro, tak więc wychodzi w granicach 6.60 zł, występują w paru modelach z Schurter'em (8.50 zł):

Volcano transparent (1400 zł):

audiomica-volcano-transparent-trans---1400-zl.jpg?5230

Jasper Reference (1900 zł):

audiomica-jasper-reference---1900-zl.jpg?5230

Kolejna ogrodowa firma, która nawet nie wie że produkuje Hi-Endowe podzespoły, trzeba skontaktować się z producentem KOPP i uświadomić im aby podwyższyli cenę, tak x10.

Mała aktualizacja na stronie, którą mam podaną niżej w opisie ;)

To znaczy, że te kable powinny wg Ciebie kosztować 15.1 zł (6.6 + 8.5)?

Mam wrażenie, że satysfakcjonująca Ciebie cena kabla zasilającego to równowartość ceny wtyczek :)

Polskie kable sieciowe...ciekawy temat,lecz nie wiem czy oprócz tego,ze prąd przewodza są godne polecenia czy nie-bo sąsiad mnie o to ciągle pyta.

A oprócz przewodzenia prądu jaką jeszcze funkcję mają spełniać?

Pomijając estetykę.

Na pewno więcej kosztuje samo pokrycie niż taka warstwa materiału.

To więcej jak pewne, tzn. przypuszczam, że jest jakiś koszt jednego cyklu produkcyjnego w wannie do której można zmieścić ileśtam sztuk tej galanterii. I w tej cenie złoto stanowi ułamek kosztów.

Ale wracam do pierwszego pytania: czy mikrometr złocenia to dużo czy mało? Wedlug mnie cokolwiek mało.

Jestem Europejczykiem.

nie potrafisz skonstruować wzmacniacza, odtwarzacza lub kolumn, a chcesz zarobić - nic prostszego, skręć przewód zasilający, nadaj mu zajefajną nazwę, dorób ideologię, no i cenę kosmiczną i już możesz kosić naiwniaków

nie potrafisz skonstruować wzmacniacza, odtwarzacza lub kolumn, a chcesz zarobić - nic prostszego, skręć przewód zasilający, nadaj mu zajefajną nazwę, dorób ideologię, no i cenę kosmiczną i już możesz kosić naiwniaków

Nawet jest jeszcze prostszy sposób na zarobek:

psa03.jpgpsa10.jpg

...kable to dopiero początek ;)

To znaczy, że te kable powinny wg Ciebie kosztować 15.1 zł (6.6 + 8.5)?

Mam wrażenie, że satysfakcjonująca Ciebie cena kabla zasilającego to równowartość ceny wtyczek :)

A niby czego? Plus oczywiście piętnaście minut normogodziny montera.

A niby czego? Plus oczywiście piętnaście minut normogodziny montera.

Domyślałem się że sraczka tutaj została wywołana wtyczkami.

Z tego wynika, że kabel to ch..., liczą się wtyczki :)

A gdzie dają kabel za 0 zł/mb aby monter mógł zamontować na coś wtyczki?

Rzeczywiśćie, wcześniej nie zwróciłem uwagi. Chyba, że faktycznie montuje dławiki na kablach :D

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ale wracam do pierwszego pytania: czy mikrometr złocenia to dużo czy mało? Wedlug mnie cokolwiek mało.

Gruba warstwa galwaniczna złota to raczej tak chyba z 10 mikronów. Warstwa mikronowa naniesiona galwanicznie praktycznie jest bezużyteczna. Wytrze się od samego trzymania w rękach i audiofilskiego podziwu.

Domyślałem się że sraczka tutaj została wywołana wtyczkami.

Z tego wynika, że kabel to ch..., liczą się wtyczki :)

A gdzie dają kabel za 0 zł/mb aby monter mógł zamontować na coś wtyczki?

Dolicz do tego półtora metra kabla za kolejne 8 złotych i dostaniesz zatwardzenia :)

Panie Corner

Niestety Pana wiedza jest równie płytka jak Pana intencje.

Wtyki i gniazda - na podstawie Pana wypocin mogę wnioskować, że firma Oyaide zamawiając wtyki u Nicoona - informacja na japońskiej stronie firmy - sprzedaje podróbki wtyków za 5 a może nawet 3 USD - brawo. To, że inne piny, złocenie i wiele innych detali jest dla Pana zbędnym szczegółem. W tym sensie sprzedajemy podróby - o tak, tylko nie wiem jakiej firmy skoro WG także sprzedaje podróby.

Adaptery - niestety, jestem tak głupi, że kupuję tylko od firm handlujących sprawdzonymi akcesoriami hi-fi i hi-end i cena podana przeze mnie jest właśnie taka. Natomiast Pan z pewnością zrobi interes życia - zainwestuje 10 tys, wyciągnie 110 tys i kupi mercedesa w cenie syrenki - mercedes będzie chiński oczywiście.

Ochronnik PR1 - oryginał to oczywiście Kalthoff. Można na próbę zamówić u nas i u Kalhoffa, a obciążając gniazda sprawdzi Pan różnicę. Niech Pan koniecznie zamówi u Kalthoffa wersję złoconą, ciekaw jestem ile Pan zapłaci i jakie to krocie my zarabiamy.

Ferryt - czyli co, mam napisać że kupuję je po 50 pln ? - ceny nie negowałem, tylko precyzję Pana wpisu i innych zresztą też.

Gniazdo - proszę czytać ze zrozumieniem - gniazdo ze stali nierdzewnej !!!, nie plastiku w kolorze metalu, szukać w dziale pur edelstahl - ale ceny na tej stronie nawet niezłe, bo można gniazdo z ramką kupić już za ok, 20 euro + kilka euro za przesyłkę - więc wyjdzie ok. 30. Wie Pan, problem z nalepką może by zaistniał, gdybym usunął ich logo i zastąpił je swoim bez ich zgody - trochę Pan strzela na ślepo.

Komplet wtyków za 600 pln -proszę Pana wtyki nie są żadną podróbą, żadnych wtyków, żadnej firmy. O jakim Furutechu i po co Pan wspomina ?

Wtyki z carbonową osłoną ma też Oyaide, Acrolink. A skąd Pan wie, że są dostępne tylko w Chinach ?

• Redaktorzy

Corner sądząc po wpisach wie mnóstwo, ale tylko o chińskich wtykach, b. wąska specjalizacja. Może nawet jakieś studia w Pekinie, plug sciences?

Bo to Panie pic ną wodę i fotomontaż. Ale w naszym narodzie pogarda dla wiedzy bo dla większości jest ona niezrozumiała. Ale gusła, zabobony i magia cieszą sie wielka atencją a niektórzy uważają że wiara w zjawiska nadprzyrodzone to nasz narodowy wyróżnik.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

Nie wiem, sam osobiście widziałem kiedyś kilka wtyków sieciowych, mogę wiec zaświadczyć, że istnieją. I jakbym chciał mieć rodowane i obudowane węglem, to bym sobie takie kupił. A jak nie, to nie, i w zasadzie na tym temat się wyczerpuje. Natomiast parę osób zaraz by tutaj strzelało z Aurory.

Prowadzenie firmy musi zakładać zysk, ale z drugiej strony wiemy, że to dymanko w audio jest wyjątkowe i tu akurat nie chodzi o Artecha, ale w ogólności - polskich i zagranicznych producentów ;-) Ceny tej biżuterii są wzięte z sufitu i nic tego nie zmieni, bo wielu elitarnych audiofili by się popłakało, że nie może wykładać na kabel kilka, kilkanaście czy kilkadziesiąt tysiaków i na dodatek nie usłyszałoby różnic na tanim badziewiu kablowym, bo przyzwyczajono się już do tego, że ta biżuteria by grać musi kosztować - ot i cała filozofia ;-)

prowadzenie firmy kablarskiej w zasadzie nie wymaga nawet jakiegokolwiek parku maszynowego, wystarczy śrubokręt i kombinerki no i przede wszystkim świeczka to koszulek termokurczliwych ;)))

A lutownica i cyna ze srebrem?

ale po co od razu tak szastać pieniędzmi, na początek wystarczy, jak się sprzeda pierwszy kabelek, to będzie i na zakup lutownicy i cyny ze srebrem

prowadzenie firmy kablarskiej w zasadzie nie wymaga nawet jakiegokolwiek parku maszynowego, wystarczy śrubokręt i kombinerki no i przede wszystkim świeczka to koszulek termokurczliwych ;)))

Często faktycznie tak jest. Ale wyciągnij z tego wnioski dla siebie! Właśnie odkryłeś receptę na buisness dla siebie.

Będziesz bogatym forumowiczem a nie golasem. Do dzieła!

Podoba mi się branżowa argumentacja: bo my nie kupujemy tanich chińskich elementów tylko już audiofilskie po przejściu przez ręce pośrednika.

Czasem chińską wtyczkę sie jeszcze złoci, i wtedy jest już audiofilska na bank.

Zamiast się z cornerem wykłócać warto by było z nim pogadać i dotrzeć do wtyczek u samego chińskiego źródła i kupować po piątaku, kiedy jeszcze nie są audiofilskie :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Proszę moderatora o zmianę nazwy tematu na :

Polskie wtyczki sieciowe (hit czy kit?).

O kablach i przewodach autor nic nie napisał

Dziękuje.

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

• Redaktorzy

Zamiast się z cornerem wykłócać warto by było z nim pogadać i dotrzeć do wtyczek u samego chińskiego źródła i kupować po piątaku, kiedy jeszcze nie są audiofilskie :)

A corner będzie złocił, pardon, zawijał w sreberka.

zloci to tu nam pan Artech :) no, ale przeciez za technologie kosmiczne placi sie ciezkie pieniadze :)

btw. sly30, czy nazwa "Drutociąg" jest hiendowa no i czy jest zarejestrowana? :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.