Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

przyjęta czy łazisz po mieście,

pisząc takie rzeczy, wystawiłeś sobie laurkę.ja i miliony ludzi w tym kraju, którzy dzieki szczepieniom nie zachorowali na odrę, rózyczkę, świnkę,grużlica, błonnica i cała resztę tego syfu jestesmy dowodem na to, że szczepienia działały i nadal działają. i paru histeryków, którzy wrzaskiem chcą przykryć swoją niewiedzę i indolencję, tego nie zmieni.

Wczoraj można było obejrzeć w TVP info debatę na ten temat . Mimo stwierdzenia przydatności szczepień stwierdzono 2 poważne problemy . 1 Kompletnie niedziałający system zgłaszania powikłań poszczepiennych praktycznie w Polsce jest fikcyjny . 2 Brak odpowiedzialnych oraz funduszu odszkodowawczego za powikłania poszczepienne .

Także zgodnie stwierdzono że ukrywa się faktyczną ilość powikłań poszczepiennych , dwa po zaistnieniu takich powikłań dziecko i rodzice pozostają sami z problemem i kosztami leczeń tych powikłań . Trudno zatem się dziwić że bez tych danych za to z taka wizja w razie problemu rodzice mają wątpliwości , wynikają one z poczucia zagrożenia .

Edytowane przez jacm

pisząc takie rzeczy, wystawiłeś sobie laurkę.ja i miliony ludzi w tym kraju, którzy dzieki szczepieniom nie zachorowali na odrę, rózyczkę, świnkę,grużlica, błonnica i cała resztę tego syfu jestesmy dowodem na to, że szczepienia działały i nadal działają. i paru histeryków, którzy wrzaskiem chcą przykryć swoją niewiedzę i indolencję, tego nie zmieni.

Jesteś pewien, że zachorowałbyś?

Byłeś u wróżki?

Są setki tysięcy, miliony ludzi, którzy nie byli na nic szczepieni...

To to pokolenie przedwojenne, to zdrowsze, mimo takiej traumy...

TVPiS rozpaczliwie próbuje ratować się po druzgocącej krytyce ze strony środowiska medycznego, która przetoczyła się po poprzednim "obiektywnym" programie sprzed miesiąca czy dwóch, gdzie wbrew wszystkim dowodom naukowym prezentowano teorię spiskową o szkodliwości szczepień jako oficjalną wiedzę.

Rzetelność zerowa, a stronniczość jak u Pospieszalskiego.

TVPiS rozpaczliwie próbuje ratować się po druzgocącej krytyce ze strony środowiska medycznego, która przetoczyła się po poprzednim "obiektywnym" programie sprzed miesiąca czy dwóch, gdzie wbrew wszystkim dowodom naukowym prezentowano teorię spiskową o szkodliwości szczepień jako oficjalną wiedzę.

Rzetelność zerowa, a stronniczość jak u Pospieszalskiego.

Czyli co mamy fundusz pomocy osobom po powikłaniach poszczepiennych ? Bo wszyscy zgodnie stwierdzili od lekarzy po polityków i rodziców że takiego w Polsce nie ma , istnieją w innych krajach .

Druga sprawa lekarze przyznali że powikłania są były i będą kwestią podstawową jest że w przypadku szczepień przymusowych rodzic ma zaszczepić dziecko a w przypadku wystąpienia powikłań ma ponosić traumę i koszty leczenia dziecka już samodzielnie . Państwo może jedynie zmusić do szczepienia ale w przypadku powikłań z problemem zostajesz sam .

Nikt nie powinien być zmuszany do szczepień. Natomiast jeżeli zachoruje na chorobę, przeciwko której odmówił szczepienia, powinien ponosić wszelkie koszta leczenia, absencji, rehabilitacji itd. Człowiek musi ponosić odpowiedzialność za swoje czyny i zaniechania.

Podobnie, jeżeli rodzic odmówi szczepienia dziecka np. przeciw odrze, dziecko zachoruje, przejdzie zapalenie mózgu i zostanie inwalidą, taki rodzic nie powinien dostać z budżetu ani złotówki na wieloletnią rehabilitację dziecka, bo zachorowanie jest konsekwencją jego świadomego zaniechania (może nawet z obawy przed autyzmem).

Myśle że nikt nie zaneguje idei pewnych szczepień . Natomiast w tej chwili jest odwrotnie Państwo zmusza do szczepień a w razie powikłań umywa ręce zarówno państwo jak i producenci szczepionek .

Tak. I to jest zła sytuacja. Każdy powinien sam rozważyć korzyści i zagrożenia, a w razie wystąpienia działań niepożądanych, albo zachorowania, powinien sam ponosić konsekwencje.

Tylko tu dochodzimy do korwinizmu - to tak jak z obowiązkiem jazdy w pasach bezpieczeństwa.

Niestety w państwie socjalnym (cała Europa jest taka), to urzędnik wie lepiej od obywatela czego ten potrzebuje i daje to "za darmo", czyli z podatków wszystkich.

Szczepienia przynoszą zdecydowanie więcej korzyści, niż zagrożeń (moje dzieci były szczepione na co się dało, wszystkim polecam szczepienia, sam kwalifikowałem do szczepień setki dzieci), ale każdy człowiek powinien decydować sam. Dorosłemu człowiekowi wolno robić głupoty - wolno chlać, wolno kurzyć, dlaczego nie wolno nie szczepić? Najwyżej dzieci idiotów wymrą, a z nimi geny głupoty.

Oceniam. Piętnuję głupotę. Tu też często produkuje się taki jeden. Ale nie ma strachu - jeżeli nie troluje, a wprowadza w życie swoje koncepcje, jego geny szybko znikną z puli populacji.

[edit]

I oczywiście. Ubezpieczenie zdrowotne powinno być dobrowolne. A kiedy coś stanie się idiocie, który się nie ubezpieczył, niech radzi sobie sam.

Edytowane przez rabin-hood

Szybciej zginą geny tych podłączonych pod kroplówki ze szczepionkami.

Idioci z reguły radzą sobie sami, już od dawna.

Niemniej jednak, cały ten system żeruje na nich, kradnąc im podatki w zamian niczego nie zapewniając...

niech radzi sobie sam.

Skąd gwarancja, że nikogo nie napadnie i nie zabije dla kasy?

ale każdy człowiek powinien decydować sam

I nie wypuszczać zarazków za swoje drzwi.

Co Ty bredzisz? Wszyscy chorowaliśmy na odrę, ospę, świnkę. Gruźlica to choroba nizin i patologii w głównej mierze. Masz zerową wiedze o aktualnych szczepionkach - coś a'la nie znam się ale się wypowiem - liczbie ich pakowanych w dzieciaki i spustoszeniu jakie wywołują w ich malutkich organizmach. Idź i odnów swoje szczepionki bo lata temu przestały działać i jesteś chodzącym rezerwuarem chorób.

Ten salowy który tu udaje lekarza również bladego pojęcia o tym nie ma co udowodniłem mu nie jeden już raz w tym wątku.

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gruźlica to choroba nizin i patologii w głównej mierze.

jezeli tak to klasyfikujesz, to oznacza zero jedynkowy sposób rozumienia świata, tak charakterystyczny dla niedojrzałych emocjonalnie osobników. wytłumaczę ci- gruzlica to choroba osób starszych, niedożywionych, dzieci w wieku 10-15 lat, diabetyków, wrzodowców, nałogowych palaczy, narkomanów, bezdomnych.

jezeli tak to klasyfikujesz, to oznacza zero jedynkowy sposób rozumienia świata, tak charakterystyczny dla niedojrzałych emocjonalnie osobników. wytłumaczę ci- gruzlica to choroba osób starszych, niedożywionych, dzieci w wieku 10-15 lat, diabetyków, wrzodowców, nałogowych palaczy, narkomanów, bezdomnych.

Nic mi nie musisz tłumaczyć dobry wujku, jeśli chcesz to szprycuj siebie i swoich bliskich wszystkim co możliwe ale wara Tobie i reszcie prowacków od zaglądania w cudze karty szczepień i książeczki zdrowia.

Gdzie w tej swojej grupie ryzyka masz noworodka w 1 dobie po urodzeniu? Tylko kraje bloku wschodniego szprycują szczepionką BCG z wirusem który nigdzie indziej niż w laboratorium nie wystąpi. Jesteś starszą osobą, zaszczepiłeś się od gruźlicy? Czy roznosisz wirusa utajonego i zarażasz resztę społeczeństwa ;-) oczywiście znam odpowiedź, pytanie retoryczne.

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

prowacków

a to co jest? prowacek? wacek to i owszem wiem co to, ale prowacek? jakas odmiana szczepionki?na którą się zaszczepiłeś przez pomyłkę?
Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Ten, kto uparcie powtarza tezę o nieskuteczności, szkodliwości i zbyteczności wszystkich szczepień nie dostrzega realiów. Z początku lat 1960 pamiętam charakterystyczny element wyposażenia każdej poczty, apteki, poczekalni, każdego urzędu czy kina. Była to spluwaczka, dzisiaj niewielu w ogóle wie, co to było. Była to mechaniczna metoda powstrzymywania rozprzestrzeniania się gruźlicy. Wówczas też byli tacy, którzy ze spluwaczek naśmiewali się. Kilka lat później elementy usunięto i ogłoszono, że w Polsce opanowano epidemie gruźlicy będąca skutkiem II WŚ. Inną metodą prewencji były powszechne badania przesiewowe - w tym obowiązkowe małoobrazkowe RTG klatki piersiowej. Te ostatnie też były przedmiotem szyderstw, Podobnie, jak obecnie szczepienia. Wówczas konieczności szczepień przeciwko gruźlicy i chorobie nazywanej wówczas Heinego-Medina, a nie Polio. Szczególnie, kiedy w szkole podstawowej miał od pierwszej klasy kolegę-kalekę, który na Polio zachorował. Do tej pory nie znam żadnego przypadku wśród koleżanek i kolegów z mojego rocznika, a także starszych i młodszych, aby szczepienia im zaszkodziły. Nigdy nie szczepię się przeciwko grypie. Natomiast ostatnio po poważnym zranieniu ręki zostałem zaszczepiony przeciwko tężcowi.

Ci, którzy twierdzą, że szczepionki w ogóle nie działają, niech spróbują nabrać masy mięśniowej od samego przebywania wśród ćwiczących na siłowni, ale bez żadnych ćwiczeń.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Ty nie znasz, no świetnie to jest bardzo przekonujący materiał naukowy. Dzięki tyle czasu żyłem w nieświadomości a przyszedł i objawił mi mądrości swoje :-) nie żartuj. Choroba Heinego Medina?? Mam w rodzinie przypadek, poszczepiennego porażenia Heinego Medina, wujo 60 kilku letni powłóczy nogą, innych przypadków NIE MA, tylko poszczepienne porażenia, dokształć się a nie powielasz brednie wtłoczone wam do łbów z genialnym Goebelsowskim podejście, 100x podamy im kłamstwo że to dzięki szczepionce żywej - bo takie podawano dzieciom kiedy byłeś obszczywęgłem - uratuje ich przed Polio. Zdobywanie wiedzy nie boli. Uczenie się na błędach jest mądre ale tylko idiota robi to na swoich. Na szczęście teraz lekarzyna w przychodni nie ejst już panem i władcą i jak jego nazistowskie podejście się nie podoba można przestać do takiego chodzić i kazać mu sp..ć, w dużym mieście niestety, bo w pierdziszewach te bydlaki sprzedajne dalej dzieciaki szprycują tak jak im koncerny zapłacą.

Kolejny znafca z forum nie znam się ale się wypowiem, wpadnie na chwilę do wątku, zwymiotuje swoje prawdy z miną mędrca i oczekuje poklasku ;-)

Napisz mi bardzo proszę,po jakiej szczepionce Twój wujek,doznał poszczepiennego polio?

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

Ty nie znasz, no świetnie to jest bardzo przekonujący materiał naukowy. Dzięki tyle czasu żyłem w nieświadomości a przyszedł i objawił mi mądrości swoje :-) nie żartuj. Choroba Heinego Medina?? Mam w rodzinie przypadek, poszczepiennego porażenia Heinego Medina, wujo 60 kilku letni powłóczy nogą, innych przypadków NIE MA, tylko poszczepienne porażenia, dokształć się a nie powielasz brednie wtłoczone wam do łbów z genialnym Goebelsowskim podejście, 100x podamy im kłamstwo że to dzięki szczepionce żywej - bo takie podawano dzieciom kiedy byłeś obszczywęgłem - uratuje ich przed Polio. Zdobywanie wiedzy nie boli. Uczenie się na błędach jest mądre ale tylko idiota robi to na swoich. Na szczęście teraz lekarzyna w przychodni nie ejst już panem i władcą i jak jego nazistowskie podejście się nie podoba można przestać do takiego chodzić i kazać mu sp..ć, w dużym mieście niestety, bo w pierdziszewach te bydlaki sprzedajne dalej dzieciaki szprycują tak jak im koncerny zapłacą.

Kolejny znafca z forum nie znam się ale się wypowiem, wpadnie na chwilę do wątku, zwymiotuje swoje prawdy z miną mędrca i oczekuje poklasku ;-)

Na chamstwo, jak widać po tym wpisie, nie ma jeszcze szczepionki. A wujo mógł być zaszczepiony w nieodpowiednim czasie - np. w czasie jakiejś infekcji. Poza tym ciekawe byłoby poznanie, ile powikłań zanotowano w porównaniu do wszystkich zaszczepionych. To dopiero daje obiektywny obraz. Byłeś szczepiony na Polio?

Kiedyś przed inwazyjnym badaniem, zapytałem się lekarza, jak ryzykowne jest to badanie i jak duża jest śmiertelność w jego wyniku. Odpowiedział mi, że zna przypadek, kiedy pacjent zszedł na zawał po zastrzyku w pośladek i że w medycynie wszystkiego przewidzieć się nie da.

Edytowane przez Włodzimierz_55692

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

np.

Epidemia polio poszczepiennego wśród m.in. zaszczepionych - Szczepionki nie zawsze skuteczne

Haiti 2000 rok: 2 dzieci zmarło, 19 sparaliżowanych

Filipiny 2001 rok

Egipt 1988 rok - cytat z książki Kotoka:

Ukryta Zawartość

Epidemia polio w Kongo w 2010 roku było szczególnie poważna. 445 osób zostało zainfekowanych, głównie młodzi dorośli. Choroba było śmiertelna dla 209 z nich. Ta wysoka śmiertelność jest zaskakująca. Równie ważne było to, że wiele osób dotkniętych chorobą było najwyraźniej szczepione: Badania wykazały, że połowa pacjentów otrzymała 3 dawki - więc nie do końca jest różowo - kiedyś możemy to tragicznie odczuć

Ukryta Zawartość

Nigeria 2008:

"A virologist with the U.S. Centers for Disease Control and Prevention says genetic analysis proves such mutated viruses have caused at least seven separate outbreaks in Nigeria."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - przypadek Nigerii

Przypadki polio spowodowanch wirusami szczepionkowymi na Mali (2015)

Ukryta Zawartość

Napisz mi bardzo proszę,po jakiej szczepionce Twój wujek,doznał poszczepiennego polio?

A jak szczepionka był a podawana dzieciom w Polsce w latach '50?

Ukryta Zawartość

zapadalnosc_polio_pl_1950-2010v2.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

A jak szczepionka był a podawana dzieciom w Polsce w latach '50?

Kolego,ja wiem jakie,natomiast to ja Tobie zadałem pytanie i elementarne zasady kultury obligują Cię do odpowiedzi. Jak odpowiesz to pogadamy o szczepionkach,bo oprócz zacietrzewionego tonu,Twoja wiedza jest bardzo powierzchowa a informacje pozyskiwane głównie z internetu. Wiec jeszcze raz,jaką szczepionką został zaszczepiony Twój wujek?przy okazji podaj,jaką wszystkie ofiary polio,które wymieniłeś w swoim ostatnim wpisie.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

W linkach, które wkleił thrak dużo do myślenia daje powszechne stosowanieilnie trujących środków owadobójczych w Polsce i ich ew. wpływ na wzrost zachorowań na Polio: https://szczepieniapolio.wordpress.com/czynniki-ryzyka-paralizu-wywolanego-polio-cz-iii-insektycydy/

Doskonale pamiętam, że właśnie na przełomie lat 1950/60 stosowano je powszechnie z rażącym brakiem nie tylko norm ochrony środowiska, bhp czy zwykłego zdrowego rozsądku. Szczególnie szeroko stosowano DDT. Był to niemal cudowny środek na wszystko i nie tylko w Polsce, ale na całym świecie. Moi dziadkowie, jak wszyscy rolnicy, stosowali go przeciwko stonce ziemniaczanej. Nawet ja, już jako 6 latek posypywałem liście kartofli na których były larwy stonki. DDT sypano mi do zwiniętego fartucha albo starej miski, dobrze, że miałem jeszcze na rekach gumowe rękawice. Dziadkowie instruowali mnie, abym nie wydychał siwego pyłu i nie zatarł oczu. Po kilku godzinnym opylaniu szło się wykąpać w rzece. DDT używano także powszechnie do dezynsekcji odzieży oraz zwalczania wszawicy w szkołach i w domu - higienistka czy rodzic sypali na głowę DDT i okręcali ją na jakiś czas ręcznikiem. Na szczęście na mnie nigdy tej metody nie stosowano. Panowała wówczas swego rodzaju fascynacja wszelkimi środkami chemicznymi we wszystkich dziedzinach życia. O ich szkodliwości wiedziano i mówiono niewiele.

Stosowanie DDT to tylko wierzchołek góry lodowej. Po co w szczepionkach w składzie jest Polisorbat 80, thiomersal vel timerosal (pochodna rtęci), aluminium czy właśnie pestycydy? Gdyby szczepionki tylko były nieskuteczne to jeszcze pół biedy, niestety w takiej ilości w jakiej sa pompowane w dzieciaczki od 1 doby życia z takimi składnikami jak w/w to jest jawne ludobójstwo. Jestem wdzięczny mojemu bratu który ostrzegł mnie w trakcie pierwszej ciąży, dało mi to do myślenia i otworzyło oczy. Efekt: 2 zdrowych dzieciaków, ultra zdrowych na tle reszty populacji dzieci, które u wszystkich znajomych szczepiących chorują na zapalenia oskrzeli, płuc, ucha środkowego, alergie skórne, pokarmowe i to są tylko te najłagodniejsze...

Wybaczcie że się unoszę - głównie Włodzimierz_55692 - chlapnę coś chamskiego ale szlag mnie trafia jak widzę co się dzieje, że ludziska są tak ogłupieni przez ten bełkot o dobroczynności szczepień na świecie, gdzie to przez szczepienia były wszystkie wybuchy epidemii. Jak "lekarze" sprzedani koncernom pompują w dzieciaki te trucizny i kwalifikują je do szczepień w ciągu 2-3 minut, z gorączką, kaszlące, z infekcjami itd.

W filmie VAXXED dokładnie pokazano mechanizm fałszowania badań klinicznych nad skutecznością szczepionek i jak się manipuluje danymi żeby je wprowadzić do obiegu. Każdy świadomy rodzic malucha powinien to obejrzeć i otworzyć oczy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu jest piękny moment jak pani ze stowarzyszenia Zaszczep się wiedzą - nomen omen sponsorowanego przez firmy farmaceutyczne ;-) - wykłada się na prostym pytaniu o tym na co było szczepione jej dziecko... I taka osoba podaje się za autorytet i ma czelność pouczać innych w temacie szczepień. Zresztą większość proszczepionkowców nie ma pojęcia od czego szczepiło swoje dzieci, sprawdzone po rodzinie i znajomych, jak jeden mąż wykładają się jak zadaję pytanie na co szczepili swoje dzieci :-)

Tutaj o wałkach robionych przez CDC

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Stosowanie DDT to tylko wierzchołek góry lodowej. Po co w szczepionkach w składzie jest Polisorbat 80, thiomersal vel timerosal (pochodna rtęci), aluminium czy właśnie pestycydy? Gdyby szczepionki tylko były nieskuteczne to jeszcze pół biedy, niestety w takiej ilości w jakiej sa pompowane w dzieciaczki od 1 doby życia z takimi składnikami jak w/w to jest jawne ludobójstwo. Jestem wdzięczny mojemu bratu który ostrzegł mnie w trakcie pierwszej ciąży, dało mi to do myślenia i otworzyło oczy. Efekt: 2 zdrowych dzieciaków, ultra zdrowych na tle reszty populacji dzieci, które u wszystkich znajomych szczepiących chorują na zapalenia oskrzeli, płuc, ucha środkowego, alergie skórne, pokarmowe i to są tylko te najłagodniejsze...

Wybaczcie że się unoszę - głównie Włodzimierz_55692 - chlapnę coś chamskiego ale szlag mnie trafia jak widzę co się dzieje, że ludziska są tak ogłupieni przez ten bełkot o dobroczynności szczepień na świecie, gdzie to przez szczepienia były wszystkie wybuchy epidemii. Jak "lekarze" sprzedani koncernom pompują w dzieciaki te trucizny i kwalifikują je do szczepień w ciągu 2-3 minut, z gorączką, kaszlące, z infekcjami itd.

W filmie VAXXED dokładnie pokazano mechanizm fałszowania badań klinicznych nad skutecznością szczepionek i jak się manipuluje danymi żeby je wprowadzić do obiegu. Każdy świadomy rodzic malucha powinien to obejrzeć i otworzyć oczy.

Tu jest piękny moment jak pani ze stowarzyszenia Zaszczep się wiedzą - nomen omen sponsorowanego przez firmy farmaceutyczne ;-) - wykłada się na prostym pytaniu o tym na co było szczepione jej dziecko... I taka osoba podaje się za autorytet i ma czelność pouczać innych w temacie szczepień. Zresztą większość proszczepionkowców nie ma pojęcia od czego szczepiło swoje dzieci, sprawdzone po rodzinie i znajomych, jak jeden mąż wykładają się jak zadaję pytanie na co szczepili swoje dzieci :-)

Tutaj o wałkach robionych przez CDC

http://healthcure.press/cdc-forced-to-release-documents-showing-they-knew-vaccine-preservative-causes-autism-2/

Wiesz co?miałem ochotę napisać Ci parę informacji dotyczących szczepień. Zajmuję się tym od 25 lat,chciałem na spokojnie wyjaśnić Ci różnice pomiedzy szczepionkami atenuowanymi a inaktywowanymi,pomiędzy szczepionkami w których znajduje się cały zabity wirus vide wzw-a a szczepionkami,w których znajdują się tylko antygeny,chciałem Ci na spokojnie opisać różnice pomiedzy adjuwantami i ich potrzebie stosowania,zawartości thiomersalu,oraz zwiazków glinu,chciałem,ale po tym bełkocie,już mi się nie chce. Zafundowałeś swoim dzieciom zakaźną ruletkę a to zwyczajne igranie ze zdrowiem własnych dzieci i Ty jeszcze z tego jesteś dumny?? Ewidentnie kary za uchylanie się od szczepień obowiązkowych są za niskie. Żyj sobie w świecie spisków firm farmaceutycznych,tylko bardzo proszę przestań swoimi teoriami szkodzić innym.

Gość Włodzimierz_55692

(Konto usunięte)

(...)

(...)

Nie ma sprawy.

A wracając do tematu. Dlaczego widzisz tylko winę lekarzy, a nie rodziców, którzy z chorymi dziećmi idą na szczepienia? Przecież w takich przypadkach rodzice zachowują się nieodpowiedzialnie.

Nie ma sprawy.

A wracając do tematu. Dlaczego widzisz tylko winę lekarzy, a nie rodziców, którzy z chorymi dziećmi idą na szczepienia? Przecież w takich przypadkach rodzice zachowują się nieodpowiedzialnie.

Rodzice ufają lekarzom, bo to zawód tzw. społecznego zaufania niestety, a większość jest sprzedana koncernom. Nie mają bladego pojęcia o szczepieniach, lekarze są oszustami i nie dają im chociażby ulotek szczepionek do przeczytania przed szczepieniem chociaż powinni im wszystko wyłożyć co dołącza producent do tego specyfiku. I gó..o mnie interesuje zę mają mało czasu a to a tamto, to ich psi obowiązek poinformować o tym że gorączka jest przeciwwskazaniem m.in. Idąc do lekarza ufają że wszystko co robi robi dla ich dobra, niestety jest inaczej, pacjent to kolejna cyferka do realizacji targetu miesięcznego za który dostaję kasę, tylko tyle, następny proszę. Dlaczego większość lekarzy się nie szczepi sama? Od grypy, nie wykonuje szczepień przypominających tzw. ? Wiedzą co to za g...o.

Wycinek o rtęci w szczepionkach którą tak radośnie lekarze szprycują dzieciaki w Polsce:

w Polsce obecnie dopuszczonych jest kilka szczepionek ze znaczną zawartością thimerosalu:

• Euvax (Wzw B, Life Sciences, prod. koreańska) – 0,01 % THIM

• Engerix B (Wzw B, Glaxo) – 0,005% THIM

• D.T.COQ (DTP, Sanofi) – 0,01 % THIM

• DTP (Biomed, Kraków) – 0,01 % THIM

• TETRAct-HIB (DTP+Hib) (Sanofi) – 0,01% THIM

• D – Szczepionka błonicza (Biomed) – 0.01% THIM

• DT – Szczepionka błoniczo-tężcowa (Biomed) – 0,01% THIM

• DTP – Szczepionka błoniczo-tężcowo-krztuścowa (Biomed) – 0,01% THIM

• Szczepionki przeciw grypie – 0,01 % THIM

Polskie niemowlę zaszczepione zgodnie z obowiązującym kalendarzem szczepień może otrzymać do 7 miesiąca życia:

• 75 μg Hg w Wzb B – (3x 25 μg Hg)

• 75 μg Hg w DTP lub DTP+Hib (3x 25 μg)

• 25 μg Hg (Influenza)

• Razem = 175 μg Hg

Do 18 miesiąca może otrzymać dodatkowo 25 μg Hg (z DTP) i 25 μg Hg (influenza), razem 225 μg Hg. Rtęć jak wiemy akumuluje się w mózgu. Wśród obowiązkowych szczepień znajdują się dwa (BCG i Wzw B), podawane w pierwszej dobie życia, nierzadko nawet w 2 godziny po urodzeniu. Wiele wskazuje na to, że bardzo poważne zagrożenie dla życia i zdrowia dziecka stanowi szczepionka Wzw B (szczególnie firmy Euvax), która dostarcza jednorazowo 25 μg Hg, co stanowi ok. 8,3 μg Hg/kg wagi ciała. Ta ilość rtęci jest 83 razy większa od uważanej przez EPA za bezpieczną (0,1 μg Hg/kg/dzień) dla dorosłego człowieka. Ponieważ u noworodka bariera krew-mózg nie jest dobrze wykształcona, thimerosal wraz z antygenami i substancjami pomocniczymi szczepionek (m.in. wodorotlenek glinu; 250 μg) łatwo przedostają się o do mózgu, gdzie mogą powodować trwałe uszkodzenia. W drugim miesiącu życia polskie niemowlę może otrzymać jednorazowo 50 μg Hg (25 μg z Wzw B i 25 μg z DTP lub DTP+Hib). Dla 4 kg niemowlęcia będzie to dawka Hg 125 razy większa niż uznana za bezpieczną dla dorosłej osoby. Neurotoksyczność związków rtęci została udowodniona ponad wszelką wątpliwość w setkach publikacji naukowych. Jest ona synergistycznie nasilana przez związki glinu. (Geier et al., J. Tox. Environ. Health, Part B, 2007, 10:575-596; Geier & Geier J. Am. Physicians and Surgeons, 2003, 8:6-11; Toimela T & Tähti H., Arch Toxicol. 2004, 78:565-74; Schubert J et al. J. Toxicol. Environ. Health, 1978, 4:5-6; YelL et al., Int J Mol Med. 2005, 16:971-7; Humphrey ML et al, Neurotoxicology. 2005, 26:407-16; James SJ et al., Neurotoxicology. 2005, 26:1-8; Baskin DS et al., Toxicol Sci. 2003, 74:361-8). Związek wysokiego poziomu rtęci we krwi z autyzmem został też opisany przez Desoto MC & Hitlan RT (J Child Neurol. 2007, 22:1308-11). To zaledwie kilka wybranych spośród setek podobnych publikacji. Neurotoksyczność thimerosalu potwierdzają też nasze własne badania prowadzone na szczurach. Autorzy najważniejszych analiz dotyczących związków thimerosalu z uszkodzeniami neurologicznymi dzieci, Mark i David Geierowie, którzy są dezawuowani w liście PTW i przez lobby szczepionkowe, powtórzyli analizy pierwotnych danych z CDC na polecenie Kongresu USA. Ataki na nich sugerują pozamerytoryczne motywacje establishmentu szczepionkowego, ponieważ Geierowie odważyli się ujawnić skrzętnie ukrywane dowody wieloletniego zatruwania dzieci rtęcią. Problem neurotoksyczności thimerosalu, jak i zabiegów producentów szczepionek oraz niektórych urzędników państwowych dążących do ukrycia dowodów tej toksyczności został opisany w Oświadczeniu Lyn Redwood, RN, MSN, przewodniczącej Coalition for SafeMinds, przed Podkomitetem w Obronie Praw i Dobrobytu Człowieka w Komitecie do Spraw Reform Rządu Kongresu USA, 8 września 2004 r. i przedstawiony na przesłuchaniu „Prawda ujawniona: Nowe odkrycia naukowe odnośnie rtęci w medycynie i autyzmie” (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Ukryta Zawartość

Wiesz co?miałem ochotę napisać Ci parę informacji dotyczących szczepień. Zajmuję się tym od 25 lat,chciałem na spokojnie wyjaśnić Ci różnice pomiedzy szczepionkami atenuowanymi a inaktywowanymi,pomiędzy szczepionkami w których znajduje się cały zabity wirus vide wzw-a a szczepionkami,w których znajdują się tylko antygeny,chciałem Ci na spokojnie opisać różnice pomiedzy adjuwantami i ich potrzebie stosowania,zawartości thiomersalu,oraz zwiazków glinu,chciałem,ale po tym bełkocie,już mi się nie chce. Zafundowałeś swoim dzieciom zakaźną ruletkę a to zwyczajne igranie ze zdrowiem własnych dzieci i Ty jeszcze z tego jesteś dumny?? Ewidentnie kary za uchylanie się od szczepień obowiązkowych są za niskie. Żyj sobie w świecie spisków firm farmaceutycznych,tylko bardzo proszę przestań swoimi teoriami szkodzić innym.

Dzięki za troskę o moje dzieci, mają się bardzo dobrze i jedyne "choroby" jakie przechodziły to ząbkowanie i lekkie gorączki czy kaszelki :-) żadnych zapaleń oskrzeli, płuc, chronicznego kaszlu, gorączek co jest normą u dzieci aktualnie, przynajmniej tak wmawiają rodzicom tych wyszczepieńców "lekarze". Moje przebywają z tymi wyszczepieńcami chorowitymi i nic niestety :-D pewnie koincydencja, taki fajny wyraz który stosują "lekarze" albo co gorsza to moje dzieciaki zarażają dzikimi wirusami te biedne w pełni wyszczepione, które niby mają być odporne ale jak zachorują to się opowiada bajki o łagodniejszym przechodzeniu chorób i że to pewnie od nieszczepionego musiały załapać itd. :-) Prawda jest taka że te wyszczepione mają zszargany system odpornościowy i zapadają na byle infekcje, nie są w stanie poradzić sobie z penumokokami które większość populacji nosi w nosie całe życie i nic ale u takich osłabionych ciagła szpryca dzieciaczków takie bakterie mogą być przyczyną ciężkich powikłań.

A moje i świadomych znajomych i rodziny dzieciaki wciąż zdrowe i nic cholera :-) no patrz nie damy zarobić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.