Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

Kolej na następnego klasyka. Tylko nie zacytuję dokładnie. Salvador Dali żalił się w swoich pamiętnikach jak bardzo cierpiał w dzieciństwie, ponieważ musiał chodzić do szkoły z idiotami którzy się uczą wszystkiego czego się od nich wymaga. Czy to aby nie wy chodziliście z nim do tej szkoły? Jak wam się kazali nauczyć że wirusy "som" to tak się nauczyliście

Kolej na następnego klasyka. Tylko nie zacytuję dokładnie. Salvador Dali żalił się w swoich pamiętnikach jak bardzo cierpiał w dzieciństwie, ponieważ musiał chodzić do szkoły z idiotami którzy się uczą wszystkiego czego się od nich wymaga.

według mnie jest spora różnica między Salvadore a Tobą

wklej jeszcze coś może z matki Tereski ;)

według mnie jest spora różnica między Salvadore a Tobą

wklej jeszcze coś może z matki Tereski ;)

Taka jak między Lemem a Jaro 747?

Panowie!

Ja się juz tylko tak z wami droczę. Przecież wiem że wirusy istnieją. A nie widać ich tylko dlatego że to są pompny od czapek niewidek

Panowie odjechali grubo na zlecenie mocodawców/sponsorów ;-) żeby to chociaż towar dobry był a nie sól fizjologiczna czy witaminki ;-)

21761914_1565001263574876_2604345998965192483_n.jpg?oh=eff78e3f78eac607ce1b572be220afd7&oe=5A45ECB7

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Julek, a bakterie istnieją?

A witaminy? Przecież nikt nie widział witaminy!

A tam w dźwięk kto widział? ;-) a pełno na tym forum szaleńców którzy fortuny wydają na klamoty i cedeki shm kolejne tłoczenia z DR rzędu 6 coś na poziomie transmisji radiowej i zadowoleni że wydali 150 pln na szt. ;-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Panowie odjechali grubo na zlecenie mocodawców/sponsorów ;-) żeby to chociaż towar dobry był a nie sól fizjologiczna czy witaminki ;-)

Tak masz racje, wszędzie spisek.

Wojójcie tak dalej tylko konsekwentnie. Po co odmawiać tylko szczepienia noworodkom. Wiadomo co ci lekarze jeszcze tam naprzepisują. Mogą taż na złość operację spieprzyć.

Konsekwentnie panowie od "naturalnej medycyny" nie dajcie na sobie zarabiać. Jak bojkotować służbę zdrowia to na całego a nie na pokaz. Przecież nie od dziś wiadomo że każdy lekarz jest na sznurku firm farmaceutycznych.

Edytowane przez Przemysław_51508

A tam w dźwięk kto widział? ;-) a pełno na tym forum szaleńców którzy fortuny wydają na klamoty i cedeki shm kolejne tłoczenia z DR rzędu 6 coś na poziomie transmisji radiowej i zadowoleni że wydali 150 pln na szt. ;-)

Jak nie widział to słyszał. O wirusach się mówi i pisze w ilościach nieprzytomnych. Ale samych wirusów ani słychu ani widu.

A drgającą membranę niskotonowca kolega widział? A co się dzieje kiedy na drgającej powierzchni rozsypie się opiłki metalu? Co prawda to obserwacja pośrednia ale zawsze. Nawet się to da pomierzyć i częstotliwość okreslić.

Inna sprawa. Trochę teoretyzuję i czy by się takie doświadczenie udało to pewności nie mam. Dźwięk to naprzemienne lokalne zmiany ciśnienia. Jeśli przez pewien ośrodek przepuścić dźwięk to będą w nim występować te naprzemienne obszary niskiego i wysokiego ciśnienia co za tym idzie lokalne fluktuacje gęstości tego ośrodka. Jeśli taki ośrodek w jakimś stopniu przepuszczał by światło to w obszarach wyższego ciśnienia będzie pochłaniał bardziej a w obszarach niższego mniej.

Albo przepuścić dźwięk przez ośrodek który sam emituje światło i wtedy obszary gęstsze będą emitować wiece światła niż te rzadsze.

Jak się mylę to proszę o korekty bo mia to tylko tak na szybko wpadło do głowy.

Poza tym istnieje zjawisko synestezji. Niektórzy ludzie maja tak, że jak słyszą jakiś dźwięk to widzą też jednocześnie jakiś kolor. Albo na odwrót. Lampowi audiofile czasem określają wysokie tony dobrych lampowców jako złote a dźwięk tanich tranzystorów odbierają jako szary

Julek, a bakterie istnieją?

A witaminy? Przecież nikt nie widział witaminy!

Tu masz zdjęcie gronkowca złocistego. Dla mnie wygląda na uczciwe. Jak sobie porównasz do tych z mikroskopu elektronowego co podesłałem wcześniej to zobaczysz że jest porównywalne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I porównaj sobie jeszcze to zdjęcie wirusów z artykułu który ty mi podesłałeś

Witaminy to(nie wiem czy wszystkie al np C) to w miarę proste związki chemiczne które "obserwuje" się trochę innymi metodami. Np. chromatografią gazową czyli też przy pomocy światła. Tylko nie widzi się poszczególnych atomów tylko charakterystyczne widmo liniowe. Nie mów że jako inżynier o czymś takim nie słyszałeś. Może ci się zapomniało

Ukryta Zawartość

Jeśli przez pewien ośrodek przepuścić dźwięk to będą w nim występować te naprzemienne obszary niskiego i wysokiego ciśnienia

Odwrotnie, miszczu.

To nie dźwięk tworzy fale, to fale tworzą dźwięk - w dodatku tylko w mózgu.

Nie ma mózgu, nie ma dźwięku. Na Marsie spadający meteoryt nie wytwarza dźwięku, chociaz wytwarza fale.

Odwrotnie, miszczu.

To nie dźwięk tworzy fale, to fale tworzą dźwięk - w dodatku tylko w mózgu.

Nie ma mózgu, nie ma dźwięku. Na Marsie spadający meteoryt nie wytwarza dźwięku, chociaż wytwarza fale.

przecież to samo dotyczy obrazu.

kolorów nie ma to tylko wytwory mózgu.

Straszne jest to co napisałeś. Takie szukanie słomki do oka. Zaprzeczyć czemuś tylko po to żeby zaprzeczyć. Idąc tym tropem to dźwięku nie będzie, obrazu nie będzie, materii nie będzie, niczego nie będzie szanowny Panie Kononowicz.

Tylko jakimś fatalnym zbiegiem okoliczności ty jeszcze tylko na tym świecie pokutujesz.

Panie Kononowicz.

Nie znam, panie Tworkowski.

Zaprzeczyć czemuś tylko po to żeby zaprzeczyć.

Żeby pokazać Twoje nieuctwo.

przecież to samo dotyczy obrazu.

Miałeś na myśli - kolorów. Nie, to szkoda.

Jak to jest w końcu z tymi wirusami są czy nie bo nie wiem czy brać antybiotyk.? Widziałem zdjęcie na wiki, to fejk?

Marburg_virus.jpg

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Jak to jest w końcu z tymi wirusami są czy nie bo nie wiem czy brać antybiotyk.? Widziałem zdjęcie na wiki, to fejk?

Marburg_virus.jpg

O matko s curkom!!!

Antybiotyk na wirusy!!!!!

podwójny bezsens

Ja tam nie wim, do lekorzy oszustów nie chodze!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Hehe, prosty trick i bęc!

A po co rodzice tam przyszli? Trzeba było nie przychodzić.

W hotelu mieliby lepsze wyrka i zero lekarzy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli jednak są? :-D

napisałem podwójny dlatego że raz nie istnieją a dwa nawet z punktu widzenia konwencjonalnej medycyny antybiotyki działają tylko na organizmy żywe a te tzw. "wirusy" nawet przez konwencjonalną medycynę nie są uznawane za organizm żywy(chociaż może wewnątrz tego środowiska jakieś dywagacje na ten temat istnieją)

Żałuję tylko że to nie moje odkrycie że wirusy nie istnieją ale jak najbardziej człowiekowi czy zespołowi ludzi którzy dokonali tego odkrycia Nobel się należy. I należało by go odebrać tym oszustom naukowy którzy niby jakieś tam wirusy odkryli

Żałuję tylko że to nie moje odkrycie że wirusy nie istnieją ale jak najbardziej człowiekowi czy zespołowi ludzi którzy dokonali tego odkrycia Nobel się należy. I należało by go odebrać tym oszustom naukowy którzy niby jakieś tam wirusy odkryli

Nobla x 4!

"wirusy" nawet przez konwencjonalną medycynę nie są uznawane za organizm żywy(chociaż może wewnątrz tego środowiska jakieś dywagacje na ten temat istnieją)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szkoda czasu. Na uczelniach medycznych są wydziały wirusologii ale pewnie wykładają tam bioenergoterapię

2x2=4, ale demokracja pisowska pozwala na więcej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

juleczek trzyma sie tego ze wirusy to nie robaczki z nozkami i glowkami ale lancuchy chemiczne ktore nie rozmnazaja sie jak robaczki.Ma zacisk musgowy na ...forme,Ale tak to jest jak dzieci ucza sie ze jajeczko do jajeczka a pan bog poblogoslawi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.