Skocz do zawartości
IGNORED

No to co? Szczepimy sie? Pewnie! Jak nie to wpier...

Rekomendowane odpowiedzi

to ci tez w zmowie z koncernami farmaceutycznymi ? wolałem juz Artona mniemanologie stosowaną przynajmniej nie brał wszystkiego na chłopski rozum i zakładał czynnik kosmiczny

było ciekawiej

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

OK juz zakonczylismy dyskusje o dupie marynie

Ale o jakiej dupie marynie?

Nie traktuj tego co napisałem jako coś co jest przeciwko Tobie. Ta i inne dyskusje na ogół polegają na udowodnieniu czyja racja jest czyjsza ale ja takiej intencji nie mam.

Z tymi epidemiami wcale nie chciałem cie jakoś podpuszczać czy coś w tym stylu. Chodziło mi o to żebyś sam coś sprawdził i zobaczył jaka jest w tym prawidłowość. Żebyś mnie nie posądzał o manipulowanie faktami i że na wybranych faktach chcę jakąś teorię udowodnić. Bo na wybranych faktach to się wszystko udowodni co tylko się chce. Chciałem żebyś to ty wybrał fakty bo dobra teoria sprawdza się na wszystkich faktach a nie tylko na wybranych

Ale może masz jakieś powody że wolisz się nad pewnymi rzeczami nie zastanawiać...

to ci tez w zmowie z koncernami farmaceutycznymi ? wolałem juz Artona mniemanologie stosowaną przynajmniej nie brał wszystkiego na chłopski rozum i zakładał czynnik kosmiczny

było ciekawiej

Jakoś tego co ten chłopski rozum ci podsunął nie potrafiłeś podważyć...

Po wypełnieniu ankiety za bardzo i tak z tym lekarz nic nie robi jeśli mu się zgadzają okienka z kluczem. Sama ankieta to takie 'pierdy" np. czy pacjent jest na coś uczulony i czy przeszedł-przechodzi jakieś zabiegi ot taki rutynowy wywiad. Wcześniej już pisałem możemy podać leki, lekarz zajrzy sobie kontrolnie do takiej książeczki z lekami i zapytaj zony co z tej informacji z książeczki wynika, widziałeś w ogóle ten spis leków?

Z ankiety jeśli jest sensownie zrobiona bardzo dużo wynika. Nie trzeba wypisywać na niej listy leków, wystarczy zapytać na co pacjent się leczy i wtedy wypytać o sczegóły. Informacja o uczuleniach to nie "pierdy" tylko informacja ratująca, w niektórych wypadkach życie.

Idąc dalej do specjalistów trafiam do ciemnej dziury bo każdy ma wąską specjalizację i widzi tylko to na co mu klapki pozwalają.

Chyba słabo się orientujesz co to jest specjalizacja w medycynie skoro tekie pierdoły opowiadasz.

było ciekawiej

Ale i tak Ci dziekuje za dysksje ze wszystkie moje niewygodne dla Ciebie wpisy tylko ignorowales.

A mogles zbanowac!

Czyżbym uderzył w stół a nożyce się odezwały?

Wiesz różnie to może być i różnie wróble ćwierkają. Różne cuda tu się zdarzają. Parę razy mi się zdarzyło że w śledzonym przeze mnie wątku jakiś ciekawy wpis był a jak potem chciałem do niego wrócić to już nie. I to nie żadne trolowanie i obrażanie kogokolwiek.

Zresztą w tym wątku mnie samemu zdarzyło się ponieść emocjom i mój wpis został usunięty. Przyznaje się że można to było potraktować jako atak personalny więc nie protestowałem. Ale wpisy agresywne wobec mnie już moderacji nie przeszkadzały. Tyle że tamte osoby miały już "koszerne" poglądy na temat szczepień.

HE HE HE...a to ciekawe jaka???? raczysz mnie oświecić?

W ogóle bardzo to ciekawe w jaki sposób ? Ktoś po ich przeczytaniu odbierze sobie życie?

To raczej pod wpływem Twoich może pęknąć ze śmiechu!!!!

A czy ten Twój ostatni to nie prowokacja żebym zaczął rzucać w Twoja stronę bluzgami i w ten sposób dał pretekst moderatorom do nadania mi punktów karnych?

Jeśli ktoś uwierzy w Twoje brednie proszcepionkowe i przez to okaleczy swoje dzieci, będziesz miał je na sumieniu, nieuku.

Jak widzisz ja to samo mogę powiedzieć o Tobie. Tylko że w tym przypadku to będzie prawda

To nie antyszczepionkowcy zmuszają ludzi do nieszczepienia dzieci tylko na odwórt

Ty i Tobie podobni jesteście jak babcia Pawlakowa(albo Kargulowa już nie pamiętam). Prawda prawdą ale racja musi być po Waszej stronie

"Nie ma gorszej laurki dla naszego społeczeństwa niż antyszczepionkowcy. Rozumienie wolności mamy tak opaczne, że dosłownie zaczynamy przez to umierać. Niestety, brak stanowczej reakcji na te bzdury powoduje, że rosną w siłę. Stowarzyszenie STOP NOP zarejestrowało swój komitet i zaczyna zbierać podpisy pod swoim projektem ustawy. To już jest skrajnie niebezpieczne - przedsmak mamy z zakazem handlu w niedzielę.

O swoim niewątpliwym sukcesie stowarzyszenie poinformowało na swoim facebookowym profilu. Właśnie zebrano wystarczającą liczbę podpisów wymaganą do zarejestrowania komitetu obywatelskiej inicjatywy ustawodawczej. Możemy się spodziewać, że za kilka tygodni na ulicach polskich miast rozpocznie się zbieranie podpisów pod projektem ustawy. Muszą się spieszyć, bo od momentu zarejestrowania komitetu, ten ma trzy miesiące na zebranie stu tysięcy podpisów. Podejrzewam, że zdobędą ich aż nadto.

Prace nad samym projektem trwają już od dawna, a stowarzyszenie chwali się głównymi założeniami wymarzonego przez nich prawa. Jak łatwo się domyślić, głównym punktem programu ma być odejście od zasady obowiązkowych szczepień i wprowadzenie ich całkowitej dobrowolności. Jedynym wyjątkiem ma być obowiązek szczepień ochronnych w sytuacji ogłoszenia przez wojewodę lub ministra stanu zagrożenia epidemicznego, lub stanu epidemii. Krótko mówiąc - jak spali nam się dom, to dopiero wtedy będziemy mogli zacząć go gasić.

Potrzebujemy zdecydowanej reakcji na rosnący ruch antyszczepionkowców - robi się skrajnie niebezpiecznie

Oczywiście proepidemicy chcą zachować pozory odpowiedzialności. W swoim gronie rozważają wprowadzenie do projektu obowiązkowego ubezpieczenia osób, które nie chcą poddać się szczepieniom. Zastanawiam się jednak, czy wszystkie towarzystwa ubezpieczeniowe w sumie dysponują takim budżetem, żeby wypłacić odszkodowania na wypadek wybuchu epidemii.

Antyszczepionkowcy w jednym mają absolutną rację - nasze prawo wymaga nowelizacji. Potrzeba nam stworzyć takie prawo, które pozwoli na skuteczne egzekwowanie obowiązku szczepień, który obecnie obowiązuje. A wszyscy przeciwnicy szczepień, którzy będą uprzejmi czytać ten tekst - bardzo proszę - idźcie być gdzie indziej. Polska służba zdrowia i tak jest na skraju wydajności. Nie potrzeba nam jeszcze waszych bzdurnych teorii, a podatników nie stać na finansowanie leczenia tworzonych przez was chodzących bomb biologicznych. Nauka znalazła idealne recepty na najgroźniejsze choroby już kilka pokoleń temu. Są nimi... szczepionki. Są jeszcze miejsca na świecie, gdzie nie ma obowiązku szczepień - zapraszamy."

Biorąc pod uwage, ze jedynie 20% populacji, to osoby o jako takiej inteligencji i zdolności przewidywania, a jedynie 10% to jednostki wyjątkowo rozwinięte, to reszta, czyli 80% to ludzie bezrozumni, o niskiej inteligencji, bez umiejętności przewidywania skutków i niestety w demokratycznym systemie, to oni mają decydujący głos, bo jest ich prawie 100%. Oczywiście świat idzie do przodu dzięki tym 20%, ale co jakiś czas te pozostałe 80% niwecz dorobek tych 2, i trzeba zaczynać na nowo, Czyli trzy kroki w przód, dwa w tył."

Pełna zgoda!

Dlatego jedna antyszczepionkowcy należą do mniejszości.

Pełna zgoda!

Dlatego antyszczepionkowcy należą do mniejszości.

Zresztą nie tylko o inteligencję chodzi. Są też różne standardy etyczne. I jakby się przyjrzeć ludziom pod tym kątem statystyka wyglądała by podobnie. I teraz zakładając że 20% procent populacji to udzie inteligentni i 20% to ludzie o wysokich standardach etycznych( co idzie w parze z brakiem chciwości i rządzą zysku za wszelką cenę - ZOBACZCIE JAK POWSZECHNIE ROZWIĄZANIEM PROBLEMU USZKODZONEGO LUB WADLIWEGO URZĄDZENIA AUDIO CZY SAMOCHODU JEST SPRZEDAŻ I ZEPCHNIĘCIE PROBLEMU NA KOGOŚ INNEGO - to wyjdzie że inteligentnych i uczciwych jest 4%.

Od drugiej strony sytuacja wygląda podobnie. Ludzi bardzo głupich i bardzo zdemoralizowanych też przyjmijmy że jest po około 20%

I teraz mamy kombinacje"

Niska inteligencja i wysoka demoralizacja - psychopata co zostanie pospolitym rzezimieszkiem

Wysoka inteligencja i wysoka demoralizacja - psychopata na wysokim stanowisku. Ponieważ psychopaci nie mają żadnych hamulców moralnych wiec osiąganie wysokich, decyzyjnych stanowisk będzie dla nich łatwiejsze.

Jeśli będziemy mieli minimum 2 ośrodki decyzyjne to takich dwóch psychopatów będzie musiało ze sobą konkurować. A gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta.

Ponieważ w medycynie mamy na świecie tylko jeden ośrodek decyzyjny WHO to mamy to co mamy: Rzeczywiste choroby jak nowotwory zbierają śmiertelne żniwo. Sukcesy są tylko z chorobami wymyślonymi jak "AIDS"

Az "zakaźnymi" medycyna radzi sobie jako tako ale tylko z pozoru

Medycyna błędnie klasyfikuje choroby jako zakaźne, nowotworowe, autoimmunologiczne.

W rzeczywistości choroba nowotworowa i zakaźna to są dwie fazy tej samej choroby.

Najpierw przyrost komórek w postaci zwartego guza na tkankach sterowanych pniem mózgu i móżdżkiem("stary mózg"), a po zakończeniu nowotworzenia rozkład guza przez mykobakterie(np gruźlica - stąd po wyleczonej gruźlicy zostają dziury po rozłożonych guzach) i grzyby.

W tkankach sterowanych łożyskiem "nowego" mózgu i korą mózgową jest na odwrót. Najpierw martwice i owrzodzenia a potem ich odbudowa.

W tkankach sterowanych łożyskiem odbudowa z udziałem bakterii lub w tkankach sterowanych korą mózgową odbudowa przy pomocy białek produkowanych przez organizm - i to są te wasze choroby "wirusowe".

Przykładem tego mechanizmu jest zawał serca. Najpierw skurcz naczyń krwionośnych i wzrost ciśnienia krwi. W celu kompensacji tego efektu ubytek tkanki wyściółki tętnic wieńcowych. W następnej fazie odbudowa owrzodzeń z opuchlizną i "opatrunkami" w cholesterolu i chyba z wapniem(o ile pamiętam). W zależności od tego jak duże były te owrzodzenia i jak silna jest opuchlizna i nagromadzenie cholesterolu w czasie ich odbudowy zawały mogą być lekkie, ciężkie i śmiertelne.

Tego cała wierchuszka medyczna boi się jak diabeł święconej wody. To rozwala podstawy całego tego chemio-, sterydo- i antybiotykobiznesu(które tylko w pewnej liczbie przypadków jest sens stosować - co już jakby do świadomości lekarzy zaczyna się przebijać i sporo się mówi na temat ich pochopnego zastosowania)

sr**ą w gacie tak jak Kościół Katolicki srał w gacie przed Galileuszem I Kopernikiem że straci cały swój autorytet! Całkiem nie stracił bo naiwność ludzka jak i głupota są wieczne.

Takim znamienitym przykładem inteligentnego psychopaty jest np. kiedyś ultra konserwatywny zamordysta dzisiaj wielki obrońca demokracji mecenas wielkie G.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez julek

a słyszałes kiedykolwiek aby ktos z tych anty opieral sie w swojej mniemanologii stosowanej na podstawie czyli na evidence-based-medicine ? przeciez to podstawa

nigdy nie widzialem na oczy takich danych , tylko pier...nie kocopolów w necie i pseudo - naukowych spotkaniach gdzie sa opowiesci na poziomie Denikena bo sa chetni do słuchania więc biznes sie kręci tak samo jak sa chetni na picie wody zenergetyzowanej przez TV

ten sam pomysł i ci sami odbiorcy przekazu

nigdy nie widzialem na oczy takich danych ,

Bo nie szukałeś. Trzeba szukać w normalnych publikacjach, a nie w prasowym dziennikarsko sensacyjnym bełkocie i internetowej papce. To oczywiście zajmuje trochę czasu i wymaga pewnego wysiłku, bo publikacje są z reguły w obcym języku.

równie sensacyjne i papkowate jak dziennikarskie w prasie i Necie.

Chyba nigdy nie czytałeś pracy z porządnego czasopisma. Tam nikt nie podnieca się sensacjami.

Bo nie szukałeś. Trzeba szukać w normalnych publikacjach, a nie w prasowym dziennikarsko sensacyjnym bełkocie i internetowej papce. To oczywiście zajmuje trochę czasu i wymaga pewnego wysiłku, bo publikacje są z reguły w obcym języku.

gdybys rozumiał co napisałem o istocie EBM to nie pisałbys o "nie szukaniu "

to że ktos napisze prace kazuistyczna nie znaczy nic

akurat tak sie składa ze najwieksze bzdury tego swiata w medycynie to prace kazuistyczne gdzie tylko jednemu jedynemu geniuszowi udało sie cos zrobić a reszta nie umie tego nawet powtórzyc

Prace naukowe nie są podstawą do zaleceń. Nie wiedziałeś o tym?

a na podstawie czego powstaja zalecenia ? prosze oswiec mnie i napisz skad masz zródło takiej wiedzy

29683600_2066420403603178_4612162751026310974_n.jpg?_nc_cat=0&oh=e1614fd8f843f61d4ec6295bf1ed80ad&oe=5B2C583B

Niestety prawdziwe... To samo ze szczepieniami, są targety sprzedażowe, jest plan naprawczy jak się nie zrobi...

Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• Redaktorzy

Widzisz jakim bezsensem jest twierdzenie że bakterie wywołują choroby. Po co miały by to robić? Zabić swojego gospodarza i umrzeć razem z nim? Jakim cudem miały by przetrwać ewolucję organizmy które niszczą ekosystem w którym żyją - podcinając tym samym gałąź na której siedzą?

Witamy w XVIII wieku. No comments. Teoria o wysokiej inteligencji cywilizacji bakterii też robi wrażenie. Ale tego to już nie wiem, do jakiego wieku przypisać.

Ile takich postów trzeba wysłać na Bocznicę, żeby odpoczywać w Ciechocinku?

haha :-) mi niestety nikt nie płaci za wpisy w przeciwieństwie do masy trolli forumowych, którzy też trochę po internetach sie kręcą i widać dokładnie kiedy zwiększa się aktywność bo na głównym ścieku wypływają "artukały" w rodzaju "odra zabija", "powrót epidemii", "gruźlica zabija" czy co tam jeszcze zabija z tych choróbsk na które zaczepionych jjest ok 15% populacji Polaków - czyli dzieci, bo cała reszta ma szczepienie w ... i jako dorośli już ich nie odnawiają chodzące rezerwuary wirusów jedne ;-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

I ja też cieszę się niezmiernie, że Thrak - przeżył zimę. Wraz z Familią.

Z szacunkiem, jako "troll forumowy", i generalnie - kawał uja i psubrata, zapytam- kiedy się w czerep stukniesz?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.