Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmacniacz hi end polecacie do 1000zł?

spartan250

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

witam jak wzmacnicza hi end polecacie do 1000zł oczywiscie uzywany ,szukam z takich firm jak yamaha,sony,denon?

http://allegro.pl/wzmacniacz-hi-end-2x50-wat-karaoke-i2467369420.html

Proszę, masz hajend, jak ta lala.

witam jak wzmacnicza hi end polecacie do 1000zł oczywiscie uzywany ,szukam z takich firm jak yamaha,sony,denon?

Ale żeś gościu popłynął :-)

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Według Wikipedi definicja Hi-End'u

High-end – określenie stosowane przez producentów na ofertę skierowaną do najzamożniejszych odbiorców, najczęściej w doniesieniu do sprzętu technicznego powszechnego użytku: elektroakustycznego, telefonów komórkowych, sprzętu komputerowego (zwłaszcza kart graficznych). Nie jest ono używane w stosunku do sprzętu profesjonalnego. Jest przeciwieństwem oferty low-end. Dla oferty pośredniej spotykane jest określenie middle-range lub middle-end.

Pojęcie to oznacza ogólnie towary luksusowe, które wyróżniają się ceną spośród innych produktów masowych.

Segment rynku domowych urządzeń nagłośniających klasy hi-end nie został szczegółowo zdefiniowany, co więcej w odróżnieniu od klasy Hi-Fi, nie zostały dla tychże urządzeń określone żadne normy typu DIN lub IEC. Czasopisma zajmujące się tą tematyką nie klasyfikują sprzętu hi-end ze względu np. na zastosowaną technologię lub użyte podzespoły. Zdaniem redakcji jednego z polskich periodyków, przynależność do tej klasy jest funkcją ceny.

Czyli w tym wypadku 1000 zł to będzie bardziej low-end.Musiałbyś dorzucić do tego chociaż jeszcze jedno zero albo więcej.Np: wzmacniacz MBL mbl 7008A cena only 34700 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Biorąc pod uwagę nieprzebrane ilości sprzętu hi (high) end na allegro pytanie wydaję się być sformułowane prawidłowo. Jak się człowiek tak naczyta na allegro, to ma wrażenie, że za 1000 zł to już dobre hi end, no bo można i utrafić takie i za 200 zł. No cóż, język polski też ewoluuje.

Biorąc pod uwagę nieprzebrane ilości sprzętu hi (high) end na allegro pytanie wydaję się być sformułowane prawidłowo. Jak się człowiek tak naczyta na allegro, to ma wrażenie, że za 1000 zł to już dobre hi end, no bo można i utrafić takie i za 200 zł. No cóż, język polski też ewoluuje.

Ukryta Zawartość

Teraz na allegro prawie wszystko jest Hi End ,albo audiofilskie.

Ukryta Zawartość

ta yamha co podałem link to nowy hi end wiec opłaca sie go kupic musz isc na odsłuch

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

tez tak myslałem ale no dobra to za to cene nie znajde a za 2000zł cosbedzie sensownego?

tez tak myslałem ale no dobra to za to cene nie znajde a za 2000zł cosbedzie sensownego?

Tak używany ze średniej pólki,ale nie Hi end chyba że jakiś wiekowy Vintage.

ta yamha co podałem link to nowy hi end wiec opłaca sie go kupic musz isc na odsłuch

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

post-30848-0-71401400-1342018884_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pewnie że się znajdzie, tyle ze to nadal nie będzie Hi-End. Myślę że w zakładce stereo uzyskał byś szybciej jakąś podpowiedz. Natomiast jeśli już ma być Hi End to moim zdaniem za wzmacniacz z drugiej ręki trzeba by zainwestować co najmniej 5-10 tys.

falek77 -> i tez nie do końca masz rację. Moje zdanie jest takie, że "hi-end" ogólnie ustala cenę (i to najwyższą), więc nie nazywajmy hi-endem sprzętu za kilka tysięcy, skoro istnieją wzmacniacze warte nawet 100kzł (Hegel, NAIM i wiele innych). A dzielenie cenowe również na hi-fi (high fidelity) też nie jest do końca poprawne. Bo sprzętem hi-fi (co znaczy że spełnia normy DIN45500) jest również sprzęt hi-end, również... no ba, przede wszystkim, i to najbardziej :)

falek77 -> i tez nie do końca masz rację. Moje zdanie jest takie, że "hi-end" ogólnie ustala cenę (i to najwyższą), więc nie nazywajmy hi-endem sprzętu za kilka tysięcy, skoro istnieją wzmacniacze warte nawet 100kzł (Hegel, NAIM i wiele innych). A dzielenie cenowe również na hi-fi (high fidelity) też nie jest do końca poprawne. Bo sprzętem hi-fi (co znaczy że spełnia normy DIN45500) jest również sprzęt hi-end, również... no ba, przede wszystkim, i to najbardziej :)

Przecież napisałem "moim zdaniem" a co do Hi End-u to ile ludzi tyle poglądów dla jednych Hi End to juz od 10 tyś za klocek dla drugich od 20 tyś a jeszcze inni uważają ze Hi End zaczyna się od 50 czy 100 tyś lecz jedno jest pewne nie ma Hi End-u za 1-2 tyś zł.

Może by tak... na bocznicę?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Przypadkiem mi się trafiło.Ten sam autor.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Zapytaj w muzeum techniki.... może mają jakieś promocje ;)

hi-end do 1tys ...to tylko Denon PMA1560 :)

Jak Denon to hi end to ...... seicento jest bolidem Formuły1 ;)

hi-end do 1tys ...to tylko Denon PMA1560 :)

I to bedzie ciezko. Niedawno stal fajny PMA-1520 za 999zl. Pewnie jak byl nowy to mozna by bylo go zakwalifikowac jako hi-end, bo kosztowal pewnie z walizke pieniedzy, ale niestety dzis to tylko smiec-end wedlug naszych forumowych guru. Znafcuf hajendu.

,

Wogole cale pojecie Hi-End w tematyce audio jest dla mnie smieszne. I smieszni sa dla mnie ludzie, ktorzy obracja takimi slowami. Wystarczy przypiac na DVD Player plakietke 10.000zl i to juz jest dla naszych znafcuf hajend.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.