Skocz do zawartości
IGNORED

Który wybrać Audiolab 8000s czy NAD C315BEE

KrzysiekA

Rekomendowane odpowiedzi

Mam krótkie pytanie który z tej dwójki Audiolab 8000s i Nad C315bee bardziej wam się podobał.

Pytam przede wszystkim ludzi którzy te oba wzmacniacze słyszały a najlepiej bezpośrednio porównywały.

Osobiście nie słyszałem ani jednego anie drugiego. Wiem że obiektywnie rzecz biorąc Audiolab jest lepszym wzmacniaczem. Tyle przynajmniej wyczytałem w internecie ale mi bardziej zależy na przyjemnej barwie. Nie lubię wzmacniaczy zimno brzmiących ponad szczegółowość i scenę cenię bardziej przyjemną barwę brzmienia.

Wybór zależy od konfiguracji Twojego zestawu (szczególnie kolumn), gatunków odsłuchiwanej muzyki, Twoich preferencji brzmieniowych. Obiektywnie Audiolab 8200 to klasa wyżej, jednak wybór należy do Ciebie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja słyszłem audiolaba 8200A. I raczej gra on również neutralnie i a pan z salonu twierdził, że nawet potrafi ostro i trzeba przyciemnić innym elementem. Wszyscy tutaj powtarzają, że Roksan oferuje inne brzmienie, więc raczej popatrz w tą stronę.

Gruszka czy jabłko? Nie jadłem żadnego z tych owoców, ale w Internecie wyczytałem, że gruszka jest słodsza. Bardzo przepraszam, ale co za problem posłuchać samemu??? Nie są to sprzęty z Księżyca.

Gość

(Konto usunięte)

Tak jak napisał Q21, Audiolab 8000S to klasa wyżej od NAD C315 i jeśli już, to należałoby przyrównać go raczej do C355 (zbliżony pułap, kiedy pokazały się na rynku), a minimum to C325.

W takiej sytuacji, jeśli preferujesz bardziej "cieplejszą" barwę, to wybrałbym na Twoim miejscu jednak NAD'a :)

Gość

(Konto usunięte)

To są wzmacniacze bez.....żadnych zalet to takie wybieranie jak w ofercie fast food....

Tylko Twoje kabelki są jak w "Wierzynku"...

Darowałbyś sobie takie wpisy, odpuścił.

Po potralach motoryzacyjnych też krążysz i dajesz takie "rady" komuś, kto pyta, czy wybrać Golfa, czy 206?

Komuś wystarcza w zupełności tej klasy sprzęt, a może go w tej chwili nie stać na lepszy, więc...

Panowie nie ma się co kłócić. Aukcja z Audiolabem się już skończyła i poszedł za 230 Euro. Następna jest z NADem C315 i kończy się za dwa dni. Jutro pojadę do sklepu go posłuchać.

To są wzmacniacze bez.....żadnych zalet to takie wybieranie jak w ofercie fast food....

Pytanie czy kiedykolwiek słyszałeś jeden z tych wzmacniaczy. Ja niestety osobiście nie. Miałem okazję słuchać starego NAD 3020.

Była to miłość od pierwszego wejrzenia.

Można go kupić poniżej 400 złotych a obecnie w domu mam NAD C320 i powiem szczerze że niby wszystko w C320 jest lepsze ale muzyki słucha się przyjemniej na starym 3020.

Nie jestem fanem wsłuchiwania się w niuanse. Mi przy słuchaniu muzyki noga ma sama tupać.

Podobno NAD C315 idzie w tym kierunku dlatego rozważałem zakup tego wzmacniacza. Dużo dobrego słyszałem również o Audiolabie.

Nigdzie nie czytałem negatywnych opinii o 8000s. Zawsze zadowolenie. Z chęcią bym go posłuchał ale nie jest to wcale takie łatwe. Zresztą już po ptakach. Aukcja się skończyła.

Ja miałem kiedyś Nada C-300 i wtedy podobał mi się, ale teraz wiem, że był taki sobie, chociaż trzeba przyznać że gdy dali na niego promocje na 850zł to w tej cenie był chyba najlepszy i to z pilotem

Nada C-320 porównywałem z Luxmanem A-312 i lepiej wypadł Luxman, większa przestrzeń, bardziej akustyczny...Na mnie te Nady nie zrobiły dużego wrażenia, dobry dźwięk i nic ponadto...

Chcesz posłuchać w sklepie i kupić na aukcji?

Pomyśl, czy tak powinno się robić. Jak kupisz na aukcji, to i sprzedasz na aukcji a zachowujesz pezyzwoitość. O ile jest jeszcze co zachować...

No cóż. Jestem nieprzyzwoity. Dokładnie tak zrobię. Kupił bym w sklepie ale uważam że to nieprzyzwoite sprzedawać wzmacniacz który kosztuje 300 Euro o 100 Euro drożej niż w sklepie internetowym. Ja rozumiem że sklep ma koszty ale bez przesady.

A może pomyśl o używanym wzmacniaczu Sudgen A 21 ?

Audiolaba nigdy nie słuchałem , nie będę się więc wypowiadać . A propos NAD-a miałem 2 wzmacniacze : NAD 320 i 372 według mnie poza ewidentną różnicą w mocy nie ma dużych różnic w brzmieniu pomiędzy tymi dwoma wzmacniaczami , obydwa są muzykalne , przyjemnie brzmiące i na tym się kończą zalety w/w wzmacniaczy . Pomyśl o Sudgen-ie A 21 lub o wzmacniaczu lampowym np. Xindak , też możesz kupić z drugirj ręki na Allegro .

Dobrze jakbyś napisał jakie masz kolumny , wówczas łatwiej byłoby coś doradzić .

Piotr

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Po potralach motoryzacyjnych też krążysz i dajesz takie "rady" komuś, kto pyta, czy wybrać Golfa, czy 206?

...nie mam i nigdy nie miałem samochodu a parę wzmacniaczy poznałem .......wiem co to znaczy ciekawy wzmacniacz...dobre kable też robię .....

A może pomyśl o używanym wzmacniaczu Sudgen A 21 ?

Audiolaba nigdy nie słuchałem , nie będę się więc wypowiadać . A propos NAD-a miałem 2 wzmacniacze : NAD 320 i 372 według mnie poza ewidentną różnicą w mocy nie ma dużych różnic w brzmieniu pomiędzy tymi dwoma wzmacniaczami , obydwa są muzykalne , przyjemnie brzmiące i na tym się kończą zalety w/w wzmacniaczy . Pomyśl o Sudgen-ie A 21 lub o wzmacniaczu lampowym np. Xindak , też możesz kupić z drugirj ręki na Allegro .

Dobrze jakbyś napisał jakie masz kolumny , wówczas łatwiej byłoby coś doradzić .

Kupiłem tuner Nad 701. W środku siedzi ten sam wzmacniacz co w c302 a ten oparty na tym samym układzie co 3020. Jedynie poprawiony zasilacz. Ten sam jest w 3225 i 7225 i c312. Mam nadzieję że będę zadowolony. Wiem że to ze dwie klasy niżej niż Audiolab ale w ciemno nie chcę kupować a jak widać niektórzy forumowicze potępiają słuchanie w sklepie i kupowanie na Ebay'u. W sumie mogę zrozumieć że się właściciele sklepów wk.....ją. Poza tym chcę mieć jeden wzmacniacz który brzmi jak 3020. Dlatego pożyczyłem od znajomego c320 ale to nie to samo. Ma wprawdzie lepsza przestrzeń, jest bardziej neutralny, ma większa moc ale nie ma tego czegoś co ma 3020 który jest po prostu zajebiście muzykalny.

...nie mam i nigdy nie miałem samochodu a parę wzmacniaczy poznałem .......wiem co to znaczy ciekawy wzmacniacz...dobre kable też robię .....

Pytanie tylko czy słyszałeś te dwa z tytułu.

Skoro już kupiłeś wzmacniacz i odpowiada ci brzmieniowo , to dobrze i najważniejsze aby Tobie odpowiadało brzmienie .

Forumowiczami potępiającymi odsłuchiwanie sprzętu w salonie a nabywanie go na Ebay-u lub Allegro się nie przejmuj , wszystkim nie dogodzisz !

Ja miałem o tyle dogodną sytuację , że było mnie stać aby nabyć nowy sprzęt ale często słuchałem jakiś klocek w salonie A a kupiłem go w salonie B , ponieważ był tańszy o 500- 3000 zł . , więc kupiłem tam gdzie taniej i nie mam wyrzutów z tego powodu . Tak przy okazji , posłuchaj kiedyś wzmacniacza lampowego , zobaczysz a właściwie posłuchasz jak bardzo potrafi być muzykalny , przyjemny w odbiorze , pozdrawiam , Piotrek

Piotr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.