Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  357 członków

Pylon Klub kolumn
IGNORED

Klub kolumn Pylon

Rekomendowane odpowiedzi

A ja uważam, że trzeba docenić kolegę Triangl za promowanie z dużą determinacją nowatorskiej i oryginalnej metody oceny jakości kolumn na podstawie częstotliwości pojawiania się na aukcjach i czasu jaki upłynął od zakupu do sprzedaży.

Że co??? No to już niezbyt dobrze świadczy o firmie. Ciekawi mnie czym to argumentują, bo przyznam że o czymś takim słyszę pierwszy raz. Zaznaczam że do Pylona nic nie mam, by znów nie być posądzonym o prowokację.

Nic niezwykłego. Parę lat temu kupowałem Maranza + Dali. Rozszerzenie gwarancji po zarejestrowaniu sprzętu na stronie dystrybutora przysługiwało tylko pierwszemu właścicielowi. To niezbyt dobrze świadczy o Maranzu, Dali czy dystrybutorze?

Gwarancję na kolumny daje Pylon czy dystrybutor?

Gwarancji może udzielać dystrybutor lub producent. Tutaj daje ją oczywiście producent i przy zakupie nie jest ona przypisana do konkretnej osoby. Nikt przy zakupie nie żąda danych osobowych i nie wpisuje ich w kartę gwarancyjną, której posiadanie jest warunkiem realizacji umowy gwarancyjnej i którą możesz przekazać osobie odkupującej sprzęt od ciebie. Po zakupie możesz dobrowolnie zarejestrować produkt u dystrybutora lub producenta. Rejestracja wydłuża/rozszerza standardową, dwuletnią gwarancję ( u Pylona o 12 miesięcy a u Maranza czy Dali aż o 36 miesięcy). Dopiero wtedy towar zostaje powiązany z konkretną osobą. Tak więc zapis, że gwarancja przysługuje tylko pierwszemu właścicielowi jest niestety nieścisły.

Gość

(Konto usunięte)

Masz rację, naganiacze na pylona są namolni do bólu i znowu zaczynają się namnażać.

Poniżej link na allegro. Ktoś kto sprzedaje Pylon z dużą stratą po niecałym miesiącu? To jest dopiero desperacja.

http://allegro.pl/kolumny-pylon-opal-23-maskownice-i6812395184.html

A Ty czym chłopaczku handlujesz w tym swoim sklepiku?

Kolejny raz prowokacja i próba robienia z użytkowników upośledzonych ludzi. Faktycznie wokół Pylona gromadzi sie dużo hejtu.

Dzień dobry

proszę o uważne czytanie całych zdań i wyciąganie prawidłowych wniosków.

osoby nie zdolne do zrozumienia kilku zdań i ich sensu proszę o nie robienie komentarzy na tym poziomie.

z wyrazami szacunku

ps. na wygrzanie diamondów poświęcić należy 3-4 tygodnie. dobranie dobrych kabli to kolejna sprawa. proszę przeczytać moje posty w tym temacie.

Stream wszystko wie o Pylonach, wie jak są zbudowane, jak udzielana jest gwarancja, zna wszystkie recenzje, układy, wystawy ale do rzeczy - Mateusz weż się za firmę bo dziś akcje Pylona zan urkowane bardzo mocno w dół. Przez dobra jakość czy przyczyna jest inna?

Powyższe klony powinien moderator jak najszybciej usunąć gdyż zaraz będziemy mieli akcję jak parę miesięcy temu to znaczy pojawią się pierdyliony pozytywnych "prawdopodobnie kupionych" pozytywnych opinii o Pylon kolumnach po czym zostaną one zdemaskowane wraz z ostrzeżeniem dla potencjalnych nieświadomych. Dla przykładu jeżeli ktoś nie pamięta: 25 pozytywnych opinii o kolumnach Pylon Pearl z czego 95% to klony z wpisami poniżej 20 postów.

Gwarancji może udzielać dystrybutor lub producent. Tutaj daje ją oczywiście producent i przy zakupie nie jest ona przypisana do konkretnej osoby. Nikt przy zakupie nie żąda danych osobowych i nie wpisuje ich w kartę gwarancyjną, której posiadanie jest warunkiem realizacji umowy gwarancyjnej i którą możesz przekazać osobie odkupującej sprzęt od ciebie. Po zakupie możesz dobrowolnie zarejestrować produkt u dystrybutora lub producenta. Rejestracja wydłuża/rozszerza standardową, dwuletnią gwarancję ( u Pylona o 12 miesięcy a u Maranza czy Dali aż o 36 miesięcy). Dopiero wtedy towar zostaje powiązany z konkretną osobą. Tak więc zapis, że gwarancja przysługuje tylko pierwszemu właścicielowi jest niestety nieścisły.

Gwarancja nic nie mówi o samej rejestracji w tym kontekście natomiast na gwarancji jako takiej jest miejsce na podpis kupującego w rubryce:

Zapoznałem się i akceptuję warunki niniejszej umowy......Podpis kupującego. Gdyby sprzedawca pokazał mi warunki tej nazwijmy to umowy przed zakupem to raczej podziękowałbym za ofertę i nie wnikał czy rejestracja coś tu zmienia czy nie. (Tak jak potencjalny odkupujący też nie będzie miał ochoty wnikać czy produkt był rejestrowany czy nie).

Edytowane przez sls

Stream wszystko wie o Pylonach, wie jak są zbudowane, jak udzielana jest gwarancja, zna wszystkie recenzje, układy, wystawy ale do rzeczy - Mateusz weż się za firmę bo dziś akcje Pylona zan urkowane bardzo mocno w dół. Przez dobra jakość czy przyczyna jest inna?

To pewnie przez zwiększającą się sprzedaż i do tego mają czelność atakować za granicą....nieładnie.

Powyższe klony powinien moderator jak najszybciej usunąć gdyż zaraz będziemy mieli akcję jak parę miesięcy temu to znaczy pojawią się pierdyliony pozytywnych "prawdopodobnie kupionych" pozytywnych opinii o Pylon kolumnach po czym zostaną one zdemaskowane wraz z ostrzeżeniem dla potencjalnych nieświadomych. Dla przykładu jeżeli ktoś nie pamięta: 25 pozytywnych opinii o kolumnach Pylon Pearl z czego 95% to klony z wpisami poniżej 20 postów.

Zdemaskuj mnie Sherlocku...a może Ty masz prawdziwą tożsamość do ukrycia :)

Nie ogarniam o co chodzi ostatnio w tym wątku. Mam od dłuższego czasu Topaz 20 oraz Diamond 28. Wybitne kolumny w swojej cenie! Pierwszorzędne wykonanie, rozsądna polska cena, wyborne brzmienie high-fidelity.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Nie ogarniam o co chodzi ostatnio w tym wątku. Mam od dłuższego czasu Topaz 20 oraz Diamond 28. Wybitne kolumny w swojej cenie! Pierwszorzędne wykonanie, rozsądna polska cena, wyborne brzmienie high-fidelity.

y

Nie martw się ja też nie ogarniam. Podobno jestem sponsorowany przez Pylona żeby pisać tu pochlebne opinie i podnosić firmie sprzedaż. Jak to sie mówi człowiek całe życie się uczy i zaskakuje.

Edytowane przez Tomek1777

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

Topazów nie słyszałem, więc nie wypowiadam się, ale brzmieniowo to w polsce za ok 7tys które kosztują Diamondy można dostać lepsze brzmienie od S16, AudioAcademy, WiggArt, YB.

Oczywiście są gusta i guściki, mogę zrozumieć że komuś, na jakimś tam setupie, w jakimstam pomieszczeniu , czy do danego gatunku pasują bardziej.....

ale kurczę... Wybitne?

Może na tle Klipscha, KEFa, czy Dali z tej półki cenowej...

Szanujmy się - na tle polskich manufaktur to wybitne one na pewno nie są...

Kolumny Saphire25 Pylon. niecały rok na allegro, warto? :-)

http://allegro.pl/pylon-audio-saphire-25-i6823072617.html

Coś chyba jest z nimmi nie tak skoro tak dużo pojawia się pylonków na rynku wtórnym. Wiadomo, jakby był to samochód i sprzedawany byłby porzed upływem roku to na bank walony albo co tam podobnego

ale w przypadku kolumn co może być nie tak? Przecież nie walone więc chyba kiepsko wypadaja w oczach "uchach" rozczarowanego melomana.

Ktoś kto nazywany kolumny Pylona jako wybitne--- raczy żartować albo ma na myśli ich wybitne wpadki albo miał na myśli "wybitnie przereklamowane"

Kolumny Saphire25 Pylon. niecały rok na allegro, warto? :-)

http://allegro.pl/pylon-audio-saphire-25-i6823072617.html

Coś chyba jest z nimmi nie tak skoro tak dużo pojawia się pylonków na rynku wtórnym. Wiadomo, jakby był to samochód i sprzedawany byłby porzed upływem roku to na bank walony albo co tam podobnego

ale w przypadku kolumn co może być nie tak? Przecież nie walone więc chyba kiepsko wypadaja w oczach "uchach" rozczarowanego melomana.

Ktoś kto nazywany kolumny Pylona jako wybitne--- raczy żartować albo ma na myśli ich wybitne wpadki albo miał na myśli "wybitnie przereklamowane"

Często przeglądam popularny portal aukcyjny, wcale nie wydaje mi się aby było tych kolumn jakoś dużo. Po prostu człowiek jeden z drugim nie przesłuchał albo nie wziął kolumn do domu przed zakupem i się rozczarował. Nie znaczy to jeszcze że same kolumny źle grają.

Abakdj, cz Ty jestes normalny?

W tej chwili masz 4 (słownie cztery) oferty używanych kolumn Pylon na allegro.

Mogę podać nazwę polskiej manufaktury, która nie sprzedaje tyle kolumn, a ogłoszeń na używane jest więcej. Skąd te ataki?

Tu masz następne Pylon na gwarancji sprzedawane przez ludzi:

https://www.olx.pl/oferta/pylon-audio-diamond-28-CID99-IDlkGoK.html#55a49c641c

i następne

i następne

https://www.olx.pl/oferta/pylon-diamond-28-olejowosk-kolumny-wolnostojace-CID99-IDkTn6A.html#f7c44e44af

ten poniżej meloman posłuchał tylko kilka razy i postanowił sprzedać

https://www.olx.pl/oferta/zestaw-glosnikowy-pylon-amber-CID99-IDhl0cB.html#fd1ba81126

tu następny, jak napisła w ofercie prawie nówki z 2016

https://www.olx.pl/oferta/pylon-pearl-20-kolumny-audio-CID99-IDkxu0Y.html#fd1ba81126

tu Pylon Opal kupione w lutym 2017 i już sprzedawane

https://www.olx.pl/oferta/onkyo-8150-srebrny-pylon-opal-23-okleina-naturalna-olejowosk-CID99-IDlOcQQ.html#e17b566dc2;promoted

następne sprzedawane Pylon Diamond przed upływem roku

https://www.olx.pl/oferta/pylon-audio-diamond-25-CID99-IDjC7wZ.html#eed3f34044

i jeszcze kilka następnych ale nie będę oczywiście zanudzał.

Godplayer - czy ty jesteś aby normalny mówiąc cztery, dosłownie cztery?

Jak widać na załączonych aukcjach jest tego od ch.... XXX jeste tego stanowczo za dużo.

A wystarczy tylko spojrzeć w raporty giełdowe, tylko w 2016 Pylon sprzedał ponad 2200 zestawów kolumn to że będzie nawet 10 ofert zupełnie niczego nie dowodzi. Pierwsze Pearle na głośnikach Tonsil to ze świecą można szukać...

Edytowane przez sls

Tu masz następne Pylon na gwarancji sprzedawane przez ludzi:

i następne

i następne

https://www.olx.pl/oferta/pylon-diamond-28-olejowosk-kolumny-wolnostojace-CID99-IDkTn6A.html#f7c44e44af

ten poniżej meloman posłuchał tylko kilka razy i postanowił sprzedać

https://www.olx.pl/oferta/zestaw-glosnikowy-pylon-amber-CID99-IDhl0cB.html#fd1ba81126

tu następny, jak napisła w ofercie prawie nówki z 2016

https://www.olx.pl/oferta/pylon-pearl-20-kolumny-audio-CID99-IDkxu0Y.html#fd1ba81126

tu Pylon Opal kupione w lutym 2017 i już sprzedawane

https://www.olx.pl/oferta/onkyo-8150-srebrny-pylon-opal-23-okleina-naturalna-olejowosk-CID99-IDlOcQQ.html#e17b566dc2;promoted

następne sprzedawane Pylon Diamond przed upływem roku

https://www.olx.pl/oferta/pylon-audio-diamond-25-CID99-IDjC7wZ.html#eed3f34044

i jeszcze kilka następnych ale nie będę oczywiście zanudzał.

Godplayer - czy ty jesteś aby normalny mówiąc cztery, dosłownie cztery?

Jak widać na załączonych aukcjach jest tego od ch.... XXX jeste tego stanowczo za dużo.

Dzień dobry. Dyskusja sensu abakdj senu nie ma większego. Jak to kiedyś mówiono wszystko da się udowodnić - "Dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie" :) Proszę o konstruktywną krytykę -np na podstawie odsłuchu porównawczego a nie ogłoszeń w sieci - jeśli już.

Czyli co? Perły to ich najlepszy model, bo tylko jeden sprzedaje :)

No przecież można poczytać testy porównawcze, ludzie idą do salonu porównują i kupują. Myślę że taki hejt na kolumny Pylona można olać i kierować się swoim postrzeganiem dźwięku. Fakt świerzbi ręka jak się czyta takie komentarze no bo ni jak się to ma do rzeczywistości. Cały czas się zastanawiam jaki to ma cel. Ma się wątek kręcić czy co?

Dzień dobry. Dyskusja sensu abakdj senu nie ma większego. Jak to kiedyś mówiono wszystko da się udowodnić - "Dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie" :) Proszę o konstruktywną krytykę -np na podstawie odsłuchu porównawczego a nie ogłoszeń w sieci - jeśli już.

Pewnie. Pogadajmy w końcu o tym jak grają.

Czyli co? Perły to ich najlepszy model, bo tylko jeden sprzedaje :)

No przecież można poczytać testy porównawcze, ludzie idą do salonu porównują i kupują. Myślę że taki hejt na kolumny Pylona można olać i kierować się swoim postrzeganiem dźwięku. Fakt świerzbi ręka jak się czyta takie komentarze no bo ni jak się to ma do rzeczywistości. Cały czas się zastanawiam jaki to ma cel. Ma się wątek kręcić czy co?

Nie wiem czy dociera do nich że właśnie nakrecaja firmie sprzedaż. Podstawowa zasada biznesu : nie ważne co mówią byleby mówili :)

Edytowane przez Tomek1777

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

Chyba w żadnym innym klubie nie takiej sytuacji, że pojawienie się kilku pozytywnych wpisów powoduje natychmiastową reakcję hejterów, którzy opluwają firmę, dyskredytują produkty i obrażają posiadaczy kolumn Pylona. Co ciekawe jest to najczęściej hejt pozbawiony jakiejkolwiek merytorycznej treści a przytaczane argumenty wywołują jedynie śmiech. Przykłady? Proszę bardzo. Według niektórych Kolumny Pylona są beznadziejne i nie mają prawa dobrze brzmieć bo:

-Pylon to młoda firma

-Pylon produkował i produkuje opakowania kartonowe

-Pylon nie ma doświadczenia

-konstruktorzy Pylona nie mają pojęcia o budowie kolumn

-Pylon stosuje chińskie głośniki

-wysokotonówka w jednym z modeli jest wklejana

-głośniki są mocowane na wkręty, które widać na zewnątrz

-kolumny Pylona są odsprzedawane

-odpadła literka z logo firmy

-na giełdzie pojawiają się wahania kursu akcji Pylona.

Poza tym Pylon skorumpował prasę branżową w kraju i zagranicą i dlatego ma tyle pozytywnych recenzji.

Masz rację Violet, w tym wątku dzieją się dziwne rzeczy. Oprócz nadzoru moderatora przydałby się również nadzór psychologa.

Edytowane przez Stream

Jeśli chcę się czegoś konkretnego dowiedzieć o jakimś sprzęcie zaglądam do właściwego klubu i zawsze znajduję tam jakieś interesujace mnie informacje.

W klubie pylona widzę niestety tylko napier***lankę bez żadnych merytorycznych wartości.

Integra Abrahamsen V2.0 UP, CD Abrahamsen V1.0 UP, monitory Chario Constellation Delphinus, interkonekt M&B AudioCable Diamond XLR, przewody głośnikowe QED Anniversary Ruby Red, przewody zasilające Yarbo 9000 i Yarbo 1100, wtyki Valab Carbon Rhodium

Pogadajmy w końcu o tym jak grają

Z perspektywy dwóch lat w sprzęcie wymieniłem kable i wzmacniacz, ale Pearl 25 - nie, myślałem o zmianie cd lub odtwarzaczu strumieniowym, ale Pylony - nie. Są to kolumny budżetowe jednak uważam że jest to produkt dopracowany do najmniejszych szczegółów. Nie polecam je modyfikować, np. nie integracyjne dociążenie kolumn psuje dźwięk . Dużo im pomaga postawienie na podstawkach z granitu, zmienia się bas, jest lepsza podstawa basowa, jest bardzo głęboki. Nie są to kolumny łatwe. Może to ze względu na akustykę mojego pomieszczenia, ale przesunięcie ich o kilka centymetrów od ściany radykalnie zmienia się stosunek średnicy do basu, gdzie i tak już są ostawione od ściany 50 cm. Dziwię się jak ludzie pokazują ustawienie tych kolumn na ścianie, ja tak bym nie mógł słuchać. Nie każdy wzmacniacz jest w stanie odpowiednio je napędzić. Moim zdaniem TX8150 nie jest w stanie to zrobić, to bardzo często polecany zestaw, te kolumny potrafią dużo więcej z lepszymi wzmacniaczami. Obecnie przepuściłem sygnał przez suba( niski bas jest zdejmowany z kolumn). Ciężko było go ustawić z kolumnami. Polecam! Już nie dla samego basu, ale dla średnicy i wysokich. W łatwy sposób można regulować czy wokale mają być realne, czy mieć więcej masy, więcej basu czy mniej i to bez utraty jakości. Przy odpowiednim ustawieniu suba powstaje hologram, bardzo, ale to bardzo naturalne wokale i czyste wysokie. Nadal uważam że są to bardzo dobre kolumny.

Zapraszam na odsłuch gdyby ktoś był w okolicy Płocka.

Słuchałem dziś Pylon Audio Diamond Monitor bo własnie na poszukiwaniach monitorów się wybrałem. Zero basu w utworze 5 Lars Danielsson - Libera Me - 12 - Bonus Track. Dla ciekawoście Focal 906 zagrał dla mnie super. Choć inna sprawa że NAD 375 dla niektórych nie nadaje sie do stereo ;-)

Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Ktoś z hejterów podał link allegro, to odniosłem się do allegro. Hejt nie wyszedł, to ktoś uderzył przez olx i tyle...

Odisuję na hejt, bo uważam, że jest bezpodstawny.

Jak kupię sobie kolumny Pylon i napiszę, że mi się podobają, to też będę naganiaczem? Audiostereo to sami naganiacze w takim razie, bo każdy coś lubi.

Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.