Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, baltfan napisał:

Teoretycznie może mieć ,jednak nie wiem do końca jak to w praktyce działa. Układy PCM od 63 przez 1702 do 1704 to 20-to bitowce (19) .

Fajny artykuł :

https://najlepszeodtwarzacze.pl/r2r-nos-dac.php

Znam ten artykuł. Mojego Mastera kupiłem właśnie od jego autora,który najlepiej wspomina odtwarzanie 16 bitów. Zastanawiam sie tylko czy dacki w których nie stosuje sie downsamplingu nie wyciskaja więcej z 24 bitów. A DSD nie kupuje.

• 2 tygodnie później...

Cześć.

Chciałbym zasięgnąć języka w sprawie gd master 3/3A i pre master 1/he1 w porównaniu do mastera 10. Jak oceniacie te klocki same w sobie i w porównaniu do innych urządzeń w podobnym budżecie? Czasem można kupić używki w ciekawych pieniądzach stąd moje pytanie, bo nie znam tych urządzeń. Miałem kiedyś master 10 przez dwa tygodnie w domu, to wiem coś na jego temat.

W master 10 wąskim gardłem jest pre, które nadaje charakteru temu urządzeniu. Dla jednych jest to plus....dla innych minus, a charakter ów pewnie znasz - mocno, fajna średnica, ale matowa góra i scena na tym traci. 

Podpinając się bezpośrednio do końcówki (lub osobnej Master3) możemy uzyskać moc i kontrolę z dużo lepszą separacją, powietrzem, nie tracąc przy tym fajnych barw. Osobiście eksperymentowałbym z M3 i szukał PRE (tego od audio gd nie znam niestety). 

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
  • 2 miesiące później...
Cytat

...a charakter ów pewnie znasz - mocno, fajna średnica, ale matowa góra i scena na tym traci. 

U mnie grał z Martin Logan Electromotion i jakoś góra i średnica nie kulały, za to żeby było więcej basu musiałem grać trochę głośniej (powyżej ustawienia 33 - ale to raczej specyfika tego modelu kolumn, które cicho grają z mniejszą ilością basu).

A dla zainteresowanych - mam Mastera 10 na sprzedaż, gdyby ktoś coś - przesiadłem się na coś z zupełnie innej półki.

• 2 miesiące później...
2 godziny temu, Arek80 napisał:

Witam, gdyby ktoś szukał to mam do sprzedania Master7 daca. Dźwiękowo, nie tylko dla fanów AGD to bardzo wysoka półka. Polecam 

Co po Masterze?

Dzień bez muzyki dniem straconym.

5 godzin temu, Arek80 napisał:

Denon DA S1

Ale chodzi mi po głowie Lampizator, zobaczymy na co powoli budżet. Niestety tanio Mastera się nie przeskoczy. Z jednej strony to dobrze, ale jaj się chce iść wyżej z systemem to się drogo robi 

• 2 tygodnie później...

Czesc.Mam daca audio gd R8 na drabince I rewizja.na stronie audio gd pojawila sie informacja , ze od maja tego roku mozna aktualizowac combo amanero do obslugi wyzszych wersji dsd.Czy to dotyczy tylko windowsa i linux kiedy komputer robi jako transport?ja mam jako streamer Auralica G1.czy R8 ma  tylko obsluge dsd 128?Czy jak zdekoduje dsd w auraliku to zdekodoewnie misi tez nastapic w samym dacu?dzeki

Edytowane przez dreamer25

Cześć Koledzy,
ok 12 lat używam DACa NFB3.33, chyba jeden z pierwszych jaki pojawił się u nas w sprzedaży. 
Pamiętam że wybrałem go w ciemno zamiast Dac Magic Cambridge, gdyż przemawiała do mnie budowa urządzenia.
Chciałem zasięgnąć Waszej porady .
Myślę o zmianie na R8 MK3, podobno grają analogowo. Z jakiś czas zapewne pożyczę od dystrybutora aby wstawić do systemu. Gdzieś po drodze pojawił się jeszcze pomysł z Audio GD R1 oraz Toppingiem D90.
Czy miał ktoś z was możliwość porównania A-Gd R1 z R8? Warto dokładać jeszcze raz tyle do R8???

Będę wdzięczny za dobre słowo.
Pozdrawiam
Leszek

31 minut temu, Leszek_52381 napisał:

A-Gd R1 z R8? Warto dokładać jeszcze raz tyle do R8???

R1 to podstawowy dac, R8 jest drugi od góry w katalogu po R7. Będzie zdecydowanie lepszy.

Toppinga sobie daruj jeżeli szukasz analogowego grania.

Edytowane przez staropolanka2000

8 minut temu, staropolanka2000 napisał:

R1 to podstawowy dac, R8 jest drugi od góry w katalogu po R7. Będzie zdecydowanie lepszy.

Toppinga sobie daruj jeżeli szukasz analogowego grania.

Myśląc o R8 warto jeszcze rozważyć Pontusa od Denafrips? Oba są w akceptowalnym dla mnie budżecie.

1 minutę temu, Leszek_52381 napisał:

Myśląc o R8 warto jeszcze rozważyć Pontusa od Denafrips? Oba są w akceptowalnym dla mnie budżecie.

Tak, warto sprawdzić, to podobna półka jakościowa, ale inne brzmienie. Osobiście wolę Audio gd, ale to już zależy od całego systemu.

• 2 miesiące później...

Witam,

Poszukuję opinii na temat all in one R-27MK2 lub R 28 MK3. Jak mają się do siebie te dwa urządzenia. 

Jak wypadają poszczególne elementy tych urzadzeń chodzi mi o jakość przedwzmacniacza, dac i wzmacniacza sluchawkowego. Do czego możnaby je porównać jakby były osobnymi urządzeniami?

Obecnie posiadam Master 1 i zastanawiam się nad zmianą na ustrojstwo wszystko w jednym i czy nie byłby to duży spadek jakość względem obecnie posiadanego Mastera.

• 2 miesiące później...

Świeżak Wam przybył! 😀

Melduję się w Klubie z przetwornikiem D/A R1 NOS.

nos.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.