Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Q21 będzie miało audio-gd na wyłączność? Ktoś wie coś więcej?

A będzie miało ?? Bardzo lubię tą firmę, ale skoro jest dystrybutor już to Q21 jako reseller ??

Co do kuponów promocyjnych to widziałem dwa pytania. Sam dostałem 10%, z tego co widziałem ktoś napisał, że nie udało się mu dowiedzieć na jakie modele ?? hmm mi odpisali tego samego dnia w sumie więc może tam zadzwoń ??

Ktoś ma jakiś modelik z DSD ? warto starać się o upgreade ?

Naj prościej tłumacząc chodzi o to, czy masz cały system spięty interkonektami na XLR-ach.

Konkretnie DAC + wzmacniacz.

Konkretnie to wzmiacniacz powinein być również zbalansowany żeby był znaczacy zysk ze zbalansowanego DAC-a.

Tutaj dłuższe wyjasnienie: http://www.headphone.com/pages/balanced-headphones-guide

Nie wiem, co z tą dostępnością wymyślacie. Dzwoni się do p.Andrzeja, wpłaca zaliczkę i ustala termin dostawy. Ja na czas oczekiwania na 7.32 dostałem wygrzanego 1.32 do testu. Tyle, że go sobie sam odebrałem, bo mam do nich blisko. Lepiej dać zarobić polskiej firmie niż żabojadą! Jeszcze polska gwarancja, serwis itd. O rabacie zresztą łatwiej zagadać w mowię ojczystej :)

Gwarancja i serwis - patrzac na podejście 4hifi to równie dobrze za moment moga zwinąc interes i zepsuty sprzet i tak trzeba będzie do Chin wysyłać.

Cześć

Obecnie użytkuję ze sporą satysfakcją 10ES2. Nadeszła chęć na zmiany.

Czy krokiem do przodu będzie zmiana na NFB-1 ( v2014 , 2015 ) ?

Czym różni się 1.32 od 1v2014 i 1v2015 ( oprócz obsługi DSD przez ten ostatni ) ?

Ref 5,32 odpada - wolę Sabre 9018.

Gwarancja i serwis - patrzac na podejście 4hifi to równie dobrze za moment moga zwinąc interes i zepsuty sprzet i tak trzeba będzie do Chin wysyłać.

Skąd ten pesymizm ?? sam mam od nich 3 sprzęty, jestem zadowolony a porównując ofertę z obecnego Audio Show i poprzedniego to raczej się rozwijają :) ale to tylko moje zdanie. Z tego co wiem to istnieją już kilka lat - więc osobiście myślę, że może być tylko lepiej. Sam czekam co zaprezentują nowego i chętnie bym zamienił mojego klocka na jednego monobloka jakiego mają w ofercie.

Cześć

Czym różni się 1.32 od 1v2014 i 1v2015 ( oprócz obsługi DSD przez ten ostatni ) ?

Ref 5,32 odpada - wolę Sabre 9018.

Osobiście mam NFB 7.32. Ujmując to ściśle kolokwialnie - wymiata. Chociaż odrobinę inna półka cenowa. Jeśli zaś możesz na to sobie pozwolić - załatw sobie odsłuch, na pewno się nie zawiedziesz.

Witam,

noszę się z zamiarem zmiany przetwornika. Do tej pory korzystałem z Hegel HD 10.

Rozważam zakup coś z audio gd. W związku z tym mam pytanie. Czy jest sens wymiana na któryś z modeli do 3.000 zł? Czy będzie postęp w stosunku do tego Hegla?

Ewentualnie który z modeli polecacie? Dobrze, żeby Dac był wyposażony w wejście słuchawkowe.

pozdr

P.S.

Aha, pozostałe komponenty systemu to: Densen Beat 100 i Sonus Faber Minuetto.

A będzie miało ?? Bardzo lubię tą firmę, ale skoro jest dystrybutor już to Q21 jako reseller ??

Chwalą się tym, że już za chwileczkę, już za momencik... tylko nie wiem czy na wyłączność.

Chwalą się tym, że już za chwileczkę, już za momencik... tylko nie wiem czy na wyłączność.

To już myślę, że powinien się wypowiedzieć obecny dystrybutor AudioGD :):):) ciekawe co z tego wyjdzie :D Interesuje mnie to bardzo, gdyż ciekawe jaki to będzie miało oddźwięk na cenę hmm a planuje zakup Mastera 10 hmm....zobaczymy

Cześć

1v2014 tez obsluguje DSD.

1v2014 od 1v2015 rozni sie :

- innym rozlozeniem elementow na plytkach

- dodatkowym wyprowadzeniem wejscia I2S,

- wyswietlaczem LED

- i taim cudem :" Static storage mode control software for avoid disturb sound quality , the MCU output once control data and save in the perform parts ,then stop output data until users next operation."

Zatem oficjalnie mogę Wam powiedzieć , że Q21 będzie tylko pośrednikiem między dystrybutorem a Klientem. Wczoraj pytałem o terminy NFB-1 ( v2015 ) i będzie to luty 2015.

Ciekawe jakie będą ceny i ewentualne upusty:)

Witam. poszukuję daca w planach był hegel hd-20 lub hd11. Myślę też nad nfb 28 pilot jest miłym dodatkiem lub nfc 1.32. zależy i na dynamice szczegółowości kontrola basów.

Czy ten sprzęt działa praktycznie bez obsługowo czy trzeba co rusz grzebać w sterownikach?

Mój sprzęt to Mingda 88PL + Klipsch rf 82II muzyka głównie elektronika ale też rock wokale, dużo filmów trochę ps3.

Jestem na ostatniej prostej przed zakupem i liczę na wskazanie jakiegoś kierunku. Czytanie artykułów nic już nie wnosi a nie daje spać.

Moje doświadczenia z NFB-28 mam jedynie 8 Daphile i nie mam żadnych zastrzeżeń - plug and play. Nic w nim nie grzebałem i jak dla mnie, dźwięk jest wzorowy. Tylko, że wg mojej filozofii dźwięk, to głównie akustyka pomieszczenia i tu obecnych koncentruję swoje wysiłki. Tak czy siak, myślę, że będziesz zadowolony z tego ADG.

----------------

Dzięki za odpowiedź, powiedz mi tylko czy Twój NFB-28 współpracował z PC z windowsem, czy innym systemem?. Nie oczekuję cudów bo dla mnie mój zestaw gra dobrze nawet z zintegrowanej KD laptopa. Ale miło by było gdyby dźwięk się polepszył, zależy mi na funkcjonalności tego urządzenia żeby wszystko mogło być podpięte pod wzmacniacz.

Z drugiej strony jak dźwięk poprawi się w sposób bardzo subtelny to może lepiej zainwestować w bardziej funkcjonalny model innej marki.

Wypożyczę dwa modele Audio gd NFB-28 i coś innej marki o większej funkcjonalności ma ktoś jakąś propozycje?

Gość Roxi

(Konto usunięte)

To zależy co dla Ciebie jest 'bardziej funkcjonalny'. Nowy Maranzt jest fajny, ale brak mu xlr. Wygląda bardzo atrakcyjnie... AGD mają taki trochę design przemysłowy, ale za to dobrze grają :) Jak nie są Ci potrzebne xlr, to chyba dobra alternatywa. AGD ma w przeciwieństwie np do hegla HD11 "Uczciwe" xlr i jest spora różnica w separacji sygnału, scenie itd na korzyść AGD, Hegel grał identycznie jak po RCA. Problemy z softem są trochę przesadzone. Pewnym utrudnieniem jest konieczność posiadania zgodnego sterownika do kości USB i Windows, ale to już częściowo historia, bo producent w nowych wersjach nie udostępnia softu do USB. Zresztą wydaje się, że po stabilizacji zmian związanych z DSD za bardzo nie ma się w tym sofcie co zmieniać. Nie jest już tak źle z tymi sterownikami do windowsa:) koledzy grający z Linux i MAC nic nie instalują.

Dzięki za odpowiedź, powiedz mi tylko czy Twój NFB-28 współpracował z PC z windowsem, czy innym systemem?. Nie oczekuję cudów bo dla mnie mój zestaw gra dobrze nawet z zintegrowanej KD laptopa. Ale miło by było gdyby dźwięk się polepszył, zależy mi na funkcjonalności tego urządzenia żeby wszystko mogło być podpięte pod wzmacniacz.

Z drugiej strony jak dźwięk poprawi się w sposób bardzo subtelny to może lepiej zainwestować w bardziej funkcjonalny model innej marki.

Wypożyczę dwa modele Audio gd NFB-28 i coś innej marki o większej funkcjonalności ma ktoś jakąś propozycje?

Nie próbowałem podłączać do widowsa

----------------

Witam szukam alternatywy dla cambride stream magica 6 głównie chodzi o poprawe jakości dzwięku cas6 zostanie jako odtwarzacz strumieniowy drugie źródło to odtwarzacz cd (duża kolekcja cd) wzmacniacz z xlr + schit lyr i słuchawki .Myślałem o czymś z oferty audio gd proszę o pomoc nakierowanie mnie na jakiś model

NFB 7 ponoć jest naprawdę dobry!! Tutaj ciekawy czeski test NFB7 oraz NFB1. Według mnie warto kupić NFB7, niestety jest drogi.

alternatywa dla nfb7 jest tutaj: http://fr.shenzhenaudio.com/ysdz-da-03-fpga-dsd-dac-amanero-comho384-dual-es9018-xmos-usb-dac-mytek-stereo-192-dsd.html

nowocześniejsza,i o 100% tańsza!

Na czym polega ta nowoczesność ?

Gdzie to rozdają ? :)

próbowałeś np.wymienić bezpiecznik w swoim dac-u?

1000usd za 2xES9018,trzy trafa,wyświetlacz OLED,zdalne sterowanie,kontrolery FPGA,Amanero Combo usb,regulację głośności--to prawie jak za darmo.

próbowałeś np.wymienić bezpiecznik w swoim dac-u?

1000usd za 2xES9018,trzy trafa,wyświetlacz OLED,zdalne sterowanie,kontrolery FPGA,Amanero Combo usb,regulację głośności--to prawie jak za darmo.

fajnie....ten wyświetlacz OLED mnie przekonał :D i regulacja głośności :) to serio innowacja.

Nie wzniecałbym się przedwcześnie. Skoro w sumie jak za darmo, to może jak już ściągniesz - to opisz swoje wrażenia. Ja chętnie przyjadę ze swoim jednym 9018 bez OLED-u ale za to również z regulacją głośności i zobaczymy co to cudo potrafi :)

hmm faj

fajnie....ten wyświetlacz OLED mnie przekonał :D i regulacja głośności :) to serio innowacja.

Nie wzniecałbym się przedwcześnie. Skoro w sumie jak za darmo, to może jak już ściągniesz - to opisz swoje wrażenia. Ja chętnie przyjadę ze swoim jednym 9018 bez OLED-u ale za to również z regulacją głośności i zobaczymy co to cudo potrafi :)

hmm faj

ja to już mam-od miesiąca.piszę o tym: http://www.audiostereo.pl/dsd-da-niska-cenawysoka-jakoscxlr-y-preferowaneznak-czasow_114646.html

mógłbyś potem żle sypiać.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.