Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Nuforce dac 80 wybrałem po odsłuchu:

Nuforce w/w

AGD 1p

Matrix x-Sabre

Nuforce miał najlepszy bas i grał plastyczniej, ale w między czasie zmieniłem 3 razy preamp, mam inne końcówki i kolumny, kable itd

Nie mniej co możecie polecić z Amareno i DSD z AGD..?

paradoksalnie najciekawszy DAC jaki słyszałem w tym roku, to DAC w CD Ayona, z wejściem USB i lampami na wyjściu. Po prosty bajka!

Zagrał lepiej niż DAC Brystona

Jaki masz budżet ?

Skąd jesteś ? Ok. Dopatrzyłem - Wwa. Gdybyś był w 3city zapraszam na odsłuch NFB7 z Amanero. Szczerze polecam - skok jest spory w porównaniu do wcześniejszych DAC ( również Audio Gd - chociaż nie tylko ).

Edytowane przez Different

Powoli przymierzam się do Master 2H i DAC-a z regulacją ( Master 7 raczej z Amanero ).

Jeśli ktoś byłby zainteresowany moim obecnym Master 10 oraz NFB7 z Amanero - proszę o kontakt.

Powoli przymierzam się do Master 2H i DAC-a z regulacją ( Master 7 raczej z Amanero ).

Jeśli ktoś byłby zainteresowany moim obecnym Master 10 oraz NFB7 z Amanero - proszę o kontakt.

A czym chcesz sterować 2H ? brakuje mi tutaj albo mastera 1 albo 11. Chyba, że masz jakiś inny pomysł.

Jako tako dojrzałem do tego , by w paru słowach opisać produkt zwany Audio-gd Precision 2. Nadmieniam już na wstępie, że z elektroniką jestem na bakier, jest ona dla mnie czarną magią, nie rozumiem wpływu zasilania na dźwięk i tym podobne.

Jaki jest to produkt, każdy może zobaczyć na zdjęciach. Na pewno nie jest to rzecz skierowana do kobiet, które często kierują się wzrokiem. Surowa bryła, minimalistyczny styl ma swój urok i może się podobać, tym bardziej, że w rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciach.

Producent nie boi się pokazywać wnętrza, ba, daje na swój produkt gwarancję dziesięcioletnią, co jest kuriozum w skali kraju!! Powiedziano mi , że taki styl budowy nazywa się dual mono, kanały są rygorystycznie rozdzielone w celu wyeliminowania zakłóceń. Ciekawie wygląda też sekcja odpowiedzialna za zasilanie. Ze względu na poprawę brzmienia zastosowano elementy mające swój ciężar fizyczny. Jest bardzo ciekawy aspekt tego wzmacniacza, jako że jego waga to 23 kg. Tutaj zrezygnuję z wykrzyknika, ale mam wielką ochotę go zastosować, nie będę tego ukrywał.

Panowie lubujący się w kobietach w wersji XXL mają coś dla siebie! Wzmacniacz będzie dobrze służył też wielbicielom metroseksualnych kształtów, bo dźwięki są wolne - trafiają do wszystkich po równo, nie bacząc na poglądy polityczne. Czy to nie dziwne, że wszystkie drogi prowadzą do polityki?

Wracam do głównego wątku. Ta cała żelastwa może pracować w trzech trybach. Jako wzmacniacz zintegrowany, jako wzmacniacz słuchawkowy przeznaczony do współpracy ze słuchawkami planarnymi , ale i dynamicznymi.

Ostatni tryb pracy to końcówka mocy.

Do wzmacniacza podłączyłem KEF ls50, kable Cardasa 101. Głośniki pierwotnie stały na meblach w rogu pokoju, jednak dźwięk wiele na tym tracił, więc kupiłem dwa taborety (!!!!!! hahahahahah) i brzmi to groźnie. Podstawki dedykowane chodzą mi po głowie, są to jednak tak niestabilne meble groźne dla otoczenia i mieszkańców, że taborety z szerokim rozstawem nóg są bezpieczniejsze dla kolumn i użytkowników.

Powoli zbliżam się do wisienki na torcie , czyli opisu brzmienia. Według producenta wzmacniacz ma być transparentny, przezroczysty , nie może nic dodawać od siebie. I tak jest . Są w nim obecne dwa tryby wzmocnienia głośników, dla tych wymagających więcej prądu i dla mniej wymagających.

Źródło było marne, bo dotychczas podłączony był przenośny odtwarzacz Fiio X5, jednak daje on przedsmak możliwości. Brzmienie jest aksamitne, miękkie, bez wyostrzeń, otula słuchacza ciepłem dotyku niemalże matczynego, poraża otuchą i wywołuje chorobę zwaną nienasyceniem ... Wciąga jak narkotyk , każdego ranka chce się słuchać więcej i więcej.

Żaden podzakres brzmieniowy nie jest faworyzowany , dźwięk jest analogowy i ciepły. Zapewnia poczucie bezpieczeństwa, jest jak matka z ojcem, co po głowie bije, ale to matka zakłada skarpety i pociesza. Tak właśnie gra ten chiński produkt.

Nie sposób nie wspomnieć o kolejnej wielkiej zalecie tego sprzętu. Firma jest niszowa, sprzedaje mało bądź niewiele w kraju naszym, dlatego serwis należy do wzorcowych. Każdy kontakt z reprezentantem dystrybutora w kraju należy do wielkiej przyjemności - taka dawka serdeczności, życzliwości i otwartości jest dziś deficytowa. Obsługa na najwyższym światowym poziomie.

Jak znam życie, o wielu kwestiach zapomniałem, jednak te najważniejsze się tutaj znalazły. Produkt w stosunku do innych w przybliżonej cenie bije wszystko na głowę. Dziękuję publicznie ludziom, którzy mi polecali produkty tej firmy. To był strzał w dziesiątkę

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

Brzmienie jest aksamitne, miękkie, bez wyostrzeń, otula słuchacza ciepłem dotyku niemalże matczynego, poraża otuchą i wywołuje chorobę zwaną nienasyceniem ... Wciąga jak narkotyk , każdego ranka chce się słuchać więcej i więcej.

Żaden podzakres brzmieniowy nie jest faworyzowany , dźwięk jest analogowy i ciepły. Zapewnia poczucie bezpieczeństwa, jest jak matka z ojcem, co po głowie bije, ale to matka zakłada skarpety i pociesza. Tak właśnie gra ten chiński produkt.

Prawdziwa poezja. ;-)

Po samej poezji nie..ale między wierszami domyślam się co Kolega miał na myśli.

Jak najmniejsza ingerencja urządzeń w zmianę tego co przedstawia materiał muzyczny - czyli neutralność.

Edytowane przez Different

Po samej poezji nie..ale między wierszami domyślam się co Kolega miał na myśli.

Jak najmniejsza ingerencja urządzeń w zmianę tego co przedstawia materiał muzyczny - czyli neutralność.

To kierunek który i mi bardzo odpowiada...wiec tylko pogratulować dobrego zakupu.

PS. Wiecie może koledzy, czy będą na Audio Show wystawiane Master 2H?

Moja mowa będzie krótka : wzmacniacz gra soczyście soczystością świeżych owoców roztańczonych w świetle księżyca.

Niedowiarki niech pędzą na drzewo krowy doić

Pozdrawiam serdecznie

jarrro

Moja mowa będzie krótka : wzmacniacz gra soczyście soczystością świeżych owoców roztańczonych w świetle księżyca.

Lepiej niech sami posłuchają jak coś chcą się dowiedzieć...

Pozdrawiam i miłego tarzania się w tych owocach życzę, cokolwiek to znaczy...

Edytowane przez doludzi

Jak podepniesz do niego dobrego daca lub cd to dopiero zobaczysz jak gra:)

A moj Audio gd Gra slodko i cieplo jak mleko z miodem podane o swicie prosto do lozka.

Podłącz listwę Sulek to elektrony przyspieszą i zaczną być ostre..:-)

A NFB28 w czym jest lepszy od 10ES3? Bo cena wyraźnie wyższa... Obecnie mam NFB 1.32 i zadowolony jestem z niego poza interfejsem usb ale mam w planach do świąt amanero sobie sprawić :) Wzmak słuchawkowy to konstrukcja diy, ha2013 (jeszcze kilka modyfikacji w planach). Słuchawki mało znaczące bo dt990 pro 250ohm ale strasznie korci mnie przesiadka na np hifimany he400 bo porównania z moimi wygrywają. Rozważam też przesiadkę ze słuchawkowca i słuchawek na jakieś monitorki do 2000zł.

Ponawiam pytanie do osób które testowały dace combo i zestawy osobne z daca i wzmaka, mam tu na myśli sprzęt słuchawkowy głównie - Czy warto sprzedać daca i amp a następnie kupić daca combo czy nie ma to większego sensu?

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

Ponawiam pytanie do osób które testowały dace combo i zestawy osobne z daca i wzmaka, mam tu na myśli sprzęt słuchawkowy głównie - Czy warto sprzedać daca i amp a następnie kupić daca combo czy nie ma to większego sensu?

No jak masz dobrej jakosci dac i wzmak sluchawkowy to jest sens wymieniac jedynie na lepszy sprzet ale czy na dzielony czy combo to bez roznicy przeciez wiekszej.

Ja tam jadę na combo i nie narzekam :)

Swojego NFB-10ES3 mam już około półtora roku i przez ten okres zero zwiech i niestabilności, wpierw w Win7, później w Win8.1, a teraz w Win10

DAC działał u mnie na dwóch różnych PC (szrot i high-end) oraz na budżetowym laptopie.

O stabilność sterowników do VIA bym się nie martwił ;)

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

Na stronie 4hifi - 549 zł. Jak zamówisz z DAC to pewnie uda się dobrą cenę dostać.

Stabilny jest jak VIA , ale brzmieniowo znacznie lepiej - pisałem z Przemkiem kilka stron wcześniej.

Samo Amanero jako moduł do wymiany ok 500 z kawałkiem.

Jako opcja zamiast via pewnie mniej.

Ja wymieniłem u siebie via na amanero.

Zmiany to wg mnie lepsza rozdzielczość co za tym idzie lepsza lokalizacja źródeł pozornych.

Warto jeszcze wymienić zegar główny daca.

Edytowane przez Przemysław_51508

Pisałeś gdzieś o zmianach po wymianie zegara ?

Nie kojarzę - sam się nad tym zastanawiam.

U mnie w NFB7 trochę trudniej bo trzeba wszystko rozebrać ( a jest trochę tego )..

Podobnie jak po wymianie z via na amanero trochę lepsza rozdzielczość.

Ja u siebie musiałem wlutować podstawkę dil8.

Dostałem się od dołu obudowy.

No to widać nie ma jak kupić bezpośrednio u źródła.

polemizował bym. Z tego co wiem obie płytki się różnią, min zmienioną sekcją zasilania. Pytałem już o to swojego czasu, dostałem info - iż płytka jest droższa z racji na wprowadzone modyfikację, brak potrzeby dawania oddzielnego zasilania itd.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.