Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Ta płytka z allegro przynajmniej na zdjęciach to dokładnie ten sam moduł co u mnie.

No chyba że ktoś z allegro próbuje wprowadzić kogoś w błąd sprzedając standardowe Amanero.

Ta płytka z allegro przynajmniej na zdjęciach to dokładnie ten sam moduł co u mnie.

No chyba że ktoś z allegro próbuje wprowadzić kogoś w błąd sprzedając standardowe Amanero.

Źle spojrzałem na aukcję :/ może sprzedają bez kosztów instalacji czy coś.

Płytka Amanero źródłowa jest mniejsza i ma fabrycznie zasilanie 5V z USB.

Płytka do AGD jest większa i pasuje pod otwory montażowe AGD. Zasilanie zmieniono na 3.3V,/tak jak w VIA - jeden stabilizator mniej jak w oryginale/ aby można było zasilać moduł napięciem z DACa.

Edytowane przez marekzawa

może sprzedają bez kosztów instalacji czy coś.

Raczej sprzedają po cenie takiej jak reszta dystrybutorów.

http://www.audiophonics.fr/fr/interfaces/audio-gd-amanero-combo-384-interface-digitale-usb-384khz-vers-i2sdsd-p-10134.html

Czy komuś może zbywa rezonator TCXO 12mHz pasujący do AudioGD (jak na obrazku, w kwadratowej obudowie).

Bo pytałem kilka razy dystrybutora i nie ma, a w żadnych sklepach z elektroniką takich nie widzę :/ (jakaś podpowiedź?).

8547.jpg

Pograsz jakiś czas i jak odzyskasz kasę ze sprzedaży, to dopiero będziesz się cieszył :)

Alias27, kolega zenon.kowalski zwyczajnie Ci "zazdraszcza" :-)

Pozdrawiam

Pygar

P.s. Jak pograsz na nich z pół roku, to dopiero będziesz wiedział co są warte, dlatego unikałbym pochopnych sądów nt. brzmienia.

Możesz trochę rozwinąć wypowiedż...uzasadnić ?

Spokojnie, trochę poczucia humoru koledzy!

Miałem na myśli ogólną zasadę o kupnie i sprzedaży :)

Cieszę się razem z kolegą i mam nadzieję, że fajnie to zagra :)

Posiadam nfb 28 czy jest sens podłączać do nie go przedwzmacniacz gramofonowy wtedy na jednych kablach miałbym dźwięk gramofonu na słuchawki i kolumny (nfb do integry podłączony xlr) czy też zdegraduje mi to dźwięk na kolumnach

Posiadam nfb 28 czy jest sens podłączać do nie go przedwzmacniacz gramofonowy wtedy na jednych kablach miałbym dźwięk gramofonu na słuchawki i kolumny (nfb do integry podłączony xlr) czy też zdegraduje mi to dźwięk na kolumnach

Nie chciał bym znowu być posądzony o jakąś złośliwość, ale jak się kolega blackromek zapytał, to mi się Jasiu Himilsbach przypomniał:)

Cześć,

niebawem będę mam nadzieję szczęśliwym posiadaczem NFB-1 (2014). Powiedzcie jakie są Wasze odczucia odnośnie tego urządzenia. Na co warto zwrócić uwagę przy konfiguracji. Będę wdzięczny za wszelkie opinie i wskazówki.

Cześć,

niebawem będę mam nadzieję szczęśliwym posiadaczem NFB-1 (2014). Powiedzcie jakie są Wasze odczucia odnośnie tego urządzenia. Na co warto zwrócić uwagę przy konfiguracji. Będę wdzięczny za wszelkie opinie i wskazówki.

Jesli transportem bedzie komputer to zwroc uwage na konwerter amanero.

Jesli transportem bedzie komputer to zwroc uwage na konwerter amanero.

Dobrze jest też wymienić zegar główny dac. Ta mała modyfikacja jest kolejnym krokiem, który daje wymierne efekty. Nie jakieś spektakularne ale jednak to krok na przód. Edytowane przez Przemysław_51508

Witam, miałem wypożyczone 2 przetworniki, NFB 10-32 - na wolfsonie, oraz NFB-28 - na sabre, ten drugi bardziej mi przypadł do gustu, super rozdzielczośc, świetny do muzyki elektronicznej ale instrumenty naturalne nie wybrzmiewały tak jakbym chciał...Jeszcze chciałbym posłuchac NFB 5.32, jak uważacie, warto ???

Jak masz możliwość to zawsze warto chociaż by po to by później nie mieć nerwicy że mogło być lepiej.

Jeszcze jedno warto dać parę złotych dołożyć do amanero.

Witam

Przebrnąłem w końcu cały wątek, ale teraz i tak zapytam o radę bardziej doświadczonych :)

Które urządzenie Audio-gd w budżecie do 2,5 tysiąca sprawdzi się najlepiej jako DAC (system z podłogówkami, nie posiadam słuchawek). Do tej pory słuchałem muzyki tylko z CD, ale myślę, że najwyższy czas skorzystać z dobrodziejstw Tidala lub, któregoś z pozostałych serwisów, więc do DACa wpięty będzie laptop/netbook.

http://allegro.pl/audio-gd-reference-5-32-amanero-combo384-4x1704uk-i5690961660.html

Nowe do 2500 to chyba tylko nfb-1p

To z allegro niedawno ktoś chciał sprzedać może dalej aktualne.

Wcześniej nie myślałem o tym modelu, ze względu, że nowy mocno przekracza mój budżet, ale napisałem już do sprzedawcy czy sprawa jeszcze aktualna.

Zastanawiałem się też nad 10ES3 mimo, że nie jest to sam DAC i jest odrobinę droższy to w tym temacie kilka osób go chwaliło.

Zasugerowałem się tym, że jest w ofercie zarówno q21 jak i 4hifi.

To co mają w ofercie niestety nie pokrywa się z tym co realnie jest dostępne. Taki urok naszych firm ;)

Poluj czasem coś pojawia się w używanych.

Są dobre i ludzie ich nie zmieniają albo mało sztuk się sprzedaje i stąd posucha na rynku wtórnym ;) Wszystko można zawsze wytłumaczyć na różne sposoby ;)

A teraz tak już całkiem serio, zostanie mi chyba faktycznie porozglądać się za używką, ale zapytam jeszcze co z modelem NFB-3? Orientujecie się może jak wypada w porównaniu z 10ES3?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.