Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  264 członków

Audio-gd
IGNORED

Klub Audio-gd

Rekomendowane odpowiedzi

Nic nie trzeba zworkami robić z tyłu obudowy jest przełącznik i działa ale narazie tylko w ramach zabawy sprawdzałem i tu rodzi się kolejne pytanie.

A mianowicie jak jest najlepiej grać z pre a audio gd czy bez i jako sam dac, a dlaczego pytam, a no dlatego że jak podglosze na Maxa pre w audio gd to gra dużo głośniej niż jak zostawię sam dac.

A wy jak macie poustawiane? I jak jest lepiej

Edytowane przez venom200

Nie wiem jak to wygląda w nfb-28 ale w 10es3 jest możliwość pominięcia pre zworkami. W 28 nie widziałem takiej funkcji.

Jeśli jej nie ma to dac działa z pre cały czas. Działanie pre to P na wyświetlaczu, H to wzmacniacz słuchawkowy. Druga litera to gain (wzmocnienie) H i L.

Jak masz pierwsze P to powinna działać regulacja wyjść RCA/XLR na H wyjścia te są odłączane przynajmniej tak jest w 10es3.

W NFB28 jest taki mały guziczek z tyłu urządzenia koło napisu DSD CTR.

Z tym że dystrybucja zaznaczyła że Audio GD często coś zmienia a ja mam akurat tę najnowszą wersję

Tak samo jak ja mam 4 rodzaje wzmocnienia a nie2 jak były prędzej

Edytowane przez venom200

A mianowicie jak jest najlepiej grać z pre a audio gd czy bez i jako sam dac, a dlaczego pytam, a no dlatego że jak podglosze na Maxa pre w audio gd to gra dużo głośniej niż jak zostawię sam dac.

To zależy jaki masz pre w integrze. Ja swojego nfb-10s3 łącze z monitorami aktywnymi i chwalę sobie sobie wbudowane w nfb pre.

Wszystko zależy z czym to łączysz nie ma uniwersalnych konfiguracji.

MZ Audio GD najlepiej wykorzystać jako preamp tylko w przypadku podłączania do końcówki lub do integry w roli końcówki, czyli z pominięciem sekcji przedwzamcniacza w integrze.

To, że gra głośniej nie oznacza lepiej.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

MZ Audio GD najlepiej wykorzystać jako preamp tylko w przypadku podłączania do końcówki lub do integry w roli końcówki, czyli z pominięciem sekcji przedwzamcniacza w integrze.

To, że gra głośniej nie oznacza lepiej.

O to właśnie pytalem i chciałem się upewnić

Dzięki

Edytowane przez venom200

Witam mam pytanie do użytkowników nfb 28 2014 jak słuchacie przez słuchawki chodzi mi o funkcję gain na L czy na H , czy oprócz zwiększonej głośności na H odczuwacie słyszycie jakieś różnice w jakości dźwięku

Witam mam pytanie do użytkowników nfb 28 2014 jak słuchacie przez słuchawki chodzi mi o funkcję gain na L czy na H , czy oprócz zwiększonej głośności na H odczuwacie słyszycie jakieś różnice w jakości dźwięku

Nic się nie zmienia

W Precision 2 słychać różnice pomiędzy gani 1 a 2,na słabszym jest gorzej,nareszcie ktoś to też zauważył

Gorzej bo ciszej? Doskonały przykład tego, że sprzęt głośniej grający jest odbierany za lepszy.

Zgadza się, ciekawe zjawisko psychologiczne. Tyle że w moim zestawie DAC NFB1 (2014) + wzm sł. NFB6 przy połączeniu ACSS symetrycznym gra na poziomie głośności H w DAC + wzm. Przełącznik L/H jest dla połączeń RCA (i nie wiem czy XLR bo nie stosuję takich połączeń).

Gorzej bo ciszej? Doskonały przykład tego, że sprzęt głośniej grający jest odbierany za lepszy.

Nie bo ciszej tylko mniej dynamicznie i bardziej mułowato,Ale niewiele, tak samo słychać na kolumnach,mowa o wzmaku Precision2

Jeśli byłby ktoś zainteresowany, to będę sprzedawał swój Digital Interface DI-V3 (VIA VT1731) w wersji z upgadowanym zegarem TCXO. Cena w okolicach 500PLN z liniowym zasilaczem 7.5V Cyfroniki.

Edytowane przez ktm777

Nie bo ciszej tylko mniej dynamicznie i bardziej mułowato,Ale niewiele, tak samo słychać na kolumnach,mowa o wzmaku Precision2

Takie same odczucia mam na DACu NFB 5.32 na słuchawkach i głośnikach porównując gain low vs high.

Jaki DAC zastąpi twojego 10.32 po sprzedaży?

Planowo master 7. Urzekł mnie, i w końcu jest możliwość zakupu, a wzmacniacz słuchawkowy nie jest dla mnie kryterium. ( którego w masterze 7 brak )

czy 10.32 dac gra tak samo jak NFB-3.33 ?

czy 10.32 jest lepszy niż NFB-10ES3 ?

Moja prywatna opinia ale to oczywiście zależy kto co lubi :

REF-10.32 gra zdecydowanie lepiej i bardziej naturalnie od NFB-3.33

REF-10.32 Posiada zdecydowanie najlepszy przetwornik oparty na PCM 1704UK, a NFB-10ES3 to tylko Sabra ES-9018 ( oczywiście są i zwolennicy sabry - jednak dla mnie jest zbyt szczegółowa )

Ktoś porównywał NFB7 z LKS Audio MH-DA003, który teraz dostępny jest na Allegro w bardzo dobrej cenie. Dodatkowo w LKS'ie można zamienić OPA 1612 na OPA301, burson supreme v5 lub MUSES. Ja NFB1 zamieniłem właśnie na LKS'a, ale z NFB7 nie miałem styczności. Oczywiście zadecydowała głównie cena.

Ktoś porównywał NFB7 z LKS Audio MH-DA003, który teraz dostępny jest na Allegro w bardzo dobrej cenie. Dodatkowo w LKS'ie można zamienić OPA 1612 na OPA301, burson supreme v5 lub MUSES. Ja NFB1 zamieniłem właśnie na LKS'a, ale z NFB7 nie miałem styczności. Oczywiście zadecydowała głównie cena.

Nfb 1 sprzedałeś?

Jak tam porównanie nfb 1 i l.k.s.?

Nfb 1 sprzedałeś?

Jak tam porównanie nfb 1 i l.k.s.?

NFB 1 sprzedałem. I niestety nie miałem możliwości bezpośrednio porównać oba DAC'ów. Od NFB1 LKS jest oczywiście lepszy muzycznie oraz bardziej funkcjonaly.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.