Skocz do zawartości
IGNORED

Dead Can Dance - Anastasis

90125

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ bylem bardzo grzeczny,Mikolaj przyniósl mi Anastasis na vinylu,ale okazalo się,że placki są czarne.Czy wszystko z nią okiej,bo wydawalo mi się,że jest to wydanie z przezroczystego tworzywa.Aha plyta byla kupiona w naszym KRAJU RAJU.

3/4 płyty jest bardzo ok nagrana

reszta - wręcz wybitnie - jak na skalę komplikacji niełatwego przecież materiału

ale warunek jest jeden - musi byc na czym :) niestety :(

90% sprzętu polegnie kompletnie :) , szczególnie słabe lampy, wolne kolumny itp

sprawdzone wielokrotnie - sprzęt się po prostu dusi na ogół, nie ma mowy o zachowaniu tempa, dynamiki, o przestrzeni można zapomnieć w tych warunkach

Dlaczego bawisz się w ideologie...?

Rozmawiamy o muzyce.

Ponieważ bylem bardzo grzeczny,Mikolaj przyniósl mi Anastasis na vinylu,ale okazalo się,że placki są czarne.Czy wszystko z nią okiej,bo wydawalo mi się,że jest to wydanie z przezroczystego tworzywa.Aha plyta byla kupiona w naszym KRAJU RAJU.

ciekawe, bo nigdzie nie znalazlem, ze istnieje wersja z czarnymi winylami

Widocznie nie do końca byłeś taki grzeczny , Mikołaj wiedział o twoich czarnych myślach i tym samym ci się zrewanżował . Ale nie martw się muzyka tak samo doskonała czy z białego czy z czarnego .

Dlaczego bawisz się w ideologie...?

Rozmawiamy o muzyce.

bo dobry sprzęt mamy wtedy - kiedy dobrze odtwarza muzykę

także tę trudną - może właśnie przede wszystkim tę

martwi mnie to, że ludzie na tym forum rozpływają sie często nad walorami (jakiegoś) sprzętu - który (będąc delikatnym w sformułowaniach) - nie nadaje się do odtwarzania muzyki...

ani to nie jest sprzęt, ani oni nie są audiofilami...

jeśli komuś to jakoś pachnie - to nie wiem - ani czym, ani dlaczego :) :) :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Sprzęt jest dobry wówczas kiedy odtwarza to co sprzedał nam wydawca muzyki.

Jak wydawca spartolił to muzyka będzie spartolona.

I nic tego nie poprawi.

mówimy o dwóch biegunach:

na słabym sprzęcie "wymagająca" muzyka brzmi źle

na dobrym - ta sama muzyka - rewelacyjnie

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Dziś miałem dwie przyjemne okoliczności dotyczące DCD.

1. Rano odebrałem na poczcie list z biletami na koncert w Operze Leśnej w Sopocie (12.06),

2. Będąc potem w MediaMarkcie w Gdańsku (po toner do drukarki) zauważyłem na stoisku winylowym płytę "Within the Realm of a Dying Sun". Kupiłem. Właśnie jej słucham :)

Widzę, że zostało jeszcze niecałe 300 biletów na koncert w Sopocie. To niewiele.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

mówimy o dwóch biegunach:

na słabym sprzęcie "wymagająca" muzyka brzmi źle

na dobrym - ta sama muzyka - rewelacyjnie

Nie ma biegunów.

Na dobrym sprzęcie dobrze zrealizowana, wymagająca muzyka brzmi wybitnie.

Panowie i Panie! to nie jest "Abbey Road", czas zakończyć dyskusje nad tą przyzwoitą, ale nic ponad to płytą:)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

jaś rozgryzleś mnie z tymi czarnymi "myślmi",jeszcze jedna uwaga dotycząca "czarnego wydania",na drugiej plycie brakuje oznaczeń lejbeli A/B ewentualnie C/D,mimo tego brzmi to naprawdę zacnie.

jaś rozgryzleś mnie z tymi czarnymi "myślmi",jeszcze jedna uwaga dotycząca "czarnego wydania",na drugiej plycie brakuje oznaczeń lejbeli A/B ewentualnie C/D,mimo tego brzmi to naprawdę zacnie.

U mnie na tych anielskich ( od moich myśli ) jest to wydrapane na końcowej rozbiegówce

Z tą identycznością raczej bym nie przesadzał. Ale fakt, podobieństwo jest:)

Mnie natomiast zastanawia coś innego. Wszyscy rozpływają się jak dobrze brzmi ta płyta w wersji analogowej. Moje odczucia są zupełnie inne: nie słyszałem gorzej zrealizowanego analogu! Dudniący, bez wyrazu, przysłaniający resztę pasma bas; płaska średnica i kompletny brak góry. Ten analog nawet nie zbliża się do tego jak gra wersja CD, której do poprawnej realizacji też dużo brakuje.

Gość nosferartur

(Konto usunięte)

bo dobry sprzęt mamy wtedy - kiedy dobrze odtwarza muzykę

także tę trudną - może właśnie przede wszystkim tę

martwi mnie to, że ludzie na tym forum rozpływają sie często nad walorami (jakiegoś) sprzętu - który (będąc delikatnym w sformułowaniach) - nie nadaje się do odtwarzania muzyki...

ani to nie jest sprzęt, ani oni nie są audiofilami...

jeśli komuś to jakoś pachnie - to nie wiem - ani czym, ani dlaczego

Co tutaj nazywasz trudną muzyką? Chodzi ci o to, że jest gatunkowo trudna i przez to w odbiorze…? Bez przesady… Brzmieniowo? Wszystko syntetyk. Bez naturalnych instrumentów nagranych w realnych przestrzeniach, jeno syntezatory, sekwensery i samplery. Żadnej mikro, czy makro dynamiki, wszystko na jednym poziomie głośności. Niestety to realizacyjna nędza. Grzegorz 7 ma absolutną rację odnośnie sprzętu użytego do reprodukcji, a może dobry sprzęt, zgodnie z obecnie panującą modą, powinien grać jedynie skraje pasma (przede wszystkim dużo „basssu”) by stworzyć jej właściwe pole prezentacji?

Peany pochwalne na temat jakości tego nagrania wybaczyć można jedynie licealistom, którzy być może właśnie teraz trafiają na tę płytę, którzy mają większe serca niż obycie i poczucie estetyki. Reszta powinna się troszeczkę ogarnąć.

post 268 na poprzedniej stronie

trudna dla sprzętu - słuchacze mnie nie interesują :)

Panowie dyskutujecie o "trudnej muzyce",proponuję posluchać ostatniej plyty Scotta Walkera to jest dopiero "CUŚ",jaś w moim wieku,takie oznaczenia,daj Pan spokój.

Broni co wiek do rzeczy, mnie na forum, choć wiek może kiedyś podałem w w jednym odległym poście ( już odległym ) koledzy rozszyfrowują po rozsądnych wypowiedziach i chwiejnym charakterze pisma , ale myśli kosmate mam i nie wstydzę się ich . Bez nich i tej pasji audio życie byłoby wyjątkowo smutne
  • 3 miesiące później...

Panowie nie wiem czy kupić płytkę dcd z media marktu ,czy wydanie remasters 2008 mlsf,czy znacznie różnią się jakością nagrania,bardzo bym prosił o szybką odpowiedź.

Bierz to wydanie z 2008. Mam cały komplet i jest bardzo dobrze, poza oczywiście pierwszym albumem.

• 3 tygodnie później...
Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Teraz pytanie do was wielbiciele dcd jakie wydanie anastasis kupić aby jakość nagrania czy jakiś remaster bo edycji jest kilka.....? I żeby iść z duchem czasu i słuchać takiego gatunku muzyki to żeby nikt nie powiedział że słucham staroci to co polecicie z takiej muzyki???????????..........

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.