Skocz do zawartości
IGNORED

Excel's Audio Nirvana - tylko winyl !

excel

Rekomendowane odpowiedzi

sly 30...Przeciez nic nie musisz udowadniac....Po cholere to piszesz...Strzelasz we wlasna stope...)

Dlaczego tak uważasz? Polemizuję tylko z excelem.

System są lepsze i gorsze ale są też ewidentnie złe. Jeśli dla ciebie system excela, który składa się z rozregulowanego gramofonu i fatalnego wzmacniacza z powykręcanymi na maxa sopranami i basami jest...systemem minimalistycznym to nie masz pojęcia o dobrym dźwięku.

Ty sly naprawdę nie potrafisz zrozumieć prostego tekstu, który napisałem.

Nie twierdzę, że system exela jest dobry. Sam takiego nie chciałbym mieć.

Jednak jeśli jego zadowala, to co Ci to przeszkadza?

Założył wątek, w którym dzieli się swoimi zakupionymi winylami z innymi, wstawia czasem fajne kawałki.

Co ma do tego moje pojęcie o dobrym dźwięku???

Cóż, skoro nie rozumiesz o czym piszę to już nie zrozumiesz.Nic mi nie przeszkadza że jemu się to podoba.Przeszkadza mi twierdzenie, że to jest dobry dźwięk i tak powinna brzmieć muzyka w dobrej jakości.

Cóż, skoro nie rozumiesz o czym piszę to już nie zrozumiesz.Nic mi nie przeszkadza że jemu się to podoba.Przeszkadza mi twierdzenie, że to jest dobry dźwięk i tak powinna brzmieć muzyka w dobrej jakości.

No i wporzo , jak mówią na twoim osiedlu. Idź do domu.

Walisz kulą w płot raz po raz. Nasza reakcja jest dokładnie taka sama jak na gościa, który wszem i wobec ogłasza, że ziemia jest płaska i nie przyjmuje żadnych racjonalnych kontrargumentów. No co pozostaje? Pukać się w głowę, wyśmiać, albo współczuć.

Nie przyjmuje kontrargumentów, bo nie potrzebuje porad.

System, który posiada mu wystarcza.

Puknij się sam w czoło, to może zrozumiesz, że nie każdy musi dążyć do doskonałego brzmienia.

Są tacy, którym wystarcza po prostu słuchanie muzyki i czerpanie radości z brzmienia winyla, nawet na słabym gramofonie.

Prawdę mówiąc, to współczuć można tym wszystkim, którzy nie potrafią skończyć tych bezsensownych poszukiwań.

Oni są dopiero nieszczęśliwi... dlatego tak trudno im zaakceptować takich jak exel.

Z zazdrości i własnych kompleksów.

Przeszkadza mi twierdzenie, że to jest dobry dźwięk i tak powinna brzmieć muzyka w dobrej jakości.

Dobry dźwięk to taki, który komuś się podoba i go akceptuje.

Być może jakby exel usłyszał Twoje brzmienie, to powiedziałby, że dla niego to jest słaby dźwięk.

Kumasz, czy nadal nie?

Nie obrazisz mnie. Otwórz coś nowego - równie fajnego, coby się ludziska nie żarły. Będziesz - rzecz jasna - najmądrzejszy . Ty - i kilku innych.... A kwestia "słownictwa" ? - nawet się nie masz do czego przyczepić... Miłego łyk- endu, koleżko, Kuble.

Obawiam się, że brak mi aż takich pokładów próżności i bezczelności, aby zakładać wątek dla łechtania swego ego, a przy tym trollowania w nim gdy tylko dyskusja zaczyna zdychać. Skoro excela nie interesują sprawy sprzętowe i robi rażące błędy w jego konfiguracji, to niech zakłada wątki w dziale Muzyka.

Nie przyjmuje kontrargumentów, bo nie potrzebuje porad.

System, który posiada mu wystarcza.

Puknij się sam w czoło, to może zrozumiesz, że nie każdy musi dążyć do doskonałego brzmienia.

Są tacy, którym wystarcza po prostu słuchanie muzyki i czerpanie radości z brzmienia winyla, nawet na słabym gramofonie.

Prawdę mówiąc, to współczuć można tym wszystkim, którzy nie potrafią skończyć tych bezsensownych poszukiwań.

Oni są dopiero nieszczęśliwi... dlatego tak trudno im zaakceptować takich jak exel.

Z zazdrości i własnych kompleksów.

Zatem parę osób pomyliło fora. Warto sobie przypomnieć czym jest to miejsce i po co zostało stworzone.

A gdzie jest napisane, że to jest forum, na którym wszystkim powinno zależeć na nieustannym dążeniu do doskonałości?

Pomijając fakt, że dla każdego ideał brzmienia jest inny.

Masz rację, to jest forum dla głuchych i w związku z tym kompletnie niezainteresowanych sprzętem hi-fi. Właściwie to forum dla wędkarzy i warcabistów, tylko się kamuflujemy. Bywaj zdrów!

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Rozwój melomana/audiofila nie musi się ograniczać do natręctwa kupowania. Można mieć problemy techniczne i znaleźć tutaj odpowiedzi, na przykład dzięki nam Rochu przestał wieszać wkładkę tyłem na swoim wypasionym gramofonie :) Można poznać, dzięki temu forum, sporo fajnej muzyki.

frywolny, oczywiście że tak, ale excel nie szuka tu żadnej odpowiedzi, porady czy sposobności na poprawę brzmienia. Nie ma najmniejszej ochoty w ogóle zagłębiać się w tematykę hi-fi. On tu jest z krucjatą :). Tak naprawdę z powodzeniem mógłby zamieszczać swoje przemyślenia na forum muzycznym (winyl.net odradzam, bo tam też by mu powiedzieli co myślą o kalibracji jego gramofonu) i byłoby ok.

Masz rację, to jest forum dla głuchych i w związku z tym kompletnie niezainteresowanych sprzętem hi-fi. Właściwie to forum dla wędkarzy i warcabistów, tylko się kamuflujemy.

Do poszerzania swojej wiedzy i pogoni za króliczkiem jest osobna zakładka forum w Stereo - właśnie hi-fi, czy hi end.

W zakładce Analog można sobie zakładać też wątki np. na temat swojego zauroczenia brzmieniem płyty winylowej

i przy tej okazji dzielić się z innymi melomanami wrażeniami ze swoich ulubionych płyt, czy nagrań.

Tak mi się przynajmniej wydaje. :)

Czemu Wy chcecie na siłę prostować excela?

Zmieńcie podejście do niego ze śmiertelnie poważnego na z przymrużeniem oka.

Równie dobrze możecie przekonać Macierewicza (excel, przepraszam za porównanie), że w TU154 żadnego wybuchu nie było.

excela się nie naprostuje, on twardszy od partyjnego betonu. Nie mogę jednak wyjść ze zdumienia, że znajduje popleczników swej ignorancji.

Do poszerzania swojej wiedzy i pogoni za króliczkiem jest osobna zakładka forum w Stereo - właśnie hi-fi, czy hi end.

W zakładce Analog można sobie zakładać też wątki np. na temat swojego zauroczenia brzmieniem płyty winylowej

i przy tej okazji dzielić się z innymi melomanami wrażeniami ze swoich ulubionych płyt, czy nagrań.

Czy analog to nie jest hi-fi, a nawet czasami hi-end? Oczywiście nie w przypadku excela, tam trudno w ogóle ten jego sprzętowy ulepek rozpatrywać w kategoriach hi-fi. Skoro nawet nie można rozpoznać czy gra z excelowego systemu gitara, klawesyn, albo inny bliżej nieokreślony, ale z pewnością rozstrojony instrument, to o czym mowa? Czy już o głuchocie, czy tylko o totalnej ignorancji? Ten dział, podobnie jak dział poświęcony lampie został wyodrębniony, by rozmawiać o urządzeniach analogowych i lampowych. Dział poświęcony muzyce nazywa się Muzyka i tam ludzie prezentują płyty, wrzucają nagrania, zdjęcia okładek itd. Tu natomiast excel uprawia krucjatę połączoną z trollingiem.

excela się nie naprostuje, on twardszy od partyjnego betonu. Nie mogę jednak wyjść ze zdumienia, że znajduje popleczników swej ignorancji.

Proszę zostawić Excela w spokoju !!! On jest pod ochroną prawną i nie wolno mu przeszkadzać w jego szczytnej działalności. A swoje wywody o wyższości tego czy owego głoście w innych wątku.

Jak już kiedyś napisałem: Excela trzeba pokochać i nie ma wtedy żadnego problemu.

winyl na dziś - Chris Rea ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

excelvinyl winylmania blog szukaj

Farmerowie śpiewali dużo lepiej niż te wszystkie gwiazdeczki w Voice of Poland, tylko moda teraz inna.

Framierowie. Reszta się zgadza.

Frywolny, Ty nie kumasz czaczy.

Na filmie ma być okładka płyty, płyta kręcąca się na gramiaku i ewntualnie Twoja dłoń, która niczym dłoń mordercy nada temu filmowi wyjątkową dramaturgię.

HI !!!:) - a tak , z renko na syrcu - ktoś z Was to ogląda ? Bo , wicie - ja nie. I nigdy nie oglądałem. I - nie zamierzam. I - wciąż obserwuję temacik... :)

Excel's top ten, czyli lista najchętniej oglądanych klipów w 2013 r. - prowadzi, czego oczywiście należało się spodziewać - Janusz Gniatkowski !

Ukryta Zawartość

default.jpg

1 366

Ukryta Zawartość

default.jpg

1 015

Ukryta Zawartość

default.jpg

815

Ukryta Zawartość

default.jpg

765

Ukryta Zawartość

default.jpg 706

Ukryta Zawartość

default.jpg

520

Ukryta Zawartość

default.jpg

459

Ukryta Zawartość

default.jpg

Ukryta Zawartość

default.jpg

403

Ukryta Zawartość

default.jpg

338

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

excelvinyl winylmania blog szukaj

Pierwsze z brzegu - Opeth

Ukryta Zawartość

3 927 367

Ukryta Zawartość

Pierwsze z brzegu - Opeth

Ukryta Zawartość

3 927 367

+1.

Pozdro

Kończ waść, wstydu oszczędź...

Emerytura Go dopadła ... to z nudów.

Gdyby miał mniej czasu albo prosto ustawione kolumny to by siadł w fotelu i się zasłuchał i zauroczył, a nie kamerował czarne placki. Albo rzeczywiście nie ma czego słuchać :).

Pozdro

Ukryta Zawartość

Muszę przewietrzyć mój system…

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.