Skocz do zawartości
IGNORED

Klub ateistów Audio-Voodoo

Gość StaryM

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Od tego są kluby, aby się wzajemnie w nich odwiedzać, nieprawdaż? :) Można też się oflagować, albercik wucet, wucet i barykaduj, ale to wtedy żadna zabawa imho.

Tylko że przyzwoitość nakazuje, by kierownik, który urządza sobie "rajdy" po wszystkich innych klubach i głośno wyraża o nich swoją opinię, dyskutuje w nich, zagaja do klientów tych klubów, nie stał potem w swoim klubie na bramce w roli selekcjonera i wpuszczał tylko tych, którzy są dla niego mili oraz wyrażają ochy i achy nad jego klubem...

Kabarety na TOPtrendy 2013 dopiero jutro w tv, ale już się rozgrzewam na przedbiegach ;)

http://www.audiostereo.pl/akcesoria-tlumiace-wibracje-sprzetu-hifi_103873.html

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Od wczoraj zaglądam w kalendarz i dziwuję się raz po raz. Toż kurde to musi być pierwszego kwietnia. Patrze jednak i nie. Dziwne. Wątek o polepszaczach dźwięku w formie jakichś cudownych płytek kładzionych na sprzęty lub skórzanych myszkach wypełnionych piaskiem przekroczył już wszelkie granice śmieszności.

Niektórzy na forum zarzucali mi różne niecne zamiary, wmawiali audiofobię (cokolwiek to by miało znaczyć), ale dziś jakoś nie zwracają uwagi na to, że paru oszołomów robi z audiohobby pośmiewisko. Jeszcze trochę a cytaty z tego wątku znajdą się na demotywatorach, wykopie i facebooku. A sikać ze śmiechu będzie pół Polski.

Pislalem o tym wczoraj. Czasem to forum az smieszy i wstyd sie przyznawac ze jest sie tu stalym bywalcem.

O, juz nie zbanowano w tym watku :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I teraz pytam za co? Nie bylo tam zadnego wulgaryzmu, zadnej napasci na nikogo. Nie bylo nic rażącego. Nie no w sumie, jak widac razi moje zdanie słyszących odwrocona faze.

Ukryta Zawartość

?👈

Mozna miec bziki, nawet na punkcie zegarka ze zdechniętą kukułką, ale nikt nikomu nie wmawia ze ta kukułka znosi złote jaja. Ot, taka mała różnica.

?👈

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Czemu drażni was cudzy ekstrawagancki bzik? Nie macie własnego?

To nie jest ekstrawagancki bzik. To upiorne ośmieszanie tego hobby. Mam wrażenie, że ktoś ten wątek założył celowo.

Nie każdy kto ma dostateczną ilość kasy staje się interesującym ekscentrykiem. Czasami po prostu jest bogatym głupkiem.

Oj tam. Mozna miec kase i ja wydawac jak sie chce. Nikt przeciez nikomu nic nie broni. Sam lubie sobie kupic glupi zegarek za 500-700zl, ktory pracuje na mechanizmie Citizena za 70zl w detalu. Ale nie probuje nikomu przyt tym wmowic ze te Casio za pareset zlotych wskazuje lepiej czas od tego za 100zl. Ile przykładów mozna podawać?

?👈

O, mamy kolejnego bana:

Nie ma to jak dodac wpis, a potem szybko zbanowac autora niewygodnego wpisu :) No, ale Palton da zawsze rade.

Ukryta Zawartość

Palton dal mi bana w tym temacie to mu odpisze tutaj. Znam podobny kawal.

Wrozka pyta sie trzech czarnych. Jakie zyczenia maja. Jeden mowi, chce byc bialy, drug mowi, tez chce byc bialy, a trzeci na to, chce zeby oni byli czarni!

I znow czarny humor! Czekam na bana.

Ale kto komu wmawia? Przecież ludzie nie są bezwolni. Chyba że są, waszym zdaniem, koledzy.

Ludzmi mozna manipulowac, szczegolnie "swiezymi" w temacie. Po co ich karmic takimi bzdetami? Zamiast skupic sie na najwaznieszym beda szukac porady i pomocy w podstawkach...

Ukryta Zawartość

?👈

• Użytkownicy+

Żal mi Ciebie Rafale, ale jeszcze bardziej żal mi jak tacy jak Ty, rozwalają to forum.

PS. Twój humor nie jest czarny, on jest po prostu beznadziejny. Właściwie to nie humor, to zwykłe dowalanie innym dla zabawy.

To nie jest ekstrawagancki bzik. To upiorne ośmieszanie tego hobby. Mam wrażenie, że ktoś ten wątek założył celowo.

Wątek mógł być fajny, bo wibracje zauważalnie i negatywnie wpływają na dźwięk. Problem w tym, że wątek mógł potoczyć się w kierunku wymiany informacji, podsumowania wielu dyskusji rozsianych po forum, przedstawienia najnowszych pomysłów, także własnych. Potoczył się jednak w kierunku naganiania dystrybutorom jeleni, czyli przybrał postać darmowej reklamy branżowej. Szkoda.

Wrozka pyta sie trzech czarnych. Jakie zyczenia maja. Jeden mowi, chce byc bialy, drug mowi, tez chce byc bialy, a trzeci na to, chce zeby oni byli czarni!

I znow czarny humor! Czekam na bana.

Kawał przedstawiony przez Ciebie w powyższej formie jest zupełnie pozbawiony sensu. Przestudiuj jeszcze raz swój dowcip... może dasz radę.

Zakładam, że nie dasz rady...

Podpowiedż: to nie trzech czarnych, tylko dwóch i jeden biały i nie wróżka tylko złota rybka...

Parker's Mood

Gość StaryM

(Konto usunięte)

To nie jest dobry pomysł mieszać wątki. Efekt końcowy podobny do mieszania alkoholi.

Skoro ktoś się daje zmanipulować, to jego problem. Widocznie są ludzie, którzy lubią być manipulowani. Czy trzeba o nich szczególnie dbać?

Nikt nie zamierza w sposób szczególny dbać o miłośników myszek Entereqa. Coś ci się pomyliło.

Żal mi Ciebie Rafale, ale jeszcze bardziej żal mi jak tacy jak Ty, rozwalają to forum.

Dałeś się już poznać jako żelazny obrońca "branży", ale wyluzuj, bo sama branża bez użytkowników nie będzie przychodzić na to forum, gdy stanie się puste.

Twoja postawa bardzo przypomina głośną historię z Sony, która to firma zawarła na swych CD rootkita. Gdy sprawa stała się głośna, firma oświadczyła, ze bardzo im przykro, że...

się wydało.

Wątek mógł być fajny, bo wibracje zauważalnie i negatywnie wpływają na dźwięk. Problem w tym, że wątek mógł potoczyć się w kierunku wymiany informacji, podsumowania wielu dyskusji rozsianych po forum, przedstawienia najnowszych pomysłów, także własnych. Potoczył się jednak w kierunku naganiania dystrybutorom jeleni, czyli przybrał postać darmowej reklamy branżowej. Szkoda.

Tak się składa, że wibracje są składową dźwięku i jako takie są niezbędne. Owszem mogą wśród nich być te niekorzystne dla ostatecznego brzmienia, ale nie trzeba uciekać się do voodoo w postaci worków w kształcie myszek lub cudownych płytek kładzionych na sprzęty. Zazwyczaj ci sami, którzy są zwolennikami bzdurnych voodoo w postaci choćby podstawek pod kable, całkowicie ignorują zasady akustyki i akustyczną adaptację pomieszczenia.

• Użytkownicy+

StaryM, ja nie jestem obrońcą jakiejkolwiek grupy. Ja tylko zwyczajnie nie lubię chamstwa i złośliwości... Tak się akurat składa, ze branża zachowuje się przeważnie tak, jak powinna tzn. doradza bez inwektyw. Obłudą by było udawanie przez branżę, że nie chcą dać się poznać z dobrej strony, co może zaowocować przychylność potencjalnych klientów. Nie ma w tym nic złego. Powinniśmy żyć z branżą w zgodzie, bo to najczęściej tacy sami pasjonaci jak inni forumowicze. Większość osób związanych z branżą (wszyscy mi znani), to wieloletni audiofile. Nie rozumiem, czemu mielibyśmy kneblować im usta. Mają przecież podpis BRANŻA pod nickiem, więc każdy zdaje sobie sprawę z kim ma do czynienia.

Powtórzę jeszcze raz, nie bronię nikogo z powodu przynależności do jakiejś grupy, zwyczajnie wymagam kultury. Rozumiem to słowo tak, jak powinno być rozumiane, a więc nie tylko wulgaryzmy, czy typowe chamstwo. Nie akceptuję także podłych insynuacji, wrednych docinek itp. Nawet jeśli ktoś ma w jakimś przypadku rację, to nie oznacza, że może zapominać o tych zasadach. "Dorwanie" (np. branży, na promowaniu) kogoś na czymś, nie uprawnia do łamania takich zasad. Mamy inne narzędzia, które powinny być użyte (raportowanie wpisu, ban we własnym temacie, PW do moderatora).

Są to ogólnie znane rzeczy, dziwi mnie, że trzeba o tym mówić wciąż od nowa. Jak ktoś spowoduje kolizję drogową, to spisuje się protokół i tyle, ew. wyciąga się komórkę i dzwoni po odpowiednie władze, a nie sięga po bejzbola...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Ja tylko zwyczajnie nie lubię chamstwa i złośliwości...

Palton, to już nawet nie jest śmieszne. Niedawno bana dostał od ciebie bum1234 za nazwanie Elberotha pozerem, a jednocześnie osobnicy tacy jak papageno, rochu lub Yul bluzgają bez ograniczeń i nikomu z moderacji, a już tobie na pewno to nie przeszkadza, bo to brać słysząca kable.

Pamiętam, gdy kiedyś zgłosiłem bardzo paskudny atak personalny na mnie, to usunąłeś MOJE wpisy z komentarzem "przestańcie się WZAJEMNIE obrażać". Atak na mnie ci nie przeszkadzał, bo ja nie należę do sekty słyszącej kable. Zatem nie czaruj tu zgłaszaniem do moderacji, bo nie bez powodu masz opinię jednostronnego obrońcy branży.

a to w ogóle moderacja robi tu coś poza czekaniem aż ktoś kto nie słyszy kabli da jakiś pretekst żeby mu sprzedać banika? :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Wiadomo, sa rowni i rowniejsi. Jak wszedzie. Piszesz tu palton ze jestem beznadziejny? Spojrz na swoja stronniczosc jak napisal StaryM. To zadna nowosc z Twojej strony i wielu moze to potwierdzic wiec Twoje zdanie nt. mojej osoby obchodzi mnie tyle co zeszło roczny snieg.

Bez odobioru. Mam nadzieje ze mozna wstawic w ignorowanych rowniez moderatora? Zaraz sprawdze.

?👈

Wiadomo, sa rowni i rowniejsi. Jak wszedzie. Piszesz tu palton ze jestem beznadziejny? Spojrz na swoja stronniczosc jak napisal StaryM. To zadna nowosc z Twojej strony i wielu moze to potwierdzic wiec Twoje zdanie nt. mojej osoby obchodzi mnie tyle co zeszło roczny snieg.

rafal

Jeśli piszesz, to znaczy, że się tym przejąłeś.

Pozdr.

Tomasz

Pozdrawiam

Tomasz

Oto komentarz pod niesłuchaną jeszcze Yamahą z serii 3000.

"zeby te Yamahy grały jak wyglądają, to była naprawdę zacna marka.

Niestety - obudowa od Accuphase czy Luxmana nie sprawi, że poczciwa Yamaszka zabrzmi jak Lux czy Accu"

Autorem jest Il Dottore czy jakoś tak.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Uwielbiam te cudowne recenzje braci "słyszących". Jak może robić dobry sprzęt audio Yamaha znana z motocykli. ;)

Focalowska wklęsła kopółka do łagodnych nie należy, powiedziałbym że daje mocno po uszach

Nie wiem jaka to półka, ale na pewno można nią dać komuś po uszach. Tylko po co tyle agresji. ;)

Użytkownik triode dnia 09.06.2013 - 13:45 napisał

Focalowska wklęsła kopółka do łagodnych nie należy, powiedziałbym że daje mocno po uszach

Nie wiem jaka to półka, ale na pewno można nią dać komuś po uszach. Tylko po co tyle agresji. ;)

Służba w domu nie zawsze rozumiała o czym jaśnie państwo rozmawiają.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Użytkownicy+

Palton, to już nawet nie jest śmieszne. Niedawno bana dostał od ciebie bum1234 za nazwanie Elberotha pozerem, a jednocześnie osobnicy tacy jak papageno, rochu lub Yul bluzgają bez ograniczeń i nikomu z moderacji, a już tobie na pewno to nie przeszkadza, bo to brać słysząca kable.

Pamiętam, gdy kiedyś zgłosiłem bardzo paskudny atak personalny na mnie, to usunąłeś MOJE wpisy z komentarzem "przestańcie się WZAJEMNIE obrażać". Atak na mnie ci nie przeszkadzał, bo ja nie należę do sekty słyszącej kable. Zatem nie czaruj tu zgłaszaniem do moderacji, bo nie bez powodu masz opinię jednostronnego obrońcy branży.

Zauważ tylko, że to Ty wymieniasz nicki kolegów i opisujesz, jaka to się im krzywda dzieje, jednocześnie wymieniając "opozycję" jako ZAWSZE złą. Tak więc to Ty, utożsamiasz się z Tobie podobnymi, nie zważając na PRAWDĘ. Nie przeszkadza Ci język i metody klubowych kolegów, ważne, że mają podobne poglądy... Naiwnie liczę na Twój obiektywizm, choć zdaje sobie sprawę, że kumple nie byliby zachwyceni...

Z mojej strony to wszystko, co miałem do powiedzenia.

Pozdrawiam

Robert

Jak może robić dobry sprzęt audio Yamaha znana z motocykli. ;)

Yamaha akurat znana jest głównie z produkcji bardzo dobrych instrumentów muzycznych (akustycznych i elektronicznych). Jeden rodzaj takiego instrumentu czasem występuje nawet w takich imprezach jak Konkurs Chopinowski (fortepian). Oczywiście wiem, że w ścisłym finale pianiści nie grają na Yamaszce tylko na czymś innym.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Yamaha akurat znana jest głównie z produkcji bardzo dobrych instrumentów muzycznych (akustycznych i elektronicznych). Jeden rodzaj takiego instrumentu czasem występuje nawet w takich imprezach jak Konkurs Chopinowski (fortepian). Oczywiście wiem, że w ścisłym finale pianiści nie grają na Yamaszce tylko na czymś innym.

Niemożliwe! Tak audiofilski konkurs i Yamaha? O bogowie, co za upadek obyczajów. ;)

A serio, to oczywiście wiem, że Yamaha produkuje instrumenty. I to kapitalne. Jak córka chodziła do szkoły muzycznej, to musiałem kupić instrument z pełnowymiarową klawiaturą. Pięknie grał - ale co tam ja wiem - na pewno nie był audiofilski. ;)

Gość

(Konto usunięte)

to zwykłe dowalanie innym dla zabawy.

ja nie jestem obrońcą jakiejkolwiek grupy. Ja tylko zwyczajnie nie lubię chamstwa i złośliwości...

I kto to mówi?...

Ponieważ zostałem również zbanowany i siłą rzeczy nie mogę o to zapytać w tamtych wątkach, proszę, wyjaśnij tutaj publicznie, za co konkretnie dostałem bana w:

1. http://www.audiostereo.pl/spotkanie-z-okazji-10-urodzin-forum-audiostereopl-w-salonie-q21_103454.html

Napisałem posty, które kierowane były do metalofczycy - całkowicie na luzie, na które zresztą w ten sam sposób adresatka - Administratorka Serwisu - odpowiadała.

To może tutaj też mnie zbanuj http://www.audiostereo.pl/propozycje-i-uwagi-dotyczace-forum_40730.html/page__st__3750?do=findComment&comment=2853928 , bo z nią wymieniłem posty...

Poza tym zapytałem o rejestrację samochodu - w żartobliwy sposób.

To wszystko...

2. http://www.audiostereo.pl/akcesoria-tlumiace-wibracje-sprzetu-hifi_103873.html

- zapytałem rzeczowo założyciela wątku o gradację ważności

- drugi wpis jak najbardziej również odnoszący się do tematu, nie negujący, nie wyśmiewający niczego, pokazujący tańszą alternatywę dociążenia kolumn workiem

O co więc chodzi?

I najważniejsze: z mojej strony nie było żadnych, powtarzam żadnych, ataków personalnych, żadnych odniesień.

Jak nietrudno sprawdzić, pierwsze personalne odniesienie, które się pojawiło, wykonał [email protected], jak tylko się pojawił. Otrzymał ode mnie odpowiedź i zakończyłem z nim rozmowę.

Jako odpowiadający otrzymałem bana, natomiast [email protected] w najlepsze hula nadal...

O jakiej uczciwości i obiektywizmie mówisz, Moderatorze palton?

To, co robisz, świadczy wyłącznie o Twoim uprzedzeniu do konkretnych osób, bez względu na to, co by napisały...

Po raz kolejny to napiszę: mylisz rolę moderatora z cenzorem, wyznającym zasadę "kto nie z nami, ten przeciw nam!"...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

I najważniejsze: z mojej strony nie było żadnych, powtarzam żadnych, ataków personalnych, żadnych odniesień.

Tylko tak ci się wydaje. Samo twoje pojawienie się jest już obrazą dla szacownej hajendowej braci od entereqowych myszek. ;)

Obrażasz ich samym istnieniem. Podobnie zresztą jak ja. Większość z nich daje mi bana po pierwszym wpisie - choćbym tylko zapytał o godzinę - a co cwańsi nauczyli się jak to robić a priori zanim się odezwę. ;)

Gość

(Konto usunięte)

Tylko tak ci się wydaje. Samo twoje pojawienie się jest już obrazą dla szacownej hajendowej braci od entereqowych myszek. ;)

Obrażasz ich samym istnieniem. Podobnie zresztą jak ja. Większość z nich daje mi bana po pierwszym wpisie - choćbym tylko zapytał o godzinę - a co cwańsi nauczyli się jak to robić a priori zanim się odezwę. ;)

To, że ktoś (Założyciel wątku) z kimś nie ma ochoty napić się wódki, rozumiem...

Nie rozumiem jednak, dlaczego pracownik SANEPIDu (Moderator) decyduje o tym za klientów baru, a tym bardziej za barmana decyduje, komu ma polewać wódkę a komu nie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.