Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Hi-end do wzmacniacza lampowego Cary 300SEI(300B)

mirek10

Rekomendowane odpowiedzi

Mirek,...nie chcę wciskać nikomu kitu, piszę o realiach, jak będziesz w Polsce przyjedz do mnie, posłuchaj monitorów od Szalla, bardzo ładnie grają, to nie są małe kolumny, obudowa zamknięta, bas wspaniały, piękna barwa z wstęgi, grają jak o wiele większe kolumny.

Za 4tyś zł takich kolumn nie kupisz, cena ostateczna, stoją, szkoda, nie to, że chciałem takie wykonać, po prostu dostałem przetworniki od Joshepa, to musiałem zrobić, Ty potrzebujesz kolumn, ja wzmacniaczy, dlatego mam parcie na sprzedaż.

To są mało znane przetworniki, dlatego może taka nie chęć, ale w Polsce takich nie ma;0)

Przyjedz, posłuchaj.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te głośniki ATD (z kolumn Azusa) są bardzo fajne. Były kiedyś stosowane w Magico Mini:

Ukryta Zawartość

Wstęgi też fajne. Oczywiście 'diabeł zawsze tkwi w szczegółach' (zwrotnicy) ale na papierze wygląda to wszystko interesująco.

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Można było by zrobić ponowny pomiar na wzmacniaczu Mirka, i jeszcze najlepiej w jego pomieszczeniu, tak aby wyeliminować niepotrzebne rzeczy, ja tak zrobiłem w swoim pomieszczeniu,...rewelacja, stroić kolumny w pomieszczeniu w którym mają grać, a do tego jeszcze zwrotka aktywna, i nic więcej do szczęścia nie trzeba, ale do tego trzeba mieć parę wzmacniaczy.

Mirek,...nie chcę wciskać nikomu kitu, piszę o realiach, jak będziesz w Polsce przyjedz do mnie, posłuchaj monitorów od Szalla, bardzo ładnie grają, to nie są małe kolumny, obudowa zamknięta, bas wspaniały, piękna barwa z wstęgi, grają jak o wiele większe kolumny.

Za 4tyś zł takich kolumn nie kupisz, cena ostateczna, stoją, szkoda, nie to, że chciałem takie wykonać, po prostu dostałem przetworniki od Joshepa, to musiałem zrobić, Ty potrzebujesz kolumn, ja wzmacniaczy, dlatego mam parcie na sprzedaż.

To są mało znane przetworniki, dlatego może taka nie chęć, ale w Polsce takich nie ma;0)

Przyjedz, posłuchaj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziekuje za zaproszenie,oczywiscie z mila checia przyjmuje zaproszenie i ciebie odwiedze w Szczecinie,akurat zawsze jadac do Polski przejerzdzam obok Szczecina, bo mieszkalem na pomorzu srodkowym,.Zabiore ze soba wzm lampowy Cary(300B) i podlaczymy do wszystkiego co tam wykonales i zobaczymy jak to zagra.Najbardziej interesuje mnie Pionier 4001, ktory ostatnio wykonales czyli

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) _rp_RP=_rp_offers&offset=0 tylko napisz w tej ofercie ze cena 30000zl za pare jest, a nie 5000zl,chyba ze zalezy tobie aby wszyscy dzwonili po taka okazje!!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To cena za tuby, to syna konto, i w większości jego biznes teraz...musi dodać w opisie, ale wiadomo, że znający wiedzą co to jest i jaka cena;0)

Mirek daj znać kiedy będziesz, niedługo dwa wielkie tubowe projekty będą, na BMS. i Beyma.

....sprzedaj wzmacniacz, więcej na nim zarobisz niż jest wart, owiany kultem poszukiwania kolumn,.....wzmacniacz grał bez kolumnn,....gratka.

.....nie,... żartuje,... bo to trwa i trwa... i tak przywołuje Twój wątek, uśmiech.

Już na poważnie,... tak jak chłopaki sugerują, sprzedaj lampy i kup coś w klasie A

...co do spotkania napiszę na PW.

To może od razu 1500 Watt w klasie A - 120 tranzystorów na stronę?

Takie amerykańskie Boulder'y rozruszają nawet topowe Westlake Tower SM-1 w trybie Bi-Amp, nagłaśniając 100-200 m2 - a najlepiej na podwórzu :-)

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png

Marcin,...to Buldożery, a to, co to w środku,.... pojemniki z uranem?

Wiesz, skądś muszą brać ogromną energię, więc aby nie było najmniejszych kompresji zrobili im zasilanie na wzbogaconym uranie ;-)

Jak widać obudowy konkretne odprowadzą sporo ciepła, co i tak nie zmienia faktu, że są niczym piecyki elektryczne.

No, ale trzymając się tematu – kolumny do wzmacniacza Cary 300SEI ? :

Kto był na wystawie High-End Munich 2013, to wie jak grały Vox Olympian z elektroniką Kondo : przedwzmacniaczem KSL-M77, przetwornikiem KSL-DAC i push-pullowymi monoblokami na triodach 300B – Gakuoh

Jak na tuby grały całkiem sympatycznie choć z drugiej strony zważywszy na cenę wraz z modułami basowymi....ok milion pln to żadna rewelacja.

Właśnie to są kolumny, którymi jestem zafascynowany,...pod względem designu, i nie tylko ja, rozpoczynam następny projekt, ale będę starał się wykonać 3-4 drogi tak jak LV, zbieram materiały dotyczące wykonania obudowy, bo te które zrobiłem teraz nie chcę modyfikować,... mi się wydaje, że na tych przetwornikach trafiłem z dźwiękiem, sama Marja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) napisała, abym już z tymi kolumnami nic nie kombinował.

Ukryta Zawartość

To cena za tuby, to syna konto, i w większości jego biznes teraz...musi dodać w opisie, ale wiadomo, że znający wiedzą co to jest i jaka cena;0)

Mirek daj znać kiedy będziesz, niedługo dwa wielkie tubowe projekty będą, na BMS. i Beyma.

....sprzedaj wzmacniacz, więcej na nim zarobisz niż jest wart, owiany kultem poszukiwania kolumn,.....wzmacniacz grał bez kolumnn,....gratka.

.....nie,... żartuje,... bo to trwa i trwa... i tak przywołuje Twój wątek, uśmiech.

Już na poważnie,... tak jak chłopaki sugerują, sprzedaj lampy i kup coś w klasie A

...co do spotkania napiszę na PW.

Wzmacniacz jest nie do sprzedania,bo wlasnie taki ma byc,dobralem do niego najlepsze sluchawki na swiecie czyli K-1000, a teraz przyszla kolej na dobranie do Carego (300B) najlepszych kolumn.Akurat nic smiesznego w tym watku nie widze, bo dostaje dziesiatki zapytan na PW audiofili szukajacych odpowiednich kolumn wysokoskutecznych do swoich wzm lampowych,bardzo zainteresowani sa tym watkiem i lampami 300B, ktore do dzisiaj uwazane sa jako najlepsze na swiecie do wokalu,tak rowniez twierdza nasi recenzenci czyli W.Pacula i M.Dyba ktorego to wzm SET na lampe 300B sa wzorem nie do pokonania.Moze sa osoby ktore chca abym cos szybko kupil,ale mi to nie przeszkadza bo ja" cos" i byle co nie szukam,dwa lata mysle wystarcza abym sie zorietowal jakie kolumny wybrac, a jest ich na swiecie wiele ale do lampy 300B jest malo idealnych kolumn, przeciez musza grac z wzm ktory ma niewiele czyli realnie ok. 10W !!!Cale szczescie ze M.Dyba testuje czesto kolumny do wzm SET na lampe 300B,a to jego ostatnia recenzja kolumn idealnych do wokalu,wysokoskutecznych,ktore kosztuja niewiele i sa piekne w swojej prostocie!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze 2 lata zamierzasz szukać kolumn? Rok już szukasz i nic, czyli w sumie 3 lata?

Czyli nie chodzi o słuchanie muzyki tylko o szukanie dla szukania.

Jeszcze 2 lata zamierzasz szukać kolumn? Rok już szukasz i nic, czyli w sumie 3 lata?

Czyli nie chodzi o słuchanie muzyki tylko o szukanie dla szukania.

Dwa lata od zalozenia watku,tak ze pozostal jeszcze rok,akurat bedzie nowe mieszkanie i wtedy bede wiedzial jak duzym pokojem odsluchowym bede dysponowal i czy monitory beda lepsze ,czy podlogowce, monitory godne uwagi do Carego (300B) to:

1)

Ukryta Zawartość

2)

Ukryta Zawartość

3)

Ukryta Zawartość

Z podlogowcow:

1)

Ukryta Zawartość

2)

Ukryta Zawartość

3)

Ukryta Zawartość

1)mial byc tez Goldenote ale duzy!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

13.500$ ;) ...kupisz nowe?

Szukam tylko uzywanych,zawsze to 50% mniej!!!!!

Czysty przyklad,gosc z UK buja sie z sprzedarza Bela Luna Diamante juz z rok czasu,bardzo fajne kolumny,sluchalem jak graly na AS w Warszawie,piekne kolumny i piekny dzwiek,ale szukam w kolrze czarnym(black piano),sprzedawal za (3500£) a teraz chce za (2500£) to juz dobra cena,komu ten kolor odpowiada tylko brac,niedaleko mnie mieszka ,30min samochodem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciężko będzie trafić Voxativ'a, jeszcze nigdy nie widziałem s/h...

...Duevel Bela Luna Diamante, gdyby mi odpowiadały to nie zwracał bym zbytnio uwagi na wykończenie, tym bardziej że ten fornir jest bardzo ładny, a cena świetna.

Ciężko będzie trafić Voxativ'a, jeszcze nigdy nie widziałem s/h...

...Duevel Bela Luna Diamante, gdyby mi odpowiadały to nie zwracał bym zbytnio uwagi na wykończenie, tym bardziej że ten fornir jest bardzo ładny, a cena świetna.

W CZARNYM KOLORZE TO CALKIEM INNE KOLUMNY!!!ZOBACZ(POCZEKAJ CHWILE PO OTWARCIU)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szukam tylko uzywanych,zawsze to 50% mniej!!!!!

Czysty przyklad,gosc z UK buja sie z sprzedarza Bela Luna Diamante juz z rok czasu,bardzo fajne kolumny,sluchalem jak graly na AS w Warszawie,piekne kolumny i piekny dzwiek,ale szukam w kolrze czarnym(black piano),sprzedawal za (3500£) a teraz chce za (2500£) to juz dobra cena,komu ten kolor odpowiada tylko brac,niedaleko mnie mieszka ,30min samochodem.

Ukryta Zawartość

Mirek 10, słuchałeś tych kolumienek ? Do jakich innych można ten dzwięk porównać ?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.