Skocz do zawartości
IGNORED

"Nie mam mózgu, proszę o radę"

stachukubik

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że już dawno powinien powstać taki temat. Dla wszystkich tych którym trzeba tłumaczyć jak przełączyć kolumny z A na B. Gdzie u nich w wzmacniaczu jest selektor wejść. Albo jakie wtyki jakie gumki czy CD za 100 czy za 150 czy różnica w dźwięku będzie na tyle namacalna że będzie warto dodać te pięć dych. Kuźwa czy ludzie już nie potrafią sami dokonać wyborów i muszą się o każde pierdoły pytać na forum. Ja z reguły nie odpisuję na tak banalne pytania ale nieraz korci mnie żeby własnie odpowiedzieć inaczej niż powinno być żeby może u delikwenta włączyć szare komórki. A jak wy to widzicie?

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Co roku rodzi się kolejne pokolenie wkraczające w świat audio. Dla nich "podstawy" to czarna magia. Dlatego pytanie o ustawianie pary kolumn do odsłuchu stereo, to poważne pytanie.

Można wyobrazić sobie nauczyciela, który rok w rok przerabia ten sam mateiał ciągle z piątą klasą. Tyle, że to co roku inna piąta klasa :)

ps: raczej nie powinien wyzywać ich od gamoni, bo są zieloni z tematu.

@stachukubik

Każdy ma prawo do swojego ABC, do swoich błędów, poszukiwań, itd.

Kto Ci każe odpowiadać na każdy post na tym forum ?

A jak ktoś Ciebie i Twój sprzęt potraktuje jak Ty innych ? (a szału nie ma)

Miło będzie ???

Inteligencja zobowiązuje do wielu rzeczy, które ludziom prostym są obce. Choćby do szacunku do innych i tolerancji...

A po moderatorze można by się spodziewać czegoś więcej... Można ???

Dobrze,dobrze tylko zauważmy że wielu pytających nie zadaje sobie trudu żeby samemu coś poszukać tylko liczy na gotowe rozwiązania. Ludzie jak można np. komuś odpowiedzieć czy u niego w pokoju lepiej gra muza przy otwartych czy przy zamkniętych drzwiach. Albo jak my tu na forum mamy komuś w jego pokoju ustawić kolumny. Ja to robię raczej na słuch. Chyba proste sprawy powinno się rozwiązywać samemu. No ale rożnie bywa z tymi prostymi sprawami. Bo co dla jednych jest proste dla innych to już schody.

I nie mam akurat zamiaru krytykować czyjegoś sprzętu. Bo każdy mam co ma i na co go stać. Podobnie jest u mnie i wierz mi Shrek777 nie mam się czego wstydzić, dlatego w opisie mam wpisane na czym aktualnie słucham , choć wiem że można lepiej.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Myślę że już dawno powinien powstać taki temat. Dla wszystkich tych którym trzeba tłumaczyć jak przełączyć kolumny z A na B. Gdzie u nich w wzmacniaczu jest selektor wejść. Albo jakie wtyki jakie gumki czy CD za 100 czy za 150 czy różnica w dźwięku będzie na tyle namacalna że będzie warto dodać te pięć dych. Kuźwa czy ludzie już nie potrafią sami dokonać wyborów i muszą się o każde pierdoły pytać na forum. Ja z reguły nie odpisuję na tak banalne pytania ale nieraz korci mnie żeby własnie odpowiedzieć inaczej niż powinno być żeby może u delikwenta włączyć szare komórki. A jak wy to widzicie?

Świetny pomysł. Napisz taki poradnik to się go zamieści na forum, aby każdy miał pod ręka takie kompendium wiedzy dla początkujących.

A jeżeli rzeczywiście niektórzy nie mają mózgu i to nie z własnej winy ? Trza ludziom pomagać !

Więcej empatii .

Piotr

Ja już dawno odpuściłem "forum na poważnie".

Czasami jeszcze coś doradzę, ale głównie pisuje sobie na bocznicy.

Czasami dla jaj, czasami staram się coś mądrego przemycić, a czasami powkurzam jakiegoś trolla.

A co do pytań z gatunku dlaczego niebo jest niebieskie (czytaj: co to za dziurka z napisem phone) - jak to poprawnie napisane, grzecznie to i odpowiem. Nie ubędzie mi, w ostateczności udam iż nie widzę..... Cieszmy się, że za naszych czasów oświata stała wyżej :-)

Ale nie raz na głupie pytanie są jeszcze głupsze odpowiedzi. Z tym że pyta ktoś z dorobkiem 1, góra pięciu postów, a odpowiada bezmózgowiec z kilkoma tysiącami na koncie.

Jak coś takiego nazwać ? Zidioceniem wstecznym ? Ponownym umałpieniem ? Odczłowieczeniem a'la Tytus ?

CD za 100 czy za 150 czy różnica w dźwięku będzie na tyle namacalna że będzie warto dodać te pięć dych

Dodaj kilka zer i masz multum tematów w zakładce Hend

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Jak coś takiego nazwać ? Zidioceniem wstecznym ? Ponownym umałpieniem ? Odczłowieczeniem a'la Tytus ?

,,Pierdołowatość wrodzona" jak mawiała Pani Bożenka (taka moja znajoma)

Opcja Stereo/Mono we wzmacniaczu.

O co chodzi? W moim wzmacniaczu - Yamaha AX-700 jest opcja, jak w temacie. Chciałbym się dowiedzieć, jak ona działa, gdyż po jej włączeniu słychać wyraźnie różnicę w przestrzeni muzyki, choć dźwięk się nie zmienia.

Jak to działa? Co się dzieje z dźwiękiem wychodzącym z przetworników i z prądem przekazywanym ze wzmacniacza do kolumn?

I co Wy na takie tematy zakładane w dziale audio?

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

,,Pierdołowatość wrodzona" jak mawiała Pani Bożenka (taka moja znajoma)

Opcja Stereo/Mono we wzmacniaczu.

O co chodzi? W moim wzmacniaczu - Yamaha AX-700 jest opcja, jak w temacie. Chciałbym się dowiedzieć, jak ona działa, gdyż po jej włączeniu słychać wyraźnie różnicę w przestrzeni muzyki, choć dźwięk się nie zmienia.

Jak to działa? Co się dzieje z dźwiękiem wychodzącym z przetworników i z prądem przekazywanym ze wzmacniacza do kolumn?

I co Wy na takie tematy zakładane w dziale audio?

No cóż prawdziwy intelekt nie karmi się odpowiedziami lecz pytaniami . (faktycznie , można się pośmiać )

Piotr

Mnie tam wcale nie dziwi, że ludzie się pytają do czego służy np przycisk Direct, czy każdy wie co to np Forkasztel - na forum żeglarskim pewnie by mi odpowiedzieli, no chyba, że...

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

,,Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej." Albert Einstein

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Użytkownik partick dnia 13.09.2012 - 10:22 napisał

czy jeśli złapię rękami przewody trakcyjne i postawię nogi na szynach, to pojadę jak tramwaj?

Pojedziesz na tamten świat .

A jak to będzie nieczynna sieć trakcyjna ???

(sorry nie mogłem się oprzeć....)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.