Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt łagodzący wyższą srednice

brenzo500

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o propozycje takich kabelków w cenie do 300 złotych. Mają utemperować harcującą wyższą średnicę w Grado SR80 i. Kable w całokształcie z wycofaną wyższą średnicą, kolorowymi wysokimi, twardym kontrolowanym basem z równą dobrą dynamiką w całym pasmie.

Pozdrawiam.

Gość

(Konto usunięte)

nie szukaj poprawy w kablach

No chyba, że chodzi o takie w cenie od 1000,- w górę za IC - to tak!

Zresztą koledzy zaraz Ci doradzą...

;)

Miejsce Kolaca jest w jego fabrycznym opakowaniu.

Jak Ci nie smakuje, nie lubisz, to nie wyrzucaj to kibla, tylko dziecku daj!

http://pl.wiktionary.org/wiki/kola%C4%8D

I już się głuchota zbiegła i robi z pytającego frajera. Tak pomagacie? Że wam nic nie gra, to po co wpieprzacie się w taki wątek? Kto sieje spustoszenie na forum? Kto je rozwala? Ludzie wierzący w brak różnic, teiści niesłyszenia, Świadkowie Jednakowości.

Właśnie chciałem poinformować, ze używam owego Klotza AC110 i dzwięk bez oddechu i sceny, zamulona niższa średnica, brak najniższego basu obcięte najwyższe rejestry i ta nieszczęsna wyższa średnica mało tego faworyzowana przez Grado, to nadto eskalowana wydaje mi się że przez tego Klotza. Podłączałem już te słuchawki do "dziurek" w CD Marantzów, Nadów, Arcama w róznych kombinacjach na little dot mkIII i zawsze ta sama przypadłość, wyższa średnica dominuje pasmo i wierci uszy, a najśmieszniejsze to że wysokie tony nie...Jedyne połączenie, gdzie ta przypadłość ni e występuje to z kartą dzwiękową AC97, jednak całokształt brzmienia katastrofa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Właśnie chciałem poinformować, ze używam owego Klotza AC110 i dzwięk bez oddechu i sceny, zamulona niższa średnica, brak najniższego basu obcięte najwyższe rejestry i ta nieszczęsna wyższa średnica mało tego faworyzowana przez Grado, to nadto eskalowana wydaje mi się że przez tego Klotza. Podłączałem już te słuchawki do "dziurek" w CD Marantzów, Nadów, Arcama w róznych kombinacjach na little dot mkIII i zawsze ta sama przypadłość, wyższa średnica dominuje pasmo i wierci uszy, a najśmieszniejsze to że wysokie tony nie...Jedyne połączenie, gdzie ta przypadłość ni e występuje to z kartą dzwiękową AC97, jednak całokształt brzmienia katastrofa.

Jakbyś jeszcze poinformował - z czym porównywałeś tego Klotza? Który kabel nie ma tych przypadłości co Klotz?

I już się głuchota zbiegła i robi z pytającego frajera. Tak pomagacie? Że wam nic nie gra, to po co wpieprzacie się w taki wątek? Kto sieje spustoszenie na forum? Kto je rozwala? Ludzie wierzący w brak różnic, teiści niesłyszenia, Świadkowie Jednakowości.

Kiedy pytający stanie się frajerem?

Zawsze łączyłem wymienione CD Klotzem lub Audionova Diamond. Lub wpinałem bezpośrednio do CD słuchawki. Zawsze ta nieszczęsna drażniąca wyższa średnica Jedynie w tych słuchawkach( grają około 400 godzin ) nie drażniła mi ucha wyższa średnica po wpięciu bezpośrednio do laptopa jak już pisałem wyżej.

Nie wpadłem na to, aby porównywać kable IC także przez słuchawki. Mam akuratnie Beyerdynamic DT990 Pro, posłucham.

To porównaj. Nie wiem dlaczego na głośnikach słychać różnicę? Oczywiście kabel sam w sobie nie gra tylko kreuje w pewnym pierwiastku przekaz.Nieuchronne jest to że po 30 roku życia tacimy słuch i nie słyszymy nawet z głośnika to co wcześniej słyszeliśmy. Są też przypadki gdzie prymitywizm i arogancja degraduje wrażliwość słuch ;)

Zastanawiam się nad Transparent Audio, lub Wireworld

Bezpłatne porady na forum warte są swojej ceny :-) A Pan StaryM nie słyszy przecież kabli.

Na Klotzach fajnie brzmi gitarka i dobrze wykonany kabel. Chociaż jak dla mnie albumy Pidżamy... ;) na nim wymiatają ;P;)
Gość StaryM

(Konto usunięte)

PS. Ja też nie słyszę, ale raczej to nie moja wina.

No dobra przyznam się, to moja wina.

Proszę o propozycje takich kabelków w cenie do 300 złotych

Przepraszam, że dopiero teraz, ale wcześniej tego ograniczenia cenowego nie widziałem.

Znawcy twierdzą, że do tej sumy to można sobie kabel do żelazka kupić. Tak mi jeden na priv napisał.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Co myślicie o tych: Transparent Audio The Link, Wireworld Luna 6.

Abstrahując od moich przekonań, skoro Klotz nie "utemperował" wyższej średnicy, a jest według opinii niektórych "zamulaczem", to niestety nie będzie łatwo w tej cenie.

Można poszukać Kimbera Hero-bas niezbyt firmowy,ale reszta to płynne,wyważone granie.W Polsce cena jest wysoka,ale na ebay to tak>100-120usd.

W tych Klotzach naprawdę musi być coś intrygującego.

W zakładce opinie odnalazłem "jedynie" 39(!) opinii o kabelku Klotz La Grange - rzecz jasna od najbardziej negatywnych po zachwycające.

Ale pralnia...

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Co myślicie o tych: Transparent Audio The Link, Wireworld Luna 6.

Kup nowego Sonus Olive na zwykłych Neutrikach za 290zł. Do 300 zł nawet z SH niczego lepszego nie znajdziesz.

Sonus Oliva na bulletach.

Chyba zartujesz!

Miejsce Kolaca jest w jego fabrycznym opakowaniu.

O toz to! :)

nie szukaj poprawy w kablach

W sumie tysz prawda. Przewod zmienia brzmienie w "delikatny" sposob. Zadnych rewolucji nie osiagniemy.

Bezpłatne porady na forum warte są swojej ceny :-) A Pan StaryM nie słyszy przecież kabli.

I nie tylko. Wzmacniaczy tez. Znaczy, slyszy ze wzmacnia, ale nie widzi (slyszy) roznicy miedzy roznymi. Tylko swojom lampe odroznia.

Przepraszam, że dopiero teraz, ale wcześniej tego ograniczenia cenowego nie widziałem.

Znawcy twierdzą, że do tej sumy to można sobie kabel do żelazka kupić. Tak mi jeden na priv napisał.

A ja napisze jeszcze raz ze za 300zl kupimy IC z litego srebra. Miedz sie zazwyczaj nie umywa.

Kup nowego Sonus Olive na zwykłych Neutrikach za 290zł. Do 300 zł nawet z SH niczego lepszego nie znajdziesz.

To prawda, ale nie licz na to ze on stemperuje srednice. Wrecz przeciwnie. Nada jej powietrza, mikrodetali... Wysunie nieco na przod. Ale w umiarkowany sposob.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.