Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel ra06-se plus rcd o6 dobry wybór?

kamil79

Rekomendowane odpowiedzi

Rotel to dobry sprzęt,więc powinieneś być zadowolony.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

• Użytkownicy+

Miałem zbliżony zestaw, cd i wzmacniacz Rotela + B&W DM705. Gra to nieźle, ale wzmacniacz powiela cechy źródła i jest trochę za sucho. Jeśli nie musi być utrzymana stylistyka jednej firmy, to lepiej dobrać cd np. Marantza.

Słuchałem Rotela RA-06 z RCD-06 na trochę większych B&W CM5 i przyznam, że było dość męcząco. Nie było ostro ale zbyt dynamicznie. Z tańszym modelem może być jeszcze gorzej. Podłączenie do nich monitorów Dynaudio Audience dało dużo milsze odczucia. Zaznaczam, że były to moje odczucia i komuś innemu może się spodobać, bo połączenie to jest bardzo efektowne.

Poza tym dużo ciekawszym połączeniem byłoby spięcie wzmacniacza RA-06 z RCD-06SE.

Special Edition jest naprawdę ciekawszy modem, gdzie zaimplementowanie Wolfsona dało dużo lepsze efekty niż w przypadku starszego odtwarzacza, który przy tym nowym wydawał się jakiś taki nijaki i płaski. Rożnicą pomiędzy RA-06 a RA-06SE była jak dla mnie na granicy percepcji

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Witaj,

takie połączenie zaoferuje Ci dźwięk o wyeksponowanych skrajach pasma, z małą ilością środka, trochę natarczywy i suchy.

Do B&Wvszukałbym innej elektroniki.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

To zależy jak lubisz. Mnie się podobało np :z KEF IQ 30

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Do B&Wvszukałbym innej elektroniki.

Elektronika Rotela jak najbardziej, proponuje kupić jest na pewno bardziej uniwersalna i dobrze wpadająca do ucha jak niższe modele B&W , przereklamowane badziewie

ra 06 plus jaki marantz i kolumny?

nie kombinuj jeśli masz okazję kupić w dobrym stanie RA -RCD 06 to będziesz zadowolony no i jeśli nie posiadasz tych B&W to dobrze bo do rotela nie zawracaj sobie nimi głowy ,poszukaj coś z DYNAUDIO DM 2/8 albo 2/10

Pozdrawiam

Tomasz

Mysle o tym wzmacniaczu z allegro ra06se na gwarancji ,gosc zgodzil sie na 1900zł no i o tym rcd 06 tez z allegro wiec wyjdzie 3 tys.kolumn nie posiadam jeszcze wiec sprawa otwarta

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Mysle o tym wzmacniaczu z allegro ra06se na gwarancji ,gosc zgodzil sie na 1900zł no i o tym rcd 06 tez z allegro

chcesz kupić srebrnego wzmaka a czarnego CD-ek ,jeśli tak to już lepiej kup to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub ewentualnie trochę dorzuć i kup

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Tomasz

Ale Marantz to zupełnie inne brzmienie, nie ta dynamika i nie ten krótki, mocny bas pod kontrolą! Za to ma inne przyjemne cechy - wszystko zależy czego szukasz / oczekujesz. Ewentualnie spróbowałbym mariaż Wzmacniacza Rotela z CD Marantza.

Pozdr

Do Rotela, jeśli nie odpowiada CD Rotela, poszukałbym może jakiś odtwarzacz Arcama. Marantz przy Rotelu wyeksponuje tylko niekorzystnie swoje cechy. Jednak to wszystko zależy kto co lubi. Mnie tam kiedyś na przykład bardzo podobały się wzmacniacze i dedykowane kolumny Technicsa :) A za to wielu kolegów na forum by mnie powiesiło

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• 1 rok później...

Trochę odświeżę temat a co Panowie myślicie o taki mariażu CD Rotel 06 lub jeszcze nawet wersja SE a wzmacniacz NAD któryś starszy 370 czy 350 352. Muszę coś takiego budżetowego złożyć. Żeby zagrało dynamicznie detalicznie w miarę i nie męcząco za bardzo. Bez rocka bez muzyki typowo elektronicznej bez hip hopa.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Nie rozumiem dlaczego nie gra u Ciebie jeszcze lampa SE;)

Okazjonalnie bardzo okazjonalnie ale jednak PINK FLOYD wskakuje do playerka czasem DIRE STRAITS. Poza tym to na spokojnie A.M Jopek Michał Bajor Mela Koteluk. Ketie Melua i inne smętki jak Spyro Gyra czy Diana Krall :) no i trochę muzyki filmowej.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

No to tym bardziej ponawiam pytanie,dlaczego jeszcze nie grasz na lampie?

W kwotach,których rozglądasz się za wzmacniaczem ciężko byłoby znaleźć wzmocnienie lampowe do czegoś innego niż plumkanie i "smętki"(czytaj:nie będzie uniwersalnie gdyby np. przyszła Ci ochota na Slayera),ale nawet z taniej lampki plumkanie jest...po prostu fajne,w tych przedziałach cenowych,do takiej muzyki trany nie mają startu...w ogóle:)

l'enfant sauvage

Coś tam kiedyś lampowca jakiegoś słuchałem nie polubiliśmy się za inaczej było niż z tranzystorowego wzmaka. Chyba nie mój level ale fajna hybryda to jet to co mi się podoba :)

Dzis ponownie wskoczyl wzmacniacz unison research s8 na ebay uk....ten wzmak jest kupiony z drugiej reki jakies 8 lat temu i lampy nie byly zmieniane przez ten czas (chyba tylko 845 zmienial raz)...ciezko ocenic jego faktyczny stan, sprzedajacy sprzedaje ten wzmacniacz od ok 4 miesiecy i zaczynal od 1900 funtow. Ostatnio byl sprzedany, ale widac cos jest nie tak skoro znowu trafil na aukcje...sam chcialem go lyknac, ale wybralem caspiana. Rotel to dobry sprzet, ale nie dla wszystkich...ja osobiscie po odsluchach wybralem marantza.

Wieza STEREO Technics :)

Gość

(Konto usunięte)

Coś tam kiedyś lampowca jakiegoś słuchałem nie polubiliśmy się za inaczej było niż z tranzystorowego wzmaka. Chyba nie mój level ale fajna hybryda to jet to co mi się podoba :)

Jolidy jd1501rc słuchałeś...?

Jolidy jd1501rc słuchałeś...?

No nie słuchałem tej Jolidy. Inne dwie hybrydy ze słuchu poznałem. Bardzo mi się podoba takie granie z hybrydziaka.

Gość

(Konto usunięte)

To ja ze swojej strony polecam...niestety nie mogę Ci polecić z czym dobrze zagra...ja gram na swoich "kartonach", które według znawców nadają się na opał ;-) ...a czy to zestawienie jest udane czynie to trzeba usłyszeć...porównanie mam z dużo droższymi systemami i nic mnie w nich, w odróżnieniu od tego co udało mi się uzyskać w domu, nie zachwyciło...ot takie sobie poprawne granie.

Jestem w związku z tym zwolennikiem systemów jako całości a nie podziału na klasy i inne tego typu duperele (a marketing robi swoje)...nie ma złych klocków, tylko źle zestawione...

Bardzo mi się podoba takie granie z hybrydziaka.

Chyba największą ofertę hybryd ma Unison Research,dobre wzmacniacze,niższe modele z drugiej ręki to okolice 2-3k,średnia półka starsze:SE,SR1 i wciąż w ofercie:Secondo to już bardzo przyzwoite granie,do wyciągnięcia z rynku wtórnego za 4k.

Także Vincent i Jolida mają w ofercie hybrydy,tych jednak nie znam,raczej negatywnie się o nich jednak nie pisze.

l'enfant sauvage

...ja gram na swoich "kartonach", które według znawców nadają się na opał ;-)

jak znakomita wiekszosć userów tego forum gra na budżetowym sprzęcie

Gość

(Konto usunięte)

jak znakomita wiekszosć userów tego forum gra na budżetowym sprzęcie

Proponuję posluchać Joli. Ja słucham wszystkiego, od pitu pitu do ekstremalnego metalu...gwarantuję, że to coTy lubisz zagra cudownie...sprawia wrażenie obcowania z muzykami...słuchając Joli nawet metal ma cudowną stereofonię, plany, lokalizację instrumentów a nie tylko (jak się większości melomanom wydaje) "łupanie" bez opamiętania...o znikaniu głośników nie wspominam bo to bardziej głośniki, ustawienie i akustyka...

Pozdrawiam i zapraszam na odsłuch...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.