Skocz do zawartości
IGNORED

Klub NAJSTARSZYCH UŻYTKOWNIKÓW forum!

Rekomendowane odpowiedzi

Pozdrowienia dla dziadków,prawda jest taka że jak ktoś chciał coś się dowiedzieć i czegoś nauczyć,doświadczyć to trafił świetnie,teraz to tylko pyskówki,i drwiny,no i coraz mniej konkretnych porad,a coraz więcej chamstwa.

Zamykanie się w tajemnym kręgu ze względu na staż, czy datę rejestracji jest sprawą dyskusyjną. Niektórym może trącić niezdrową selekcją. Nie przesadzałbym również z tym, że tylko dziś są pyskówki i chamstwo. Było tego sporo zawsze, nicków nie będę wspominać, niektórzy dalej się tu udzielają, widocznie taki mają sposób na życie w sieci. Forum przeszło ze stadium młodego, dynamicznego i szybko rozwijającego się miejsca spotkań entuzjastów do etapu dojrzałego, gdzie dla starszych i doświadczonych użytkowników niewiele nowego odkrywa (chyba, że w dziale muzyka), a nowi/młodzi poszukujący wiedzy właściwie wszystko znajdą w archiwum. Z nudów zostaje pyskówka i trolling :). Fakt, że dawniej były osoby które robiły to z większym wdziękiem :).

Edytowane przez Kubeł

Hej,

Ja też tutaj siedzę prawie 'od początku' tj 3 lipca 2003 albo i wcześniej, kiedy to rejestracja stała się obowiązkowa. Pamiętam jeszcze wcześniejsze dyskusje na pl.rec.audio, z którego exodus użytkowników zapoczątkował forum Lukara.

Pozdrawiam wszystkich weteranów.

hififreak.wordpress.com

byloby to znaczne ograniczenie,ludzie z 7-8 letnim nie mieliby tu wstepu? Zreszta nie wiem czy ktos zechce tu sie udzielac sadzac po ilosci wpisow jw.moze przekonam Gutka,ofc jak go dorwe.On chyba wszedl tutaj po mojej rekomendacji,

09.02.2004

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Dzień dobry,

W moim profilu widnieje 2005. Ale miałem wcześniej inny login z chyba lutego 2004. Na forum zaglądam jak mam nawroty audiofilskiej choroby, czyli cały 2012 :)

Nie demonizujmy aż tak bardzo tej różnicy poziomów między tym co dziś a wtedy. Boli mnie jednak, że ten najniższy poziom dzisiaj - bardziej budżetowy sturlał się do urządzeń rodem komórka + słuchawki z kompletu. Pyskówki, czy raczej trolenie zawsze się zdarzały, ale było o co się kłócić. Dziś w dziale stereo to tylko: mam 500zł co za to kupić?

Nie czytam już periodyków typu hi-fi. Poezja mnie znudziła. Znudziły mnie urządzenia, o wciąż tej samej konstrukcji, innych obudowach, innych marek, które nic nie wnoszą. Cały czas tylko gwazdki ceny i że wszystko super gra i najlpeiej - tą drogą to sprzęt przez te lata powinien grać sto razy lepiej niż wtedy :) A gra często gorzej.

Obecnie skupiam się na kupowaniu płyt LP i budowie własnych zabawek.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Pamiętam jeszcze wcześniejsze dyskusje na pl.rec.audio

Ja też:) Znalazłem swojego ostatniego posta na pl.rec.audio - grudzień 1999 roku. Potem już mi się nie chciało udzielać na sieci. A tu zapisałem się 10 lat później - wrzesień 2009.

To były czasy!

Z weteranów brak olo78 a takze

guttena parmenidesa qb1 i wielu innych Kolegów

Broy, o ile się orientuję, to Gutten nadal się udziela :).

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące później...

Jak juz otworzyliscie tu "dom starcow" to sie dopisze i powspominam PitDog'a, Netboy'a, Harviego - ktorych mialem przyjemnosc poznac osobiscie (Zildijan nadal sie udziela - moze mnie pamieta jako ze odwiedzilismy go kiedys z prototypem Bitofona).

Co do kultury - nie sledze obecnie wszystkiego na forum (jakos odpadlem po przejsciu forum z rak lukara w nowe), ale kiedys tez bywalo roznie. Bylo sporo ciekawych postaci (Hienka-podrobka, glista, Jazz - ten 'hamerykanski") i kilka zacnych pomyslow - licytacja plyty testowej nr 001 przygotowanej przez fadeover'a, dochod (z nadtatkiem od glisty) przeznaczony na Pajacyka, czy tez zrzutka na prezent dla Lukara.

Sympatycznie bylo - no ale staruszki zawsze wspominaja stare czasy z rozrzwnieniem.

No, to oprócz tych wymienionych przez Zoltego, czekamy jeszcze na Lukara oraz Atoposa i będzie prawie komplet załogi G (od geriatryka a nie punktu ;-) )

Edytowane przez netboy

Pewnie gdyby uznać, że Ty jesteś punktem odniesienia, to można tak się umówić. Mój ulubiony "skrzypek" powiedział: "wszystko jest względne" ;)

Ps. Choć fakt, że znowu cokolwiek napisałem na AS w zasadzie obala Twoje domysły. :)

Edytowane przez netboy
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.