Skocz do zawartości
IGNORED

Shiga mini kit - zamówienie

ja_brzoza

Rekomendowane odpowiedzi

Ok. jak już będzie jakiś konkret to po prostu napisz, że wybierasz sie do tego sklepu po zakup elementów takich i takich i trzeba wpłacic tylei i tyle. Wtedy na priv podasz nr konta i po herbacie :-)

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

nie chce krytykowac plytki ale pare stron watku o shigaclonie bylo.. warto poczytac. lacznie z notami katalogowymi scalakow.

zaleta plytki jvc byly wylewki masy pod scalakami. w notach jest to opisane. trzeba poczytac. tu widze raczej dziurki na przestrzal plytki..

im bardziej sie jej przygladam tym mniej mi sie podoba...

w klonie walczylismy o rozdzielenie zasilania, odlaczanie zasilania dla czesci analogowej (dac'a) bylo w niektorych momentach bardzo wazne (duzo lepiej gral) tu niestety nie widze co jest na plytce....

Hej

chętnie to poskładam tym którzy nie potrafią i pomogę z uruchomieniem ja też to będę brał i mam w pomyśle też coś swojego tylko lepszego. (projekt już powstał)

Piszę się na jeden mini kit

Lista chętnych na "mini KIT" :

1. Kajo - 1 szt

2. molu - 1 szt.

3 marosik 1szt (dodatkowe scalaki)

4. audiophill666 - 2 szt.

5. kopczas - 1 szt.

6 .antoś - 1 szt.

7.notoryczny - 1 szt.

8. gsh - 1 szt.

9. dr,M - na 90% (potwierdze gdy bedzie konkretna wycena)

10. Darodff - 1 szt.

Pozdrawiam

Dariusz

:-)

Parę osób jest, z czego kilka ze sporym doświadczeniem z tym układem, Mam propozycję, żeby po weekendzie zamknąć listę. Podsumujemy i zamówimy płytki. Nim przyjdą, możemy zorganizować się w zakresie zamówienia na części. Ogólnie jeśli, któryś z kolegów ma sprzęt i podjąłby się wlutowania przynajmniej kluczowych scalaków byłoby fajnie (sposób gratyfikacji do ustalenia :-)

ja_brzoza, mam prosbę, ponieważ wyjeżdżam na tydzień( właśnie w poniedziałek wyjazd) i mogę nie mieć dostepu do netu, to proszę pozostaw mnie na liście - chodzi mi o to, że mogę nie być obecny przy "zamykaniu listy" a mam już propozycje osób, które mi pomogą w złożeniu, więc szkoda by mi było gdybym wypadł z listy. Z góry dziękuję:-)

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Ja się tylko podepnę i podpowiem, że bardzo dobry do CD byłby napęd z laserem od PSX/PSOne. Jakościowo laser bije całą tę chińszczyznę na łeb na szyję. A kosztuje ciut więcej od innych napędów.

Parę osób jest, z czego kilka ze sporym doświadczeniem z tym układem, Mam propozycję, żeby po weekendzie zamknąć listę. Podsumujemy i zamówimy płytki. Nim przyjdą, możemy zorganizować się w zakresie zamówienia na części. Ogólnie jeśli, któryś z kolegów ma sprzęt i podjąłby się wlutowania przynajmniej kluczowych scalaków byłoby fajnie (sposób gratyfikacji do ustalenia :-)

jeśli ktoś będzie miał z tym problem, chętnie pomogę..

1. Kajo - 1 szt

2. molu - 1 szt.

5. kopczas - 1 szt.

6 .antoś - 1 szt.

7.notoryczny - 1 szt.

8. gsh - 1 szt.

10. MARER

Poprawiam listę, bo kolega Darodff wypadł:

1. Kajo - 1 szt

2. molu - 1 szt.

5. kopczas - 1 szt.

6 .antoś - 1 szt.

7.notoryczny - 1 szt.

8. gsh - 1 szt.

10. Darodff - 1szt.

11. MARER - prośba o wpisanie ilości

Zapytałem o możliwość rozdzielenia zasilania 8/5V, kol Tibi z VICOL odpisał, że jest taka opcja: "The board allow to use separate power supply's for each section."

Zapytałem też o dodatkowy komplet scalaków: "Each extra IC set is 8euro"

1. Kajo - 1 szt

2. molu - 1 szt.

5. kopczas - 1 szt.

6 .antoś - 1 szt.

7.notoryczny - 1 szt.

8. gsh - 1 szt.

10. Darodff - 1szt.

11. MARER - prośba o wpisanie ilości

12. jankre - 1 szt.

1. Kajo - 1 szt

2. molu - 1 szt.

5. kopczas - 1 szt.

6 .antoś - 1 szt.

7.notoryczny - 1 szt.

8. gsh - 1 szt.

10. Darodff - 1szt.

11. MARER - 1szt.

12. jankre - 1 szt.

nie chce krytykowac plytki ale pare stron watku o shigaclonie bylo.. warto poczytac. lacznie z notami katalogowymi scalakow.

zaleta plytki jvc byly wylewki masy pod scalakami. w notach jest to opisane. trzeba poczytac. tu widze raczej dziurki na przestrzal plytki..

im bardziej sie jej przygladam tym mniej mi sie podoba...

w klonie walczylismy o rozdzielenie zasilania, odlaczanie zasilania dla czesci analogowej (dac'a) bylo w niektorych momentach bardzo wazne (duzo lepiej gral) tu niestety nie widze co jest na plytce....

To może żeby zrobić wypas, zamówilibyśmy jedną płytkę i zrobili jej wersję wg Waszego, najbardziej koszernego przepisu?

Chodzi mi o te wylewki masy, rozdzielanie zasilania, można by zintegrować układ z zasilaczem (z jakimś salasem bo chyba najlepszy), dodać opcję reclokingu...nie wiem co jeszcze ale fajnie byłoby mieć to wszystko w jednym miejscu..opóźniłoby to realizację o jakiś czas ale mielibyśmy najlepsze rozwiązanie z możliwych, poza tym, jak ktoś pisał wyżej, warto by dostosować płytkę do polskich warunków dostępności elementów.

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

temat poruszany... nie ma kto zaprojektowac plytki... jakby mial ktos chec to nie ma z tym az tyle roboty. trzeba tylko umiec...

jakosciowo najlepszej jakosci plytki jakie dotychczas mialem zamawial waldi06

do tego sprzetu wcale nie jest potrzebna plytka dwustronna.. a juz z cala pewnoscia nie tego rozmiaru jesli juz 2stronna...

jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma... zostaje wiec zamowienie i krojenie sciezek (jak w shigarakim) :)

chodziło mi o zwyczajne skopiowanie płytki którą otrzymamy i dodanie wylewek i rozdzielenie zasilania. myślę, że to jest realne rozwiązanie.

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

chodziło mi o zwyczajne skopiowanie płytki którą otrzymamy i dodanie wylewek i rozdzielenie zasilania. myślę, że to jest realne rozwiązanie.

też o tym myślałem, napewno obnizy to znacząco koszty skoro i tak sami mamy to lutować więc lepiej zrobić samemu kopię płytek i jakieś ich zapasy na tzw. przyszłosć.

Ja też jestem za odpowiednią modyfikacją pcb pod nasze potrzeby. Ja sam mam wersję shigaclona wg PD bez rozdzielenia zasilania z dodatkowym zegarem by Detom z przetaktowaniem spdif i buforem na wyjściu . Jak zacząłem kroić pcb i wylutowywać elementy ( proponowane rezy itd ) to zaczęła mi się płytka dewastować wiec zostało dziewiczo według PD+zegar+spdif+bufor. Dopiero później kupiłem drugiego dawcę ale w wątku przycichło wiec nie odważyłem się na więcej modyfikacji . Shiga gra "zajefajnie" już przy moim modzie a jak z oddzielnym zasilaniem 5V/8V to tylko może być lepiej. Ja niestety się nie zdecydowałem na ten mod . Ale teraz jest szansa na to aby może tylko nieznacznie przerobić pcb od chłopaków z diyaudio i mieć 100 % szczęścia . Może znajdzie się odważny ( kolega z forum ) aby się temu przypatrzeć i dokonać odpowiednich zmian ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - doświadczenia z shigaclonem kolegi "uncle_leon" z forum diyaudio.

www.studiozey.com/shigaclone/index.html

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja również mogę powalczyć z płytką w protelu, potrzebny tylko schemat.

Płytkę oryginalną od JVC to nawet posiadam jeszcze nie grzebaną, trzeba by ja tylko było rozlutować

Jeżeli ktoś ma zamiar się wycofać proszę o info, ja póki co, mam zamiar doprowadzić do zamówienia. Wydaje mi się, że cena nie jest wygórowana, za ok. 200zł z hakiem dostajemy PCB shigaclone'a, PCB zasilacza, PCB do wyświetlacza i wyświetlacz, PCB zdalnego sterowania i do tego najważniejsze kostki (LA9242M, LC78601RE, LA654, 2SA608NF, 2SB764E, 2SA1342, SC7461-103).

Jakby się udało zrobić naszą poprawioną wersję też byłoby super :-)

ja jestem za scalakami. za 25 zl mamy wszystkie niezbedne scalaki. koszt wysylki to grosze jakies wyjda (z masy patrzac) :)

co do plytki to rozdzielenie zasilania na +5 i + 8 to pestka...

zabawa zaczyna sie z prowadzeniem masy do scalakow ktore maja czesc analogowa i cyfrowa oraz rozdzielenie tychze napiec (mas i zasilań). to dopiero daje zadowalajacy efekt. nie dosc ze jest zwawo to jeszcze sie robi super detalicznie...

schemat przeciez jest dostepny w necie. zadna filozofia poszukac rc-ez31 jvc i jest...

jak nie ma to moge podeslac na @

jesli ktos chce z jednego zasilania to mozna pominac dodatkowe stabilizoatory. ja zrobilem wymiarem rowna JVC plyteczke z zasilaczami i taktowaniem. najlepszy efekt starego kenwooda czyli flipflop i zegar na bramkach.

jak ktos chce to mam jeszcze (kilka kwarcow z omigu)...

stary kenwood oczywiscie kopiowany takze przez marka levinsona czy cos w tym stylu...

oto i on

Ukryta Zawartość

aaa.

jeszcze jedno mi sie przypomlo... ten sterujacy pilot jest super... wielkoscia jak stara dobra nokia z antenka.. telefon i od razu cegla obronna ;)

Ukryta Zawartość

1. Kajo - 1 szt

2. molu - 1 szt.

5. kopczas - 1 szt.

6 .antoś - 1 szt.

7.notoryczny - 1 szt.

8. gsh - 1 szt.

10. Darodff - 1szt.

11. MARER - 1szt.

12. jankre - 1 szt.

13. Jervas - 1 szt.

1. Kajo - 1 szt

2. molu - 1 szt.

5. kopczas - 1 szt.

6 .antoś - 1 szt.

7.notoryczny - 1 szt.

8. gsh - 1 szt.

10. Darodff - 1szt.

11. MARER - 1szt.

12. jankre - 1 szt.

13. Jervas - 1 szt.

14. koluszkin - 1 szt.

1. Kajo - 1 szt

2. molu - 1 szt.

5. kopczas - 1 szt.

6 .antoś - 1 szt.

7.notoryczny - 1 szt.

8. gsh - 1 szt.

10. Darodff - 1szt.

11. MARER - 1szt.

12. jankre - 1 szt.

13. Jervas - 1 szt.

14. koluszkin - 1 szt

15. pablo231 - 1 szt (dodatkowe scalaki)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.