Skocz do zawartości
IGNORED

Iść dzisiaj na piwo, czy na wódkę?

Thorogood

Rekomendowane odpowiedzi

Nie iść bo.... trzeba potem wracać... ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Poezja piwosza:)

Gdzie zycie jest podle i trosk ci przybywa, Wez kufel w swe rece i napij sie piwa

Piwo pijesz - wiesz ze zyjesz

Wszystkich stron swiata piwosze laczcie sie! Bardzo prosze

Od dobrego piwa fantazji przybywa

Tylko prymitywni ludzie albo dzicy Nie wiedza jaki przysmak warza browarnicy

Wypijesz jedno, drugie, trzecie piwo - pojdziesz moze krzywo, A po gorzalce nie pójdziesz wcale

Piwo Tychy - czysci kichy

Rolniku tylko dobre piwo podwoi ci żniwo

Kufel piwa zywieckiego postawi na nogi nawet chorego

Lejmy w pyski Browar Tyski

Pijac Lecha - w głowie uciecha

Zadna qrwa, zadna dzi(e)wka nie zastapi kufli piwka

Piwo jest dobre, piwo pic trzeba Kto pije piwo pójdzie do nieba

Zapobiec kłopotom, lub pozbyc sie AIDSA mozesz w jeden sposob - pijac piwo Schulteissa

Chcesz polepszyc duszy swej - piwo w gardlo sobie lej

Kiedy sie piwo w kuflu zapieni, wnet wartosc jego czlowiek oceni

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A ty Jacuś wolisz mszalne czy samogon?

Zdecydowanie samogon, ale dobry, mszalnego nie piłem, ale z tego co wiem to sikacz.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

To nie byłeś nawet ministrantem? ;p

Ja też nie miałem okazji spróbować ale też słyszałem, że cienkusz:) Natomiast dobry destylat to cymes!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To nie byłeś nawet ministrantem? ;p

Ja też nie miałem okazji spróbować ale też słyszałem, że cienkusz:) Natomiast dobry destylat to cymes!

Ty mnie tu fox-siu pod włos now wiesz...ministranci wina nie pija, a już na pewno nie mszalne.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Brakuje mi "Ducha Puszczy" lub "Kopnięcia Łosia" mogłaby być też jakaś dobra bieszczadzka śliwowica ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Tylko koszerne. Nie ma opcji żebyś się struł jakimś świństwem.

Starozakonni wiedzą co dobre. I ceny u nich są niskie. Także jak nie jesteś wojującym Palestyńczykiem polecam pić u nich...

Warto nauczyć się pić miód pitny, to też umiejętność. Tylko normalny sycony miód pitny a nie barwioną zaprawę na chińskim miodzie ze spirytusem przemysłowym, po niej kac gigant czeka :D Przez chłodniejszą część roku taki trunek to świetna rzecz, może nie w lecie (wino i piwo) ale pozostała część roku i DOBRY miód...

Podobnie z tokajem, prawidłowo robiony tokaj to świetna rzecz ale to tak samo jak z "bużole" a pełnym zakończonym winem.

Jakie to piwo ?

Świeże , naturalne.

Dawno już przestałem pić szczyny typu te wszystkie Żywce, Lechy, Tyskie, Warki, Carlsbergi, Heinekeny ...

Znajomy ma hurtownię z piwem. Praktycznie żadnej z tych marek nie ma w marketach, całkiem inne gatunki.

Najczęściej kupuję u niego świeże, niepasteryzowane piwo robione wg radomskiej receptury z bodaj 1922 roku.

On sam jest znanym w Polsce browarnikiem, pomagał Ciechanowi tworzyć receptury.

Ma w hurtowni i sklepie tak ze 250-300 gatunków i żadnej marki koncernowej.

Kaca po tym nie mam.

Natomiast po dwóch koncernowych piwach już mnie głowa boli.

Dlatego piję tylko Ciechana niepasteryzowanego zielonego . Zauważyłem ( w zasadzie kumpel podpowiedział ) , że Ciechan czerwony niepasteryzowany mocniejszy ma jakby posmak spirytusu .

W mojej okolicy nie ma lepszego .

Łomża niepasteryzowana ---- beee

Perełka ----- bebe bebeeb bebebe

Kasztelan ----- ujdzie

Są jakieś jeszcze inne , ale gorsze od Ciechana .

Brakuje mi "Ducha Puszczy"

Ty tak żartujesz , czy na prawdę brakuje Ci Żubra ?

Ten Żuber to dawno nie jest robiony w Białymstoku na Dojlidach , tam produkują Tyskie i coś tam .

Dla mnie Żuber to sikacz .

Świeże , naturalne.

Ostatnio takie piłem zaraz po 90 - roku , Dojlidy Herbowe i jeszcze w Warszawie najtańsze Królewskie , wtedy był już bum na pasteryzację .

, a Ciechan niepasteryzowany jest mikro filtrowany , szef Ciechana twierdzi , że to zatrzymuje drożdże i mikro elementy , a wielkie koncerny że nie .

Ani Łomża, ani Perła, ani Kasztelan to nie są piwa niepasteryzowane.

To przekręt, oszustwo.

Ciechan jest w miarę przyzwoity, ale niestety schodzi na psy.

Aczkolwiek najbardziej spektakularnie zszedł na psy Browar Czarnków, po prywatyzacji.

To były świetne piwa a teraz robią marketowy badziew.

Ani Łomża, ani Perła, ani Kasztelan to nie są piwa niepasteryzowane.

No właśnie , okres przydatności do spożycia jest niesamowicie długi .

Może te piwa nie pasteryzują , ale chemicznie konserwują ? Tak czy tak to nie nadają się do picia .

Kantują.

Pasteryzacje według PN to przykładowo podgrzanie na 1 minutę do 78 stopni Celsjusza (nie wiem jak to jest dokładnie).

A oni podgrzewaja do 76-77 stopni.

I w świetle prawa nie jest to pasteryzacji.

dobre piwo nie jest zle(milo by miec pod bokiem taka hurtownie jak ty)...ale ja wole whiskey pomijajac oczywiscie sikacze jak Ballantines czy JW...

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

radze sie na Irish przestawic w rozsadnej cenie i dobre bo ludzie zlopia Ballasie i JW ...

Polecam Tullamore Dew, Jameson, Bushmills.....single tez dobre

...nie wiem czy dobrze robie polecajac bo 10 lat temu ballas i JW tez byly niezle

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Poszukam po sklepach.

Aczkolwiek ostatnio najlepiej się czuję po rumie z colą.

Na Kubie od rana waliliśmy Cuba Libre i cały czas jak nowo narodzony.

Ale pewnie dobry rum, inna cola, morskie powietrze, brak stresu itp...

no i te cygara zwijane na udach pieknych kubanek....

zazdroszcze bo nie bylem ale mam nadzieje zdazyc zanim sie otworza na swiat i zobacze ten skansen...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.