Skocz do zawartości
IGNORED

Wyroby Pana Kuleszy

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 17.07.2013 o 14:01, HQ napisał:

popatrz jakie sprzety miał możliwość Damjan posłuchać. Porównaj ze swoim systemem. Wyciągnij wnioski.

wyciągam wnioski że szkoda kasy na peyingi. Wystarczą mi moje wstęgowe dali. Zagra to za wysokie progi jak na mnie hehe

wyciągam wnioski że szkoda kasy na peyingi. Wystarczą mi moje wstęgowe dali. Zagra to za wysokie progi jak na mnie hehe

Masz Dali Ikon 1, jak widzę, ja miałem Dali Ikon 6MK2 i to był dramat - jeśli mówisz o basie i średnicy, bo wysokie to jeszcze były znośne. Miałem kolumny darkula i nie byłem z nich zadowolony, ale bas DALI to akurat się chowa przy darkulowych:)

ale bas DALI to akurat się chowa przy darkulowych:)

Z pewnoscią kolumny Pana D są lepsze w basie. W koncu ogromne pierdzingi car audio mają lepszy bas, średnica membran robi swoje.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Jak widzisz Damjan pisał że w Twoich pakach tylko wysokie są co najwyżej znośne, cała reszta nawet w jego pakach 6MK2( a to konstrukcje parę klas wyższe niż Twoje), to dramat.

Więc pomyśl co jest u Ciebie.

W dniu 18.07.2013 o 09:45, HQ napisał:

Jak widzisz Damjan pisał że w Twoich pakach tylko wysokie są co najwyżej znośne, cała reszta nawet w jego pakach 6MK2( a to konstrukcje parę klas wyższe niż Twoje), to dramat.

U mnie mam wyrafinowane, zwiewne , przestrzenne wysokie na lepszych płytach pełne oderwanie od kolumn. Średnica gęsta, niezwykle barwna. Hmm skoro ikony to u damjana dramat..tylko dramat w porównaniu z czym? i o ile droższym? bo jak porównywać to z tą samą półką cenową

Dawno tu nie zaglądałem i może było podawane wcześniej, ale oszczędźcie mi poszukiwań podsuwając linka do specyfikacji technicznej, interesuje mnie:

- jakie modele głośników grają w tych konstrukcjach

- jak zestrojone są te basowe głośniki tj jakie są litraże dobrane pod te Peiyingi, czy są dwie osobne komory czy jedna wspólna itd (rozumiem że to obudowa zamknięta)

- końcówka mocy jakie parametry mocy ma przy 8/4 ohm ? To klasa AB ? Jakie trafo/pobór mocy ?

Dzięki.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Na górze Monacor DT 109,

na średnicy Visaton BG 20

na dole Beyma HP 10, to pracuje jako konstrukcja Open baffle

W skrzyni OZ dwa Peyjingi. Komora jest wspólna. Połączone szeregowo.

Pojemność komory około 75l.

Końcówek mocy jest osiem. Pre w klasie A w pełni zbalansowane, z DACiem na pokładzie, ze zwrotnicą aktywną.

Trafo chyba 0.8kW. Chyba, nie wiem nie zaglądałem. Pytaj konstruktora.

Moc taka, że gram najczęściej na godz 8 i jest głośno. Na 9-tą to już jest bardzo, bardzo głośno w 40mkw. I mówię o sytuacji gdzie regulacje gain mam ściągnięte o 50-75%. Gdybym na nich dołożył mocy to na godz 7-mej trzeba by opuszczać pokój:-)

Nie wiem jaka jest wydajność poszczególnych końcówek mocy. Poprzednia końcówka pracowała najpierw w klasie A potem B. Teraz jest chyba tak samo. Ale o takie rzeczy musisz pytać Darkula jak Cię to interesuje.

To nie wiesz w jakiej klasie pracuje Twoja końcówka, jaka jej moc na 8/4 ohm ? Z całym szacunkiem ale jak ja coś kupuję lub zamawiam to chce wiedzieć każdy szczegół.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

To nie wiesz w jakiej klasie pracuje Twoja końcówka, jaka jej moc na 8/4 ohm ? Z całym szacunkiem ale jak ja coś kupuję lub zamawiam to chce wiedzieć każdy szczegół.

Ja tam wolę ułyszeć jak gra. Tych pieców, zacnych, z rewelacyjnymi parametrami już trochę miałem.

Damjan.

Aleś mnie zaskoczył. To nie Ty przypadkiem pisałeś:

,,żadnych kolumn nie było i nie będzie, to pic na wodę, szukałem wpisu darkula o tych kolumnach i znalazłem, wcześniej przebrnąłem przez wiele jego wpisów...i niespodziewanie zainteresowały mnie czy zaintrygowały, na tyle, że postanowiłem je tu przytoczyć, zgrupować, bowiem z wypowiedzi tych wyłania się naprawdę bardzo ciekawa postać, wbrew pozorom.''

,,jego podejście do klienta (petenta:)) jest skandaliczne, bardzo wysokie mniemanie o sobie - nie wiem tylko czy rzeczywiście ten facet tak siebie ceni, czy robi to celowo - tzn. tworzy celowo pewna aurę artysty, który nic nie musi - to ludzie chcą...i poczekają sobie, bo WARTO. Druga sprawa to branża - audio jest specyficzne i ludzie wydają duże pieniądze, nieraz bez zastanowienia i nieracjonalnie - piszę tu też o sobie - bo tych interesów z Kuleszą nie mogę sobie darować. Kulesza wie o tym, dlatego pisze na forach swoje bajki, do tego paru naganiaczy - i leszcz złowiony''

,,Dewizy Pan Darka - to amatorszczyzna, tupet, pazerność, krętactwo, nieudolność, niesłowność, nieprawdomówność, dalej już nie chce mi się pisać.''

,,a konkluzja jest taka - pewne jest (w mojej opinii), że wzmaki zagra "miażdżą" te tanie wzmaki sklepowe - NADy, DENONy, natomiast wydając 8 tys. na integrę darkula dzisiaj dobrze bym się zastanowił i poszukał na rynku wtórnym jakiegoś wzmacniacza, no ale cóż, jak niektórzy słusznie pisali - poszedłem "na skróty".

,,Zgoda, że dużo tu wpisów po prostu złośliwych, zawistnych, ale ci ludzie ogólnie maja rację, darkul to krętacz, naciągacz, i nie zakrzyczysz tego faktu''

,,Przypuszczam, że za jakiś czas będzie powtórka z tej rozrywki, awantura i nagonka na Pana Darka ucichnie, a potem znowu wróci Pan Darek na forum, odezwie się paru zachwyconych klientów i nagoni (nieświadomie, bo nic nikomu nie chcę zarzucać) kolejnych leszczy, a ci będą płakać - pieniądze wpłacone, a sprzętu nie mam...''

,,darkul i tak ma swoją fliozofię "to nie ja jestem dla klienta, lecz klient dla mnie, będę go robił w wała (jak jest naiwny), a tych ostrożniejszych i tak przeczołgam, jeśli będzie to dla mnie wygodne, nic na siłę:), najpierw pieniądze, a potem to ja rządzę !"

,,to właśnie jest taki pic na wodę - mi robił kolumny 3 miesiące, drugich po pół roku w ogóle nie dostałem, HQ150 ze swoich zrezygnował po paru miesiącach...a teraz Pan Darek robi kilkanaście na raz?, czy on wie w co się pakuje? bajeczki''

,,To, że darkul robi lipę - to widać - zdjęcia nie kłamią, to, że integry walcują firmowe sprzęty za 20-30 tys. to też lipa (czy marketing Pan Darka, bo w bajkach wszystko jest możliwe). Ponoć topowa integra IV miała wszystko "walcować"- DLA MNIE nie - bo robiłem porównania z wzmacniaczami w okolicy 15 tys - i tu zagra IV nie przeskoczyła, a biorąc pod uwagę jakość wykonania, wadliwość - to sensownie wziąć taką zagrę za jakieś max. 4-5 tys. - ale to moje zdanie..''

,,Jedyne co Pan Darek potrafi robić najlepiej to OBIECAĆ, nie ma dla niego rzeczy niemożliwych...dopóty nie ma kasy na koncie, po wpłaceniu pieniędzy sytuacja się zmienia i pojawiają się problemy - oczywiście nie z winy Pana Darka.

żenada, bezczelność, tupet... ''

,,mistrzu, ty wszystko i wszystkich olewasz. A koń jaki jest to widać i słychać ''

,,ten człowiek jest stuknięty, zakładając (raczej słusznie), że i teraz robi Ciebie w balona, to po co przesuwa termin z dnia na dzień i dodatkowo wkurza Ciebie? przecież mógłby tradycyjnie bajerować np. wysyłka w każda środę, ale nie - on woli siedem razy w tygodniu podawać nowy termin wysyłki:), a może jemu zależy, żeby tu się coś działo w "jego" temacie - w myśl zasady "nie ważne co piszą, ważne, żeby pisali":)

HQ150, wielki szacun ode mnie za Twoją cierpliwość,..a może darkul celowo to robi? może w ten sposób robi sobie z Ciebie jaja?

będzie rocznica, na bank''

,,I niech tu ktoś jeszcze napisze, że warto zamówić coś u darkula, i w ogóle, że ten facet jest NORMALNY...''

,,tak w ogóle to nikt nie robi nic co mu się nie opłaca:), dobrze, że podkreśliłeś sowicie, nic mi do tego ile zarabia itd, ale darkul przegina - bo dostając naprawdę dużą kasę, robił / i robi w konia niemiłosiernie. To jest podejście cyniczne i chamskie, chyba właściwie ktoś tu wspomniał o nihilizmie, facet ma ludzi w tyłku, bo wie, że i tak kolejni leszcze się znajdą. ''

,,darkul po prostu dobrze wie, że klient nie podejmie żadnych kroków prawnych, bo to szkoda czasu i zachodu. Dlatego tak wali w ciula''

,,Już chyba nikt, nie wyłączając konstruktora, nie będzie tu pisał farmazonów, że na sprzęt darkula warto czekać, sorry z kim , z jaką firma może się darkul równać pod względem podejścia do klienta

szok,...ale cóż "będziesz pan zadowolony"

,,Pan Darek jest nieźle pierd.olnięty, to nie jest tylko tupet, bezczelność, to zachowanie, które trudno opisać kierując się normalnym rozumem. Przecież ten jełop - jeśli planuje rzeczywiście wysłać sprzęt - powinien podać termin z zapasem, żeby nie wkurzać już i tak dobitego człowieka''

,,kto by przypuszczał, że w gronie audiofili/melomanów (niepotrzebne skreślić) znajdzie się facet o mentalności cinkciarza, takiego warszawskiego cwaniaczka?

Na pierwszej stronie audiostereo powinno wisieć ostrzeżenie, grubym drukiem ''

Możesz parę słów wyjaśnienia?

Kiedyś tam się wylogowałem z tego tematu bo żenada straszna. Nie chce wyręczać autora w wyjaśnieniach, ale skoro przytoczyłeś, bo mi się już zdawało po jego ostatnich postach że mam jakieś omamy, to mam na to jedno określenie : makaron na jednym jajku.

Sory , ciężko się powstrzymać.

A to nie przypadkiem następca ikon 6 czyli dokładnie tej samej serii co ikon 1? Bo z różnicą klas to chyba dla podkreślenia wypowiedzi było?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Dali Ikon 1:

http://www.dvdsystem.pl/opis.php?towID=7144

i Dali Ikon 6MK2:

http://audiofil.eu/sklep-internetowy/details/348/prod.html

Risto

czy dalej coś o podkreśleniu wypowiedzi będziesz pisał?

Edytowane przez HQ150
Gość Gosc

(Konto usunięte)
<br />A dobrych zdjęć sprzętu HQ150 jak nie bylo tak nie ma<br />

No przykro mi. Jakie zrobiłem takie zamieściłem.

Rozkręcał nie będę. Rozkręciłem mój poprzedni dzielony i zamieściłem zdjęcia.

Zdjęcia faktycznie są amatorskie jak wszystkie moje.

<br />Z tego wszystkiego przestałem czytać tego tasiemca. Za dużo wody, za mało konkretów.<br />

A tu piszesz głupoty. Jakoś nie przestałeś pisać i nawet sam zamieszczasz wpisy.

<br /> Dzięki temu, od ciekawości i umiarkowanego optymizmu przeszedłem do lekceważenia. <br />

A to akurat jest mi obojętne. Nie zamierzałem akurat Twojej ciekawości i obojętnie jakiego Twojego optymizmu wzbudzać.

Edytowane przez HQ150

A dobrych zdjęć sprzętu HQ150 jak nie bylo tak nie ma

woodolec chcesz zdjęcia? chyba miałes nadzieję ze poznasz bebechy zagry i klona zmontujesz hehe

nie ma tak.Chcesz to płac :)

Dla wszystkich, którzy:

a) nie mieli okazji posłuchać wyrobów Darkula i chcieliby zaspokoić ciekawość oraz zacząć wypowiadać się merytorycznie

b) mieli okazję posłuchać i chcą kupić integrę Zagra, ale boją się o terminowość Darkula

c) [inne powody]

Proponuję zakup używanego, gotowego do gry urządzenia:

http://allegro.pl/wzmacniacz-zintegrowany-stereo-zagra-wwa-i3385191780.html

Dla wszystkich, którzy:

a) nie mieli okazji posłuchać wyrobów Darkula i chcieliby zaspokoić ciekawość oraz zacząć wypowiadać się merytorycznie

b) mieli okazję posłuchać i chcą kupić integrę Zagra, ale boją się o terminowość Darkula

c) [inne powody]

Jeśli to taki wypas to nie rozumie dlaczego się go pozbywasz po 7 miesiącach ?

Dla wszystkich, którzy:

c) [inne powody]

Jeśli to taki wypas to nie rozumie dlaczego się go pozbywasz po 7 miesiącach ?

Macbook Pro , Apple Airport Express ---> Audiolab M-DAC---> Roksan Caspian M1 NG----> Minas Anor IIIs (2,5way) ----> B&W ASW600

Wiesz, zawsze można inaczej, lepiej. Za te pieniądze wydaje mi się, że to rzeczywiście jest "wypas", choć nigdzie tego nie napisałem, bo nikogo do niczego nie namawiam, nie przekonuję etc. Wyraziłem w opisie aukcji swoją opinię, która patrząc na mnie jako na sprzedającego, jest oczywiście subiektywna. Ja dość często zmieniam sprzęt i niestety gonię za króliczkiem. Nigdy niczego nie sprzedawałeś, bo miałeś ochotę wymienić?

P.S. Czasownik "rozumieć" w pierwszej osobie = "rozumiem"

Panowie,

dzisiaj jedzie do mnie darkul z końcówką, opiszę dźwięk i zrobię zdjęcia, gorzej będzie z wnętrzem, bo darkul nie przesłał mi takich, zobaczymy może sam zajrzę do środka integry...

ale brzydal ,bez zmiany obudowy wstyd postawić w salonie :]

no i ten włącznik z przodu .... może nie zabije jak się go dotknie

Edytowane przez Waluch

audiokarma.org

ale brzydal ,bez zmiany obudowy wstyd postawić w salonie :]

no i ten włącznik z przodu .... może nie zabije jak się go dotknie

masz rację, ja też miałem takiego brzydala, z darkulem trzeba wszystko w szczegółach omawiać, bo jak klient niekumaty to darkul się nie przyłoży.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
<br />no i ten włącznik z przodu .... może nie zabije jak się go dotknie <br />

A to się wyjaśniło dlaczego peem sprzedaje. Pewnie jest spadkobiercą bo właścicela zabiło!

Ciekawe kto jeszcze większą bzdurę napisze?

Panowie,

dzisiaj jedzie do mnie darkul z końcówką, opiszę dźwięk i zrobię zdjęcia, gorzej będzie z wnętrzem, bo darkul nie przesłał mi takich, zobaczymy może sam zajrzę do środka integry...

No powodzenia. Daj znać jak grają ATC SCM 40 w tri-ampingu.

Tylko nie rozumiem będziesz miał system dzielony czy integrę?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

O.K. czyli podobnie jak miałem poprzednio w Kappach. Tylko ja miałem to w systemie dzielonym.

Gwoli scisłości będziesz miał regulację gain na każdy kanał. To nie jest regulacja wysokich, średnich i niskich.

Koniecznie napisz jak to gra, bo wygląda na to, że tak samo zbudowaną, tylko 10-kanałową mi robi Darkul do kina domowego.

Damjan jeszcze Ci powiem, że u mnie przy podobnym rozwiązaniu na Kappach, sam pasywny bi-amping wniósł tyle dobrego, że kręcenie tymi nastawami gain nie było wogóle potrzebne. I tak grałem z nastawami na 0.

Edytowane przez HQ150

O.K. czyli podobnie jak miałem poprzednio w Kappach. Tylko ja miałem to w systemie dzielonym.

Gwoli scisłości będziesz miał regulację gain na każdy kanał. To nie jest regulacja wysokich, średnich i niskich.

Koniecznie napisz jak to gra, bo wygląda na to, że tak samo zbudowaną, tylko 10-kanałową mi robi Darkul do kina domowego.

Darkul przesłał mi zdjęcie elektroniki do Twojej końcówki 8-kanałowej

i jak zrozumiałem - to jest ta do kina domowego? czyli 8 a nie 10?

post-32408-0-06160100-1374240085_thumb.jpg

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Darkul przesłał mi zdjęcie elektroniki do Twojej końcówki 8-kanałowej

i jak zrozumiałem - to jest ta do kina domowego? czyli 8 a nie 10?

Te osiem kanałów które widzisz to ja mam obecnie w stereo w sytemie aktywnym.

Do kina bedzie dziesięć żeby w systemie 7.1 fronty i central zasilić w bi-ampingu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.