Skocz do zawartości
IGNORED

Autko dla Żonki

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Było w poście 8.

Ładna, nawet bardzo i z temperamentem.

<br />Jasny gwint ! Fura na pierwszym planie !<br />Aaaaaaaaaaaaaaaaa :) <br />

aaa..,chciałeś żonkę na pierwszym:))

Dla mnie w autosegmencie B Mito I Ypsilon, to najpiękniejsze w aspekcie linii nadwozia- bez konkurencji!

Też dziś widziałem nowego Swifta, w środku ładna dziewczyna. Pasowało do siebie.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Użytkownicy+

Witaj Robert,:)

Niestety, żoneczka nie chce słyszeć o używce i na nic Twoje czy moje wypociny.Woli tańsze, ale nowe i nic panie nie zrobisz.

Wydaje się, ze to jednak Polo okaże się wygranym.

Tu miałeś salonowe, choć podemonstracyjne:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wybraliście w sumie ten sam koncern. Pozostaje mi życzyć szerokości.

Ukryta Zawartość

Pozwole sobie zacytowac jeden z wielu komentarzy ze znanego portalu samochodowego.

"Moi drodzy, nie trzeba jedzić TSI czy TDI by być stałym bywalcem serwisu. Moje Polo-auto kupione przez mnie w salonie z poczciwym silnikiem benzynowym wolnossącym 1.4 16V 85 KM po wygaśnięciu gwarancji bez przerwy się psuje (cewki zapłonowe padają jak muchy). W ciągu ostatniego miesiąca padły już kolejne dwie cewki i czekał mnie 2 x serwis. Szlag mnie chce trafić, że dałem się nadziać ale cóż. Polak mądry po szkodzie. Nigdy więcej VW (tudzież innych wynalazków grupy VAG)."

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Hej KT

Nonie psuj juz dobrego humoru nabywcy klamka zapadła nic nie da się zrobić. A tak swoja droga też trzebamiec trochę szczęścia. Mój wóz jak się czyta gdzieś tam miał drugie miejsce bezawaryjności w autach od 1-3 lat. Jest naprawdę super jeśli chodz o te sprawy. Przez dwa lata nie zrobiłem nic. A jak się trafi toktoś to samo autotrfił z tym że z silnikiem Diesla, gdzie naprawdę częstobywał w serwisie. Padały wtryski i cuda się działy. Jemu się ni udało, mi chyba tak.

pozdrawiam

Pozwole sobie zacytowac jeden z wielu komentarzy ze znanego portalu samochodowego.

"Moi drodzy, nie trzeba jedzić TSI czy TDI by być stałym bywalcem serwisu. Moje Polo-auto kupione przez mnie w salonie z poczciwym silnikiem benzynowym wolnossącym 1.4 16V 85 KM po wygaśnięciu gwarancji bez przerwy się psuje (cewki zapłonowe padają jak muchy). W ciągu ostatniego miesiąca padły już kolejne dwie cewki i czekał mnie 2 x serwis. Szlag mnie chce trafić, że dałem się nadziać ale cóż. Polak mądry po szkodzie. Nigdy więcej VW (tudzież innych wynalazków grupy VAG)."

Ja mam od nowego francuza 1.4 16V i siódmy rok leje tylko paliwo i oleje.Fakt- mało się nim kulam.

Skoro o żabojadach, to dwa słowa...

Pierwszego Peugeota 306 1,4 kupiłem od nowego chyba 97 czy 98.Nakulałem ok. 250 tysi i nawet najmniejszej awarii.Zaskoczony byłem o tyle, ze chyba wszyscy znajomi, a już na pewno większość, stukała się w głowę, na myśl, o zakupie 306- tki.Na szczęście, to ja miałem rację, bo było to jedyne autko, które przy tym przebiegu nie miało żadnej usterki(!)Po nim nabyłem jego większego brata - 406 -tkę w kombi.Ech..,piękne lata korzystnego leasingu już nie wrócą:(, ale wracając do samego modelu, to też zrobiłem, podobnie jak 306-tką ok 260 tysięcy i gdyby nie końcowy(chyba 240 tysi) akcent(padł komputer), to miałbym równie nieskazitelne zdanie.

Zatem, Francja elegancja nie takla delikatna i awaryjna jak wtedy się o niej mówiło.Dziś Francuskie marki są dla mnie pewną niewiadomą, bo od lat wierny jestem innej, ale to już zupełnie inny temat.

Jako fan Mietka doradzam dla Pań model CLC, który nie jest już w produkcji. Dlatego można go kupić taniej jako auto używane.

Auto opiera się na technice starej Klasy C, wewnątrz to też stara C klasa (co oznacza lepsze materiały, niż w tej aktualnej - trochę chińskiej pod tym względem...).

Auto IMO stylistycznie udane, ponadczasowe, jak każdy Mercedes, eleganckie, prestiżowe i nie powinno sprawiać przez długie lata eksploatacyjnych kłopotów.

Z silnikiem 1.6 powinno być też (w miarę) ekonomiczne, no ale benzynowego Mieczysława nie kupuje się dla ekonomii. ;) Na uwagę zasługuje bardzo bogate seryjne wyposażenie w każdej wersji. Panie z zacięciem sportowym nie przejdą obojętnie obok szybkiej i mocnej wersji 350... i pewno Panowie by się na taki motor nie obrazili :)

Image.jpg?p=081126_06:09

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

mieczysław i silnik 1.6 to ma start jak fiat panda do setki,

a pali trzy razy tyle :)

co do awaryjności,

miałem yarisa ts 105KM jeździłem nim 6lat,

poza wymianą tarcz (polecam ATE),

kompletnie nic się nie popsuło, ze trzy żarówki wycieraczki tylko olej płyny

oryginalny japończyk płynął do mnie 3 miesiące :)

z żalem sprzedawałem to auto, szybkie zwinne z parkowaniem w wawie bez problemu,

na trasy mało komfortowy jak każde małe auto,

ale na miasto istna rewelacja, wiele aut z silnikami 2.0 nie dawało mu rady

co kolesie się denerwowali jak malutki yaris odchodził :)

teraz toczę się s40 1.6 benzyna, wolny jak wół ale komfortowy :)

i ma większy bagażnik ale na miasto jednak mniej poręczny

Focal + Naim

Oczyścicie że z silnikiem 1,6 CLC demonem prędkości i przyspieszeń nie będzie ale jako autko dla kobiety - czemu nie? Zresztą nie jest wcale tak źle: 129KM, 207km/h, choć 11,2s do setki nie jest sportowym wynikiem. Za to zużycie paliwa NIE JEST 3x większe od Pandy: 8,7l/100km miasto, 5,44l/100km poza miastem i mieszane 6.57l/100km

Zresztą - jeśli się przejmujesz czymś takim jak zużycie paliwa, to nie kupuj Mietka, kup Skodę SDI. Będzie mało palić - to na pewno.

Gdy mnie pytają ile pali mój Kompressor to odpowiadam szczerze: cały bak! :)

Ostatnia okazja by pojeździć prawdziwym samochodem z mechanicznie doładowanym motorem, zanim euroekooszołomy zrobią z tego przestępstwo...

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

My z małżonko jteśmy zwolennikami japońskich ( co prawda nie wszystkie są składane w JP) i obecnie taki sobie upatrzyła.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

teraz toczę się s40 1.6 benzyna, wolny jak wół ale komfortowy :)

i ma większy bagażnik ale na miasto jednak mniej poręczny

To witam w klubie V:)

Fakt, 1.6 trochę mało, ale w sumie uważam to auto za b.udane i przemyślane.

To witam w klubie V:)

Fakt, 1.6 trochę mało, ale w sumie uważam to auto za b.udane i przemyślane.

Przy takiej masie, 1.6 turbo 180 KM i jest ok :)

My z małżonko jteśmy zwolennikami japońskich ( co prawda nie wszystkie są składane w JP) i obecnie taki sobie upatrzyła.

Fajny, szkoda że następca kultowego CRX-a to słaba hybryda 124 KM...ostatnio ją wzmocnili do 137 KM.....nie wiem co się stało z Hondą, ale zatrzymali się w miejscu.....oferują za mało silników, a te co są to już stare klamoty......myślę o 1.4 100 KM, 1.8 142 KM., 2.0 156 KM i-Vtec....brakuje turbo-benzyn bardzo.....a masa samochodów coraz wyższa.....

Na pierwszego diesla też trzeba było długo czekać. Jednak wypuściła silnik kompletny. Ciężko w ogóle rozpoznać, że to diesle. Pracuje cichutko płynnie. Sam jeżdżę civikiem 1.8 iVtec poprzednią wersją. Lubi wyższe obroty i dynamiki mu nie brakuje. Przy spokojnej jeździe w trybie mieszanym ( jeżdżę do pracy ok 70 kaemów dziennie) pali 6-7,5 litra. Jak narazie nic się nie psuje przebieg 73 tyś. Naturalnie wkrótce czeka mnie wymiana klocków i tarczy tylnych. Samochód sympatycznie się prowadzi, choć na nierownych drogach belka skrętna z tylu troche może denerwować. Mnie nie przeszkadza jeżdżę po niemieckich ulicach więc jest OK. Dodatkowym atutem civika jest jego pakownośc. Łatwo składane tylne siedzenie dół lub góra pozwalają zapakować auto jak małą pólciężarówke - przydatne kiedy odiwedzam rodzinę w kraju lub przy wakacyjnych wyjazdach.

Niedługo ta dynamika będzie do wsadzenia sobie głeboko w odbyt. Zaczaiły się na nas kierowców, rzesze niebieskich wolontariuszy od łysego gargamela. Ledwo poczujesz dynamikę a tu lizak STOP, pull over :)

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...

Tego programu moto "Maskwa rulit" nie oglądajcie z żoną! :)

Swoją drogą Angole powinni rzucić na to okiem. Ich obleśny Clarkson może tej rosyjskiej prezenterce buty czyścić! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.