Skocz do zawartości
IGNORED

CEC TL0X + DA1N "w poszukiwaniu św.grala"

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Zioła trzymają wartość zawsze :)

podobnie jak wszystkie inne używki , moze to kwestia utrzymania stalego klienta :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

jarek&ania to ja do tego dołoze ustawione przekrety gdzie klientami były banki w Polsce i nasi czcigodni politycy z pierwszych stron gazet

wszyscy milcza bo wstyd wielki tak dac sie przerobic a w dodatku zyja z pieniadza publicznego :)

podobno obecnie najbardziej ciekawa jest lista klientów AmberGold ktorzy nie poszli do prokuratora szukac swoich pieniędzy jak inni ciułacze :)

OK koniec -teraz temat wlasciwy

Jako ,że mieszkam w 3-city "Amber Gold" , przekręty w sądach, prokuraturze itp. są stałym scenariuszem naszego krajobrazu (niestety) ;(

Ale taki Amber Gold to chłopcy w krótkich spodenkach.

Polecam obejrzeć film : "ENRON- The smartest guys in the room".

Albo film : "Inside job".

To jest obraz postrzegania demokracji i prawa w moim ulubionym kraju USA.

Przy tych filmach bledną najlepsze produkcje z Hollywood.;)

Na prawdę polecam.

Kilku moich znajomych ' przełamywało ' twardy charakter brzmienia Gryphona albo lampowym pre lub lampowym cdp

i trochę pomagało - ponoć.

Tutaj nie trzeba było niczego przełamywać.

Słuchałem tego seta i ciężko było o miejsce - ciągły tłok!

Jeden z komentów.

Następny w alfabecie jest Sonus Faber z kolumnami Stradivari Homage, napędzanymi przez wzmacniacz Antileona marki Gryphon oraz odtwarzacz CD Mikado (również Gryphon). Przewody - van den Hul. Kiedy dowiedziałem się, że Sonusy będą współpracowały z elektroniką Gryphona, to byłem ciekaw, jak dość przecież sucha i dynamiczna duńska elektronika zagra z podobnie grającymi (przynajmniej na średnicy i górze) włoskimi "flagowcami". A tu - bingo: gładki, nieco nawet delikatny dźwięk, z dobrą dynamiką i niemal "analogową" gładkością. Niespodziewanie dobre połączenie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A tu - bingo: gładki, nieco nawet delikatny dźwięk, z dobrą dynamiką i niemal "analogową" gładkością. Niespodziewanie dobre połączenie.

Maciek.

Pytanie tylko czy to zasługa sprzętu czy kolumn ? ;)

Jeden z komentów.

Następny w alfabecie jest Sonus Faber z kolumnami Stradivari Homage, napędzanymi przez wzmacniacz Antileona marki Gryphon oraz odtwarzacz CD Mikado (również Gryphon). Przewody - van den Hul. Kiedy dowiedziałem się, że Sonusy będą współpracowały z elektroniką Gryphona, to byłem ciekaw, jak dość przecież sucha i dynamiczna duńska elektronika zagra z podobnie grającymi (przynajmniej na średnicy i górze) włoskimi "flagowcami". A tu - bingo: gładki, nieco nawet delikatny dźwięk, z dobrą dynamiką i niemal "analogową" gładkością. Niespodziewanie dobre połączenie.

Van Den Hul, Magnepan zobacz jakimi kablami to podpięli - profanacja!

ach ten rozrabiaka van den Hul :)

+1

Panowie, VDH Revelation był,jest i będzie idealny dla Gryphona i nie ważne z jakimi kolumnami będzie podłączony.

Mój + dla Rafaello za komentarz o mule.

Piano , SF Stradivari to jedna z lepszych dżwiękowo kolumn na tej Planecie.

Gdyby został podpiety inny piec na przykład lampowy to gwarantuję że VDH Revelation nie byłby podpiety gdyż popsuł by cały dżwięk systemu.

Jeden z komentów.

Gryphon Antiloeon i suchość?

Nawet z "beczkami" B&W jest plastycznie. Dla mnie nieco ostro, dobitnie (jak na nagłaśnianych prądem koncertach), ale nigdy nie sucho.

Oczywiste dla mnie jest też, że ZAGRAŁ z SF Stradivari, bo wiem jak dobrze współpracuje z Extremą... Choć to połączenie jest dla mnie nawet nieco za słodkie i wypełnione (choć w żadnym wypadku nie przymulone!).

Jak piszecie - na początku w systemie z Wadią (bez pre) były długo VDH The Revelation (głośnikowe), ale zmieniły je (chyba najwyższe) Acoustic Zen. Z tym, że nieco zaskoczyło nas, że sieciówki dały większe zmiany na plus, niż głośnikowe!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

<br />Gryphon Antiloeon i suchość?<br />Nawet z "beczkami" B&W jest plastycznie. Dla mnie nieco ostro, dobitnie (jak na nagłaśnianych prądem koncertach), ale nigdy nie sucho.<br />

Suchość Gryfa to mit!W sam raz dla Jammie, go:)

Megan,

Sorki, ale zobacz co tam słychać w nu soul, nu jazz:)

Piano,w muzyce nujazz,nusoul jest wszystko fine.

Masz wokół siebie osoby które mogą tylko poklepywać cię po ramieniu że to czy tamto w Twoim sytemie gra dobrze.

Jeśli Ty uważasz że zestaw gra OK to tylko potwierdza Twój wybór.Ale,

1. Bliski sąsiad używa Gryphona z VDH Revelation.Jak dla mnie przy innych kablach po 5 min. nerwowego słuchania krew płynie z uszu...

2.Znajomy z UK, niespokojny Włoch zestawił ciekawy system marki Gryphon Antileon + EAR/Yoshino 868 lampowy pre + EAR/Yoshino Accute I cd player po to tylko aby złagodzić agresję Gryphona.Nie pamietam już jakich używał kolumn i kabli

ale kiedy pytałem go dlaczego Gryphon to z usmiechem na twarzy odpowiadał że lubi pełen zakres wrażeń dżwiękowych.

Piano, mądrze napisał Rafaello: próbuj,porównuj i nie zasypuj gruszek w popiele.Ale najwazniejsze jest to aby ten dżwięk

podpasował i pasował Tobie a nie sasiadom.

Ps.Proszę nie pytaj co to za firma ten EAR/Yoshino , poczytaj trochę a pózniej możemy pogadać.

<br />1. Bliski sąsiad używa Gryphona z VDH Revelation.Jak dla mnie przy innych kablach po 5 min. nerwowego słuchania krew płynie z uszu...<br />

Oj..,Megan,:)

Ten bliski sąsiad jest Tobie tak bliski, jak dalekie Ci sprecyzowanie o jakiego Gryfa chodzi.

<br />Masz wokół siebie osoby które mogą tylko poklepywać cię po ramieniu że to czy tamto w Twoim sytemie gra dobrze.<br />

Ręka w górę, kto mnie tu poklepuje???!!!

Cholera..,było mi pisać, ze jestem se wsi!!!

Megan,

Przecie mnie tu nikt nie lubi!:)

fajny ten 2013 rok :)

Piano, masz w zasięgu ręki wspaniałego zdolnego muzyka LM, który jest tak dobrze zżyty z muzyką jak Ty ze swoją rodziną.

Zaproś i zasięgnij porady a otrzymasz rzetelną prawdziwą opinię od kogoś kto jest sam chodzącą muzyką.Ja mam za daleko do 3M

po za tym moje zdanie nie będzie wymierne gdyż nie jestem zawodowym muzykiem. Na początku sądziłem że ' piano ' to

właśnie LM a nie Ty. Trochę byłem zdziwiony tym faktem gdyż zazwyczaj muzycy profesjonalni nie posiadają dobrych systemów

do odtwarzania ani żadnych poza samym instrumentem bo w końcu czego za dużo to też nie zdrowo.

Ps.Piano z uwagi że AS jest forum publicznym dla audiofili to nie mogę napisać nic więcej ponad to co czytają wszyscy.Wiedz że

forum jest przeglądane przez rózne ważne osoby ze świata dobrego dżwięku które nie zalogują się personalnie ale czytają

to o czym piszemy .

LM?!

Megan,

Nie te progi.

Moze Ty masz chody i na samo hasło MAGNEPAN 3city przyjeżdża do Ł. buty Ci czyścić.

Jam jest chłopak ze wsi, więc na łaskawość Leszka nie mam co liczyć chociaż mam go za miedzą.

Trochę sobie jaj robię, bo zupełnie nie rozumiem Twojego ost.posta. do czego nawiązujesz?

aaa.., i gdzie Ci klepiący mnie po plecach???:)

Piano odpowiedz sam przed sobą czy wybór systemu to Twoja potrzeba czy raczej snobistyczny kaprys ?

1. Jeśli potrzeba to dlaczego :

a.dobry słuch ,wybitny słuch

b.studia muzyczne

c.niespełnione ambicje muzyczne

d.pragnienie grania na jakimś instrumencie.

e.chęć posiadania dobrego dżwięku w zasiegu ręki i Ty to słyszysz.

Jeśli znajdziesz w sobie co najmniej 2 podpunkty w/w to najlepiej wiesz i będziesz słyszał które z urządzeń nie grają

na 100% i są do dalszej weryfikacji. To wszystko jest proste ale trudno czasami się z tym zmierzyć bo SŁUCH jest najważniejszym

elementem toru naszego systemu, a do braku słuchu nikt na tym forum się nie przyzna............bo wtedy pozostaje punkt nr

2.Snobistyczny kaprys

Mam nadzieję że trochę Ci pomogłem i ulżyłem.

Pozdrawiam Cię.

Piano odpowiedz sam przed sobą czy wybór systemu to Twoja potrzeba czy raczej snobistyczny kaprys ?

1. Jeśli potrzeba to dlaczego :

a.dobry słuch ,wybitny słuch

b.studia muzyczne

c.niespełnione ambicje muzyczne

d.pragnienie grania na jakimś instrumencie.

e.chęć posiadania dobrego dżwięku w zasiegu ręki i Ty to słyszysz.

Rozbawiłeś mnie w tak miłe południe... Co to wszystko ma wspólnego z zakupem audio i co to znaczy dobry, albo wybitny słuch...???

Czy kupując sportowy samochód trzeba być kierowcą rajdowym...???

Chodzi o słuch muzyczny czy o to jak wysokie częstotliwości słyszysz, bo przecież wiadomo, że z upływem lat słyszymy coraz gorzej, co generalnie nie jest istotne w samym postrzeganiu i odbiorze muzyki. Czy edukacja muzyczna jest niezbędna do delektowania się muzyką czy też sprzętem audio...??? Tego już w ogóle nie jestem w stanie zrozumieć...

Jak się pragnie grać na wybranym instrumencie to się po prostu bierze lekcje i zaczyna uczyć grać, niezależnie od wieku, wystarczą chęci i odpowiednie podejście plus nauczyciel muzyki.

Co to znaczy dobry dzwięk...??? Bo Charlie Parker miał sound świetny, chociaż większość jego płyt brzmi żle.

Wczoraj byłem koncercie i mam płytkę z praktycznie tym samym materiałem, która brzmi nieżle (Delmark Records) i jak myślisz, gdzie brzmi lepiej... w domu z audio systemu czy na żywo...'-))))

Co właściwie chcesz udowodnić...??? Wytłumacz proszę...!

Parker's Mood

Tak...

Myślę o założeniu nowego wątku "Zrozumieć megana"

Piano, może ten ostatni wpis był trochę za bardzo 'poluzowany' ale zapewniam Cię że wcześniejsze są przemyślane i szczere.

Wydaje mi się że mam trochę doświadczenia ze sprzętem ale skłamałbym gdybym powiedział ze słyszałem prawie wszystko.

Zabawiam się w audio od 30 lat i miałem okazje poznać b. ciekawych ludzi związanych z tą branżą i sporo się też od nich dowiedzieć i nauczyć.Muzyka jest moją pasją i radością życia więc stworzenie tego jedynego systemu naj..... jest niemożliwe

z uwagi na pewne ograniczenia [ lokal , preferencje muzyczne Twoje i domowników, odtwarzanie takiej czy innej muzyk itd a wreszcie sam budżet] więc postanowiłem trochę poeksperymentować . Ale o tym innym razem.

Jesli będę pomocny pisz na priva lub pytaj wprost na Forum.

Jeszcze raz pozdrawiam z miasta grali.

Czy kupując sportowy samochód trzeba być kierowcą rajdowym...???

Mark , odpowiedzią na to jedno pytanie załatwiam całą resztę.........ok?

Jeśli ktoś kupuje sportowy samochód nie mając wprawy za kierownicą robi sobie krzywdę na równi z brakiem posiadania

prawa jazdy i jazdą sportowym samochodem.Słuch to podstawa do odbierania przyjemności ze słuchania muzyki na

dobrym sprzęcie.

A tak na marginesie to ufoludki z Marsa nie zatruwają wam zbyt wilgotnego powietrza nad Michigan ?

Tak...

Myślę o założeniu nowego wątku "Zrozumieć megana"

Jego się nie da zrozumieć, nasze umysły są zbyt mało pojętne. Megan ma swój świat z Vovoxem i wersalkami w roli głównej, nie pojmiemy tego piękna...

Wydaje mi się że mam trochę doświadczenia ze sprzętem ale skłamałbym gdybym powiedział ze słyszałem prawie wszystko.

Zabawiam się w audio od 30 lat

No cóż..,mnie wypada tylko paść do nóżek.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.