Skocz do zawartości
IGNORED

Z butami w cudze poglądy

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

Prosta sprawa. Skrupułów piszemy. ;)

Nie miał skrupułów, bo gdyby miał, to pod pretekstem braku panowania nad wątkiem, wątek by wyleciał już dawno temu. Forumowa praktyka pokazywała, że tak się wcześniej działo z kilkunastoma innymi wątkami i takie było uzasadnienie wywalenia na bocznicę lub skasowania wątku. A ten wątek wkurzał moderatorów od samego początku, czego nie kryli.

To nie jest wcale przekonujące. Ja mogę ale mnie nie. Kali. Czyli brak empatii.

Za "skrupóły" przepraszam.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

To nie jest wcale przekonujące. Ja mogę ale mnie nie. Kali. Czyli brak empatii.

To może być nieprzekonujące dla ciebie, ale taka była prawda. Próbowałem chronić wątek przed skasowaniem, ostrzeżenia, że wątek może zostać skasowany jak wiele innych miałem od kilku osób, które historię forum znają lepiej niż ja.

Banowanie przez autora wątku to zabieg higieniczny. Czasami nie ma innego wyjścia jak wyeliminować osobę, która „rozwala” wątek. Ma to często poklask reszty Wątkowiczów.

„Poszkodowany” ma możliwość założenia kontrwątku.

Ot takie normalne Forumowe życie.

Moderator ma prawo do wszystkiego co nie godzi w standardy forumowego życia. Moderatorzy powinni stać na straży kultury wypowiedzi w wątkach. Jednocześnie mają obowiązek do działań drastycznych, chroniących społeczność Forum.

Jeden z moich wątków politycznych zamknął jeden z Moderatorów. Wątkowicze za bardzo rozpędzili się i balansowali na granicy prawa. Moderator mimo uzgodnienia z Autorem zadecydował. W tamtym przypadku miało to uzasadnienie. Ja mógłbym zareagować po zbyt długim czasie.

Są różne przypadki. Forumowicze w znacznej swej większości nie są idiotami i potrafią zrozumieć świat.

Natomiast są przypadki, kiedy jak na dłoni widać, że Moderator mija się ze swoją powinnością. Wystarczy zajrzeć do kilku wątków, gdzie kwitnie chamstwo. Żaden Moderator nie raczy wyciąć komentarzy i upomnieć Forumowiczów.

W wielu wątkach strach pisać.

Reakcja w sprawie wiadomych wątków to zaś zwykła niekompetencja i ujawnienie swoich kompleksów władztwa.

Polecam więc Moderatorom zająć się tym do czego są powołani. Powołani również do naprawiania swoich błędów, do działań zgodnych z praworządnymi oczekiwaniami Forumowiczów.

Może coś za coś? Strony powinny wyrzec się ataków personalnych i tego Moderacja niech pilnuje. Natomiast spory mogą dotyczyć tylko zjawisk i niech dotyczą bo tak niestety zbudowany jest Świat.

Również czasami Moderator poczytnych forów.

Gość rochu

(Konto usunięte)

A pan panie Rochu, po niechlubnej, a właściwie haniebnej wypowiedzi w wątku o Seniczu powinien zaszyć się w mysiej dziurze i posiedzieć tam celem przemyślenia swojego zachowania. Ale widać wstyd jest dla uczuciem równie obcym jak dobre maniery i honor.

Chyba coś nie teges z tobą.

Czy zacytowanie kilku prawdziwych a zarazem niechlubnych wypowiedzi senicza to hańba?

Nie.

Nie będę się zatem nigdzie zaszywał gdy na forum jest tylu małych psujów.

Trzeba ich tępić.

A co do senicza. Mam ci powiedzieć to głośno?

Ok.

SENICZ ODPOWIADA ZA ZNISZCZENIE TEGO FORUM.

TAK UWAŻAM I SĄDZĘ, ŻE NIE JESTEM ODOSOBNIONY W TEJ OCENIE.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

Jak niby dorosli zachowuja sie jak szczeniaki to tak trzeba z nimi postepowac.

Senicz jednak mimo wad czegos szukal, byl chory moze to leki winne byly ze postawa byla mocno zachwiana.Pracuje w szpitalu to widze wplyw farmaceutykow.

A czlowiek ktory nie slucha sercem bedzie i tak gluchy do konca zycia.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Tępić? Fizycznie? Brawo Rochu, brawo, brniesz coraz bardziej - widać wizerunek kota wyposażonego w kij do baseballa zrobił z ciebie supermena gotowego zwalczać wszelkie zagrożenia, zwłaszcza te wyimaginowane. I zwłaszcza wirtualnie. Myślę, że naprawdę jesteś niedowartościowanym zakompleksionym człowieczkiem, dodającym sobie siły przez irytowanie, prowokowanie i szydzenie z innych oraz przez ataki na osoby, które w żaden sposób nie mogą się bronić.

Użytkownika rocha ignoruję od jakiegoś czasu i nie widziałem jego postów, ale przeczytałem je po tej twojej ripoście.

Myślę, że śp. senicz musiał być inteligentnym facetem, skoro rochu tak fanatycznie nienawidzi go nawet po śmierci.

A podsumowując całość postaw tego żenującego typka, to gdzie jest waleczny wojownik palton? Innych się banuje lub nawet wyrzuca z forum, a tutaj jawnie ksenofobiczne wypowiedzi są dozwolone tylko dlatego, że gość wierzy w grające kable?

Ścieralem się z seniczem dosyć często, czasem doprowadzał mnie do szału i wymyślałem mu od idiotów ale jestem pewny, że to nie on rozpieprzył to forum. Pierwszy był taki powalony artysta co gadał z kosmitami - bywalcy wiedzą o kogo chodzi. Potem była zgraja fanatyków typu paszteto i inni.

Forum jakoś przetrwało chociaż wtedy moderacja była szczątkowa.

senicza od czasu do czasu wspominam ciepło bo mimo swoich wad był to prawdziwy pasjonata i amator w pierwotnym sensie tego słowa. Żałuje, że nie poznałem go osobiście, żałuję niektórych zdań pod jego adresem ale myśle, że oddaje mu to teraz swoją pamięcią.

Tak więc łapy precz od senicza!

Jestem Europejczykiem.

Dziwna sprawa ale bez względu czy to jest wątek zwolenników czy przeciwników słyszenia ogólnie w stosunku do tego poziomu forum z przed pięciu lat obecnie po prostu mamy szum informacyjny.

Całe szczęście że jeszcze co któraś osoba we własnym interesie używa uszu bo reszta namiętnie pisze :)

Tak więc łapy precz od senicza!

Włodek był po prostu od dłuższego czasu poważnie chory, nawet sam o tym nie wiedział, może traktowaliśmy go za poważnie i stąd to nasze rozgoryczenie i złość na niego.

Nie mam ochoty mieć zdania czy był cacy czy be w sumie czy dziś to istotne?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Chyba coś nie teges z tobą.

Czy zacytowanie kilku prawdziwych a zarazem niechlubnych wypowiedzi senicza to hańba?

Nie.

Nie będę się zatem nigdzie zaszywał gdy na forum jest tylu małych psujów.

Trzeba ich tępić.

A co do senicza. Mam ci powiedzieć to głośno?

Ok.

SENICZ ODPOWIADA ZA ZNISZCZENIE TEGO FORUM.

TAK UWAŻAM I SĄDZĘ, ŻE NIE JESTEM ODOSOBNIONY W TEJ OCENIE.

Panie Rochu , jeśli nawet , to nic nie stoi na przeszkodzie aby odbudować merytorycznie to forum , po co rozdrapywać stare blizny i jątrzyć ?

Jak powiedział kiedyś E. Hemingway : " szczęście to po prostu dobre zdrowie i zła pamięć " , czego panu i nam wszystkim życzę .

P.S.

Nie zmienimy przeszłości ale mamy wpływ na przyszłość .

Piotr

Odnotowuję zniknięcie kolejnego wątku: Dzień Lemura - ankieta.

Pomiędzy wyjściem z pracy a dotarciem do domu i odpaleniem kompa wątek zniknął. Moderatorów całkiem pop...doliło?

Jestem Europejczykiem.

Rochu to człowiek który dał się "wkręcić" w audiofilizm, stał się "nałogowcem" dzięki własnym zmysłom które płatają figle, mam na myśli samosugestie.

Senicz mu ten świat rozwalał, dlatego jest taki na niego zły

Odnotowuję zniknięcie kolejnego wątku: Dzień Lemura - ankieta.

Pomiędzy wyjściem z pracy a dotarciem do domu i odpaleniem kompa wątek zniknął. Moderatorów całkiem pop...doliło?

normalne

wtedy przychodzi służba porządkowa

przegląda szuflady, zżera cukierki, wypija kawę

opróżni kosz spod biurka

sprawdzi pocztę na kompie, zapomnianego pendriva schowa do kieszeni

i do domu

:)

i tak to właśnie giną wątki...

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

to poże zamiast pierdzielić jak Pyton Delficki napiszesz wyrażnie zamiast bąkać pod nosem jak Prezes właśnie. Tak jakoś sie składa, że z tym kojarzą go wszyscy.

Jestem Europejczykiem.

akie to szczescie ze nie uczyles moje dzieci.

"moich dzieci" powinno być w tym zdaniu. Nie weim czy to takie szczęście.

Senicz był dziwakiem i jednak hobbystą - czyli jak większość - dziwakiem. Jeszcze nie ma zakazu prawnego bycia dziwakiem.

Niczego nie rozwalił, a na pewno nie tego drętwego forum dla podnieconych narcyzów zachwycających się osiągnięciami swojego słuchu. Jeśli już go posądzać można o jakieś sprawstwo, to najwyżej takie że zadziałał na jak katalizator zarówno na tych, którzy toczą pianę pisząc o nim jak i na tych, którzy mu zorganizowali "pokaz" na AS.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.