Skocz do zawartości
IGNORED

Z butami w cudze poglądy

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

To forum już od bardzo dawna nie jest moim, ale nie pojmuję co komu przeszkadzał klub ateistów audio voodoo w zakładce "Kluby", gdzie niezależnie od wyznawanych poglądów na audiofilizm można było się ścierać i polemizować. Najwyraźniej dzisiejszego popołudnia ktoś poczuł moc stojącą za sobą i postanowił to wszystkim ukazać, a że moc i jej adresat są tu najwyraźniej specyficznego rodzaju, przeto zadziałali zbójeckim stylem - zza węgła i przez łeb.

https://www.audiostereo.pl/topic/101570-z-butami-w-cudze-pogl%C4%85dy/

Na forum sprzedawców mięsa śmieliście reklamować sałatki warzywne ???

Wy się dziwicie że Was zagazowali, ja się dziwię, że żyliście tak długo....

Takie stare chłopy a nie znają ludowej prawdy iż nie ważne kto ma racje, ważne kto płaci rachunki

Powtórzę, co już napisałem wcześniej w "Uwagach dot. forum": (...) klub "grających kabli", w ramach asekuranctwa, poprawności politycznej, odpowiedzialności zbiorowej oraz pseudorównowagi także wylądował na Bocznicy. I właśnie dlatego został zamknięty przeze mnie. Uważam, że oba wątki powinny wrócić tam, gdzie ich miejsce, czyli do Klubów, bo choć nie umiemy różnić się pięknie, to jednak - różnimy się. A różnica, w przeciwieństwie do utopijnej równości, jest realną wartością, jest tym, co pozwala ludziom uruchamiać myślenie, a także jest podstawą wolności. To nie jest prawda, że w obu wątkach było tylko wzajemne mordobicie, bo w obu była przede wszystkim wymiana zdań na tematy interesujące dyskutantów, choć oba kluby skupiały ludzi z antypodów rozumienia audio i przeżywania swoich pasji, a nawet wrogich sobie, ale przecież wrogość jest naturalnym stanem relacji społecznych. "Jeśli wolność słowa w ogóle coś oznacza, to oznacza prawo do mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć" - powiada Orwell. Jeśli moderacja tego nie rozumie, to znaczy, że nic nie rozumie.

Tu nie chodzi o poglądy. Nie chodzi o popsucie interesów.

Tu chodzi o zamanifestowanie mocy, jak również zauważa Autor.

Takie polskie, zamanifestować kto tu rządzi.

A swoją drogą, zwykłe chamstwo w wielu wątkach to nie poglądy. Pod rozwagę Forumowiczów…

A swoją drogą, zwykłe chamstwo w wielu wątkach to nie poglądy. Pod rozwagę Forumowiczów…

to jest właśnie główny problem forum, - od czasu kiedy internet jest powszechny i tani (dostęp)

jeszcze 8 lat temu - jeden z drugim musiał na ogół szukać kafejki albo od kumpla klikać

teraz byle kto może pisać, byle co...

no i są efekty....

zresztą - wystarczy przejść się ulicą.... :(

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

To ja bardzo chciałbym się dowiedzieć od Moderacji:

- kto zamknął ten wątek, czyja to była decyzja?

- na jakiej podstawie? (naiwnie zakładam, że Regulamin jest nadal jedyną podstawą zamykania wątków, chociaż historia AS pokazywała już odstępstwa)

Kolejny raz powtarzam, że dla transparentności i poszanowania samej Moderacji powinna ona zamieszczać wpis informujący o przyczynach zamknięcia wątku, usunięcia wpisu, etc. W przeciwnym razie to faktycznie robią się takie 'strzały zza winkla'. Owszem Moderacja nie ma łatwego życia, ale z wypełnianiem tej funkcji wiąże się pewna odpowiedzialność i wymagana jest odwaga do wzięcia odpowiedzialności za swoje działania przed społecznością forum.

W tym wątku tutaj pojawiło się kilka b. mądrych wpisów o różnicach, spieraniu się i szanowaniu odmiennego zdania. Ja niestety dawno straciłem poczucie i naiwną wiarę, że są to wartości uniwersalne.

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość rochu

(Konto usunięte)

A ja uważam, że dobrze się stało. I według mnie należą się brawa i szacunek dla Moderacji za odwagę.

To jest miejsce poświęcone audio i czas najwyższy aby ktoś zaczął pilnować aby pozostało ono forum tematycznym.

Osoby zainteresowane negowaniem tego faktu zawsze mogą znaleźć miejsce choćby na forum onetu albo na blogu trójwymiarowego.

Nikt przecież nie zamyka im ust ani nie ogranicza ich wolności poprzez robienie porządku, który powinien być zrobiony tu od dawna.

Mam nadzieję, że na zamknięciu wątku o ateistach audio-voodoo Moderacja nie poprzestanie i doczekamy się wreszcie spokoju i wolności od tych wszystkich kreatur, których od dawna nie powinno tutaj być.

W tym wątku tutaj pojawiło się kilka b. mądrych wpisów o różnicach, spieraniu się i szanowaniu odmiennego zdania. Ja niestety dawno straciłem poczucie i naiwną wiarę, że są to wartości uniwersalne.

ajajajaj jak sie spienił czolowy moderator i blokowacz ktory swoj wontek zupelnie gdzies na bocxznicy nagle potraktowal jak gwiazdke boza.Zamknac ten watek w cholere a dyskutantow..tez zamknac.

Mam nadzieję, że na zamknięciu wątku o ateistach audio-voodoo Moderacja nie poprzestanie i doczekamy się wreszcie spokoju i wolności od tych wszystkich kreatur, których od dawna nie powinno tutaj być.

generalnie chodzi o to zebysmy sobie mogli popieprzyc i wcisnac dowolne glupoty komu sie nawinie.

A ja uważam, że dobrze się stało. I według mnie należą się brawa i szacunek dla Moderacji za odwagę.

To jest miejsce poświęcone audio i czas najwyższy aby ktoś zaczął pilnować aby pozostało ono forum tematycznym. Osoby zainteresowane negowaniem tego faktu (...) Mam nadzieję, że na zamknięciu wątku o ateistach audio-voodoo Moderacja nie poprzestanie i doczekamy się wreszcie spokoju i wolności od tych wszystkich kreatur, których od dawna nie powinno tutaj być.

Kolega pisze bzdury totalne. W wątku który bardzo mnie zainteresował tak w skrócie można było przeczytać, że po zmianie lampy brzmienie wzmacniacza zmienia się a po umieszczeniu go na kocyku z wełenki lam peruwiańskich już nie. Jak rozumiem powyższą wypowiedź osoba która nie słyszy wpływu dziwacznych przedmiotów luźno związanych z wytwarzaniem dźwięku jest kreaturą a ta która słyszy (lub nie słyszy ale siedzi cicho) poważanym audiofilem.

Ciekawe rozumowanie...

Jestem Europejczykiem.

To jest miejsce poświęcone audio i czas najwyższy aby ktoś zaczął pilnować aby pozostało ono forum tematycznym.

Osoby zainteresowane negowaniem tego faktu zawsze mogą znaleźć miejsce choćby na forum onetu albo na blogu trójwymiarowego.

Nikt przecież nie zamyka im ust ani nie ogranicza ich wolności poprzez robienie porządku, który powinien być zrobiony tu od dawna.

Tragedia. Czyli inny punkt spojrzenia na audio, zdroworozsądkowy/krytyczny (niepotrzebne skreślić) nie mieści się w jedynej słusznej wizji partii wiodącej?

ajajajaj jak sie spienił czolowy moderator i blokowacz ktory swoj wontek zupelnie gdzies na bocxznicy nagle potraktowal jak gwiazdke boza.Zamknac ten watek w cholere a dyskutantow..tez zamknac.

Widzę (Muls, uwaga trudne słowo!) ubodło Cię, że ktoś Cię za trollowanie w wątku zbanował.. Aj aj waj, krzywda się stała... Idź wylewać swoje żale gdzie indziej. Nikt inny oprócz Ciebie zbanowany nigdy przeze mnie nie został. Taki zaszczyt Cię spotkał. Doceń to i przestań zaśmiecać wątek wycieczkami osobistymi.

Powrót po dłuższej przerwie...

mnie generalnie to wisi czy ty mnie zbanujesz czy nie bo jest to moj chleb powszedni natomiast nie wisi idiota ktory rozpycha sie, narzeka, walczy o wolnosc, wyklina moderacji , tlumaczy innym po czym sam stacza sie z pochylni.po prostu Wymagasz...wspolczucia.Zamknac ciebie razem z wontkiem

zebys jednank nie był opuszczony... Tylko trzech idiotow jest tu konsekwentnych..z bezradnosci.W tym jeden banuje zanim zalozy.wontek,tak na wszelki wypadek.Ciekawe ze to zawsze ci sami i zawsze teporyjki.Tak statystycznie.. skoro to lubisz.

Zwięźle określę co mi się nie podoba.

- Nie podoba mi się traktowanie dorosłych ludzi jak szczeniaków. Wątki mające setki, a nawet tysiące wpisów wisiały spokojnie w zakładce "Kluby" i długi czas nikomu to nie przeszkadzało, a naraz, tylko po to żeby kogoś poniżyć, przenosi się je na "Bocznicę". Albo trzeba je tam było przenieść od razu, albo zakazać takich wątków, a nie pomiatać ludźmi dla pokazania własnej wyższości.

- Ewentualny zakaz tworzenia takich wątków uważam jednocześnie za bezsensowny. Każda dziedzina ludzkiej działalności obarczona jest głupotą i hobby audiofilskie nie jest od tego wolne. Dlatego krytyka jest naturalną odtrutką na bzdury, a kwestią pozostaje jedynie dopilnowanie, by sama nie przybrała form niedorzecznych.

- Za niskie uważam nie szanowanie cudzych uczuć. Autorów wątków, zwłaszcza tak popularnych, niewątpliwie łączą z nimi więzy emocjonalne, co jest naturalną ludzką postawą. Dlatego likwidacja bądź szarganie takimi wątkami jest wyrazem braku wczucia w cudzą psychikę.

- Każda próba zamykania ludziom ust w sytuacji kiedy faktycznie wymieniają informacje a nie tylko mnożą obelgi i kiedy informacje te wymieniają otwarcie, a nie na zasadzie knowań bądź będącego skutkiem zmowy złośliwego odbiegania od zasadniczej tematyki celem jej zakrzyczenia, jest godna potępienia.

Widzisz chyba że świat się zmienia, prawda?

szybko i w spodziewanym kierunku....

w każdym zakresie...

niezależnie od tego - kto, co napisze w imieniu wartości

:(

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Widzisz chyba że świat się zmienia, prawda?

szybko i w spodziewanym kierunku....

w każdym zakresie...

niezależnie od tego - kto, co napisze w imieniu wartości

:(

Swiat się nie zmienia, bo ludzie zawsze byli tacy sami. Jak się nie udaje zostać wybraną królową folwarku to pozostaje bycie karbowym.

Ale ja zwrócę jeszcze uwagę na jedną rzecz. Zdaje się, że autor wątku o klubie też nie miał skrupółow i banował "niewygodnych" dyskutantów? ;)

Więc jak to z ta wolnością jest? Jak nam, to sie należy - a jak "inny" to już nie?

Swiat się nie zmienia, bo ludzie zawsze byli tacy sami. Jak się nie udaje zostać wybraną królową folwarku to pozostaje bycie karbowym.

ludzie - tak

nie zmieniają swojej natury

ale przyjmują "nowe" wartości w innych proporcjach, niż kiedyś

Kiedyś była jedynie ambona, teraz media i internet.

warto przejrzeć ostatnie wpisy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Banowanie miało miejsce w obu wątkach. Osobiście takiego sposobu działania nie popieram i w swoich wątkach nigdy tzw. "narzędzi moderacyjnych" nie używałem.

Ok. Choć to nieco inne przypadki niż ten stosowany przez moderację. Nie ta waga problemu.

Instytucjalne pokazywanie, co i jak się powinno i można - jest już cenzurą.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Zdaje się, że autor wątku o klubie też nie miał skrupółow i banował "niewygodnych" dyskutantów? ;)

Prosta sprawa. Skrupułów piszemy. ;)

Nie miał skrupułów, bo gdyby miał, to pod pretekstem braku panowania nad wątkiem, wątek by wyleciał już dawno temu. Forumowa praktyka pokazywała, że tak się wcześniej działo z kilkunastoma innymi wątkami i takie było uzasadnienie wywalenia na bocznicę lub skasowania wątku. A ten wątek wkurzał moderatorów od samego początku, czego nie kryli.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.