Skocz do zawartości
IGNORED

Śpieszmy się kochać plazmy... :(

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

No a moja plazma już kilka lat świeci bez zarzutu.

Mam szczerą nadzieję że będzie świecić do czasu gdy oledy staną się realną alternatywą.

Co ciekawe, kupiliśmy sobie z wujem takie same telewizory w niemal jednakowym czasie.

I u niego obecnie ekran zużyty koszmarnie, a mój nadal zachwyca znajomych.

Tyle że on swojego używał często jako monitora do komputera.

Hehe, kiedyś miałem w perspektywie trochę niebezpieczną dla życia sytyację.

No i pytam przyjaciółki, co jej przypisać z klamotów, jakby gdyby coś.

Bez namysłu odpowiedziała : - meble sosnowe i telewizor.

Tak, ale są to te nieliczne z wystaw, które chodziły przez cały dzień, całymi miesiącami - a cena z kosmosu ok. 3000 zł za 42 calowy.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ważne, ze jeszcze jest światełko w tunelu i jeszcze można coś fajnego kupić. Ale to już niestety ostatnie chwile.

Panasy niestety się kończą, ale podobno całkiem niezły jest Samsung F8500.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Panasy niestety się kończą, ale podobno całkiem niezły jest Samsung F8500.

Gdzieś czytałem jakiś test, że niestety do VT Panasa bardzo, baaardzo daleko.

Ciekawe jak wypadnie w testach ten nowy Full Led Panasa. No i ile to będzie kosztowało?

Gdzieś czytałem jakiś test, że niestety do VT Panasa bardzo, baaardzo daleko.

Ciekawe jak wypadnie w testach ten nowy Full Led Panasa. No i ile to będzie kosztowało?

Czytałem wiele testów F8000 i widziałem go w warunkach domowych. Nie odstaje on od VT poziomem czerni i kontrastu. A po drugie jest dużo jaśniejszy. Piszesz wiec jakieś bzdury.

W testach, tam gdzie mierzą, każdy wyraźnie wskazuje na lepszą czerń Panasonica. W przypadku Samsunga wychodzą jakieś rozbieżności, od niedużych różnic do sporych, może znowu zależy to od przekątnej ekranu w ich plazmach.

W sumie jakby nie wypadł, to i tak tylko LED, pewnych cech swego rodzaju sztuczności obrazu chyba się nie da przeskoczyć, choćby miał parametry kontrastu jak plazma (co pewnie jest do osiągnięcia, choć wątpię że już w tym roku będą takie modele).

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Piszesz wiec jakieś bzdury.

W testach, tam gdzie mierzą, każdy wyraźnie wskazuje na lepszą czerń Panasonica. W przypadku Samsunga wychodzą jakieś rozbieżności, od niedużych różnic do sporych, może znowu zależy to od przekątnej ekranu w ich plazmach.

Warto też dodać, ze ten Samsung dosyć mocno buczy. I jak uzyskuje się wysoki w nim kontrast.

No i jak Samsung długo pochodzi ............ Nasuwa mi się tutaj porównanie pomiędzy Toyotami i Hyundayami. Niektóre wyglądają wręcz identycznie, ale zdecydowana różnica zaczyna się gdy porównamy ile tych drugich stoi w serwisach ASO.

-Toyotami i Hyundayami. Niektóre wyglądają wręcz identycznie, ale zdecydowana różnica zaczyna się gdy porównamy ile tych drugich stoi w serwisach ASO.

Sam jestem ciekaw - podaj info, jeśli wiesz.

Czasy, gdy słowo "koreański samochód" powodowało jedynie pełne politowania pół-uśmieszki to zamierzchła przeszłość. Obecnie Republika Korei jest pełnoprawnym graczem na światowym rynku samochodowym i plasuje się w czołówce.

Z telewizorami jest tak samo

Obecnie śmichy-chichy powoduje słowo "chiński samochód". Już niedługo bardzo się zdziwimy.

Z elektroniką będzie tak samo.

Czasy, gdy słowo "koreański samochód" powodowało jedynie pełne politowania pół-uśmieszki to zamierzchła przeszłość.

... nie zdziwiłbym się, gdyby dzisiaj taki VW był bardziej awaryjny od choćby KIA. ... tak że czasy się zmieniają. Jedne firmy robią coraz większą tandetę (rozpadające się silniki VW - wystarczy poczytać o trubo benzynach 1,4 160KM), a inne idą z jakością do przodu. To samo jakość materiałów ... w nowej mazda 2 plastik, fantastik, w mazda 6 ale starszej chyba też, a w KIA Cee'd porządny, miły w dotyku materiał.

Czasy, gdy słowo "koreański samochód" powodowało jedynie pełne politowania pół-uśmieszki to zamierzchła przeszłość. Obecnie Republika Korei jest pełnoprawnym graczem na światowym rynku samochodowym i plasuje się w czołówce.

Z telewizorami jest tak samo

Obecnie śmichy-chichy powoduje słowo "chiński samochód". Już niedługo bardzo się zdziwimy.

Z elektroniką będzie tak samo

Mam nadzieję że w końcu przyjdzie taki czas że Europejska myśl techniczna zmiażdży (dosłownie) dotychczasową całkowitą dominację azjatycką, tak dysproporcja jest nie do pomyślenia i trzeba coś z tym zrobić, choćby nawet kosztem dodruku na badania, czy też fuzji największych firm europejskich itp.

Z drugiej strony ja wiem że można też sobie myśleć w taki sposób że gdyby firmy azjatyckie wygryzły wszystkie produkty Europejskie i USA, to wtedy nasza sytuacja względem Europy i USA się wyrównuje, bo wtedy nie będą nam już mogli zarzucić że oni produkują takie czy inne rzeczy a wy to nic sami nie potraficie wymyśleć, bo już sami nic mieć nie będą. Tyle tylko że wtedy taki czy inny azjata może wtedy wszystkim powyżej wymienionym po prostu powiedzieć, że przegraliście teraz już nic nie znaczycie, to nasza cywilizacja jest teraz górą a wasza jest już tylko historią.

Mam nadzieję że w końcu przyjdzie taki czas że Europejska myśl techniczna zmiażdży (dosłownie) dotychczasową całkowitą dominację azjatycką, tak dysproporcja jest nie do pomyślenia i trzeba coś z tym zrobić, choćby nawet kosztem dodruku na badania, czy też fuzji największych firm europejskich itp

Będzie dokładnie odwrotnie. Chiny już obecnie największy procent swojego PKB przeznaczają na sektor R&D (Research @ Development). Dziś mają drugi na świecie PKB, za bardzo niedługo będą mieli pierwszy. Czyli: największy na świecie procent na badania i rozwój od największego na świecie PKB.

Napoleon powiedział: "pozwólmy Chinom spać, bo jak się obudzą - świat wstrzyma oddech". Ta chwila właśnie nadeszła.

Czas gnuśnej Europy i gnuśnej Ameryki minął bezpowrotnie.

Napoleon powiedział: "pozwólmy Chinom spać, bo jak się obudzą - świat wstrzyma oddech". Ta chwila właśnie nadeszła.

W Europie a szczególnie w Polsce najlepiej umiemy tylko krytykować i recenzować innych. A ci "inni" zapieprzają i się rozwijają. My tylko do perfekcji doprowadziliśmy korzystanie z ich pracy. Np. świetnie umiemy wykorzystać produkowany przez nich sprzęt do podsłuchów ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Dlatego potrzebujemy zorganizowanej, skoordynowanej akcji zrzeszającej najlepszych naukowców, elektroników, designerów itp.

Dlatego potrzebujemy zorganizowanej, skoordynowanej akcji zrzeszającej najlepszych naukowców, elektroników, designerów itp.

Znasz język czeski? To se ne vrati pane Havranek.

Trzymam kciuki za chinskie małe rączki zeby zaczeły robic sprzęt "na poziomie " za 1/3 ceny ...trzymających władze

Sharp AQUOS 80" Full LED LC-80LE645E .......Benq w1070 120" ... clone Pro-Ac d100 kino+ tannoy mercury 7.4 stereo... 4K... 4k ultrabox+

Sam jestem ciekaw - podaj info, jeśli wiesz.

W 3City mój serwis Mitsubishi jest w tym samym ASO co Hyundai i KIA. Identyczna sprawa była w UK w mieście w którym mieszkałem. Mam tam kumpli, więc często towarzysko bywam. W oczy rzucała się ilość usterek pojawiających się w trakcie gwarancji jak i też po. Tam dowiedziałem się o faktycznej nieoficjalnej przyczynie 7 letniej gwarancji dawanej na te auta. To nie było dla użytkowników, a dla serwisu, aby w miarę z twarzą wszystko to ogarniać. Oczywiście klient musiał za to wszystko płacić ( u nich) a nie u konkurencji. Różnica w niewielkiej awaryjności Mitsubishi w porównaniu do koreańskich marek aż przerażała. Zapisy na serwis z wyprzedzeniem kilkutygodniowym, często ponad miesięcznym- bo cały czas mają coś tam do roboty.

Obawiam się, że z samsungami czy LG jest podobnie.

Trochę chyba jesteś uprzedzony do koreańskich marek. Wystraczy obejrzeć audycję Top Gear, gdzie w ocenach są bardziej niż surowi. A i doświadczenia z serwisów warszawskich Twoich spostrzeżeń nie potwierdzają.

Może to wina nieudolności kierownictwa przywołanego przez Ciebie serwisu we właściwym zorganizowaniu pracy?

Trzymam kciuki za chinskie małe rączki zeby zaczeły robic sprzęt "na poziomie " za 1/3 ceny ...trzymających władze

Tak czysto na logikę kto może pragnąć upadku myśli technicznej tej cywilizacji w której z grubsza się znajdujemy na rzecz azjatyckiej cywilizacji ? być może jeszcze inna cywilizacja ?. No bo kto by chciał z radością przywitać własną degradację cywilizacyjną ?. Ja owszem doceniam azjatycką myśl techniczną jeśli jest udana i jeśli nie mam alternatywy to kupię taki czy inny produkt, ale oczywiście nie witam z radością tego że upadł kolejny europejski producent i że np na dziale aparatów czy tv jest tylko azjatycka myśl techniczna.

Z tą cywilizacją to trochę zapiałeś. 5000 lat temu w Chinach było wspaniale zorganizowane państwo z prężną armią, znakomicie działającą oświatą, służbą zdrowia i opieką społeczną, ze wspaniałą, przodującą na owe czasy nauką, której wynalazki wykorzystujemy do dziś. W tych samych czasach na terenach dzisiejszej Polski nasi pra-przodkowie ganiali z maczugą zwierza w boru, a o zaczątkach jakiejkolwiek państwowości nikt nie słyszał.

W 3City mój serwis Mitsubishi jest w tym samym ASO co Hyundai i KIA.

'sittek' możesz podać, który serwis w 3-mieście ma jednocześnie wymienione przez Ciebie 3 marki ? Chyba najbliżej jest serwis "Nad Jarem" (Suchanino), który ma Hyundai-a i jeszcze Mitsubishi. "Jeszcze" bo dealer, do którego należy ten serwis, wycofał się z handlu Mitsubishi.

Widziałem kiedyś w sieci raport awaryjności samochodów z rynku amerykańskiego i angielskiego. To było jakieś towarzystwo ubezpieczeniowe (duże), które ubezpieczało samochody po gwarancji na wypadek awarii w trasie. Prym wiodły oczywiście znane marki japońskie, ale Koreańczycy byli w ścisłej czołówce zdecydowanie przed Niemcami. To były wyniki awarii samochodów w trasie, które nie mogły dalej jechać o własnych siłach i potrzebowały natychmiastowej interwencji serwisowej. Tak że zalecam dużo rezerwy do ferowania takich "oczywistych" wniosków. Pamiętaj że Koreańczyków jeździ po wielokroć więcej niż Mitsubishi więc ilość w serwisach też będzie wydawać się dużo większa. Z TV jest podobnie. Koreańskie są bardziej awaryjne od japońskich ale żadnej ogromnej różnicy nie ma.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.