Skocz do zawartości
IGNORED

Śpieszmy się kochać plazmy... :(

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

ST60 jest jaśniejszy od VT60 bo nie ma filtra ekranowego. Jednak wiążą sie też z tym niedogodności po stronie ST: w nocy VT niżej schodzi z czernią, a w dzień w szklanej szybie ST wszystko się odbija z powodu braku filtra. VT w dzień jest nieco ciemniejszy ale za to nic się nie odbija na ekranie dzięki filtrowi. Coś za coś. Nie ma się co oszukiwać, postęp za każdym razem jest a ZT ma jeszcze lepszy obraz dzięki Studio Master Panel. W nocy ZT to prawdziwa petarda. Filip Kulpa w AV promował tezę, że różnic w obrazie między modelami plazm Panasonica w zasadzie nie ma więc po co przepłacać, no ale on ma ST i trudno powiedzieć czy pierwsze było u niego jajko czy kura ;)

St60 ma filtr ale nie tak skuteczny jak VT60. Bez filtra były serie S(niedostępna w polsce) i X. ST60 ma trochę gorszą czerń i mam wrażenie że ustępuje też ostrością VT60.

Panowie w końcu te 3 tysie różnicy ( w 65" ) w cenie do czegoś zobowiązują..... ja miałem do wyboru 55vt60 czy 65st60. ... dla mnie wybór był oczywisty... ;) :)

...przecież doskonale wiem że st to średniak jeśli chodzi o symbole modelu....ale w kwestii obrazu jest tylko minimalnie gorszy od vt .......

O, to, to,to.

Jest to w ogóle możliwe?

Nic z tym nie zrobisz. Sony koduje zapis i odtworzysz to tylko na tym TV (bez edycji), na którym dokonano nagrania. Umarł w butach.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Nic z tym nie zrobisz. Sony koduje zapis i odtworzysz to tylko na tym TV (bez edycji), na którym dokonano nagrania. Umarł w butach.

OK, ale można kupić jakąś nagrywarkę z dyskiem, na której po edycji da się skopiować program na płytę bez utraty jakości?

Ale i tak nie odtworzysz tego na innym urządzeniu jak ta nagrywarka.

Ale można będzie nagrać na dysk, edytować, czyli wyciąć reklamy, zgrać na płytę bez utraty jakości HD i potem taką płytę oglądać na tej nagrywarce? Jaka to nagrywarka, jaki format?

Nic nie zgrasz na płytę ponieważ obraz będzie zakodowany.

Dobra, żeby podsumować, bo nie mam pełnej jasności;

Mam teraz nagrywarkę DVD z dyskiem. Nagrywam na niej film z telewizora na wbudowany dysk, wycinam reklamy, kopiuję ten film na płytkę DVD-R przy pomocy tej samej nagrywarki i odstawiam na półkę, ale co z tego, gdy jakość obrazu z tej płytki jest fatalna w porównaniu z bezpośrednim obrazem z telewizora HD? Ponadto w tej jakości mogę nagrać max. 1 godzinę programu, bo w dłuższym trybie jakość jest jeszcze gorsza.

Chodzi mi o zakup nowego urządzenia (jakiejś nagrywarki), która zrobi to samo bez utraty jakości HD.

Istnieje takie?

Mam teraz nagrywarkę DVD z dyskiem. Nagrywam na niej film z telewizora na wbudowany dysk, wycinam reklamy, kopiuję ten film na płytkę DVD-R przy pomocy tej samej nagrywarki i odstawiam na półkę, ale co z tego, gdy jakość obrazu z tej płytki jest fatalna w porównaniu z bezpośrednim obrazem z telewizora HD?

A jakim kablem to łączysz? Ponadto w czasie przechwytywania nie ma odpowiednich układów cyfrowych odpowiedzialnych za przetwarzanie sygnału: skalowanie do niższej rozdzielczości, deinterlacing i wtedy obraz się rozjeżdża i generalnie wychodzi kupa. TV czy wysokiej jakości BD lub DVD radziły sobie z tym bez problemu.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A jakim kablem to łączysz? Ponadto w czasie przechwytywania nie ma odpowiednich układów cyfrowych odpowiedzialnych za przetwarzanie sygnału: skalowanie do niższej rozdzielczości, deinterlacing i wtedy obraz się rozjeżdża i generalnie wychodzi kupa. TV czy wysokiej jakości BD lub DVD radziły sobie z tym bez problemu.

Łączę eurozłączem, bo ta nagrywarka DVD nie ma innego.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Oczywiście, że istnieje możliwość z pominięciem zabezpieczeń HD TV 1080i na wyjściu RGB.

3xRCA pod rejestrator AV HD Video plus DD 5.1.

Pliki torrent wskazują jednoznacznie źródło plików ts (transport stream MPEG 2)!

To oparte na LINUX tuner tajwański Dm8000;

Zresztą fachowcy robią przechwyt od lat nawet na ADB tunerach (NC+) do dziś.

• 2 miesiące później...

Witam wszystkich

Chciałbym się podzielić swoim jak dla mnie nietypowym doświadczeniem. Otóż około tydzień temu kolega z pracy spytał czy nie chce kupic 6letniej plazmy,gdyż jego brat wyjechał i ją zostawił a on ma drugą i jednej nie potrzebuje..pomyślałem spoko ale mówię daj mi ja na jeden dzień,przetestuje..wezmę dla dzieciaków jak coś bo mój lg 9letni czasem się nie włacza

No i tak zrobiliśmy to jest model panasonic g10, dodam że na górze mam sonego bravie 55hx850 na matrycy va z wygaszaniem strefowym..przyniosłem Panasonica włączyłem i lekko mnie przytkało..no może nie doznałem szoku ale strasznie się zdziwiłem kolorami..zielonego nigdy jeszcze takiego nie widziałem.. Czerwony inny.. Nigdy wcześniej nie miałem plazmy w domu,latalem tak góra dół.góra dół.. Aż wkoncu wziąłem ją na górę na konfrontację.. Podłączyłem do karty graficznej oba telewizory i patrze

.panasonic ogólnie miał gorsza czerń(przy zgaszonym świetle) i płynność ale kolorami sony nie ma startu..wszedłem w menu serwisowe i miał przegrane 16000 godzin prawie..oczywiście biały słabszy ale i tak obraz i całokształt ma coś w sobie.. Czemu nie mogłem się nadziwić..Kupiłem ją dla dzieci..ale nie mogłem spać w nocy..ze dałem tyle kasy za sonego a tu lipa panie..Kilka dni temu z Ciekawości wszedłem na alledgro..patrzę jest vt60.. 2300godzin odbiór tylko osobisty..i wiecie już co zrobiłem?:)skontaktowałem się że sprzedawcą który okazał się bardzo miłym panem..zmienił vt60 z 55 na 65 cali..musiałem go namawiać na kuriera.wkoncu się zgodził..tv jest już zapakowany i czeka na wyjazd z Polski do mnie czyli Irlandii.. Jeśli model 55vt60 zaoferuje mi płynność, więcej jasności i czerń lepszą od sonego a kolory z plazmy tej starej to ja więcej na chwilę obecną nie potrzebuje..mecze piłkarskie bajka. Ostrość lepszą ma plazma fakt 42cale, sony 55 ale w meczach naprawdę sony nie ma czego szukać.kolor murawy jest zupełnie inny..dlaczego człowiek zawsze się uczy na błędach?!..jak dojdzie drugi panasonic wtedy zrobię konfrontację i pogonie sonego..byłem z niego bardzo zadowolony do nie dawna:)

.pozdro

Jak zobaczysz jak świeci vt60 to nie uwierzysz że g10 to plazma...... :) :) ja zrobiłem przesiadkę z s10 na st60 i to był dopiero szok....oczywiście in plus dla st60. ....

darulok, proponuje zaopatrzyć się w jakieś tabletki uspokajające, może pampersy bo G10 to słaby TV w stosunku do VT60.

a jak już zrobisz kalibrację (nawet taką za pomocą tablic) ..... to ho ho.

daj jednym słowem znać.

Chopy nie nakrecajcie mnie tak na nie wiadomo co..no bo za dużo będę oczekiwał od nowego tv..wolę się nastawić na lekką poprawe a jak już będzie sporo lepiej to wtedy się uciesze..:) pzdr

z jasności się tylko nie ucieszysz bo plazma to nie "latarka LCD"

Wiem ale będzie jaśniej niż w g10 podobno:)ale ja oglądam filmy głównie wieczorem.. Zwykłej telewizji praktycznie wogolę, więc powinno być ok.

Jakbyś się pozytywnie nie nakręcił to i tak zaliczysz ,że tak brzydko powiem "zjazd szczeny na podłoge"..... :) ;)....

.....skoro tak stara plazma Cię miło zaskoczyła.....

Tylko pierwsze odpalenie zalicz po zmroku w zupełnej ciemności. .... :) aby vt60 pokazał swój pełny potencjał....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.