Skocz do zawartości
IGNORED

Śpieszmy się kochać plazmy... :(

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Do Piotrek-PP:

Szacun dla Twojej wiedzy.

[1]

Widać jakieś przycięcie sprzedażowe w Oledach Samsunga.

Możesz ten temat trochę szerzej opisać ?

[2]

Czy mniejsza żywotność niebieskiego sub-pixela jest prawdą i czy nie dotyczy ten problem technologii w wersji LG ?

[3]

Czy produkcja OLED LG w Polsce już ruszyła ?

... widziałem tego "krzywego" lg 55" w akcji ................. porażka

... puszczali na nim jakieś demo... to jeżeli przy demo tak ch...wo " świeci" ( a w celach marketingowych taki seans z demo powinien powalać ), to aż się boję jak odbiera w codziennym użytkowaniu.... druga sprawa że może miał złe ustawienia... ale w końcu na tak duży sklep "dla idiotów" powinni mieć kogoś co ma trochę pojęcia.......

Na czym polegała ta ...jowość? :)

Nasze plazmy jeszcze długo pochodzą. Każda jakieś ponad 100 tys. godzin!!!!!!

Deklarowane godziny (np.100 tys.), to czas, po którym stracą połowę jasności.

[1]

Stary TV PLAZMA to w 2014 katastrofa.

Gratuluję sprzedaży czy tam pozbycia się gniota z domu (plazma = ekran na całe życie; jak kupisz to nikomu nie sprzedaż gniota PDP).

[2]

Pewnie dałeś teściom ...

I żona zachwycona hojnością Pana i męża.

Przyznaj się ...

Bo nikt nie chce tych Waszych plazm z ich fenomenalną "realnością/naturalnością kolorów, których to cech nikt oprócz FAN-Bojów PDP już nie widzi nawet po zmroku.

Bo nikt nie chce tych Waszych plazm z ich fenomenalną "realnością/naturalnością kolorów, których to cech nikt oprócz FAN-Bojów PDP już nie widzi nawet po zmroku.

Należy tylko współczuć nic więcej.

[1]

Gratuluję sprzedaży czy tam pozbycia się gniota z domu (plazma = ekran na całe życie; jak kupisz to nikomu nie sprzedaż gniota PDP).

[2]

Pewnie dałeś teściom ...

Przyznaj się ...

Sraty Taty....

Skąd Ty się chłopie urwałeś???

Na czym polegała ta ...jowość? :)

polegała na tym że świeciła oczojebnie jak tani lcd......

[1]

[2]

Pewnie dałeś teściom ...

Przyznaj się ...

... tak czytam te Twoje pościdła i sobie myślę czy to alko, czy coś w stylu THC...... ;))))

polegała na tym że świeciła oczojebnie jak tani lcd......

To ... dobrze ... bardzo dobrze, bo duży margines jasności = wystarczy zmniejszyć jasność w ustawieniach TV i po problemie, a jak po latach zacznie tracić jasność, to stopniowo będzie się "odkręcać kurek" by nie ciemniał, a będzie z czego. A jeśli chodziło Ci o przesycone barwy, to też nie powinno być problemu ze zmniejszeniem nasycenia.

ps. problem tanich LCD nie polega na wielkiej jasności, bo moc ich podświetlenia z tego co pamiętam można łatwo zmniejszyć nawet na tanich TV ... przy okazji drastycznie poprawiając czerń (zmniejszając jasność lamp podświetlających, przyciemniasz proporcjonalnie biel jak i czerń)

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

janunio- pojechałeś w swojej wypowiedzi równo.

Tylko nie wiem czy się wku...łeś akurat na kogoś,albo plazma na nogę ci spadła,-a faktycznie bydlę trochę warzy-albo po prostu awanturę kręcisz. pozdrawiam janunio-he he-debeściak jesteś.

...pierwiastków ziem rzadkich, które w ostatnich latach bardzo drożeją ze względu na dużą podaż przemysłu produkującego matryce.

Nie pamiętam dokładnie, czy to przypadkiem nie Rosja jest głównym dostawcą substratów, ....Jak wiadomo Kreml prowadzi na świecie twardą politykę obrotem surowców specjalnego przeznaczenia i używa ich do wywierania presji na zależne gospodarki....

Akurat złożami pierwiastków ziem rzadkich na całym świecie zaopiekowały się Chiny.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Gratuluję sprzedaży czy tam pozbycia się gniota z domu (plazma = ekran na całe życie; jak kupisz to nikomu nie sprzedaż gniota PDP)

Nie widzisz? Rzuć to wstrętne zioło. Poczujesz ulgę a przede wszystkim przejrzysz na oczy.

Poza tym jak sobie przypominam, gdy były w sprzedaży dawniej pisałeś same superlatywy o plazmach, widzę teraz że ci się odmieniło.

Sprzedajesz teraz LCD, no dobra, twój biznes, ale czy nachalny marketing musi robić z człowieka aż taką padlinę?

To źle świadczy o LCD.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Tyle że oglądając coś na xVA z żoną/dziewczyną najlepiej gdy jedno siedzi za drugim.

Bobcat to żart czy Ty tak na poważnie ? Ja kiedyś pisząc o tym żartowałem nie sądziłem, że ktoś to weźmie na poważnie. Było to oznaczone ;-).

Pozdrawiam :-)

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Nie widzisz? Rzuć to wstrętne zioło. Poczujesz ulgę a przede wszystkim przejrzysz na oczy.

Oj- to nie tak,po majeranku obraz jest właśnie wybitny,a muza to relax.:)

Witam milosnikow tej beznadziejnej technologi ;-) . Stosunkowo niedawno zastanawialem sie nad kupnem nowej Plasmy 60", wiec juz jest na scianie LG 3D smart tv ;) . dalem szanse tej marce i jestem naprawde zadowolony . 50" Samsunga oczywiscie Plasma :) wylondowala w sypialni .

Lg po ustawieniu obrazu ( ustawienia fabryczne nie zaciekawe ) daje duza frajde ogladania filmow szczegolnie tych z bluray na ekranie 60".

Nie mam pojecia czy ich magic pilot to ich autorskie rozwiazanie , ale jest poprostu swietny , jest tez sporo jak dla mnie niepotrzebnych bajerow typu magic Pen .

Mam nadzieje ze ta technologia przetrwa , a przynajmniej jeszcze pare lat , to moze znajdzie sie cos z 70" ;)

Pozdrawiam

...

Oj- to nie tak,po majeranku obraz jest właśnie wybitny,a muza to relax.:)

To zioło różnicuje też odrębne wrażenia na pdp i LCD? Interesujące :-)

Jakiś SmartScun?

Panowie Panasonic wziął się ostro do roboty,ulepsza swoje LCD.Zaczął wykorzystywać wiedzę,doświadczenie i umiejętności również inżynierów od plazm co widać po wcieleniu niektórych plazmowych technologii do LCD jak Panel Studio Master.

Zaprezentował właśnie swoje nowe modele LCD LED 4k w tym topowy AX900. Oparty na podświetleniu full led i 128 strefach wygaszania, co ciekawe ponoć efekt halo praktycznie na nim nie występuje.

W linku można zobaczyć porównanie gdzie zestawiono go z ZT60:D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czyżby Panasonic chciał objąć prym w kategorii telewizorów LED?

Ukryta Zawartość

Witam milosnikow tej beznadziejnej technologi ;-) . Stosunkowo niedawno zastanawialem sie nad kupnem nowej Plasmy 60", wiec juz jest na scianie LG 3D smart tv ;) . dalem szanse tej marce i jestem naprawde zadowolony . 50" Samsunga oczywiscie Plasma :) wylondowala w sypialni .

Lg po ustawieniu obrazu ( ustawienia fabryczne nie zaciekawe ) daje duza frajde ogladania filmow szczegolnie tych z bluray na ekranie 60".

Nie mam pojecia czy ich magic pilot to ich autorskie rozwiazanie , ale jest poprostu swietny , jest tez sporo jak dla mnie niepotrzebnych bajerow typu magic Pen .

Mam nadzieje ze ta technologia przetrwa , a przynajmniej jeszcze pare lat , to moze znajdzie sie cos z 70" ;)

Pozdrawiam

Jeśli jesteś zachwycony obrazem tego LG to to ta plazma Samsunga musiała być naprawdę kiepskiej jakości.

Jeśli jesteś zachwycony obrazem tego LG to to ta plazma Samsunga musiała być naprawdę kiepskiej jakości.

Moze nie zachwycony ale zadowolony , Samsung jest calkiem niezly PS50b855 ;) ale jest nieduzy dlatego juz wisi w sypialni .

Bobcat to żart czy Ty tak na poważnie ? Ja kiedyś pisząc o tym żartowałem nie sądziłem, że ktoś to weźmie na poważnie. Było to oznaczone ;-).

Pozdrawiam :-)

No widzisz. Życie lubi czasem żartować. Czasem coś będące w intencji żartem okazuje się prawdą. Jak w tym przypadku.

Panowie Panasonic wziął się ostro do roboty,ulepsza swoje LCD

Zaprezentował właśnie swoje nowe modele LCD LED 4k w tym topowy AX900.

Tylko co nam teraz, w chwili obecnej, z tych 4K? Sprzęt dla snobów?

Normy zapisu 4K na BD oraz transmisji DVB-T/S jak nie było tak nie ma. Jedynie Japonia (telewizja publiczna NHK) ma opracowany swój standard emisji naziemnej, ale dotyczy on już 8K.

To zioło różnicuje też odrębne wrażenia na pdp i LCD? Interesujące :-)

Jakiś SmartScun?

Zioło też trzeba umieć używać... Tak jak wszystkie inne używki.... wszystko jest dla ludzi ;)))))) w odpowiedniej dawce....

... widocznie Szanowny Janunio przyjmuje dawki dużo większe niż powinien ( różnych różności i później pisze takie różne różności )...:))))))))

No w chwili obecnej to niestety tak można powiedzieć.

Chodź mi chodziło o coś zupełnie innego.Mianowicie działania choćby przytoczonego Panasonica sprzyjają rozwojowi technologi.

A już w szczególności chodzi mi o rozwój jakości obrazu. Po zatrzymaniu produkcji plazm Panasonica nie ma konkurencji dla LCD i przykładowy Sony w topowym modelu fullHD na rok 2014 zastosował matrycę IPS o kontraście ANSI na poziomie 1000:1. Producenci mogli pozwolić sobie na chwilę postoju w wyścigu szczurów,dążeniu do poprawy jakości obrazu.

Tak więc niech Panasonic stanie się maszyną napędową i niech pogania trochę resztę.Już w tym roku pokazują,że możliwe jest stosowanie matrycy z podświetlaniem full led i wieloma strefami wygaszania z praktycznie wyeliminowanym efektem halo.

Dla nas oznacza to oczywiście, że za te 5-7 lat doczekamy się może jakiegoś produktu naprawdę godnego zakupu.

Ja myślę, że najbardziej tacy producenci zmuszą obecnych gigantów branży do wysiłku

Ukryta Zawartość

też prawda, tutaj można o tym przeczytać

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No w chwili obecnej to niestety tak można powiedzieć.

Chodź mi chodziło o coś zupełnie innego.Mianowicie działania choćby przytoczonego Panasonica sprzyjają rozwojowi technologi.

A już w szczególności chodzi mi o rozwój jakości obrazu. Po zatrzymaniu produkcji plazm Panasonica nie ma konkurencji dla LCD i przykładowy Sony w topowym modelu fullHD na rok 2014 zastosował matrycę IPS o kontraście ANSI na poziomie 1000:1. Producenci mogli pozwolić sobie na chwilę postoju w wyścigu szczurów,dążeniu do poprawy jakości obrazu.

Tak więc niech Panasonic stanie się maszyną napędową i niech pogania trochę resztę.Już w tym roku pokazują,że możliwe jest stosowanie matrycy z podświetlaniem full led i wieloma strefami wygaszania z praktycznie wyeliminowanym efektem halo.

Dla nas oznacza to oczywiście, że za te 5-7 lat doczekamy się może jakiegoś produktu naprawdę godnego zakupu.

Full LEDy albo przynajmniej takie kombinowane micro dimming jak Samsung w najwyższych modelach, to powinien być już dawno standard od tanich modeli. Technologia była, tylko chodzi o $$ jak zwykle.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.