Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  527 członków

Marantz Klub
IGNORED

KLUB MIŁOŚNIKÓW MARANTZA

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę drogawy to cd 16 ale może warte takich pieniędzy. Od jakiegoś czasu umiarkowanie intensywnie poluję na złoty egzemplarz, bo cd 17 na głośną tackę i mocno plastikowaty napęd. No i do tego jest za lekki wizualnie jak na moje oko.

Tymczasem trafił w moje łapki model PM 19. Odsłuchów jeszcze nie było. Z grubsza wygląda na pocienione PM 17. Mniejsze kondy w zasilaczach, cieńsze radiatory, trafo EI, blaszana obudowa no i ćwierćwalce na rogach są z plastiku... Szkoda tylko, że kurier go pokiereszował nieco, będę miał się znowu czym wykazać. Od roku też trzymam na półce pm 17 z uszkodzonym zasilaczem (kilka spalonych rezystorów) i jakoś nie mam weny do niego. Będę musiał nabyć jakieś kolumny JBL do sypialni coby je porównać na spokojnie. Chyba jeszcze nie było w klubie fot tego sprzęta, więc oto one:

DSCN2906.jpg

DSCN2904.jpg

DSCN2903.jpg

• 2 tygodnie później...

Witam!

To ja też chciałem się dopisać do klubu posiadaczy i zwolenników marki Marantz. Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem zestawu Marantza.

Wzmacniacz Pm7004 i Odtwarzacz plików/DAC NA7004(szampańskie). Moje kolumny to podstawkowe Monitor Audio RX2.Muszę powiedzieć że jestem pod wrażeniem jakości dźwięku, zestaw ładnie się zgrał razem.Wcześniej miałem Yamahę i trochę karykaturalnie podkreślała niskie i wysokie tony.Było to trochę męczące na dłuższą metę.Marantz wprowadził kulturę i elegancję.Dźwięki się ładnie poukładały.Bas jest teraz spokojniejszy i pod lepszą kontrolą ,średnica pięknie wyszła na pierwsze miejsce a góra wreszcie złagodniała! To naprawdę robi wrażenie.To mój pierwszy sprzęt firmy Marantz i już nie dziwię się opiniom o jakości jaką generuje.A co dopiero potrafią lepsze klocki tej firmy.Mile zaskoczyło mnie radio DAB w sieciówce Na7004! Myślałem że to tylko zbędny bajer a tu proszę, niedaleko warszawy odbieram 11 stacji.Jakość dobra,żadnych szumów. Większa dynamika niż z FM.Ogólnie NA7004 spisuje się dobrze,działa trochę zamulająco czasem ale jakość dźwięku naprawdę niezła.Mam dobrą kartę dźwiękową w Pc i Marantz jako DAC przez USB działa wyśmienicie.

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

Aukcja stanela na 3150y. Chyba komus sie w glowie poprzestawialo.

A tu mamy nastepny egzemplarz:

http://allegro.pl/marantz-cd-73-zywa-legenda-i1975516411.html

Chyba sprzedajacy specjalnie czekal na koniec aukcji tamtego.

?👈

Witam wszystkich miłośników tej zacnej marki. Jestem szczęśliwym posiadaczem PM 94 oraz CD94 oraz Philipsa CD 960 (to właściwie jak Marantz). Wzmacniacz PM 94 oraz Philips 960 zmodyfikowane na maksa (muza prawie ma żywca), CD94 ciągle nie mogę uzyskać odpowiedniego dźwięku, brakuje naprawdę niewiele, ale zawsze coś. Cóż jest zabawa. Zaczynałem swoją audiofilską przygodę też od Marantza, więc też chciałbym się dopisać do klubu.

Ja ostatnio nabyłem okazyjnie za 50 Euro Marantza CD5400 w komplecie z CA A1mk3. Nie miałem wielkich oczekiwań wobec marantza, ale spisuje się dzielnie pracując jako transport dla V-daca.

Powrót po dłuższej przerwie...

Czy ktos wie jaki laser siedzi w CD7300?

Prawdopodobnie VAM1202 Philips'a.

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Mam pytanie, czy ktoś z użytkowników NA 7004 używa do obsługi aplikacji WIZZ APP na ipoda? Mam problem, po zainstalowaniu i uruchomieniu program konfiguruje się i prosi o IP. Tylko za cholerę nie wiem o jakie IP chodzi i nie mogę przejść dalej. Ktoś ma to już za sobą? Będę wdzięczny za pomoc.

U mnie sie namnożyło troche Marantzów. Jestem zadowolony z CD7300. Pierwszy CD Marantza z tej serii, który wkońcu jakoś przyzwoicie gra.

dsc02005g.jpg

dsc02001mm.jpg

Edytowane przez rafal735r

?👈

hmmmm...pomyślmy ....może na stronie producenta ? :)

http://www.marantz.pl/DocumentMaster/UK/dfu_ST4000N.pdf

jakbyś miał jakieś pytania , wal na priv ,może jeszcze coś pamiętam :)

M

chodzi Ci o cenę??

Edytowane przez bartek_bart

To ze rzadki to nic nie znaczy. Ciekaw jestem czy jest 2 razy lepszy od zwyklej wersji skoro jest 2 razy drozszy. Szczeze watpie. Za ta kase to PM17 mozna wyrwac.

?👈

• 2 tygodnie później...

http://allegro.pl/marantz-pm7200-k-i-japan-nie-grzebany-i2037100938.html

ponownie wystawiony ale proszę o odpowiedź ile można maksymalnie dać za ten sprzęt - cena rozsądna ?

Edytowane przez tiktak

Nikt nie wie jakie sa jego mozliwosci wiec trudno powiedziec.

a jaka powinna być realna cena tego modelu?? szukam czegoś do mojego cd6000 i rozważam również Marantza

Mysle ze do tego CD to i PM7000 w oryginalne spokojnie wystarczy.

?👈

• 2 tygodnie później...

Jak to mówią,co trzech to nie jeden...

http://img843.imageshack.us/img843/4856/20120114191622.jpg

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

Nikt nie wie jakie sa jego mozliwosci wiec trudno powiedziec.

Mysle ze do tego CD to i PM7000 w oryginalne spokojnie wystarczy.

wzmak już zakupiony. Wybór padł na exposure 2010s2

Witam, wszystkich miłośników marantza.

Jestem posiadaczem kinda domowego z logo tej marki sr-6005 + bluray ud5005 + głośniki chario silhuette (monitory 200 przód + sw1 + centralny + 4x surround =7.1). Jak dla mnie kino miazga (choć wymienił bym to na sr-7005 + ud7006 + odpowiedniki chario z serii constelation - tylko ta kasa kurde...).

Niestety w stereo sprawdza się to raczej średnio więc dokupiłem na7004 i zacząłem testować wzmacniacze, chciałem kupić wzmacniacz z serii pear lite, ktróry służyłby dodatkowo jako końcówka mocy - lecz zepsuło to dźwięk z kina domowego (fronty inna barwa + centralny inna barwa - i dupa).

Posiadając wiedzę że kino i stereo muszą być oddzielne doszedłem do wniosku że chario lynx lub dynaaudio focus 110 będą odpowiednie, lecz mieszkam w bloku, a pomieszczenie w którym wszystko się znajduje ma ok 16m2. I nie mam miejsca na dwa systemy (za 7.1 już mi się oberwało ale jednak przeforsowałem :) ).

Tak doszedłem do wniosku że jedynym moim wyjściem są słuchawki dla prawdziwie jakościowego grania, choć wolałbym głośniki. Muzyka przez głośniki ma za to odpowiednią barwę do spotkań ze znajomymi (moim zdaniem), jest niemęcząca - nie robi też szału ale jak się rozmawia to szał nie jest konieczny.

Zamówiłem więc denony ah-d7000 i teraz szukam wzmacniacza do tychże słuchawek.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.