Skocz do zawartości
IGNORED

Dobra Integra czy końcówka plus przedwzamacniacz

tomii241

Rekomendowane odpowiedzi

Olał kolumny ale ilu nowych ludzi poznasz!... :-)

z przyjemnością , ale apropo olewania uprzedzam nie sikać do horna ;)

Ale jeśli grają w takim pomieszczeniu, to ja przepraszam - tez chyba chciałbym posłuchać :-)

akrool, pomieszczenie będzie niedługo zmodernizowane, logany miały mniejsze wymagania co do akustyki wnętrza, a że grają warto się przekonać, jednak ze względu na ograniczony sweet spot zapraszam indywidualnie.

z przyjemnością , ale apropo olewania uprzedzam nie sikać do horna ;)

akrool, pomieszczenie będzie niedługo zmodernizowane, logany miały mniejsze wymagania co do akustyki wnętrza, a że grają warto się przekonać, jednak ze względu na ograniczony sweet spot zapraszam indywidualnie.

Dzięki za zaproszenie!!!

Jak wygospodaruję co nieco czasu - chętnie umówię się i podskoczę do Wrocławia...

Czyli w Twoim pomieszczeniu i "towarzystwem" kolumny te (Universum 3-way?) zagrały lepiej od ML?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Czyli w Twoim pomieszczeniu i "towarzystwem" kolumny te (Universum 3-way?) zagrały lepiej od ML?

tak zagrały ogólnie co najmniej klasę lepiej niż logany Ascent i, no ale żeby nie było gitara akustyczna i harfa na loganach brzmi lepiej, zresztą logany z całym zestawem powędrowały do mojego kumpla więc nie mam daleko żeby sobie dzwięk przypomnieć. Jedyna wada jaką maja te horny jest chyba typowa dla głośników tubowych a mianowicie powiększone źródła pozorne, wrażenie że kilka rzędów do przodu powędrowałem, żeby było ciekawie z róznymi wzmacniaczami róznie to wyglądało, najmniej powiększał źródła pozorne Lavardin IT.

Jedną z najwiekszych zalet tych głośników poza dynamika którą zauważa każdy kto je słyszy pierwszy raz jest niezwykle naturalne odwzorowanie dęciaków, jako że coś tam pogrywam na trąbce był to istotny dla mnie aspekt.

pozdrawiam i zapraszam.

po wymianie lamp z fabrycznych sovteków

telefunkeny juz czekają z niecierpliwością aż wzmacniacz przyjdze.

tak zagrały ogólnie co najmniej klasę lepiej niż logany Ascent i, no ale żeby nie było gitara akustyczna i harfa na loganach brzmi lepiej, zresztą logany z całym zestawem powędrowały do mojego kumpla więc nie mam daleko żeby sobie dzwięk przypomnieć. Jedyna wada jaką maja te horny jest chyba typowa dla głośników tubowych a mianowicie powiększone źródła pozorne, wrażenie że kilka rzędów do przodu powędrowałem, żeby było ciekawie z róznymi wzmacniaczami róznie to wyglądało, najmniej powiększał źródła pozorne Lavardin IT.

Jedną z najwiekszych zalet tych głośników poza dynamika którą zauważa każdy kto je słyszy pierwszy raz jest niezwykle naturalne odwzorowanie dęciaków, jako że coś tam pogrywam na trąbce był to istotny dla mnie aspekt.

pozdrawiam i zapraszam.

Rozumiem. Też lubię trąbki :) Dynamika przy 100 dB skuteczności winna być jak trzeba:)

Pozwolę sobie jeszcze zapytać...

A jak wypadają chóry, czy też wielogłosy a capella?

Czy ww. można słuchać bardzo cicho? Głęboką nocą? Czy wówczas grają "pełną gębą"?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

A ja myślę, że może dobrze kombinowałeś z tym Supernaitem + Hi-Cap. Z Dyniami powinno się to zgrać fajnie i w budżecie się zmieścisz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hi-Fi Critic - jedyne chyba niezależne pismo w branży - oceniło ten zestaw nawet o punkt wyżej niż Krella FBI. Myślę, że to spora przesada, ale w założonym budżecie trudno może być o inny wzmacniacz, który będzie łączył dobry PRAT z ogólnie pojętą muzykalnością. Do dobrego grania konieczny jest Hi-Cap; bez niego ten NAIM to podobno mocno średnia sprawa.

Ukryta Zawartość

intenser

to też ale na pierwszy rzut wymienić trzeba lampy mocy

Które będą lepsze od tych w oryginalnym secie? Czy takie "grzebanie" w dobrze zaaplikowanych lampach określonego producenta przyniesie pozytywne zmiany, przecież można też coś zepsuć w dźwięku. Gdzieś w testach czytałem, że wymiana na inny typ lamp lepszych od oryginalnych pogorszyła brzmienie.

Gość intenser

(Konto usunięte)

nie w tym przypadku

fabrycznie są Sovteki - gorzej się nie da

oczywista typu lampy nie zmieniaj- nadal niech są 6550 tyle, że np. TungSola, Svetlany C

na forum octave piszą że wymiana ecc 83 na NOS telefunkena przynosi największą poprawę, jednak z pewnością spróbuję tung sole z bieżącej produkcji, z NOS kwadrę 6550 dosyć ciężko

niektórzy to właśnie po to kupują lampy żeby codziennie testować konfiguracje lamp - ile to zabawy za pare stówek, a te łowy NOS'ów na ebay - nic bardziej audiofilskiego nie ma :D

niektórzy to właśnie po to kupują lampy żeby codziennie testować konfiguracje lamp - ile to zabawy za pare stówek, a te łowy NOS'ów na ebay - nic bardziej audiofilskiego nie ma :D

No i wreszcie COŚ, KTOŚ konkretnie za mnie napisał... (żeby nie było na mnie:)

Nowy wzmacniacz lampowy za 20 i więcej tysięcy zł jest SUPER, NIEBIAŃSKI!!! (w porównaniu do trana)... tyle, że TRZEBA wymienić w nim to te, to tamte świeczki za powiedzmy kilkaset dolców...

Często myślę sobie, że ludzie kupują (i promują wszem i wobec) lampy, aby PRZEDE WSZYSTKIM móc modyfikować brzmienie, a nie słuchać muzyki! Sam tak miałem...

A może ten typ zagra lepiej?

Tymczasem, kupuję stary, 20-sto i parę letni tranzystor za kilka razy mniej - NIC w nim nie wymieniam! A on GRA!

A lamp też miałem kilka...

Pozdrówka!

Gość intenser

(Konto usunięte)

tyle, że TRZEBA wymienić w nim to te, to tamte świeczki za powiedzmy kilkaset dolców...

przesadzasz

nowe lampiaki obsadzane są fabrycznie w nie najlepsze lampy z bieżącej produkcji - najczęściej Sovteka

nikt nikomu nie proponuje wymiany na extra drogie "nosy", wystarczy podmienić na współczesne tungsole za 500zł

przesadzasz

nowe lampiaki obsadzane są fabrycznie w nie najlepsze lampy z bieżącej produkcji - najczęściej Sovteka

nikt nikomu nie proponuje wymiany na extra drogie "nosy", wystarczy podmienić na współczesne tungsole za 500zł

Sorry..

Napisałem "trzeba", a przecież - tylko wystarczy...

• 2 lata później...

Super wzmacniacz.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Super wzmacniacz.

Super i od zaprzyjaźnionego dystrybutora. Rozumiem, że sprzedawałeś?

Czy myślałeś nad założeniem komisu ze sprzętem audio i zalegalizowaniem swej działalności. Obsłużyłeś już setki ludzi w tym kolegę Piano z CD7 (mam nadzieję, że na nim nie przyciąłeś). W końcu "bezinteresownie" pomagasz i sprzedajesz dziesiątki sprzętów w ciągu roku.

Może jakaś fundacja taki pomocny z Ciebie gospodarz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szymon,

Nie rozumiem Cię!

Masz wiedzę, możesz się dzielić nią w pożyteczny sposób, tym samym wywindować swój avatar na szczyty.

Nie, Ty wolisz marnować czas, zawracać cztery innym! Po jakiego wała, nie szkoda ci czasu i imienia???

W sumie, nic mi do twojego czasu, ale z drugiej str, naprawdę sądzisz, ze kogoś obchodzi to co ja kupiłem od Elba czy innego i za ile?

Jemu tym nie zaszkodzisz, mnie to lotto, a innym - jak oceniam - także. Tylko sobie ujmujesz takimi postami.

Bum,

Jakiej prawdy!?

Nie znasz transakcji, najdrobniejszych jej szczegółów, a wpierdzielasz się jak dzieciuch między wódę i zakąskę!

Ja - w przeciwieństwie do Ciebie - mogę podać te prawdę ( jeśli Adam pozwoli), ale wierz mi, gdy ją opublikuje, to będzie Ci łyso jak cholera!

Ps. Kuźwa ile Wy macie lat, ze takimi pierdołami zajmujecie czas sobie i innym???!!!

A czy ja piszę o Tobie?

Wszak obrotność naszego marketingowca jest znana z tablic ogłoszeń i poprzedzajacych ogłoszenia peanów. Twoja osoba nie ma tu nic do rzeczy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.