Skocz do zawartości
IGNORED

"Audiofil" we Wrocławiu

sarvaveda

Rekomendowane odpowiedzi

Tzn., następnym razem jedziemy z ekipą filmową, najlepiej razem z TVN24 - oni teraz majom sporo zielonych :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Powiedzmy, że fajnie było zobaczyć Wrocław i pochodzić po rynku - piękne miasto!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Takie prezentacje są po to aby osoby, które załatwiają pieniądze z Urzędu Miasta na taki występ, mogły się zaprezentować. To jest perpetum mobile na koszt podatnika. No i zawsze może się trafić amator na zakup takiego dźwięku.

Gość vasa

(Konto usunięte)

Takie prezentacje są po to aby osoby, które załatwiają pieniądze z Urzędu Miasta na taki występ, mogły się zaprezentować.

Nieźle Ci idzie obrzydzanie i umniejszanie.

Szkoda że nie mogłem być w sobotę.

Nic nie straciłeś...

A jakiż to cyrk? Bo ten cyrk to organizatorzy już porządny dali...

Ja tam byłem za swoje pieniądze, z drugiego końca Polski, zwiedziony miłą atmosferą i zachęcającym odsłuchem dobrego zestawu. Niestety jak to u nas bywa zostałem wprowadzony w błąd, lekko mówiąc. Ja jestem poważną osobą jak wskazuje mój awatar i w bambuko nie dam się robić. Wiele osób na forum mnie zna i dlatego ich przestrzegam przed facetem bardziej zdolnym niż Kaowiec za PRL-u. Poza tym to nie jest moje odosobnione zdanie.

No i co masz dalej do powiedzenia w sprawie prezentacji? Bo co do mojej osoby to widzę dużo. Jak podobał się Tobie ten hi-end? Słyszałeś "zjawiskowy sposób prezentowania przestrzeni"?

To jest nowy rodzaj, płaskiej przestrzeni :)

A co do stażu:

vasa

Użytkownicy

1613 postów

arek67

Użytkownicy

2998 postów

Gość vasa

(Konto usunięte)

A co ma staż na forum do doświadczenia?

A co ma ilość przewalonych "klocków" do doświadczenia.

No i co masz dalej do powiedzenia w sprawie prezentacji?

Tyle samo co Ty. Fajny długopis.

A dyskusja o prezentacji ??? Po cholerę? Przecież wersja jest już zdefiniowana i ustalona a każdy kto się nie zgadza to ignorant który referencji nie słyszał.

PS. I pewnie nie słyszy różnicy pomiędzy bezpiecznikiem zwykłym i audiofilskim :-/

Co ma ilość odsłuchanych sprzętów do doświadczenia ? Gdybyś nie poprzestał na tym co posiadasz i "przewalił" więcej sprzętów to byś wiedział... :-) a ty myślisz, że jak zdobywa się doświadczenie w audio? Czytaniem forum?... :-))

Jak się słyszy, to nie trzeba niczego ustalać, mi wystarczyło parę minut. Tyle ludzi wpatrzonych w niebyt, jak w jakiegoś Boga... - przerażające...

Jak się słyszy, to nie trzeba niczego ustalać, mi wystarczyło parę minut. Tyle ludzi wpatrzonych w niebyt, jak w jakiegoś Boga... - przerażające...

Sugerujesz jakąś zbiorową hipnozę ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość vasa

(Konto usunięte)

Co ma ilość odsłuchanych sprzętów do doświadczenia ? Gdybyś nie poprzestał na tym co posiadasz i "przewalił" więcej sprzętów to byś wiedział...

Pewien facet miał jatkę końską. W ciągu kilku lat "przewalił" więcej koni niż ktokolwiek inny.

Ale nigdy nie twierdził że zna się na hippice.

A tak na marginesie. Czy to Tobie trzeba było ostatnio tłumaczyć co to transmisja zbalansowana a co dual mono?

Jak się słyszy, to nie trzeba niczego ustalać, mi wystarczyło parę minut.

Neo, czy napisałeś jakąkolwiek rzeczową notkę? Ty albo Arek67? Nic. Lekceważąca uwaga i koniec. To do czego można się odnieść?

Jedynie do prezentowanego lekceważenia.

Vasa, byłem na prezentacji w sobotę. Ok, jak grało?

A grało tak, że po 5 minutach człowiek chciał już wyjść. Pomieszczenie, bez zrobionej akustyki, niskie, 2.35, może 2.5 metra, powierzchnia, z 50 m2 tam było, jakoś tak. Kolumny dość wąsko ustawione, prawie frontowo, bardzo niewielkie dogięcie. Tuby, jak to tuby, uważam, że spójności to tam nie było żadnej, grało szorstko, brudno, płasko i bez siły, dynamiki, zero kontroli. Czasem miałem wrażenie, że wysokich to w zasadzie nie było w cale. Tam wszystkiego brakowało. System tylko do niektórych instrumentów, jedynie trąbki z winyla mi się jako tako podobały. Jak na parę godzin tam spędzonych system w miarę zagrał jedną płytę?

Z cyfry to już kompletna pomyłka, nie ma co komentować. A co do gramofonu, 168 tysia za napęd, ramię 16 tysia, wkładka 40 tysia, liczyłem na coś na prawdę zawodowego... Mimo niezłych rozwiązań, grał tragicznie źle...

Połączenie końcówek mocy i kolumn też ciekawe. Double-Wiring? Dobrze, że się nic nie zjarało :)

Audiofil_2015_RCM-0035.jpg

Audiofil_2015_RCM-0032.jpg

PS: Dało się zauważyć, z roku na rok coraz częściej i coraz więcej uczestników, prawie przez cały odsłuch siedzi jak zahipnotyzowana, bez ruchu, nawet mało kto się odzywa. Czego oni tam szukają w tym przekazie, to nie wiem, ale jest to zastanawiające.

Źródło zdjęć:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No właśnie my odnieśliśmy się do prezentowanego lekceważenia publiczności. Dokładnie taka jest nasza ocena jak zostaliśmy potraktowani. No chyba, że rzeczywiście tam spotyka się jakaś sekta, z określonym rytuałem i wszystkim to pasuje. Ale to trzeba wtedy napisać, że normalnym dziękujemy.

Ukryta Zawartość

Za ten link to cię zbanują dożywotnio tak że pożegnaj się szybko z kolegami z forum :)

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość vasa

(Konto usunięte)

Pomieszczenie, bez zrobionej akustyki, niskie, 2.35, może 2.5 metra, powierzchnia, z 50 m2 tam było, jakoś tak. Kolumny dość wąsko ustawione, prawie frontowo, bardzo niewielkie dogięcie. Tuby, jak to tuby, uważam, że spójności to tam nie było żadnej, grało szorstko, brudno, płasko i bez siły, dynamiki, zero kontroli. Czasem miałem wrażenie, że wysokich to w zasadzie nie było w cale. Tam wszystkiego brakowało. System tylko do niektórych instrumentów, jedynie trąbki z winyla mi się jako tako podobały. Jak na parę godzin tam spędzonych system w miarę zagrał jedną płytę?

Generalnie sie z Tobą zgodzę co do tego co napisałeś wyżej. Jako prezentacja dźwięku systemu daleko było do doskonałości.

Czy to dobór dość egzotycznych kolumn? Czy wina pomieszczenia? Pewnie jedno i drugie i jeszcze kilka przyczyn. Czy da się w ciągu wieczora dostosować taką salę do grania? Pewnie nie. Czy można było wybrać jakieś bezpieczniejsze kolumny? Pewnie tak.

Tylko że zdając sobie sprawę z tego jak wygląda organizacja wystaw i pokazów nie oczekiwałem cudów.

Ale źródło było rewelacyjne. Sposób prowadzenia wkładki przez to proste i niedrogie ramię był perfekcyjny. Ilość i jakość informacji wydłubywanych z rowka wyśmienita. Roger szturchnięty pod żebro wydłubał trochę płyt z klasyki i okazało się że gramiak jest w stanie odczytać Finlandię Sibeliusa bez najmniejszego pomieszania. A to jest baardzo rzadko spotykana sytuacja że można bez problemu grupy smyczków wychwycić. Accardo i Paganini to kolejny tor przeszkód dla źródła. Jeden z najtrudniejszych i najbardziej skomplikowanych utworów skrzypcowych został odtworzony tak że każde muśnięcie smyczka czy palca w strunę było słyszalne i żaden dźwięk solowy nie został zamazany przez orkiestrę. Ja nigdy nie będę z Wami rozmawiał o lampach czy (nie daj boże) kablach. Ale jeżeli chodzi o gramofony to jest to co czuję, słyszę i rozumiem.

I jeżeli twierdzicie że prezentacja była do dupy bo to i tamto a nie zauważacie elementu niezwykle wartościowego i nie potraficie (lub nie chcecie) tego wyłowić to rozmowa staje się trudna.

Co do sekty to w niedzielę była nieobecna.

@sly30

Pewien facet miał jatkę końską. W ciągu kilku lat "przewalił" więcej koni niż ktokolwiek inny.

Ale nigdy nie twierdził że zna się na hippice.

A tak na marginesie. Czy to Tobie trzeba było ostatnio tłumaczyć co to transmisja zbalansowana a co dual mono?

Vasa, prezentacja była do dupy i dlatego nie można było niczego ocenić. Chłopie, jak można w ogóle zaczynać jakąkolwiek ocenę przy prezentacji, która jest przykryta kocem, płaska, zabrudzona, szorstka...

To co piszesz:

Generalnie sie z Tobą zgodzę co do tego co napisałeś wyżej. Jako prezentacja dźwięku systemu daleko było do doskonałości.

I nagle:

Ale źródło było rewelacyjne. Sposób prowadzenia wkładki przez to proste i niedrogie ramię był perfekcyjny. Ilość i jakość informacji wydłubywanych z rowka wyśmienita. Roger szturchnięty pod żebro wydłubał trochę płyt z klasyki i okazało się że gramiak jest w stanie odczytać Finlandię Sibeliusa bez najmniejszego pomieszania. A to jest baardzo rzadko spotykana sytuacja że można bez problemu grupy smyczków wychwycić. Accardo i Paganini to kolejny tor przeszkód dla źródła. Jeden z najtrudniejszych i najbardziej skomplikowanych utworów skrzypcowych został odtworzony tak że każde muśnięcie smyczka czy palca w strunę było słyszalne i żaden dźwięk solowy nie został zamazany przez orkiestrę. Ja nigdy nie będę z Wami rozmawiał o lampach czy (nie daj boże) kablach. Ale jeżeli chodzi o gramofony to jest to co czuję, słyszę i rozumiem.

To Twoja wiarygodność spada do zera. Tam nie można było niczego zobaczyć/usłyszeć, zero szczegółów.

Takie spotkania są ważne. Dobrze, że coś takiego się odbywa. Niestety, lekceważący stosunek organizatorów, którym zależy już tylko na samej sprzedaży doprowadził do tego, że mają w poważaniu nawet krytykę samych klientów. Jest jeszcze coś. To nie jest prezentacja latarek z cienkopisem tylko sprzętu za grubą kasę, który ma być wyznacznikiem takiej, czy innej jakości. Samym gramofonem/ramieniem człowiek nic nie zdziała. Jeśli to ma być referencja RCM`u to ja dziękuję.

Po takich prezentacjach, nie trzeba jeździć do ludzi, można przeczytać kto ma jakie doświadczenie i jak słucha.

Gość cybant

(Konto usunięte)

A mnie naiwnemu wydawało się , że system za ponad 500 tys. powinien grać ..

Takie rozważania , że coś czasami gra to może przy cenach systemu za 10 tys...

Proszę o wybór opcji -

Opcja 1 - rzeź niewiniątek

Opcja 2 - zbiorowa hipnoza

Opcja 3 - ściema

No i po co takie prezentacje...????

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.