Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie o audio.

piano

Rekomendowane odpowiedzi

Rynek jest pełen małych firm, które są łatwym celem tego typu osobników. Problem w tym, że tego typu praktyki nie są od samego początku piętnowane. Jakby wszyscy otwartym tekstem pisali zaraz po takich "propozycjach" że miały one miejsce to ten mały cwaniaczek zostałby szybko wyeliminowany z branży. Zresztą jaka z niego branża. Garażowy składacz wydmuszek udających rozwiązania akustyczne, z karykaturalnie przerośniętym ego i bez jakiejkolwiek znajomości akustyki.

O ostatnim jego dziele, czyli 'adaptacji akustycznej' wykonanej u jednego z forumowych kolegów, krążą już legendy (i nie jest to niestety historia z happy endem).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Jeśli wiecej firm było przez Szymona szantażowanych, bo trzeba nazwać rzeczy po imieniu, to jest to niezła afera!

Afera to dosc delikatne slowo. Widzac reakcje (czy tez jej brak) 'glownego w sprawie' mamy do czynienia z bardzo malym czlowieczkiem o niezwykle podlym charakterze. Takich 'Szymonow' sie powinno odsylac do rynsztoka gdzie ich miejsce, ale jak widac hasaja swobodnie po forum. Nie ma co jednak kopac lezacego. Kto przeczytal moze sobie wyrobic opinie, dosc jednoznaczna.

Ale on ma tu fanów!! Prawdziwych podziwiających...mam wymienić?...I jak się teraz Panowie czujecie?....Pan Paweł Skurzewski, Pan Rochu, Pan Neomammut, Pan Plastik itd.

(edit)

A nic ci nie odpowiem.

Nie warto.

Kiedyś byłeś równy gość ale to już czas przeszły.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

(edit)

A nic ci nie odpowiem.

Nie warto.

Kiedyś byłeś równy gość ale to już czas przeszły.

Mogę napisać to samo o Tobie. Teraz poklepujesz się z hejterami i cwaniakami. Nie napiszę co sadzę o takim postępowaniu, bo mnie zaraz Anioł zbanuje, ale pewnie się domyślarz. Poklepuj ich dalej po pleckach... :-)

Ujmę to tak, twoje poczucie wyższości (tak bardzo obecne w twoich wypowiedziach) budzi we mnie niechęć.

Widać bliżej mi do maluczkich i prostaczków aniżeli do tuzów haj-endu.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Nie masz racji Rochu. Oceniasz sytuacje przez pryzmat osobistych sympatii oraz antypatii. Obiektywnie rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej i na pewno masz tego świadomość.

Widocznie żyjesz w innej rzeczywistości.

Ja znam taką, gdzie kilku kolesi przekonanych o swojej ważności zaorało właśnie to forum.

A potem odeszło na swoje.

Ujmę to tak, twoje poczucie wyższości (tak bardzo obecne w twoich wypowiedziach) budzi we mnie niechęć.

Widać bliżej mi do maluczkich i prostaczków aniżeli do tuzów haj-endu.

Nie wiem czy ty rozumiesz czym jest poczucie wyższości?....chociaż może masz rację. Nigdy nie zniżam się do czegoś co chyba dla ciebie jest ok. Mogę kogoś lubić, albo i nie. Mogę się z kimś kłócić, a nawet ostro jechać. Ale nawet wsród moich wrogów są przeciwnicy, których szanuje. Bo ani oni ani ja nigdy nie znizamy się do czegoś co jest poniżej naszej godności. Ale jeśli dla ciebie to nie problem i nawet sam się do tego przyznajesz.....to cóż....szkoda pisania.

Ja znam taką, gdzie kilku kolesi przekonanych o swojej ważności zaorało właśnie to forum.

Większej bzdury dawno nie czytałem. Co najmniej kilkaset osób wie dobrze kto zaorał to forum i dlaczego powstało inne.

W sumie to i Twoja wina bo przecież tak bohatersko i z entuzjazmem od pewnego czasu komplementujesz i lajkujesz właśnie tych, którzy to forum zniszczyli.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Forum zostało zaorane przez tolerancję dla takich praktyk jak uprawia Szymon. Wychwalamy pod niebiosa swoich przyjaciół, tych z którymi dobrze żyjemy, łączą nas wspólne interesy i tych którzy dają nam zarobić. Resztę która nie jest z nami, nie chce dzielić się kasą flekujemy i ośmieszamy z całych sił. Lansowanie się przy tym na jedynego sprawiedliwego jest niczym wodewil albo kolumbijski serial dla gospodyń domowych.

Forum zostało zaorane przez tolerancję dla takich praktyk jak uprawia Szymon. Wychwalamy pod niebiosa swoich przyjaciół, tych z którymi dobrze żyjemy, łączą nas wspólne interesy i tych którzy dają nam zarobić. Resztę która nie jest z nami, nie chce dzielić się kasą flekujemy i ośmieszamy z całych sił. Lansowanie się przy tym na jedynego sprawiedliwego jest niczym wodewil albo kolumbijski serial dla gospodyń domowych.

Rozumiem,. że dla Ciebie takim jedynym sprawiedliwym jest Audio Show Supremo?

A może Palton albo Harpia?

A gdzie on to napisał? Logika z przedszkola. Jeśli ktoś nie lubił Stalina to musiał lubić Duce! Jeśli ktoś nie kocha pisu, to napewno jest z Po. Co za żenada. Nie spodziewałem się, że tak obniżysz loty. Jak widać, kto się z kim wdaje itd.....mówi się też....pokaż mi swoich przyjaciół, a powiem Tobie kim jesteś. Te stare przysłowia nie są takie głupie. Ależ jestem bardzo spokojny.

I tu masz rację, tylko patrzysz w złą stronę bo to nie byli ci co odeszli...

Powiem Ci z perspektywy nowego użytkownika - jak tylko poważniej zabrałem głos, zostałem zwyzywany od "kolejnych wcieleń", "naganiaczy", "najętego człowieka". To wszystko, bo miałem odwagę mieć swoje zdanie, zgoła odmienne od zdania tych, którzy to Forum właśnie zaorali... Gdy tylko odważyłem się bronić swojej godności osobistej zostałem "nagrodzony" za trolling.

Oczami nowego użytkownika widać doskonale co tutaj się dzieje, nowi nie chcą pisać, bądź starają się trzymać z daleka od wątków w których głos zabierają takie osoby jak Ty, Szymon1, Patrick.mc, Bum1234, Rydz czy rafal735r itp.

Zawsze i wszędzie to samo: jakiś aktywny wątek, różnica zdań i skoncentrowana akcja tej samej sprytnej ekipy. Porcja cynizmu, wzajemnego poklepywania po plecach i prowokacje...

Ktoś tu robi świetny biznes - przy takich akcjach liczba wejść na forum (a więc na reklamy) sięga zenitu.

Przy okazji - dla informacji użytkowników: do przeglądarek jest dodatek "Do not track me" i żadne "ad sense", "google ads", czy inne "tracking cookies" nas nie widza. Do tego wyłączamy możliwość pozostawiania ciasteczek firm trzecich w przeglądarce i instalujemy AdBlock, i mamy czyste sumienie :)

A ja miałem utopijną wizję jedności ludzi kochających muzykę. W 2008 jak dołączyłem do forum nie interesowały mnie wojenki. Z czasem

zacząłem wchodzić w ten przesiąknięty złością świat. Podziały są tak duże, że nie sposób ich wyeliminować. Niestety. A wszystkim nam chodzi przecież tylko o jedno, o delektowanie się muzyką. Brak słów, notabene większość z Was to w prywatnych rozmowach równi ludzie.

Walczmy dalej wzmacniając podziały !

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Gość rydz

(Konto usunięte)

"naganiaczy", "najętego człowieka".

Nic dodać nic ująć , trafnie się określiłeś .

Założyłeś temacik taki poniżej .

Klub właścicieli sprzętu modyfikowanego przez kolegę muda44

A tu , dlaczego go założyłeś .

(-)

Forum cyklicznie ulega podziałowi bo pojawiają się na nim ludzie, którzy mają ambicje samodzielnie coś stworzyć. Mechanizm zawsze jest identyczny, wskazuje się winnego. Inaczej nie byłoby możliwe przekonać do własnego pomysłu grupy, która oczywiście wierzy w realność swojej misji. Było tak już kilka razy i będzie jeszcze pewnie wiele za każdym razem kiedy pojawi się nowy "zbawiciel" obrońca uciskanych. Nikt nikogo na sile trzymać nie powinien... Podkreślanie jakie tu zło panuje, to nic innego jak wzmacnianie nowego projektu. Standard i normalka. Zawsze się tak dzieje, mechanizm jest ten sam. W polityce przy zakładaniu partii, zakładaniu nowej firmy itd. Odwieczne prawo ludzkiej natury, więc dajcie już spokój z tym szukaniem winnego, bo cykle będzie i tak się powtarzał, tylko nowy narybek musi dorosnąć i przejść z zakładki start do saloniku.

Forum cyklicznie ulega podziałowi bo pojawiają się na nim ludzie, którzy mają ambicje samodzielnie coś stworzyć. Mechanizm zawsze jest identyczny, wskazuje się winnego. Inaczej nie byłoby możliwe przekonać do własnego pomysłu grupy, która oczywiście wierzy w realność swojej misji. Było tak już kilka razy i będzie jeszcze pewnie wiele za każdym razem kiedy pojawi się nowy "zbawiciel" obrońca uciskanych. Nikt nikogo na sile trzymać nie powinien... Podkreślanie jakie tu zło panuje, to nic innego jak wzmacnianie nowego projektu. Standard i normalka. Zawsze się tak dzieje, mechanizm jest ten sam. W polityce przy zakładaniu partii, zakładaniu nowej firmy itd. Odwieczne prawo ludzkiej natury, więc dajcie już spokój z tym szukaniem winnego, bo cykle będzie i tak się powtarzał, tylko nowy narybek musi dorosnąć i przejść z zakładki start do saloniku.

Szukanie podtekstu w tym co napisałem jest złą drogą. Mniejsza z tym.

Szukanie podtekstu w tym co napisałem jest złą drogą. Mniejsza z tym.

Aby było jasne, to nie mówię o sprawach Szymona itd. Piszę tylko o tym, że to jest nierealne aby zatrzymać na forum ludzi, którzy mają swoje różne ambicje. Ja tego nikomu nie mam za złe i nie obwiniam. Audiostereo, to nie jest mój biznes i moja strata. Dziwi mnie tylko ten ciągły płacz i szukanie winnych jeśli coś i tak jest nieuchronne. To nie są podteksty czy teorie spiskowe. Znowu powstaną w przyszłości blogi, fora itd. bo ktoś będzie miał inne zdanie itd.. Tak jest zawsze.

Dziwi mnie tylko ten ciągły płacz i szukanie winnych jeśli coś i tak jest nieuchronne. To nie są podteksty czy teorie spiskowe. Znowu powstaną w przyszłości blogi, fora itd. bo ktoś będzie miał inne zdanie itd.. Tak jest zawsze.

Najgorzej jak Wszyscy płaczą ....

Aby było jasne, to nie mówię o sprawach Szymona itd. Piszę tylko o tym, że to jest nierealne aby zatrzymać na forum ludzi, którzy mają swoje różne ambicje. Ja tego nikomu nie mam za złe i nie obwiniam. Audiostereo, to nie jest mój biznes i moja strata. Dziwi mnie tylko ten ciągły płacz i szukanie winnych jeśli coś i tak jest nieuchronne. To nie są podteksty czy teorie spiskowe. Znowu powstaną w przyszłości blogi, fora itd. bo ktoś będzie miał inne zdanie itd.. Tak jest zawsze.

ROXI, to nie chodzi o to by zatrzymywać, czy wyganiać użytkowników - rotacja jest nieunikniona. Chodzi o to, że nowi użytkownicy naczytają się takich "specjalistów" (bo w sieci nieobalone na czas herezje stają się kanonami) i będą mierzyć się z rozczarowaniem, którego mogli uniknąć - weryfikowanie ich przychodzi wtedy zbyt późno...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

A może Palton albo Harpia?

Rochu, kiedyś byłeś jednym z tych sprawiedliwych. Ale z niewytłumaczalnych dla mnie powodów zaangażowałeś się po stronie osoby, która ... powiem to delikatnie, na jakikolwiek szacunek nie zasługuje.

ROXI, to nie chodzi o to by zatrzymywać, czy wyganiać użytkowników - rotacja jest nieunikniona. Chodzi o to, że nowi użytkownicy naczytają się takich "specjalistów" (bo w sieci nieobalone na czas herezje stają się kanonami) i będą mierzyć się z rozczarowaniem, którego mogli uniknąć - weryfikowanie ich przychodzi wtedy zbyt późno...

Ty piszesz o uczciwości i tu pełna zgoda. Ja o podziale forum. Być może te sprawy są w jakimś stopniu powiązane, ale jakoś sobie nie przypominam, aby były motywacją do zakładania innych grup dyskusyjnych, a ja o tym pisałem. Związki panujące pomiędzy pisanymi tu opiniami, a faktycznymi interesami są tak zagmatwane, że chyba nikt o zdrowych zmysłach nie przyjmuje ich za faktyczne bez samodzielnej dogłębnej weryfikacji.

Oczami nowego użytkownika widać doskonale co tutaj się dzieje, nowi nie chcą pisać, bądź starają się trzymać z daleka od wątków w których głos zabierają takie osoby jak Ty, Szymon1, Patrick.mc, Bum1234, Rydz czy rafal735r itp.

Proszę się ode mnie odstosunkowac, widze że zostałem w dziwny sposób przywolany do tablicy. Rozmowy tu się toczące leżą całkowicie w nie moich progach. Obce mi są klocki po 20 tyś za sztukę i ogólnie mam to w d..

Tuningowane NADy po natarczywej reklamie też.

?👈

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Każdy ma prawo do swojej optyki. I tak jak kupując sprzęt głosujemy swoim portfelem tak pisząc różne swoje przemyślenia wybieramy forum, które jest dla nas przyjazne. Ja się dość napisałem przez tych 8 lat, opublikowałem na tym portalu kilkadziesiąt rozmaitych recenzji, na pewno najwięcej z wszystkich tu piszących, co można łatwo sprawdzić w zakładce opinie. Można więc powiedzieć, że dołożyłem sporą cegiełkę do rozwoju tego forum. Ale to już czas przeszły, obecna filozofia premiowania chamstwa skłoniła mnie do zaprzestania jakiejkolwiek działalności merytorycznej.

Rochu, kiedyś byłeś jednym z tych sprawiedliwych. Ale z niewytłumaczalnych dla mnie powodów zaangażowałeś się po stronie osoby, która ... powiem to delikatnie, na jakikolwiek szacunek nie zasługuje.

To może popatrz na siebie i zobacz kogo sam wspierasz.

I nie odgrywaj tutaj, że jesteś taki wyważony w sądach i taki święty.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.