Skocz do zawartości
IGNORED

Po prostu plazma do 3k

Piteero

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, jak wogole sprawuje sie w praktyce konwersja obrazu z 2d do 3d? czy to jest jakas marketingowa kicha czy rzeczywiscie dziala? i nie pytam tu o modele za ok 10k tylko taki np samsung PS51E550 za 3k :-)

bylem dzis w leclercu i ogladalem dwa nizsze modele: panas TX-P50X50E i samas PS51E450. Samsung polegl z kretesem. Panas zabil go naturalnoscia kolorow. Roznica byla bardzo widoczna, nawet zona zobaczyla :-)

Panowie, jak wogole sprawuje sie w praktyce konwersja obrazu z 2d do 3d? czy to jest jakas marketingowa kicha czy rzeczywiscie dziala? i nie pytam tu o modele za ok 10k tylko taki np samsung PS51E550 za 3k :-)

Dodaj do wątku ankietę to będziesz miał bardziej realną odpowiedź w tej kwestii niż zdania pojedynczych osób.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Z plazm, jeśli ktoś nie ma na nie nabytej wrodzonej alergii, to zdecydowanie Panasonic. Działają latami i bezproblemowo, czego nie można już napisać o LG czy niższych Samsungach.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Panowie, pisałem gdzieś wcześniej w tym temacie że nabyłem plazmę lg 50pn6500. Pytanie, czy normalne jest dla plazmy zjawisko jak na zdjęciu? Zauważyłem to teraz, po prawie trzech tygodniach użytkowania. Chodzi o "nierównomierną czerń" w sensie ciemniejszych plam. Bo ogólnie czerń jest ok, na zdjęciu włączony tryb eco w celu mocniejszego uwidocznienia owych plam, bo na trybie "normalny" lub "kino" nie jest to już tak widoczne. Dodatkowo w aparacie ustawiony najwyższy czas naświetlania. Pytam bo jeśli nie jest to normalne, to tv chciałbym reklamować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 5 miesięcy później...

Witam. Pytanie do Piteero. Czy moglbys mi przeslac ustawienia kalibracyjne do LG50PN6500 ? Nabylem go tydzien temu. Ogolnie gram w gry na PS3. Pozdrawiam

Każdy egzemplarz ma inną odchyłkę barw.
  • 3 miesiące później...

Jest dużo jaśniejszy, ruch jest o wiele bardziej płynny niż u mnie i nie ma problemu 50 Hz, szybkie menu i zdecydowanie lepszy smart. A jakością kontrastu i czerni nie ustępuje ST60/Vt60 i nie ma takich problemów z powidokami.

Wg testów brakuje mu coś około pi razy oko 0.00000001 poziomu czerni. Ale to mnie nie przekonuje. Moim zdaniem Samsung robi obecnie równie dobre plazmy jak Panasonic. Przynajmniej seria F8500.

LG to już jednak dziadostwo. Czerń i kontrast często gorsze niż LCD.

• 1 miesiąc później...

Dołączę się do tematu...

Mam pytanie do właścicieli tego modelu oraz do osób znających ten tv.

Siostra odrobinę napaliła się na tego LG i mam wobec tego pytanie czy poziom czerni jest naprawdę na tak niskim poziomie?

Czy podczas oglądania tv również tak strasznie odbija światło?

Budżet siostry to max 2500.

Odległość od tv 2,5-3m.

Może jakiś inny model w podobnej cenie?

Plazma nie jest warunkiem koniecznym.

Źródłem będzie (w 90%) nc+.

Nie ma szans na dołożenie do modelu ST od Panasonica.

Nie jestem w stanie jej doradzić samodzielnie gdyż:

- kompletnie nie znam tego modelu

- nigdy nie słyszałem aby LG robiło dobre plazmy

- sprzedawca w jednym ze sklepów już prawie namówił ją na ten LG.

W sieci tylko skrajne opinie...

A tak poza tym jak prezentuje się obraz HD na tle LCD-ków z przedziału tak powiedzmy do 3,5 tysiaka?

Pytam bo wiem, że bardzo odpowiadał jej obraz z sony KDL46hx850.

pozdrawiam i liczę na pomoc.

Dołączę się do tematu...

Mam pytanie do właścicieli tego modelu oraz do osób znających ten tv.

Siostra odrobinę napaliła się na tego LG i mam wobec tego pytanie czy poziom czerni jest naprawdę na tak niskim poziomie?

Czy podczas oglądania tv również tak strasznie odbija światło?

Budżet siostry to max 2500.

Odległość od tv 2,5-3m.

Może jakiś inny model w podobnej cenie?

Plazma nie jest warunkiem koniecznym.

Źródłem będzie (w 90%) nc+.

Nie ma szans na dołożenie do modelu ST od Panasonica.

Nie jestem w stanie jej doradzić samodzielnie gdyż:

- kompletnie nie znam tego modelu

- nigdy nie słyszałem aby LG robiło dobre plazmy

- sprzedawca w jednym ze sklepów już prawie namówił ją na ten LG.

W sieci tylko skrajne opinie...

A tak poza tym jak prezentuje się obraz HD na tle LCD-ków z przedziału tak powiedzmy do 3,5 tysiaka?

Pytam bo wiem, że bardzo odpowiadał jej obraz z sony KDL46hx850.

pozdrawiam i liczę na pomoc.

Witam

Od niedawna jestem posiadaczem wlasnie Plasmy LG 60" 3D activ model 2013 , niemam pojecia czy ten model byl dostepny w Polsce jedyne co moge powiedziec to ze w porownaniu z moim 50" Samsungiem PSB850 naprawde wysoki i swietny model plasmy ( obecnie w sypialni ) Obraz LG jest poprostu lepszy lacznie z poziomem czerni ;) .

Dzięki za odpowiedź.

Dobrze wiedzieć, że jakość odbioru tej plazmy jest zadowalająca...

Może siostra nie umoczy :-)

A jak wygląda ekran? działa jak lustro przy włączonym tv?

Dzięki za odpowiedź.

Dobrze wiedzieć, że jakość odbioru tej plazmy jest zadowalająca...

Może siostra nie umoczy :-)

A jak wygląda ekran? działa jak lustro przy włączonym tv?

Niestety w swietle dzienym faktycznie wystepuje efekt lustra tu samsung wypada lepiej , posiada specjalna powloke ktora minimalizuje ten efekt .

Mam LG ale nie ten model.

Co można powiedzieć o LG: ano są gorsze od Panasonika.

1. słaby filtr i widać odbicie własne lub jasno pomalowanego pokoju szczególnie gdy obraz jest w ciemnej tonacji.

2. słaba czerń.

reszta ok.

A jeszcze jedno nie wiem jak z innymi modelami LG , ale bynajmniej w moim modelu aby obraz byl naprawde zadawalajacy trzeba bylo sie troche nameczyc w ustawieniach , te fabryczne sa bardzo przecietne . LG ma spore mozliwosci ustawien obrazu ale warto sie troche pomeczyc , aby uzyskac fajny efekt koncowy , spewnoscia duzo lepszy niz to co oferuje fabrycznie.

• Moderatorzy

większość wątków o plazmach kończy się walką z wypalonymi powidokami i tekstami o zaciemnieniu pomieszczenia do oglądania :)

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Czy ta 'słaba czerń' jest na poziomie tanich LCD czy mimo wszystko jednak lepsza?

Siostra wzięła na wstrzymanie (wprawdzie tylko do Wielkanocy) ale przynajmniej jest czas aby ewentualnie wybrać coś innego.

Problem polega na tym, że siostrzyczka nasłuchała się że nie ma lepszego tv do 2,5 tys (przynajmniej zbliżonej wielkości) skoro siostrze nie zależy na funkcjach 3D i smart tv. A wygląd oceniła na 5+...

Plazma miałaby wisieć na ścianie w odległości 3m od oglądających.

A może zaproponujecie coś innego? lepszego w tej kasie? 50'' to niestety priorytet :-(

Źródło jak pisałem wyżej nc+ w 90 %.

Pozdrawiam i proszę o więcej.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Czy ta 'słaba czerń' jest na poziomie tanich LCD czy mimo wszystko jednak lepsza?

Siostra wzięła na wstrzymanie (wprawdzie tylko do Wielkanocy) ale przynajmniej jest czas aby ewentualnie wybrać coś innego.

Problem polega na tym, że siostrzyczka nasłuchała się że nie ma lepszego tv do 2,5 tys (przynajmniej zbliżonej wielkości) skoro siostrze nie zależy na funkcjach 3D i smart tv. A wygląd oceniła na 5+...

Plazma miałaby wisieć na ścianie w odległości 3m od oglądających.

A może zaproponujecie coś innego? lepszego w tej kasie? 50'' to niestety priorytet :-(

Źródło jak pisałem wyżej nc+ w 90 %.

Pozdrawiam i proszę o więcej.

Ja jestem zadowolony z LG , wczesniej tv posiadalem tylko Sony i pozniej juz tylko Samsungi . Mysle ze LG robi ogromne postepy w porownaniu z innymi markami , naprawde ida bardzo szybko do przodu . Mimo wszystko jezeli siostra jeszcze nie kupila tv ma troszke czasu na przemyslenie zakupu , przeciez nie koniecznie musi byc plasma . Co do smart tv to super sprawa ja uzywam tej funkcji codziennie .

To trzeba powtórzyć ale w dziale humor:-)

To ciekawe dlaczego przez tyle lat nie udało mi się zaobserwować tego stwora? Nie dlatego, że sygnał, jaki miałem, był dobrej jakości? Może ci, którzy je widzą, nie dopuszczają do siebie myśli, że skoro kupili swój wymarzony telewizorek, to zwyczajnie mają sygnał do dupy?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.