Skocz do zawartości
IGNORED

MARANTZ PM-6010 OSE

Stefan Zaka??a

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 lat później...

Reaktywuję wątek, posiadał to ktoś, jak to gra?

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

miałem kiedyś PM6010.

wtedy wydawał mi się bardzo dobrym wzmacniaczem. zamieniłem go na 20 lat starszą Yamahę CA 810.

jak gra.

zależy gdzie jest punkt odniesienia: Marantza miałem po amplitunerze Thompsona. po Marantzu Yamahę.

w porównaniu ze złomem z Japonii: płasko, ostro, jednostajnie, mało detalicznie.

przy thompsonie oczywiście wszystko na odwrót.

wołają za pm6010 teraz potwornie dużo.

osobiście wybrałbym coś zupełnie innego w tej cenie. ten Marantz to zabawka.

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

PM 66 ki to poprzednik 6010 ose ki..... ( podobno bebechy te same...)

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

PM66KI to specjalna wersja tańszego PM66SE. Bebechy PM66SE faktycznie takie same jak 6010OSE, ale jakimś cudem 6010OSE gra całkiem inaczej i w sumie dużo gorzej. PM66SE grał ciepłym i powolnym dźwiekiem, a PM6010OSE już nie jest powolny, za to suchy i matowy.

• 3 lata później...

Aczy ktos słuchał PM6010OSE KI Signature? Warto go za 800pln kupić?

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Właśnie kupiłem model PM-6010OSE KI Signature. Długo biłem się z myślami czy kupic PM-7000 ,PM-68 ale teraz wiem ze nie żałuję.

Zanim podłączyłem go,włączyłem kilka znanych dobrych płyt na Onkyo A8780, potem szybka zamiana i ... czyzby ktos koc zdjął z kolumn? Kolumny zyskały blasku. Pomimo ze onkyo to wysoki model to słychac duzą róznice na korzyść Marantza.

Pomimo ze moc duzo mniejsza to dynamika wcale nie jest gorsza, wręcz lepsza, piękny bas i czyste wysokie tony i najważniejsze, to szeroka scena z mnóstwem szczegółów. Scena wysunęła się ciut na przód,no i wszerz .Góra jest zupełnie inna. Wokale kobiece np. Evy Cassidy soczyste az się chce słuchać. Stargowałem się do 750pln za idealny stan, prawie sklepowy. Nie wiem dlaczego taką złą opinię ma PM-6010OSE/ Czyzby wersja KI Signature była o tyle lepsza?

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Właśnie kupiłem model PM-6010OSE KI Signature. Długo biłem się z myślami czy kupic PM-7000 ,PM-68 ale teraz wiem ze nie żałuję.

A porownywales?

Odpowiem za ciebie: Nie.

No wlasnie.

?👈

No nie porównywałem, bo nigdy nie miałbym okazji. Gdybym kupił PM-7000 to nie wiedział bym jak gra PM-6010OSE KI.

Teraz przynajmniej wiem ze nie jest taki zły jak go opisują. Chociaz w sumie nikt na forum go nie słyszał, no moze jeden gostek gdzies cos napisał tu na forum ale też w samych superlatywach.

• 3 lata później...

Witam,

Od niedawna testuję wzmacniacz Marantz PM 6010OSE KI - chyba z 3'ej ręki

Dokupiłem go jako rozbudowę (;-) kina domowego tzn, amplituner Marantz SR8000 + DVD DV7010

Przygodę rozpocząłem z leciwymi głośnikami Magnat Monitor C jako fronty.

Zestaw gra tylko na 2'ch frontach w pomieszczeniu ok 35 m kw, salon, duże okna, sporo otwartej przestrzeni (hol, kuchnia)

Przed tym zestawem nie miałem sprzętu grającego o podobnych parametrach, jedynie doznania sprzętu grającego u znajomych.Często leciwe zestawy ale wg mnie o przyzwoitym brzmieniu.

Wracając do mojego zestawu: zarówno sam amplituner z DVD brzmi u mnie świetnie, po podpięciu wzmacniacza nie 'widzę' mega dużej różnicy.

Mam jednak wrażenie, że przy wzmacniaczu 6010 OSE KI głośniki zyskały jakby na odbieranej przez uszy mocy/dzwięki są dobitniejsze, wyraźniejsze są tony niskie.

Szczegółowość instrumentów wyraźnie dostrzegalna i łatwa do wychwycenia.

Pilot jest 'dość' rozbudowany ponad oferowane przez sam wzmacniacz funkcje, muszę rozkminić czy można nim sterować również podstawowymi funkcjami dvd/cd podczas odtwarzania muzyki.

Od strony wizualnej jego prostota wzornictwa jaką sobą reprezentuje jest zaletą -kupiłem w wersji koloru szampańskiego który pasuje do reszty zestawu. W jego przedziale wiekowym/cenowym możliwość sterowanie z pilota dobieram jako zaletę.

Poprzednie wypowiedzi dobrze byłoby wesprzeć kontekstem:

- w jakim pomieszczeniu gra wzmacniacz, jak są ustawione głośniki w pomieszczeniu,

- jakie głośniki są podpięte,

- jaki sprzęt użytkownik przerabiał przed 6010 OSE i ew. po tym wzmacniaczu (niektórzy o tym pisali i fajnie).

Nie wiem jak gra "goły" PM 6010 OSE (bez KI)

Ten mój wzmacniacz 6010 OSE KI gra fajnie z moimi obecnymi głośnikami (choć planuję coś bardziej uznanego - może z Tannoy lub Dali ). Osobiście jestem zadowolony z zakupu.

Jeśli macie możliwość odsłuchu przed zakupem to tym lepiej dla was. Ja kupiłem w ciemno i dobrze trafiłem.

Pozdrawiam i polecam

Pilot jest 'dość' rozbudowany ponad oferowane przez sam wzmacniacz funkcje, muszę rozkminić czy można nim sterować również podstawowymi funkcjami dvd/cd podczas odtwarzania muzyki.

Maratz mial z tylu gniazdka do przekazywanis sterowania pomiedzy elementami, ale jak to dziala to nie wiem.

"Bez dywanu audio jitter będzie słychać"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.