Skocz do zawartości
IGNORED

A może rozwiązać Reprezentację Polski w piłce nożnej?

Vlado

Rekomendowane odpowiedzi

Nie do końca to prawda. Są talenty perełki, chociażby tak szybkie na trawie, że aż im gacie spadają w locie.

dokładnie , pojawia się coraz więcej ciekawych , dobrze wyszkolonych i ambitnych kopaczy . Już się założyłem ,że za mojego życia jeszcze będą emocje związane z graniem w jakimś mistrzowskim finale lub co najmniej półfinał

Nie, to na tym nie polega. Nie muszę wiedzieć jak wytwarza się jakieś urządzenie, ale wymagam żeby po zakupie służyło mi bezawaryjnie.

jak rozumiem kolega wynajął kadrę a gdyby odrobinę się znał wynająłby Brazylię . Masz nauczkę , należało się spytać

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Już gdzieś to pisałem: nasi piłkarze na każdym turnieju grają trzy mecze: mecz otwarcia, mecz o wszystko i mecz o honor.

I jeszcze taki dowcip:

Do Polski przylatuje drużyna Argentyny na mecz towarzyski z naszą drużyną narodową.

Na lotnisku okazuje się, że "wcięło" wszystkie bagaże ze strojami, został tylko komplet Messiego.

Reszta argentyńczyków wraca więc do kraju, a na mecz z polską wychodzi sam Messi.

Na drugi dzień kumple Messiego sprawdzają wynik, 1:1

Bramki dla Argentyny: Messi, 32 minuta

Brami dla Polski: Błaszczykowski, 89 minuta.

Kumple dzwonią do Messiego: "Co się stało? Tak dobrze Ci szło, a tylko remis?!?"

Messi "Taaa, wszystko przez tą moją czerwoną kartkę w 57-mej minucie"

niepotrzebnie piłka jest okrągła

Nie zgadzam się!!! Piłka powinna być okrągła, tyle, że bramka powinna być tylko jedna, do tego większa i pusta;-)

będą emocje związane z graniem w jakimś mistrzowskim finale lub co najmniej półfinał

Pewnie tak, też na to liczę, chociaż oglądam bez większych emocji - bo w odróżnieniu od piłki zdrowie jest tylko jedno..

Jednak na dzień dzisiejszy musiałby to być konkurs bardzo zamknięty i z ograniczoną ilością uczestników, najlepiej z "dalekich krajów"

konkurs bardzo zamknięty i z ograniczoną ilością uczestników, najlepiej z "dalekich krajów"

Ja myślę o czymś takim, faza grupowa, w grupie drużyny:

1. Sejm RP

2. Gwiazdy TVN'u

3. Reprezentacja Polski

4. Jakieś dzieciaki do lat 12 zaproszone przez Słońce Peru, np. podczas jego wizyty w Nigerii - to byłby akcent z dalekich krajów

Wielki finał na Stade de Wiadro Narodowy:

zmierzą się ze sobą dwie najlepsze ekipy fazy grupowej

Fornalik z chłopakami powinien dać radę.

Z tych czerech propozycji bez wątpliwości stawiam na dzieciaki, chyba żeby był limit wieku niższy, to sytuacja w grupie byłaby podobna do dzisiejszej;-)

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

Nie wspomnę już o krajowych byzmesmenach sponsorujących kluby i ich szkółki, specjalizujące się w "zajeżdżaniu" juniorów ciężkim treningiem, obliczonym na szybki zarobek za transfer do trzeciej ligi, po którym zdolny młodzieniec staje się zbiorem kontuzji i urazów. Podobne podejście sprawia zresztą że te buraki nie potrafią osiągnąć nic również w interesach na rynku światowym, kontentując się wylizywaniem misek po światowych potentatach i wywyższaniem się nad kmieciami w swoim grajdole. Zupełnie jak kopacze piłki z najwyższej klasy rozgrywek krajowych...

Nie interesuje się piłką i może nie znam realiów sponsorskich ale nie rozumiem Twojej intencji. Czy nie są sponsorami tacy jak Telefonika ? To zdaje się nie jest lokalny producent. Co ma z całym szacunkiem piernik do wiatraka. To że mamy kopaczy którym ambicje i aspiracje sportowe są obce i związek który ma inne cele niż rozwój piłki to fakt ale nie rozumiem co ma wylizywanie misek do rzeczy? Poprowadź biznes , udowodnij że będziesz miał firmę o światowym zasięgu a potem obarczaj pozostałych buraków jak piszesz o zapaść polskiej piłki. Od ilu lat sponsorzy mają aż taką decyzyjność a od ilu lat nie osiągamy nic w piłce?

Selikcjonerr strasznie zdenerwowany,bardzo agresywnie reaguje.Widać czuje respekt przed amatorami,którzy zdobywają gola.Selikcjonerr powinien mieć honor?Żenada.

Obronę mamy świetną,nawet kelnerzy potrafią ich ograć nie mówiąc już o kucharzach.

o, temat poszedł w górę, więc zacytuję sam siebie (tak, wiem, to brzydko).

i co? Pewnie znowu był jakiś chujowaty mecz z ucziałem chujowatej reprezentacji Polski i znowu 20 mln to gówno oglądało.

nic się nie stało!

Dziś Polacy wygrywają. Mamy szansę. Reprezentacja Marino jest zmęczona, bo późno dziś z pracy wrócili.

A w jakiej dyscyplinie?

czlowiek chwile sie zapomni i juz wygrali...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Bądźmy szczerzy: wszystko jest winą sędziego! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nie interesuje się piłką i może nie znam realiów sponsorskich ale nie rozumiem Twojej intencji. Czy nie są sponsorami tacy jak Telefonika ? To zdaje się nie jest lokalny producent. Co ma z całym szacunkiem piernik do wiatraka. To że mamy kopaczy którym ambicje i aspiracje sportowe są obce i związek który ma inne cele niż rozwój piłki to fakt ale nie rozumiem co ma wylizywanie misek do rzeczy?

To ma do rzeczy, że polski business to światowa trzecia liga. Za poddostawców konkurujących ceną robić potrafią, niszę taką czy inną obstawić też, jednak zaproponować innowacyjny produkt na rynek masowy, którego nikt inny zrobić nie potrafi, ew. wypromować brand i zgarnąć konfitury - już nie. Ciekawe że Polacy do tej pory nie wylansowali jednej światowej gwiazdy muzyki pop, a nawet choćby jednego przeboju. To jest kolejny przykład nieumiejętności skutecznej konkurencji z najlepszymi, zwłaszcza tam gdzie potrzebny jest zespół efektywnie współpracujących ludzi.

• 7 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.