Skocz do zawartości
IGNORED

Wasze doświadczenia z MIT-em

Rekomendowane odpowiedzi

Hi Fi Club i Audioforte od lat są dystrybutorami odpowiednio Transparenta i Mita. Producenci nie zabierają im dystrybucji co znaczy że są chyba zadowolenie ze sprzedaży w Polsce...Obaj dystrybutorzy niemal nie reklamują się z kablami, recenzji jest mało a rabaty dają 20-30% max...a kable im schodzą z półek tak że często trzeba czekać miesiąc na kolejną dostawę...

Znam kilku posiadaczy tych kabli, żaden z nich jednak nie udziela się na audiostereo.pl... woli słuchać muzyki albo robić kasę aby kupić lepszy model kabli;-)

Jeśli się wycofał to sprzedawał je taniej,przecież to oczywiste..

Wycofywał się,bo nikt tego nie kupował,trudno to było sprzedać nawet za pół ceny.

Edytowane przez stefek

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Wycofywał się,bo nikt tego nie kupował,trudno to było sprzedać nawet za pół ceny.

bo po wielkiej znizce nadal były drozsze niz w USA

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Może rozdaje to złe określenie. Miałem na myśli użycza na czas targów.

Święte słowa...użyczanie i pożyczanie pomaga w promocji tzw. nowych i ciekawych produktów...dlatego np. sponsorami i użyczającymi na EURO 2012 są firmy w stylu Hyundai-Kia a nie Audi;-)

Moreno to prawda że do wszystkiego trzeba dojrzeć .... ale z tą ilością sprzedanych MIT i Transparent Audio trochę przesadasz

A czy ja podałem jakieś liczby;-)? Wystarczy że widzę jak schodzi dostawa Transparenta w Hi Fi Clubie jak to miejsce odwiedzam...a czy to dużo czy mało to przecież decyduje Transparent od ponad 10 lat posiadając tego samego dystrybutora w Polsce. Zresztą to chyba jedyny dystrybutor w Polsce, który od 10 lat nie utracił czy nie zrezygnował ze sprzedaży posiadanych marek. McIntosh, Wilson Benesch, Transparent, Electrocompaniet, Lyra, Thiel.

Święte słowa...użyczanie i pożyczanie pomaga w promocji tzw. nowych i ciekawych produktów...dlatego np. sponsorami i użyczającymi na EURO 2012 są firmy w stylu Hyundai-Kia a nie Audi;-)

To już mniej więcej wróciliśmy do tematu wątku,czyli MIT to Audi,Kubala to Kia ;).

Hi Fi Club i Audioforte od lat są dystrybutorami odpowiednio Transparenta i Mita. Producenci nie zabierają im dystrybucji co znaczy że są chyba zadowolenie ze sprzedaży w Polsce...Obaj dystrybutorzy niemal nie reklamują się z kablami, recenzji jest mało a rabaty dają 20-30% max...a kable im schodzą z półek tak że często trzeba czekać miesiąc na kolejną dostawę...

Znam kilku posiadaczy tych kabli, żaden z nich jednak nie udziela się na audiostereo.pl... woli słuchać muzyki albo robić kasę aby kupić lepszy model kabli;-)

Nie do końca się z Tobą zgodzę.Mit generalnie nie za dobrze sie sprzedawał w AudioForte poniewaz ostatnio mieli wyprzedaż nawet -50% .Znajomy kupił Magnum Ma z 5k ,gdzie regularna cena była 9550.Pozdrawiam

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

Nie do końca się z Tobą zgodzę.Mit generalnie nie za dobrze sie sprzedawał w AudioForte poniewaz ostatnio mieli wyprzedaż nawet -50% .Znajomy kupił Magnum Ma z 5k ,gdzie regularna cena była 9550.Pozdrawiam

No to ten Twój znajomy ma jakieś świetne zdolności negocjacyjne w Audioforte...sam miałem tego MIT Magnum MA na odsłuchach w domu i mi oferowali go za 7000 PLN po zniżce (cena kataloga 10900) a zniżki były max.-30% bo wchodziła do oferty nowa seria kabli o nazwie Matrix. Ja w końcu swojego Magnum MA kupiłem jeszcze taniej niż Twój znajomy ale już z innego źródła niż Audioforte...ważne jest jednak to że Twój znajomy i ja zdecydowaliśmy się wywalić po kilka tysięcy właśnie na ten kabel a nie na inny;-)

Czy ktoś może porównać Mit Oracle 1.3 z Acrolink 6300.

Obydwa na najwyższym poziomie,kwestia gustu,preferencji i systemu.

Acrolink delikatnie "przesunięty w górę",błyszczące wysokie tony,MIT delikatnie w dół,gęściejsza średnica i świetny bas.

Obydwa długo gościły w moim systemie :).

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Zawsze byłem fanem Transprent Audio i przyznaję że nie znam brzmienia Mitów.Ale jak to z MIT'em bywa- trochę prawdy trochę nie.

Mam pytanie,jak można wypisywać takie historię i oczekiwać poważnego traktowania ze strony interlokutora?Niech mi ktoś wyjaśni.Jak można brać udział w dyskusji na temat kabli" x" kiedy nie słyszało się ich w świecie realnym równocześnie twierdząc ,że z pewnością lepsze są kable "y"?Jak nazywa się takie zjawisko?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Mam pytanie,jak można wypisywać takie historię i oczekiwać poważnego traktowania ze strony interlokutora?Niech mi ktoś wyjaśni.Jak można brać udział w dyskusji na temat kabli" x" kiedy nie słyszało się ich w świecie realnym równocześnie twierdząc ,że z pewnością lepsze są kable "y"?Jak nazywa się takie zjawisko?

takie zjawisko nazywa się potocznie "gówno wiem ale coś powiem" :)

Wszak na tym forum to rzecz nagminna,szczególnie w tej zakładce.

W każdym wątku,odezwie się ktoś,kto nie ma nic do powiedzenia,byle tylko komuś przywalić.

A najlepiej powiedzieć,że coś nie gra,mimo,że się nie słyszało,spytasz o konkrety,systemy,warunki,itd. i już odpowiedzi brak :).

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Wszak na tym forum to rzecz nagminna,szczególnie w tej zakładce.

W każdym wątku,odezwie się ktoś,kto nie ma nic do powiedzenia,byle tylko komuś przywalić.

A najlepiej powiedzieć,że coś nie gra,mimo,że się nie słyszało,spytasz o konkrety,systemy,warunki,itd. i już odpowiedzi brak :).

To prawda stefek, tylko kolegi Magnepana pełno w każdym wątku,w każdym z dużą swadą i znawstwem radzi,opowiada,osądza,a tu takie niedopatrzenie:)mój Boże,żeby choć jakiś oscylator-parafrazując klasyka, ale tak się dać złapć na zwykłych kablach?koniec świata:)

Czy ktoś może porównać Mit Oracle 1.3 z Acrolink 6300.

No i w końcu Kolega zainteresował się tym co trzeba...elita świata kabli...który lepszy to kwestia gustu ale też trochę ceny;-)... Ceny sklepowe powalają...ale czasami można trafić na okazję na rynku wtórnym...a akurat MIT 1.3 jest do kupienia od sprawdzonego forumowicza...za 10 tyś...a to taka cena jak w USA...biorą na Audiogonie...więc może warto się tym zainteresować?

Kable są niczym przyprawy dla potraw...one decydują o ostatecznym smaku jedzenia...o przepraszam...dźwięku...

1337958208[/url'>' post='

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kable są niczym przyprawy dla potraw...one decydują o ostatecznym smaku jedzenia...o przepraszam...dźwięku...

Nie mów!?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Akurat ja wiem, że nikt tu nie ma słuchu Sowy ale to ty pisałeś że zdajesz się na własne uszy czyli wierzysz że masz super słuch.

Co do kabli to nigdy nie ma proporcjonalnego przełożenia ceny na wzrost jakości brzmienia.

Wydasz 2x więcej kasy, czyli 100% a uzyskasz 20-40% poprawy. Tak na "oko" to widzę...i słyszę. Czasem żeby uzyskać 100% poprawy trzeba wydać 5x więcej.

W ogóle ceny dobrego okablowania są chore.

Akurat Tarę Labs RS-1 XLR też mam w swojej kolekcji i wiem że to bardzo dobry kabel i teraz w zależności od systemu jego wartość jest zmienna mimo że cechy soniczne podobne.

To zawsze jest ciepły, pastelowy kabel z dużą ilością szczegółów i przestrzenią ale np na zestawie Krell VTL jeszcze lepiej u mnie wypadł Acrolink DA6300 a znów na dzielonym Burmesterze wypadły w zasadzie prawie identycznie. Tak to już jest.

Tak samo jak ty uważam że nie ma aż tak wielkich między kablami głośnikowymi wysokiej klasy ale jednak trochę się różnią.

Ok. Kolega sly przekonał mnie i kupuję kable MIT-a:

RCA - MIT Oracle MA-X

XLR - MIT Oracle MA-X Proline

Mam nadzieję , że nie będę żałował wydania kolejnych pieniędzy.

Tym razem to przemyślana decyzja :)

Sly co ty na to?

W takim razie mam do sprzedania Taralabs AIR 1 (RCA i XLR) dł.1,0 m, wiek ok. 6 miesięcy.

Jeżeli jest ktoś zainteresowany proszę pisać. Na pewno się dogadamy.

Ale w tym moim wpisie nie ma informacji które powinny ciebie przekonać!

Zawsze pisze to samo tylko nie wszyscy potrafią czytać ze zrozumieniem że ceny drogich kabli są niewspółmierne do poprawy brzmienia a co za tym idzie jest to nie oopłacalne.

Owszem jak ktoś ma już wszystko inne dopieszczone na maxa i jest wolna kasa to czemu nie jeśli ktoś to lubi?

Ale wpierw akustyka, akustyka i akustyka , potem Max dobre kolumny, wzmacniacz a później można dokładać kabelki, lepsze DAC-i i audio voodoo gadżety!

Ładowanie kasy w kable gdy nie ma tej ważniejszej reszty to non sens!!

Nie przypominam sobie teraz co to M10.

Nie wiem jaki masz system.

A co do akustyki to jeśli nic z tym nie zrobisz to tym bardziej szkoda kasy na drogie kable, zwłaszcza że po adaptacji akustycznej nie tylko będzie lepiej ale też w wielu aspektach inaczej i może się okazać że wtedy jednak inne kable sprawdzą się lepiej.

Edytowane przez sly30
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

No to ci napiszę:

Odtwarzacz CD/SACD T+A D10-2

Preamp T+A P10-2

Końcówki T+A M10 szt 2.

Kolumny B&W 802D (nowa seria) - zmieniam w czerwcu na B&W 800D

Tak więc myślę, że raczej nie jest tak żle :)

Tym bardziej ,że M10 to obecna referencja (obok Ayre MX-R) w Stereoplay i Audio.

No to ci napiszę:

Odtwarzacz CD/SACD T+A D10-2

Preamp T+A P10-2

Końcówki T+A M10 szt 2.

Kolumny B&W 802D (nowa seria) - zmieniam w czerwcu na B&W 800D

Tak więc myślę, że raczej nie jest tak żle :)

Tym bardziej ,że M10 to obecna referencja (obok Ayre MX-R) w Stereoplay i Audio.

Ach faktycznie, pamiętam,pisałeś że coś się dzieje z lampami.

Muszę przyznać ze zestawik jak najbardziej high endowy, Słyszałem go choć nie na B&W a na kolumnach T+A.

Co do systemu bez kolumn to super set , co do kolumn to już jak kto lubi.

802D są OK, 800D też ale można znacznie lepiej.

Czy jest sens wydać na 2 interkonekty prawie połowę tego co za kolumny?

To już sam musisz sobie odpowiedzieć.

Albo kable za drogie do tych kolumn albo kolumny nie dość dobre do tych kabli.

Używki 800D pewnie nie więcej niż 50000zł a za te 2 MITy też używki pewnie 20000zł trzeba będzie dać.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

No to się nie zrozumieliśmy . Nie kupuję z zasady używanych rzeczy audio.

B&W 800D (50000) to miałeś na myśli chyba 1 szt?

Uważam ,że w tej cenie co B&W 800D to raczej trudno będzie lepiej (może inaczej to się zgodzę).

Nowe kosztują chyba ok 90000zł tak? To używki nie mogą kosztować więcej niż połowę ceny nowych, tym bardziej że nowe też można kupić ze znacznym upustem, szczególnie teraz w kryzysie. Tak więc realna ceną za parę nowych to max 50 tys i to pod warunkiem że są od 1 właściciela, mają znane pochodzenie i stan idealny.

Pewnie masz rację że do tej ceny trudno kupić coś lepszego ale nasuwa się pytanie czy przeznaczając kolejne kilkadziesiąt tysięcy na dołożenie do tej kwoty zamiast na drogie kable nie można wejść na wyższy pułap.

Edytowane przez sly30
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jeżeli masz do sprzedania B&W 800D nowe za 50.000 PLN to wezmę od ciebie nawet jutro.

Myślę, że nie do końca znasz obecne ceny na rynku audio skoro twierdzisz , że nowe B&W 800D można kupić za 50.000 Pln.

O upuście przy zakupie tych kolumn możesz myśleć raczej w max. wys ok 8 - 12 % przy dobrych wiatrach.

Natomiast z drugiej strony przeceniasz wartość kabli MIT-a .

Mówisz ,że można wejść wyżej niż B&W 800D. Pewnie tak ale ile trzeba dopłacić np. do Magico czy Focala !

Jeżeli masz do sprzedania B&W 800D nowe za 50.000 PLN to wezmę od ciebie nawet jutro.

Myślę, że nie do końca znasz obecne ceny na rynku audio skoro twierdzisz , że nowe B&W 800D można kupić za 50.000 Pln.

O upuście przy zakupie tych kolumn możesz myśleć raczej w max. wys ok 8 - 12 % przy dobrych wiatrach.

Natomiast z drugiej strony przeceniasz wartość kabli MIT-a .

Mówisz ,że można wejść wyżej niż B&W 800D. Pewnie tak ale ile trzeba dopłacić np. do Magico czy Focala !

Ależ nie pisałem ze nowe tylko używane. Nie czytasz uważnie? Kolumny używane, od 1 właściciela i w idealnym stanie są warte połowe ceny detalicznej nowych. Nie odkryłem tu Ameryki! Jeśli nowe ok 100 tys to używki Max 50%.

Twierdzisz że MIT jest przeceniony i można wyrwać znacznie taniej. I masz rację. Podobnie Tara Labs.

A kolumny to co? święty Gral? Ponoć ty już dzieckiem nie jesteś ? Sam tak pisałeś.

I wierzysz w to że nie wyrwiesz ich taniej niż 12%? Ośmieszasz mnie czy siebie?

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tak więc realna ceną za parę nowych to max 50 tys i to pod warunkiem że są od 1 właściciela, mają znane pochodzenie i stan idealny.

Tak napisałeś . To trudno zrozumieć bo albo nowe albo od 1 właściciela (wtedy to już nie nowe).

No ale o.k. nie będę z tobą polemizować w tej kwestii bo jakie to ma znaczenie . Ty wiesz swoje a ja swoje. I niech tak zostanie.

Natomiast jeżeli proponujesz coś lepszego (innego od B&W 800D) w podobnej lub trochę wyższej cenie to co konkretnie?

• Pokaż nowe odpowiedzi