Skocz do zawartości
IGNORED

Metronome C8 vs.CH Precision vs. DCS Vivaldi

Gość jarek&ania

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda.

W USA i Kanadzie Kubala Sosna to w miarę znana marka a u nas raczej mniej.

Troche mnie zaciekawiła bo te kable AC Kubala Sosna Emotion są na prawdę niezłe (subiektywnie wypadły znacznie lepiej niż Shunyata) dlatego postaram się załatwić na testy.

Wracając do Tenora Audio powinieneś posłuchać a na MIT -ach (IC i głośnikowych ) brzmi fantastycznie.

Znasz mnie i wiesz ,że jestem raczej sceptycznym w stosunku do audio - sprzętów ale Tenor Audio na prawdę mnie mile rozczarował ;)

z kablami jak i z komponentami, najwazniejsza jest wpasowanie tonalnie w system, zle wpasowanie sprawi, ze nawet bardzo dobry kabel odbierzemy jako bardzo slaby. Albo to bedziemy uwazac za jazgotliwy albo znowi z bulowaty. Tak wiec uwazam, ze niekoniecznie te kubale musza byc lepsze od anacond. MNoga byc lepsze z tenorami, albo lepsze u Ciebie, ale w innym systemie, np jasniejszym moze wszystko obrucic sie na korzysc anacond.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Tak... :-) oni są tu już od wczoraj, tzn w Monachium... :-)

O.K. pogadaj o wypożyczeniu i daj znać.

Dzięki.

z kablami jak i z komponentami, najwazniejsza jest wpasowanie tonalnie w system, zle wpasowanie sprawi, ze nawet bardzo dobry kabel odbierzemy jako bardzo slaby. Albo to bedziemy uwazac za jazgotliwy albo znowi z bulowaty. Tak wiec uwazam, ze niekoniecznie te kubale musza byc lepsze od anacond. MNoga byc lepsze z tenorami, albo lepsze u Ciebie, ale w innym systemie, np jasniejszym moze wszystko obrucic sie na korzysc anacond.

Oczywiście ,że nie muszą ale akurat u mnie wypadły lepiej niż Anacondai i to jest fakt.

Miałem różne kable i na ich tle te niepozorne Kubala Sosna wyróżniają się.

Dlatego muszę spróbować w innym systemie aby przekonać się jak będzie.

Wcale nie twierdzę ,że to jakieś panaceum na dobry dżwięk u każdego ale aby się przekonać jak jest na prawdę należy samemu najpierw sprawdzić.

I tak też zrobię.

Miałem Emotion - głośnikowe i IC. Moim zdaniem fajne kable, trochę ocieplone - coś jak lepszy Cardas.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Miałem Emotion - głośnikowe i IC. Moim zdaniem fajne kable, trochę ocieplone - coś jak lepszy Cardas.

Ja zostaję przy MIT -ach (IC i głośnikowych) bo w starciu z kilkoma innymi kablami wypadły u mnie najlepiej.

Co ciekawe w każdym zestawie więc tutaj akurat teoria Wojtka nie ma zastosowania ;)

Nic juz nie będę szukał.

Ale AC tej Kubali to na prawdę duże zaskoczenie.

Grają lekko ocieplonym dżwiękiem ale bez mulenia i wycinania góry pasma oraz detali.

Suprise , suprise ...;)

Ja zostaję przy MIT -ach (IC i głośnikowych) bo w starciu z kilkoma innymi kablami wypadły u mnie najlepiej.

Co ciekawe w każdym zestawie więc tutaj akurat teoria Wojtka nie ma zastosowania ;)

Nic juz nie będę szukał.

Ale AC tej Kubali to na prawdę duże zaskoczenie.

Grają lekko ocieplonym dżwiękiem ale bez mulenia i wycinania góry pasma oraz detali.

Suprise , suprise ...;)

Mogę potwierdzić, że taki jest charakter tych kabli. Mam wyższy model Elation i do twojego opisu dodałbym gęstość dźwięku, barwę i umiejętność kreowania muzyki. Najpierw muzyka , barwa, a dopiero później zdajemy sobie sprawę, żę przy okazji ilość detali, rozdzielczość jest, ale nie przysłania ona odbioru muzyki. Kable może bardziej dla melomana?
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Mam wyższy model Elation i do twojego opisu dodałbym gęstość dźwięku, barwę i umiejętność kreowania muzyki.

Jakie kable KS masz i do czego podłączone jeżeli można wiedzieć?

WItam ponownie.

Od dzisiaj w miejsce TENOR AUDIO gra u mnie KR AUDIO Krondzilla.

Porównując dżwięk tych dwóch producentów muszę jednoznacznie wskazać na tego pierwszego (TA) i to we wszystkich aspektach dżwiękowych.

Tenor Audio gra po prostu w swojej lidze a KR Audio gra w miarę poprawnie (porównywalnie do np. Jadisa).

Co daje się zauważyć KR Audio gra bardziej wyeksponowaną górą pasma kosztem środka i wypełnienia dołu . Troche dziwny dżwięk jak na czystą lampę (i to taaaakich rozmiarów).

Wykonanie wzmacniacza KR Audio jest ok. ale na kolana nie powala. Ot, taki przyzwoity wyrób garażowy ;)

Po raz kolejny jestem zaskoczony jak to kable AC Shunyaty degradują dżwięk w porównaniu do Siltecha Double Crown a wcześniej Kubala Sosna.

Różnica jest na prawdę znaczna na korzyść kabli AC Siltech Double Crown (pomimo ,że są to srebrne kable) i Kubala Sosna.

Po wpięciu Shunyaty (tak jak w przypadku Tenora) na KR Audio wszystko szlag trafił tzn. dżwięk stał się matowy, bułowaty bez blasku - po prostu dramat ;(

Reasumując , między Tenor Audio a KR Audio różnica jest znaczna ale pocieszeniem może być fakt , że to co prezentuje Tenor Audio jest po prostu wyjątkowe i trudne do powtórzenia.

Jeżeli ktoś może posłuchać tego zestawu Tenor Audio to polecam gorąco.

Niestety cena tego zestawu studzi nieco zapał ;)

pozdrawiam

Jakie kable KS masz i do czego podłączone jeżeli można wiedzieć?

WItam ponownie.

Od dzisiaj w miejsce TENOR AUDIO gra u mnie KR AUDIO Krondzilla.

Porównując dżwięk tych dwóch producentów muszę jednoznacznie wskazać na tego pierwszego (TA) i to we wszystkich aspektach dżwiękowych.

Tenor Audio gra po prostu w swojej lidze a KR Audio gra w miarę poprawnie (porównywalnie do np. Jadisa).

Co daje się zauważyć KR Audio gra bardziej wyeksponowaną górą pasma kosztem środka i wypełnienia dołu . Troche dziwny dżwięk jak na czystą lampę (i to taaaakich rozmiarów).

Wykonanie wzmacniacza KR Audio jest ok. ale na kolana nie powala. Ot, taki przyzwoity wyrób garażowy ;)

Po raz kolejny jestem zaskoczony jak to kable AC Shunyaty degradują dżwięk w porównaniu do Siltecha Double Crown a wcześniej Kubala Sosna.

Różnica jest na prawdę znaczna na korzyść kabli AC Siltech Double Crown (pomimo ,że są to srebrne kable) i Kubala Sosna.

Po wpięciu Shunyaty (tak jak w przypadku Tenora) na KR Audio wszystko szlag trafił tzn. dżwięk stał się matowy, bułowaty bez blasku - po prostu dramat ;(

Reasumując , między Tenor Audio a KR Audio różnica jest znaczna ale pocieszeniem może być fakt , że to co prezentuje Tenor Audio jest po prostu wyjątkowe i trudne do powtórzenia.

Jeżeli ktoś może posłuchać tego zestawu Tenor Audio to polecam gorąco.

Niestety cena tego zestawu studzi nieco zapał ;)

pozdrawiam

Witam! Wydaje mi się ,że o kablach Kubali Sosna mogę mieć już jakieś wyobrażenie bo mam całą elektronikę podpiętą sieciówkami KS Elation ( 3 z najwyższymi wtykami Furutecha, jedna orginalną europejska) oraz jampery głośnikowe KS Elation ,które podłączone są do monobloków Electrocompanienta EW 400, pozostałe elementy to AR Ref2 , Burek 001, oraz Dynaudio C2. Interconecty to Crystal Clear Audio Master Class (srebna , bardzo szybki kabel) oraz Audience (tu trwają poszukiwania, ponieważ z racji, krótkich odcinków głośnikowych potrzebuje długiego interconectu 2 m) Generalnie takie zestawienie daje dźwięk bardzo spójny, analogowy , pozbawiony natarczywości i agresji, w dłużej mierze akcentujący w pierwszej kolejności barwę i klimat nagrania. ( a ha wszystko jest podpięte do listwy Fadela Reference)
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

J&A

SuRprise,tak by the way,

Mea culpa , mea culpa .... ;)

Jarek, piszesz o zestawie Tenora - to co tam jeszcze było oprócz monobloków?

Jaka jest cena tych zabawek i czy planujesz je sobie zostawić?

Witaj Przemek,

w zestawie grały monobloki 350M oraz dzielony przedwzmacniacz Line1 / Power1.

Cena tego zestawu to .....ok. 600.000 Pln (katalog) !!!

Czy zostanie ? Jeszcze nie wiem.

Liczę na jakiś rabat , najlepiej taki w okolicach 80% :)

A tak na serio to po przeprowadzce po wakacjach będę rozmawiał z dealerem i producentem.

Zobaczymy.

pozdr.

Witam! Wydaje mi się ,że o kablach Kubali Sosna mogę mieć już jakieś wyobrażenie bo mam całą elektronikę podpiętą sieciówkami KS Elation ( 3 z najwyższymi wtykami Furutecha, jedna orginalną europejska) oraz jampery głośnikowe KS Elation ,które podłączone są do monobloków Electrocompanienta EW 400, pozostałe elementy to AR Ref2 , Burek 001, oraz Dynaudio C2. Interconecty to Crystal Clear Audio Master Class (srebna , bardzo szybki kabel) oraz Audience (tu trwają poszukiwania, ponieważ z racji, krótkich odcinków głośnikowych potrzebuje długiego interconectu 2 m) Generalnie takie zestawienie daje dźwięk bardzo spójny, analogowy , pozbawiony natarczywości i agresji, w dłużej mierze akcentujący w pierwszej kolejności barwę i klimat nagrania. ( a ha wszystko jest podpięte do listwy Fadela Reference)

Moje gratulacje. Sprzęt masz zacny .

Jeżeli miałeś obydwa najwyższe kable AC Kubala Sosna to napisz jaki różnice zauważyłeś po ich wpięciu w swój sprzęt.

Ja mam obecnie tylko sieciówki Emotion i one są niezłe , lepsze i to znacznie od Shunyaty.

Trochę jestem zaskoczony.

Mea culpa , mea culpa .... ;)

Witaj Przemek,

w zestawie grały monobloki 350M oraz dzielony przedwzmacniacz Line1 / Power1.

Cena tego zestawu to .....ok. 600.000 Pln (katalog) !!!

Czy zostanie ? Jeszcze nie wiem.

Liczę na jakiś rabat , najlepiej taki w okolicach 80% :)

A tak na serio to po przeprowadzce po wakacjach będę rozmawiał z dealerem i producentem.

Zobaczymy.

pozdr.

Moje gratulacje. Sprzęt masz zacny .

Jeżeli miałeś obydwa najwyższe kable AC Kubala Sosna to napisz jaki różnice zauważyłeś po ich wpięciu w swój sprzęt.

Ja mam obecnie tylko sieciówki Emotion i one są niezłe , lepsze i to znacznie od Shunyaty.

Trochę jestem zaskoczony.

Mam 4 najwyższe Elationy. Pojawiały się one stopniowo w systemie i każdorazowo dojście kolejnej sieciówki dawało przyrost muzykalności, "wygładzenia" dźwięku ,ale nie kosztem rozdzielczości, poprawiała się głębia i przestrzenność. Porównywałem wtedy AC do Fadela Coherence ( Kubala jest bardziej muzykalna i zarazem bardziej rozdzielcza) , kablami PAD (nie pamiętam modelu , ale taka średnia półka jak na PAD), Acustic Zen Absolute (bardziej krzykliwy, mniejsza masa dźwięku) Shunatty bezpośrednio nie porównywałem, a z Acrolinkami ( fakt,że do serii 7000) jakoś miałem średnie wrażenia. Mnie Kubale dodały klasy , wyrafinowania, dźwięk mnie nie męczy, stał się bardzo wciągający przez zapewne podkreśloną średnicę i brak krzykliwości w górze pasma. Bas nie jest dominujący jak dla mnie wystarczający, jest dużo powietrza w dźwięku i barwy.
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Krzysiek dobrze prawi. Jak system jest jasny i szczupły to ciężko będzie o lepszą sieciówkę niż Kubala Sosna Elation. Wykwintność manier, słodkość i nasycenie średnicy są wzorcowe. Ale są niestety i wady. Kontrola i szybkość dźwięku nie dorównują klasą barwie. Poza tym co do rozdzielczości to ja miałbym jednak pewne uwagi. No i w moim systemie Elation miała tendencję do grania dość jednoplanowego, mocno skierowanego w stronę słuchacza. Ale barwę ma cudowną, to fakt.

Krzysiek dobrze prawi. Jak system jest jasny i szczupły to ciężko będzie o lepszą sieciówkę niż Kubala Sosna Elation. Wykwintność manier, słodkość i nasycenie średnicy są wzorcowe. Ale są niestety i wady. Kontrola i szybkość dźwięku nie dorównują klasą barwie. Poza tym co do rozdzielczości to ja miałbym jednak pewne uwagi. No i w moim systemie Elation miała tendencję do grania dość jednoplanowego, mocno skierowanego w stronę słuchacza. Ale barwę ma cudowną, to fakt.

Oczywiście dopasowanie do systemu oraz ...swoich gustów i preferencji, często daje różne oceny. Ja swojego systemu nie nazwałbym jasnym. Electrocompanient są raczej końcówkami grającymi z pełną kontrolą ale nie w schemacie grania tranzystorowego, no może zródło Burka jest po stronie bardziej precyzyjnego i neutralnego grania. Ja aż takich braków w szybkości grania nie odbieram. Na ten aspekt zwracałem uwagę przy ocenie kabla głośnikowego. Miałem srebne , bardzo szybkie i precyzyjne kable Crystal Clear Audio i okazało się ,że jampery Kubali Sosny Elation, które stosuję do monobloków wcale w tych aspektach nie ustępują srebnym kablom. Może ma tu znaczenie długość kabla, ale stałem się zwolennikiem bardzo krótkiego połączenia wzmacniaczy z kolumnami. Jedyna niedogodność, że trzeba było pokombinować z ustawieniem wzmacniaczy, bo niecałe 40 cm połaczenia z głośnikiem ma pewne ograniczenia. Nie wiem jaki kabel Kubali ty odsłuchiwałeś ja zauważyłem, że znaczną poprawę wnoszą w właśnie w aspekcie rozdzielczości i szybkości dźwięku lepsze wtyki. Ja na trzech kablach mam rodowane wtyki Furutecha fi-50 (oba gniazda) i poprawa jest diametralna. Faktem fest ,że pierwszoplanowym aspektem który mocno jest u mnie eksponowany (co bardzo lubię i stanowiło dla mnie kierunek poszukiwań) jest umiejętność przekazywania emocji, to równocześnie system dalej jest podatny na wszelkie zmiany i modyfikacje w torze. Wprowadzenie platform sympozjum ultra pod AR Ref, czy platform akrylowych pod monobloki wychwcił bzyskawicznie.

Wątek jest o urządzeniach cyfrowych wiec mam pytanie jakie aktualnie kable cyfrowe używacie? Któryś z nich zrobił kiedyś na Was super wrażenie. Spowodował że wszystko zagrało tak jak sobie zamarzyliście?

Ja jestem pod dużym wrażeniem topowego Transparenta XL ale szczerze mówiąc nie miałem u siebie nigdy tak drogiego coaxiala jak ten. Więc może to norma, taki dźwięk przy coaxialu za ponad 3000 USD? Czytałem kilka świetnych opinii na jego temat na forach zagranicznych użytkowników topowych sprzętów.

Czy kolega Szymon słuchał już tą cyfrówkę Transparenta Reference XL i czy może się podzielić wrażeniami? Będę bardzo wdzięczny za opinię od człowieka który nie jedno już wypróbował.

Miłego weekendu...

Wątek jest o urządzeniach cyfrowych wiec mam pytanie jakie aktualnie kable cyfrowe używacie? Któryś z nich zrobił kiedyś na Was super wrażenie. Spowodował że wszystko zagrało tak jak sobie zamarzyliście?

Ja jestem pod dużym wrażeniem topowego Transparenta XL ale szczerze mówiąc nie miałem u siebie nigdy tak drogiego coaxiala jak ten. Więc może to norma, taki dźwięk przy coaxialu za ponad 3000 USD? Czytałem kilka świetnych opinii na jego temat na forach zagranicznych użytkowników topowych sprzętów.

Czy kolega Szymon słuchał już tą cyfrówkę Transparenta Reference XL i czy może się podzielić wrażeniami? Będę bardzo wdzięczny za opinię od człowieka który nie jedno już wypróbował.

Miłego weekendu...

Moreno , to że mamy wątek o urządzeniach cyfrowych nie świadczy o tym ze mamy nie pisać o super dobrych kablach

jakimi są Kubala - Sosna które stanowią najpowazniejszą konkurencję dla Transparent Audio.

Tak naprawdę to nikt na forum AS po za nielicznymi wyjątkami Krzysztofa, Jerzego z Wybrzeża , kogoś ze Śląska

oraz mnie nie poznał się na Kubala Sosna. Nawet kolega Szymon który zjada wszystko na obiad i deser bez zagryzki

w sprzęcie audio nie poznał się na tym brandzie i razem z Starym A grają w kulki od pokoleń .

Kubala Sosna Emotion i Elation to wyśmienite kable cyfrowe w xlr - czołówka światowego Hi End. Transparent digital

też nie był zły ale Stealth Varidig Sextet w xlr pokazał gdzie jest miejsce Transparenta. Siltech był światowym liderem

od zawsze najlepszych cyfrówek za kupę kasy. A teraz uważaj, Stereovox firma pana Samovigo, doskonałego konstruktora najlepszych cyfrówek dla Kimbera i innych brandów ma w swojej ofercie cyfrówkę w cenie biletu kolejowego

do Monachium na Targi Audio - dżwięk pierwsza klasa za grosze. Nie dorówna brzmieniem tym pozostałym z opisu

wyżej ale będzie to zawsze BEST BUY a przecież o to ci chodzi skoro uważasz ze 3000 $ to dużo za cyfrowy kabelek.

zawsze najlepszych cyfrówek za kupę kasy. A teraz uważaj, Stereovox firma pana Samovigo, doskonałego konstruktora najlepszych cyfrówek dla Kimbera i innych brandów ma w swojej ofercie cyfrówkę w cenie biletu

nie jest to prawda-akurat Kimber był nauczycielem Chrisa.wspomina o tym w wywiadzie bodaj na 6moon.Czy były prezentowane najnowsze srebrne kable z linii Lectraline?
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

W rzeczy samej tak jak pisze Waldek, zarówno XLR Emotion jak i Elation to są świetne, bardzo muzykalne druty. Do systemów tranzystorowych będą jednymi z ciekawszych propozycji.

Acustic Zen Absolute (bardziej krzykliwy, mniejsza masa dźwięku)

Z tą oceną akurat się nie zgadzam, oczywiście w porównaniu z Kubalą gra on szczuplej, ale jest to kabel absolutnie wybitny. Zresztą jak sama nazwa wskazuje:-) Dla mnie poziom Acrolinka 9500, tylko zupełnie inna szkoła grania.

nie jest to prawda-akurat Kimber był nauczycielem Chrisa.wspomina o tym w wywiadzie bodaj na 6moon.Czy były prezentowane najnowsze srebrne kable z linii Lectraline?

Przeczytaj dokładnie, napisałem ze Chris Samovigo zrobił dla Kimbera i innych brandów doskonałe cyfrówki które

6moons do dzisiaj używa w swoich testach: Illumination D 60 .Póżniej Kimber na bazie Illuminati i z pomocą Chrisa

zrobił pierwszy dobry xlr cyfrowy Orchid. A kto był czyim nauczycielem nie ma tu najmniejszego znaczenia.

zarówno XLR Emotion jak i Elation to są świetne, bardzo muzykalne druty. Do systemów tranzystorowych będą jednymi z ciekawszych propozycji.

To też , ale miałem na mysli cyfrówki Emotion i Elation w xlr .

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Któryś z nich zrobił kiedyś na Was super wrażenie. Spowodował że wszystko zagrało tak jak sobie zamarzyliście?

Cóż, będę może monotematyczny ale najlepszym kablem cyfrowym jaki miałem i mam do dzisiaj to Siltech.

Srebrny kabel ale gra jak połączenie zalet srebra (szybkość, czystość) z miedzią (dociążenie).

Proponuję spróbować.

Na pewno nie będziesz chciał już oddać ;)

Cóż, będę może monotematyczny ale najlepszym kablem cyfrowym jaki miałem i mam do dzisiaj to Siltech.

Srebrny kabel ale gra jak połączenie zalet srebra (szybkość, czystość) z miedzią (dociążenie).

Proponuję spróbować.

Jarek , nie będziesz monotematyczny gdyż Siltech to absolutny lider cyfrówek w Europie i światowa czołówka.

HF 8SI - podwójny [ !!!!] w xlr wyciśnie prawie wszystko z cyfry w formacie dzwiękowego Tsunami.

HF 9G3 - złocone srebro i miód dla uszu koneserów cyfrowego dzwięku.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Zgoda, cyfrówki Siltecha są wybitne. Jak miałem na przełomie wieków dzielone źrodło oparte o TEAC VRDS używałem właśnie cyfrówek Siltecha i na tamten czas nie znałem lepszych. Widać teraz jest podobnie. Kabel cyfrowy musi być przede wszystkim czysty, więc tu wysokiej klasy srebro Siltecha świetnie się sprawdza.

Zgoda, cyfrówki Siltecha są wybitne. Jak miałem na przełomie wieków dzielone źrodło oparte o TEAC VRDS używałem właśnie cyfrówek Siltecha i na tamten czas nie znałem lepszych. Widać teraz jest podobnie. Kabel cyfrowy musi być przede wszystkim czysty, więc tu wysokiej klasy srebro Siltecha świetnie się sprawdza.

Prawie od 20 lat Siltech deklasuje konkurencję w cyfrówkach - to był zawsze absolutny TOP. Kilka lat temu pojawił się

grożny konkurent z byłej Rosji Sergei Tymatchov który zrobił najlepszą cyfrówkę wszechczasów. Moreno, cena detaliczna 3000 euro za pojedyńczy 1m Varidig Sextet xlr.

Transparent digital też nie był zły ale Stealth Varidig Sextet w xlr pokazał gdzie jest miejsce Transparenta. Siltech był światowym liderem

od zawsze najlepszych cyfrówek za kupę kasy. A teraz uważaj, Stereovox firma pana Samovigo, doskonałego konstruktora najlepszych cyfrówek dla Kimbera i innych brandów ma w swojej ofercie cyfrówkę w cenie biletu kolejowego

do Monachium na Targi Audio - dżwięk pierwsza klasa za grosze. Nie dorówna brzmieniem tym pozostałym z opisu

wyżej ale będzie to zawsze BEST BUY a przecież o to ci chodzi skoro uważasz ze 3000 $ to dużo za cyfrowy kabelek.

Ja piszę o nowym modelu Transparenta o nazwie REFERENCE XL! Kabel z tej recenzji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proponuję spróbować.

Który dokładnie Siltech?

Reference XL Digital robi z dźwiękiem dokładnie to co napisano w recenzji:

The Transparent digital cable makes an immense improvement by banishing any lingering digital artifacts, opening up the treble, sending the bass plunging down another octave, fleshing out the midbass, and noticeably increasing the articulation and weight of instruments and voice.

Tym razem facet napisał prawdę;-).

Model Reference brzmi przy Reference XL po prostu nieciekawie, średnicą nakrywając wszystko jak czapeczką...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proponuję spróbować.

Najpierw bedziesz musiał zapłacić:)

Konto w trakcie usuwania

Tym razem facet napisał prawdę;-).

Moreno, w takim razie kilka słów prawdy o Varidig Digital Sextet :

'According to the feedback we have received from more than 100 Sextet users, testers and reviewers, not only the (expected) overall resolution and clarity is excellent, but also bass is profoundly better than any other cables the Sextet was put against, there is a noticeable improvement in dynamics and the subjectively perceived sound "body", as well as overall "sense of space".

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Który dokładnie Siltech?

Golden Ridge II o ile się nie mylę.

Niestety w Eter Audio chyba nie mają demo ;(

Ale zapytać można.

Ja miałem topowe MIT-y i różne inne kable . Jedne były lepsze inne gorsze , zawsze czegoś brakowało.

Albo dżwięk był za chudy albo wycinały detale.

Siltech to najlepsze co miałem w rękach.

Bierz w ciemno ;)

Najpierw bedziesz musiał zapłacić:)

Mariusz nikt mi tego kabla za darmo nie dał choć usilnie się starałem. ;)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Witam.

Właśnie otrzymałem informacje , że dotrą do mnie w tym tygodniu (ponownie) kable AC Acrolink 9500 oraz Kubala Sosna Emotion i Elation.

Zrobię kilka testów z kilkoma urządzeniami i napiszę jak wypadły.

W rozmowie z dystrybutorem (Kubala Sosna) usłyszałem ,że Elation jest wyrażnie lepsze niż Emotion. Jest to o tyle ciekawe bo już Emotion zagrały wyrażnie lepiej niż Shunyaty więc po Elation spodziewam się jeszcze większego zaskoczenia.

Poza tym jak szukałem kiedyś sprzętu dla siebie to słyszałem b.pozytywne opinie o produktach firmy ..... z Grecji o nazwie "YPSILON AUDIO" (kiedyś już o tym na forum pisałem).

Te urządzenia są tak jak "TENOR AUDIO" i "T+A" urządzeniami hybrydowymi więc były w kręgu mojego zainteresowania.

Niestety nikt w Polsce nie był w stanie pożyczyć mi ich do odsłuchu.

Ale błąd naprawiłem bo za ok. 2 tygodnie dostanę na odsłuch cały set tej firmy (pre + monobloki).

Opinie o tych urządzeniach są b. dobre więc należy koniecznie samemu posłuchać.

Z informacji , które otrzymałem dżwiękiem 'zbliżone" są one do "TENOR AUDIO" a przy tym "troszkę" tańsze.

Posłucham więc w końcu tych urządzeń i porównam do najlepszego dżwięku jaki słyszałem tzn. "TENORA".

Jako ciekawostkę moge tylko jeszcze napisać to, że człowiek , który pożycza mi te sprzęty i kable na odsłuch ( nie jest dealerem "TENORA") potwierdził , że również nic lepszego jak "TENOR" nigdy nie słyszał - a słyszał już wiele ;)

pozdr.

To może powinieneś mieć Tenora, dogadać cenę i mieć to co tobie podoba się najbardziej. Pewnie zrobią dla ciebie fronty w wybranym kolorze i będziesz miał to co lubisz!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.