Skocz do zawartości
IGNORED

jak uzdrowic biedne panstwa w tym polske?

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

...wytykanie bledow i idiotyzmow nie nazwalbym pluciem...tak sie sklada ze z perspektywy widac je wyrazniej niz z bliska...

lepiej bym tego nie ujal

mieszkajac w polszy nie ma sie dystansu do pewnych aspektow - na przyklad inaczej sie odbiera media

...wytykanie bledow i idiotyzmow nie nazwalbym pluciem...tak sie sklada ze z perspektywy widac je wyrazniej niz z bliska...

Oj, wierz mi, że stąd widać to znakomicie.

Akurat pluciem nie nazywałem uzasadnionego narzekania.

Był tam taki post odnoszący się do ogółu.

lepiej bym tego nie ujal

mieszkajac w polszy nie ma sie dystansu do pewnych aspektow - na przyklad inaczej sie odbiera media

Mieszkając tu na miejscu, widzisz wszelkie uwarunkowania.

Mieszkając tam, odnosisz to czego nie jesteś w stanie dojrzeć dostatecznie dokładnie, do dobrze ułożonej organizacji państwowej...

Często pozornie dobrze.

Przeciętny emigrant widzi tą bajeczną tam organizację z perspektywy przysłowiowego zmywaka. Wybaczcie za niski to poziom społeczny aby to dobrze ocenić.

A co do mediów i bycia pod ich wpływem; swój rozum trzeba mieć zawsze, niezależnie gdzie się jest...

Przeciętny emigrant widzi tą bajeczną tam organizację z perspektywy przysłowiowego zmywaka. Wybaczcie za niski to poziom społeczny aby to dobrze ocenić.

...pojechales niezle ale niech ci bedzie

znaczy ze zmywak nie ma prawa oceniac? hmmmm...... ale jest w stanie zauwazyc ze panstwo nie obdziera go ze skory a jego praca 'zmywakowa' zostanie doceniona jezeli jest dobrze wykonana

zmywak na emigracji cieszy sie zyciem i nie zastanawia sie nad tym co mu szykuje panstwo bo tu nie ma prawodawstwa w polskim stylu....przynajmniej na emigracji ktora ja znam ( a ze zmywak kojarzy sie z UK to chyba wiem do czego pijesz)

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

pojechales z tym zmywakiem troche za daleko ale nic tam - mnie to nie dotyczy wiec sie nie obrazam

ale nie rozumiem o jakich uwarunkowanaich piszesz - chodzi ci o ta cala medialna papke ladowana do glow polakom. afera za afera i jeden problem przykrywany drugim?

za granicami polszy to ty filtrujesz informacje a nie dziennik tvp. jest kolosalna roznica

poza tym "zmywaki" maja polityke gleboko w dupie i nie interesowlay by sie nia ani w polszy na wyspach. chodzi o to zeby browar byl ale sa ludzie ktorzy ogladaja polskie cuda z takie perspektywy juz od lat wielu i robia to w miare swiadomie. tym wspolczuje

Fish:

Wątek jest o uzdrawianiu państwa; jak...

Wcześniej podałem konkret związany z przepisami fiskalnymi, które skutecznie zabijają nasze Państwo.

Zaproponowałem nawet ranking debilizmów...

Wybacz, ale zmywakowy nie jest w stanie oceniać w tych kategoriach organizacji państwa na obczyźnie. Jak założy firmę zmywaczy to już jest w stanie dużo więcej widzieć. I wówczas podział wypada z reguły miażdżąco dla naszej Ojczyzny, niestety.

Natomiast gadanie o jakichś abstraktach, ze oto naród jest jakiś nie tego... to jest nieprzyzwoite.

Nie ma też co mieszać do tego polityki. W polskich warunkach każda partia polityczna jest zła! Oni, obecni politycy nic w zakresie poprawy organizacja państwa nie zrobią.

Nawet mało ułożone narody są w stanie zbudować dobrą, silną państwowość. Polacy nie są w mojej opinii jacyś słabi pod tym względem.

Zastanówmy się dlaczego zatem polskie państwo jest słabe...

ale nie rozumiem o jakich uwarunkowanaich piszesz - chodzi ci o ta cala medialna papke ladowana do glow polakom. afera za afera i jeden problem przykrywany drugim?

za granicami polszy to ty filtrujesz informacje a nie dziennik tvp. jest kolosalna roznica

Powtarzam, przesadzacie z tymi mediami.

Sami słuchacie kabli, ot prawdziwy efekt ulegania bajdurzenia...

Polska:

„ Komorowski namawia Koreę do inwestowania w Polsce i zapewnia ,że lubimy pracować u obcych „...”Patrzymy na was jako na jeden z najważniejszych ośrodków cywilizacyjnych „....”Polska to kraj ogromnej liczby świetnie wykształconych, młodych pracowników, którzy chętnie zasilają zasoby firm zewnętrznych „.

Węgry:

„23 października Węgry obchodzą swoje święto narodowe – Święto Powstania i Walki o Wolność – upamiętniające rocznicę wybuchu antykomunistycznego Powstania 1956 roku. „...”Jak mówi jeden z organizatorów przedsięwzięcia, redaktor naczelny tygodnika „Magyar Demokrata” Andras Bencsik „..”Ponownie też chcemy mocno stanąć w obronie Viktora Orbana, jak to uczyniliśmy za pierwszym razem [czyli w styczniu 2012 roku, gdy po atakach na Orbana w Parlamencie Europejskim na ulice Budapesztu wyszło 400 tys. oburzonych Węgrów ]. Tym razem demonstrować będziemy pod od hasłem: „Nie będziemy kolonią!"

„ Kilka dni temu premier Węgier Wiktor Orban na posiedzeniu parlamentu powiedział „dla zagranicznych firm na Węgrzech era kolonizacji się skończyła” ….”Ponad rok temu w wywiadzie dla Polskiego Radia wicepremier węgierskiego rządu Zsolte Semjen stwierdził „korporacje zagraniczne wyciągały z Węgier znacznie wyższe kwoty niżby to wynikało z zasady zysku. Tak traktuje się kolonie, a nie równoprawne państwa członkowskie”. …..”My doskonale wiemy, że tzw. saldo dochodów w bilansie płatniczym obejmujące transfery kapitałowe z Polski i do Polski od lat jest ujemne i osiągnęło w 2012 roku astronomiczną kwotę 71,4 mld zł. „....”A więc niezamożna Polska jest dostarczycielem kapitałów dla zagranicy i w latach 2000-2012, ten transfer sięgnął blisko gigantycznej kwoty 500 mld zł. „....”Przejęcie odpowiedzialności za rządzenie w Polsce przez Prawo i Sprawiedliwość będzie oznaczało zdecydowanie „przykręcenie” tego kurka z odpływającymi z naszego kraju kapitałami i zrobimy to równie sprawnie, zgodnie z unijnymi regułami jak rząd Orbana na Węgrzech. „

Wiktor Orban „Budujemy kraj, w którym ludzie pracują nie dla zysku obcokrajowców. Kraj, gdzie to nie bankierzy i zagraniczni biurokraci mają mówić, jak mamy żyć, jaką mamy mieć Konstytucję,kiedy możemy podnosić płace czy emerytury. Budujemy kraj, w którym nikt nie może narzucać Węgrom, by służyli interesom innych. „...”Na innowacje i badania przeznaczymy docelowo 4-5 proc. PKB. Kilka naszych uniwersytetów wprowadzimy do 200 najlepszych na świecie. „...”Stworzymy 10 tysięcy konkurencyjnych węgierskich przedsiębiorstw średniej wielkości wytwarzających także na eksport.Powołanie 15-20 węgierskich spółek działających w skali międzynarodowej,da siłę węgierskiej gospodarce, by zaznaczyła się na poziomie globalnym, a w tym samym czasie zadłużenie państwa zredukujemy do 50 proc. PKB.„

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Powtarzam, przesadzacie z tymi mediami.

ok - zastanawialem sie na tym wiele razy i bylo to tez tematem dyskusji w szerszych gronach...

i co? wyglada na to ze ludzie samodzielnie myslacy ulegaja za granicami powszechnej i wszechobecnej paranoii

jestes mi to w stanie jakos wyjasnic?

Wybacz, ale zmywakowy nie jest w stanie oceniać w tych kategoriach organizacji państwa na obczyźnie. Jak założy firmę zmywaczy to już jest w stanie dużo więcej widzieć.

...moze i nie jest ale jest mu to zbedne do zycia ale zauwaza ze mu lepiej na zmywaku w Uk niz w PL

ergo

zmywak ma sie lepiej na zmywaku- jego pracodawcy panstwo nie dopier....i szanuje zmywaka za prace- jego panstwo taktuje pracodawce jako dobro i dba o niego

''Polacy maja wszystkie przymioty, oprocz zmyslu politycznego'' Winston Churchill

Stworzymy 10 tysięcy konkurencyjnych węgierskich przedsiębiorstw średniej wielkości wytwarzających także na eksport.Powołanie 15-20 węgierskich spółek działających w skali międzynarodowej,da siłę węgierskiej gospodarce, by zaznaczyła się na poziomie globalnym, a w tym samym czasie zadłużenie państwa zredukujemy do 50 proc. PKB.„

Na razie to tylko życzenia.

Ktoś mówił "zbudujemy 3 mln mieszkań..." itp.

Zastanówmy się dlaczego zatem polskie państwo jest słabe...

...ja znalazlem odpowiedz polecam 2 ksiazki Ziemkiewicza 'Polactwo' i 'Czas wrzeszczacych staruszkow' nie bede sie silil na oryginalnosc

Na razie to tylko życzenia.

To FAKTY. Porównaj choćby obecny dług Polski vs. dług Węgier.

A to PODSTAWA.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dlaczego?

Chłopaki mają dużo racji. Tylko jakoś zbyt polityczne ogniskowanie.

Dlatego Polak z Polakiem nie potrafią dojść do porozumienia...

w dupie mam opcje polityczne

ciekawia mnie sprawy dotyczace kraju w ktorym sie urodzilem - to wszystko

ale nie mam tez w zwyczaju pozwalac by ktos mi plul w twarz

w polszy ludzie omotani polityka mowia ze to deszcz...

Dlaczego?

Ależ na pewno doktorek w realu to bardzo miły, uczynny i wesoły gość ale jak w internecie pod kotarą animowości pozwala sobie na szkalowanie kraju któremu zawdzięcza życie to źle o nim świadczy.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ależ na pewno doktorek w realu to bardzo miły, uczynny i wesoły gość ale jak w internecie pod kotarą animowości pozwala sobie na szkalowanie kraju któremu zawdzięcza życie to źle o nim świadczy.

Njwiększą obrazę dla tego kraju stanowisz ty sam swoim istnieniem. Nie zauważasz tego?

Nerwy puszczają? Spokojnie przecież jesteś taki doskonały...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nerwy puszczają? Spokojnie przecież jesteś taki doskonały...

Spójrz w lustro. Ujrzysz chodzącą obrazę tego kraju.

Na szczęście ciebie już w nim nie ma więc nie czuj się obrażony.

i nie zapomnij dodać mnie do ignorowanych co by zachować spokój ducha:)

Na szczęście ciebie już w nim nie ma więc nie czuj się obrażony.

i nie zapomnij dodać mnie do ignorowanych co by zachować spokój ducha:)

Ale czasem bywam i wtedy mogę czuć się obrażony twoim istnieniem.

Do ignorowanych dodaję tylko skrajny bełkot i przypadki kliniczne.

Zwykłe chamstwo to za mało byś się znalazł w tym zacnym gronie.

I tu mnie podszedłeś, chciałem dołączyć do mulsa. On pierwszy poznał się na tobie.

Przepraszam, nie da rady.

Nie grasz w tej samej lidze, co muls, przykro mi. :)

Dlaczego?

racja , przynajmniej chyba wszyscy sie zgodzimy , ze nie do konca takiej Polski chcemy

Mateuszku a co byś poradził?

kurcze - ja sie wyprowadzilem - w polszy ten deszcz zacina zewszad a na dodatek sie ostatnio wzmogl

ja wiem ze emigracja nie wszystkim pasuje poza tym na pewnym etapie zycia jest praktycznie niemozliwa

ale wiem ze gdybym mieszkal w polszy to nie potrafilbym odpowiedziec dzieciom na pewne pytania.

Przypadkiem natknąłem się na poniższy artykuł , co o tym sądzicie ? Dodam , że mam mieszane spostrzeżenia .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Piotr

Przypadkiem natknąłem się na poniższy artykuł , co o tym sądzicie ? Dodam , że mam mieszane spostrzeżenia .

'poszperaj jeszcze o IG farben i obecnym rzadzie w niemczech a mieszane uczucia stana jeszcze bardziej mieszane
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.